OFF TOPIC VECKA 31

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

34 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 31

 1. turrim 2021-08-06 / 19:25

  Canada vann guld över svenska damlandslaget i fotboll. Till skillnad från avlönade experter i media så tippade jag detta.

  När man inför start av viktiga matcher på planen hyllar en kriminell person i annat land så tappar man koncentration på huvuduppgiften. Då kan ni gott ha det. Krokodiltårarna och bortförklaringarna tänker jag inte se på.

  Grattis Canadas damer som sparade sina knän inför matchstart.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-06 / 19:50

   Canada var också nere på knä innan matchen startade.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2021-08-06 / 20:03

    Det viste jag inte. Jag har inte sett matcherna. Var ner på Lüneburger Heide. En lärdom att inte påstå utan att ha sett fakta.

    Gilla

 2. turrim 2021-08-06 / 19:16

  Den av Morgan omskrutna lagen som skulle utestänga hotfulla och snattande kunder från affärerna har givetvis blivit ett fiasko. Morgan kan trots långa utredningar och mycket snack inte stifta en lag utan kryphål. Åklagarna anställs tydligen med kravet att alltid gynna skurkarna.

  I Östersund säger åklagaren om en skurk som terroriserat en affär under lång tid – ja, men jag vet ju inte – han kanske inte gör om det. Således avslår jag affärschefens anmälan om utestängning från affären.

  Det laglösa landet utom för snälla svenskar.

  Gilla

 3. MickeP 2021-08-06 / 18:18

  På Flashback har idag startats en tråd om varför vita kvinnor med rasblandade barn är så aggressiva.

  https://www.flashbackhttps://www.flashback.org/t3346329.org/t3346329

  Jag måste ställa samma fråga. Jag kandiderade ju för SD i senaste landstings- och kommunalvalet 2018. Jag gjorde därför min ”marktjänstgöring# och stod utanför vallokalen (Kockums i V Hamnen i Malmö) med en SD-banderoll och SD-valsedlar i handen. Det var många som gick förbi, en del med spydiga kommentarer och andra med uppskattande kommentarer.

  Men inga med sånt hat i blick och med sådana hatiska kommentarer som vita kvinnor som kom i sällskap med sina barn, antingen gåendes för egen hand eller sittandes/liggandes i sittvagn/barnvagn. Blickarna och kommentarerna var så hatiska och aggressiva. Jag var passé, jag hörde inte hemma i deras samhälle, jag borde utrotas. Bara för att jag stod med en SD-banderoll på mig och delade ut valsedlar för SD.

  Jag blev väldigt förvånade och obehaglig till mod. Vad är det med svenska kvinnor i barnafödande ålder som gör dem så hatiska, så aggressiva och så oresonliga?

  Vad har vi svenska män gjort dem för illa?

  Jag fattar faktiskt inte. Kan ngn förklara?

  Micke P

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-06 / 18:24

   Det är nog bara dessa kvinnor som kan förklara!

   Gilla

   • MickeP 2021-08-06 / 18:52

    Men du har väl märkt samma i din politiska karriär Thoralf?

    Vad har vi gjort dem för illa? Vad är det som gör att de anser att vi förtjänar detta hat?

    Någonting måste det vara.

    Micke P

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-06 / 19:49

    Ja, jag instämmer helt i din iakttagelse. Har aldrig förstått mig på dessa hatande kvinnor. Frågan är om de själva kan förklara!

    Gilla

 4. Kalle 2021-08-06 / 11:08

  ## HBTQ-jurister tar strid med Alternativ för Sverige ##

  ## AFS polisanmälde sabotaget och de båda vänsteraktivisterna identifierades av polis direkt på platsen. Men därefter lät polisen tiden gå tills det inte längre var möjligt att väcka åtal, eftersom brottet snart skulle preskriberas.

  – Polisens så kallade demokrati- och hatbrottsgrupper lägger stora resurser på att jaga pensionärer som sagt något kritiskt om invandrare på nätet, men när ett grundlagsskyddat valmöte angrips gör polisen ingenting. Det är under all kritik, säger Gustav Kasselstrand till Fria Tider.

