SVETTIGT FÖR SOCIALDEMOKRATERNA

Den nya översiktsplanen kan bli en svettig sak för de styrande Socialdemokraterna i Kalmar. Antalet samrådsyttranden är stort och det förekommer till och med protestlistor redan i detta skede, vilket är ytterst ovanligt. Det är protestlistor mot att grönområden bebyggs, protestlistor mot en stor vindkraftspark, protestlistor mot bebyggelse Skäggenäs och protestlistor för att bevara Tallhagsskogen.

Uppenbarligen har Socialdemokraterna retat upp väldigt många människor genom förslaget till ny översiktsplan. Flera myndigheter och organisationer har dessutom begärt anstånd med sin yttranden. Vilket givetvis beror på det tokiga datumet, den 31 juli för att alla yttranden skall vara inlämnade, mitt i semestertiderna. Helt sjuk, men det är inte första gången som Socialdemokraterna gör detta. I kommunfullmäktige begärde vi att tiden skulle förlängas men det avslog majoriteten.

Jag tror denna översiktsplan kommer bli svettig för Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Peter Akinder (S) och det Socialdemokratiska partiet i Kalmar.

Vi kan väl hoppas att många överger Socialdemokraterna i nästa års kommunval!

Med tanke på den översittarattityd och arrogans som Peter Akinder besitter så tror jag många kommer gå i taket av hans uttalanden fram till valet 2022.

Jag har ju skrivit ett yttrande och jag kommer följa det fortsatta arbetet med översiktsplanen väldigt noggrant. Jag noterar att flera av mina synpunkter i yttrandet också tas upp i andra yttranden. Barometern skriver i sin artikel att planen är att den skall beslutas i december 2022. Det vill säga efter valet i september 2022. Det innebär att det är ett nytt kommunfullmäktige som skall ta beslutet och då får väljarna en möjlighet att tycka till i kommunvalet.

Jag litar på att Kalmars väljare kommer rösta in Framtid Kalmar i det nya kommunfullmäktige i september 2022. Då kan jag debattera översiktsplanen i kommunfullmäktige!

Annons

6 reaktioner på ”SVETTIGT FÖR SOCIALDEMOKRATERNA

 1. En annan 2021-08-08 / 00:06

  Tja, städernas hårdgjorda ytor kompenseras väl bäst med större parkanläggningar inkluderande våtmarksområden, vissa kan bli till badstränder. Om man nu vill ta höjd för klimatnödläget som tycks råda i Kalmar…

  Gilla

 2. Ludvig 2021-08-07 / 07:17

  Har man inte vett att vara rädd om grönområden, då vet jag inte hur man tänker. Om man tänker över huvud taget.

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2021-08-06 / 10:22

  Varför hatar Peter Akinder och politikerna skog och grönytor? Om det råder klimatnödläge ska man väl bevara så mycket som möjligt av detta?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-06 / 11:05

   En del älskar betongstäder och besöker dem gärna. Andra älskar naturen och flyr från betongstäderna!

   Gilla

   • Lars 2021-08-06 / 16:35

    Det här är en av få punkter vi har olika åsikter om. Naturen är underbar och bäst, men det urbana intresserar mig enormt – vackra byggnader som operahusen i Sidney, och Oslo – med arkitekturen på Akers Brygge och Tjuvholmen, och broar som utmanar tyngdlagen etc. – det finns så mycket vackert skapat av människor.

    Gilla

 4. ivarandersson 2021-08-06 / 09:05

  Sossarna underskattar väljarna vilket kan stå dem dyrt i nästa val. Sossarna tror att dom vet bäst men det har vi många bevis för att de överskattar sin förmåga och inte vill se verkligheten. Mer sunt förnuft behövs.

  Gilla

Kommentarer är stängda.