  – Mitt intryck är att polisen systematiskt missgynnar vårt parti [AfS]. Att polisen inte klarar av att förhålla sig politiskt neutral i sin myndighetsutövning hotar demokratin och den fria åsiktsbildningen.##

  https://www.friatider.se/hbtq-jurister-tar-strid-med-alternativ-sverige

  Allt oftare ser man på nätet oron över att svensk polis har blivit politiserad!!!

  En sådan tanke existerade inte förr itiden.

  Är det så att svensk polis inte är neutral i sin myndighetsutövning???

  Gilla

 5. Ludvig 2021-08-06 / 07:07

  Jag minns när man inte behövde låsa ytterdörren när man var borta. En familj jag känner låste inte ens när dom åkte på semester ett år. Men det kanske var slarv, att dom glömde låsa. Nu när dom har larm har dom haft inbrott.

  Gilla

  • janne 2021-08-06 / 16:38

   Jag minns också den tiden,den enda gång som dörrar låstes på femtiotalet var
   när siggisarna dök upp,då gick larmet genom byarna.

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-08-06 / 02:27

  Kristinastad, Falköping, Upplands Bro, Linköping, Västerås, Stockholm, Luleå och Norrköping. I vilken stad/kommun har det INTE varit skottlossning den senaste veckan?

  Förresten, hur har det gått för den 60-åriga kvinnan som blev skjuten i munnen, armen och benet i samband med masskjutningen i Gamlegården centrum? Jag tror knappast att Stefan Löfven och hans svarta gäng ligger sömnlösa och funderar på det. Hon är nog bara en förbrukningsvara i soSSarnas mångkulturella helvetesexperiment. Om hon blir handikappad för livet, med svåra smärtor – kvittar soSSarna lika.

  Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2021-08-06 / 09:08

   soZZarna tycker väl synd om gärningsmännen som haft en hemsk uppväxt och ingen ungdomsgård där de kan öva skytte.

   Gilla

 7. Adam 2021-08-05 / 23:45

  Snart har varenda medelstor och stor stad i Sverige minst 1 utanförskapsområde. Detta är inte klokt. En skjutning om dagen numera.

  Gillad av 1 person

 8. Ulrik 2021-08-05 / 21:56

  Blir mycket intressant att se EU följderna om Ungern beslutar att genomföra folkomröstning om de avvikande bokstavssexuella! Tänk om ungerska folket säger nej till skolundervisning enl EU krav! 😁

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2021-08-05 / 21:22

  Aktuellt är så sanslöst patetiska och förutsägbara. Såklart att man har hittat en kvinnlig ”vägingenjör” i full politisk uniform att kommentera masskjutningen i Kristianstad. Hon är väl lika mycket vägingenjör som Farshid Sistani är läkare.

  Inte in.
  Inte stanna.
  UT. NU!

  Gillad av 1 person

 10. Martin 2021-08-05 / 21:20

  Det är skottdag varje dag i Sverige numera. Linköping nästa. Föga förvånad i stadsdelen Berga, bor nog inga östgötar i den delen av stan. Det är svart på alla sätt.
  Så inte det minsta förvånad. Det är inbördeskrig i Sverige och sossarna som tyckte det var oacceptabelt höjer tonläget, först till att det är fullständigt oacceptabelt. Men nu är det totalt fullständigt oacceptabelt hälsar den store ledaren.

  Gillad av 1 person

  • Högt hårfäste 2021-08-05 / 21:45

   Skäggetorp är väl värsta stället i Linköping?

   Gilla

 11. Kalle 2021-08-05 / 20:34

  För er som minns hur sverige var förr och för er som inte har en aaaning om att sverige var så här förut!!!

  ## Jag minns ett Sverige där man kunde ha ytterdörren olåst när man var hemma på dagarna. Där vi barn kunde gå in och ut hos varandra utan att behöva nycklar eller aptusbrickor. Där ett barn kunde gå till matbutiken och handla åt mamma, och där det var riskfritt att leka på gården med kompisarna till sena kvällen när det var sommarlov. ##

  https://detgodasamhallet.com/2021/08/05/bitte-assarmo-vad-hande-med-mitt-sverige/#more-47560

  Sedan kom invasionen av invandrare med politikernas önskan och förändrade sverige till det sämre!!!

  Gillad av 1 person

 12. Cosmik Debris 2021-08-05 / 20:19

  ”Skottlossningen har ägt rum i bostadsområdet Berga i Linköping. Där är ett område avspärrat, liksom vid universitetssjukhuset i Linköping.”
  https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-linkoping-sj5rl/

  Bra. Mer våld. Ännu mer våld om det går för sig. Så mycket våld att alla sjukhus i Sverige är avspärrade på en och samma gång skulle vara fantastiskt. Det klarar nog det muslimska civilsamhället om de bara lägger manken till. 🙂👍

  Gilla

 13. Cosmik Debris 2021-08-05 / 18:24

  Lek med tanken att polisen skulle råka välta rullstolen och babben blev liggande hjälplös på marken. Det skulle kunna vara en händelse som startar landsomfattande kravaller och upplopp. Det vet polisen om och behandlar därför muslimerna med silkesvantar.

  Ska vi ha det så?

  VIDEO: Här spottar gängkriminell på polis – ”Hora, jag dödar dig”
  https://samnytt.se/video-har-spottar-gangkriminell-pa-polis-hora-jag-dodar-dig/

  Gilla

 14. Bergman 2021-08-05 / 16:46

  Jag borde ta chansen genom den här fantastiska möjligheten att skriva ner något som jag länge grunnat på. Men jag kan inte klämma fram tankarna så pass koncentrerade så att jag kan få flyt i dem på ett begripligt sätt.

  Men så läste jag Peter Springare i dagens Bulletin. Han har ju både kunskap och förmåga att få ur sig vettiga saker om polis och rättsväsende på ett begripligt sätt och han har ju också en hel del nytänk. Så här skrev han bland annat:

  ”Så min ”spaning” landar i det som jag en längre tid förespråkat, att så fort det bara går lyfta ut den brottsutredande verksamheten ur polismyndigheten till en brottsutredningsmyndighet. Där jobbar kompetenta brottsutredare tillsammans med kompetenta åklagare under en och samma hatt. På samma sätt som man gjorde för att få grepp på den skenande ekonomiska brottsligheten genom att inrätta ekobrottsmyndigheten. Vi måste vara ödmjuka och vidsynta nog och erkänna att polismyndigheten inte har vare sig ledarskapet, organisationsstrukturen eller kompetensen att mota den eskalerande kriminalitet som vi ser breda ut sig i dag.”

  Så långt Springare.

  Ekobrottsmyndigheten gör naturligtvis ett fantastiskt jobb, men samtidig har man haft hjälp av att lagstiftningen med dess tillämpning på olika sätt skärpts beträffande grövre ekonomiska brott under senare år. Jag dristar mig därför att lägga till att en brottsutredningsmyndighet, sådan som Springare skissar den naturligtvis är riktig, men jag tycker därutöver att personer som är kapabla att begå grova brottsliga handlingar mot person (inte bara ekobrott) skall alltid låsas in och vara inlåsta så länge och så ofta som möjligt. Inte för att dom ska bli bättre eller sämre av just inlåsning, utan för att vi ska må bättre.

  På så sätt lindras också polisens arbetsbörda genom att återfallsbrottsligheten minskar. Men en brottsutredningsmyndighet, likt den som Springare förespråkar, borde givetvis bli grundbulten i Polis- och Åklagarmyndighetens framtida utredningsverksamhet.

  Gillad av 1 person

 15. tompas11 2021-08-05 / 16:46

  Här har vi en person, Mikael Damberg, som sitter i regeringsställning. Så här resonerar och bagatelliserar han de eskalerande skjutningarna där oskyldiga drabbas. Läs och häpna!

  Dambergs kommentar till ”att det blivit farligt att vistas på svenska gator och torg”.
  – Nämen det är fortfarande, tack och lov, väldigt ovanligt att människor hamnar i skottgluggen.
  – Men är det det? Vi har ju haft flera den senaste tiden, avbryter programledaren.
  – Ja, men om man tittar på hur många människor vi är i Sverige så är det fortfarande väldigt ovanligt att man drabbas av det, svarar då Damberg.

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-08-05 / 17:50

   Damberg har lärt sig så mycket om sannolikheter så han kan köra sina oneliners i TV och till PK journalister med den rätta värdegrunden. Man skulle också kunna säga att sannolikheten för att bli skjuten på öppen gata i Sverige har på vissa ställen blivit oändligt mycket större (noll i nämnaren) och på många andra ställen flera hundra procent större än för fem år sedan. Och för den bland allmänheten som som råkar bli skjuten upplever inte händelsen som en skjutning på hundratusen utan en hundraprocentigt och verkligt inträffad personlig katastrof. Det är livsfarligt med politiker som Damberg som bara lär sig fragment och tror sig behärska hela området. Obegåvade människor blir numera politiker – varför?

   Gilla

   • Benny 2021-08-06 / 10:10

    Damberg (Dumberg) blev politiker för att han är helt obildad och det snabbaste sättet att tjäna grova pengar på! Ja, inte är det mycket som rör sig i den skallen av hans agerande att döma.

    Gilla

 16. Christer 2021-08-05 / 16:08

  Mina spådomar blir mer och mer sannolika.
  MP åker ur riksdagen , skönt.
  Annie,s stöd minskar markant , ca 6 % på valdagen.
  Sabuni kravlar sig upp på drygt 5 %,
  Sossarna en bit under 20 %
  Dadgostar tillbaka på 6-8%
  Beträffande (SD) och (M) och (KD) nämner jag inte siffrorna
  Då tror ni att jag har supit .

  Gilla

 17. Kalle 2021-08-05 / 15:42

  ## Sabuni: Sparka ut Ungern och Polen ur EU ##

  ## UTRIKES. Länderna Ungern och Polen tror inte på ”de liberala värderingarna”, som HBTQ-ideologin, enligt Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni. Hon kräver därför att en ”framtida liberal borgerlig regering” öppnar för att utesluta länderna ur EU.##

  https://www.friatider.se/sabuni-sparka-ut-ungern-och-polen-ur-eu

  Ungern och Polen har en anan syn på livet och är inte lika knäppa som sveriges politiker och en del människor är, gudskelov.

  Är detta Liberalernas Sabunis röstfiske under Pride veckan eller som en del kallar denna vecka för Perversa Veckan!!!

  Gilla

 18. stigrydmark 2021-08-05 / 15:25

  Min fru har på äldre dar drabbats svårt av pollenallergier under mer än två månader. Läkarbesök, amulanstransport och akutbesök. Hon behövde idag få snabb läkarkontakt på vårdcentralen. Sveriges, på papperet goda, hälovård fixade en tid den 24/8,

  Gillad av 3 personer

 19. Goliat 2021-08-05 / 14:51

  ”En kvinna i 40-årsåldern utsattes vid 2-tiden på torsdagsnatten för ett rån. Enligt polisanmälan puttades hon av sin cykel av tre ungdomar och blev sedan bestulen på en mobil och ett bankkort.”

  Svenska ungdomar? Inte troligt.

  Gillad av 2 personer

 20. Otto 2021-08-05 / 13:26

  Givetvis måste damernas OS-final i Tokyo flyttas fram p g.a. ”värmen”. Hade man gjort samma sak om det varit herrar?

  Gilla

  • Bergman 2021-08-05 / 20:50

   Jag har läst att den ursprungliga tiden berodde på att arrangörerna ansåg det som självklart att USA skulle spela i finalen och därför la man den ursprungliga tiden så att den skulle passa lämplig TV-tid i USA. Nu gör man den fadäsen till något positivt genom att säga sig ändra tiden så att spelarna skall slippa den värsta värmen.

   Gilla

   • Anders J 2021-08-19 / 18:08

    Lämpligt TV-tid i USA måste väl också vara lämplig TV-tid i Kanada? Så det borde väl inte vara ändrade förutsättningar. Men visst, bra att de flyttade den.

    Gilla

Kommentarer är stängda.