SYNDAFLODEN NÄRA FÖRESTÅENDE ENLIGT KLIMATEXPERTER

”Bibelns syndaflodsberättelse återfinns i Första Moseboken. Berättelsen inleds med att ”Herren såg att ondskan på jorden var stor” (1 Mos 6:5). Gud ämnar därför förgöra hela mänskligheten med undantag av Noa.”

Man kunde ju hoppats på att man i dagens upplysta värld hade varit förskonade från nya översvämningsmyter men så är inte fallet.

”Man har funnit åtminstone 270 berättelser över hela världen, och flodtemat är klart dominerande bland de katastrofberättelser som finns bevarade i folkminnen bland de folk som bott i närheten av vatten, i deltaområden, runt floder osv. även de översvämningsmytologiska berättelserna varierar mycket.”

”Gamla flodberättelser är kända från många kulturer över hela världen, bland annat Indien, Burma, Kina, Malaysia, Australien, de flesta Stillahavsöarna, Amerikas indianer, Grekland, Litauen och Island.”

Alla dessa myter och religiösa berättelser om syndafloden har med allra största sannolikhet sin grund i tidigare översvämningskatastrofer som tagit många människoliv. Vi pratar om 10-års regn eller 100-års regn men det finns nog även det som kan betecknas som 1000-års regn men som inte har något med klimat eller klimatförändringar att göra, utan endast är väder som inträffar när en lång rad av faktorer råkar sammanfalla.

Det är inte utan än att jag drar paralleller till dagens klimatalarmister och till och med till experterna på SMHI, en svensk myndighet som ägnar sig åt ren klimatalarmism och som vägrar svara på vissa frågor som jag ställt. Som t.ex. varför man använder sig så ofta av det mest osannolika scenariot RCP8.5 i sina rapporter. Det scenariot är ju inte aktuellt längre då det utgick ifrån att inga åtgärder skulle sättas in mot utsläppen av växthusgaser. Som säkert de flesta vet så kostar dessa åtgärder oss skattebetalare, bilägare och elförbrukare många hundra miljarder kronor varje år. Till vilken nytta?

På måndag släpper IPCC en ny rapport om klimatet. Jag gissar att vi kommer få nya ”Gubben Noa nivåer” som överstiger allt i tidigare rapporter från IPCC. Vi kommer sannolikt översköljas med artiklar, intervjuer och reportage som slår allt vi tidigare upplevt. Jag kan utlova Johan Rockström och SVT:s klimatexpert och fd miljöpartisten Erika Bjerström får stort utrymme i public service. Greta Thunberg kommer säkert uttala sig om att den nya rapporten är för mesig.

Syndafloden är nära förestående enligt IPCC!

Se Tony Hellers videoklipp om hur du blir lurad av klimatalarmisterna.

Annons

21 reaktioner på ”SYNDAFLODEN NÄRA FÖRESTÅENDE ENLIGT KLIMATEXPERTER

 1. Karl W 2021-08-10 / 00:41

  IPPC är en samling noggrant utvalda nyttiga och lydiga idioter kallade ”forskare” vars uppgift är att leverera det som regeringarna och storföretagen har beställt och betalat för. Underlag för att höja skatter och avgifter. IPCC har redan tvingats att krypa till korset och erkänna att deras fantasifulla modeller inte stämmer. Redan 1917 fastslog Einstein att koldioxid teorin inte är förenlig med fysikaliska fakta och fysikens lagar. Dessutom, en sådan uppvärmning vi upplever nu har inträffat många gånger i jordens historia, innan människan fanns. Fenomenet är repetitivt, och mätningar efter tidigare uppvärmningar visar klart att en ökad koldioxid är ett resultat av uppvärmning. Inte tvärt om. Det största bedrägeriet i människans historia pågår just nu.

  https://klimatupplysningen.se/ipcc-forskarna-erkanner-att-deras-modeller-visar-for-hog-uppvarmning/?fbclid=IwAR27bzzlAnrOBFVyOTBxfTKLSVjZRLZmQd53yf4r5n8RVhax30-4qhb5V6Q
  https://ptolemy2.wordpress.com/2020/02/16/albert-einstein-said-no-to-co2-radiative-warming-of-the-atmosphere/

  Gilla

 2. turrim 2021-08-09 / 14:05

  Jag tolkar Jessica Rosencrantzs uttalande i Expressen som att även Moderaterna sitter med på förbuds- och avgiftshöjartåget. Hon säger att ”vi måste sluta med symbolpolitik”. Det tolkar jag som ett hot mot vår frihet till ett gott liv.

  Gilla

  • turrim 2021-08-10 / 20:21

   I dag har även Ebba Busch klivit på tåget. Jimmie Åkesson är tyst. Det finns ingen att lita på.

   Gilla

 3. Evert 2021-08-09 / 10:28

  Om 10 år kommer vi att sitta och skratta åt dessa domedagsprofeter som med största säkerhet har fel i allt. En sån som Rockström som skrämmer upp småungar ju fler han kan skrämma ju rikare blir han. Sen har vi Greta och hennes PR polare som tjänat miljoner på denna bluff.

  Gillad av 1 person

 4. Bergman 2021-08-09 / 06:44

  Enligt Carl Michael Bellman finns det ju som bekant ändå ett liv efter syndafloden.

  Gubben Noak :||:
  Var en hedersman,
  När han gick ur arken
  Plantera han på marken
  Mycket vin, ja mycket vin, ja
  Detta gjorde han.

  Noak rodde :||:
  Ur sin gamla ark,
  Köpte sig buteljer,
  Sådana man säljer
  För att dricka, för att dricka
  I vår nya park.

  Han väl visste :||:
  Att en mänska var
  Torftig av naturen
  Som de andra djuren,
  Därför han ock, därför han ock
  Vin planterat har.

  Eller som Bobby McFerrin sjunger för nykterister:

  ”Here’s a little song I wrote
  You might want to sing it note for note
  Don’t worry, be happy
  In every life we have some trouble
  But when you worry you make it double
  Don’t worry, be happy
  Don’t worry, be happy now”

  Gilla

 5. Karl W 2021-08-09 / 01:41

  Kinas ”syndaflod” inträffade för omkring 4,000 år sedan i nedre delarna av Gula Floden, där jordbruket fanns. Enligt legenden räddade under Xia dynastin , från 2070 f.Kr, Kejsare Yao, deras Noa, befolkningen med ingenjörsvetenskap och flodkontroll. Idag har forskarna tagit reda på vad som verkligen hände. Det började med en stor jordbävning 1920 f.Kr. som genom jordskred skapade en 240 meter hög damm i över Gula Floden. Under år fylldes dammen som till slut brast. 15.8 kubikkilometer vatten fyllde Gula Floden. Klimatalarmisterna har påstått att havet steg, men ingen ”syndaflod” finns dokumenterad någon annanstans. Orsaken var alltså geologisk och hade inget att göra med något klimat. Idag påstår klimatalarmisterna på liknade sätt att Bangladesh dränks av ett stigande hav, men verkligheten är att landet sjunker av geologiska orsaker. Hur ofta hör vi att öarna i Stilla Havet dränks av ett stigande hav. Faktum är att dom växer.
  https://www.rt.com/news/509099-islands-growing-sea-level-rise/

  Gilla

 6. Skogsmulle 2021-08-08 / 15:17

  Verkar vara svårt att skilja på väder och klimat… Då Kalmar kommun fortfarande befinner sig i ”klimatnödläge” så är det ytterst förvånande att majoriteten i kommunen kämpar för ett ”Foppa-hotell” på en plats som ligger under vattenytan inom 20-30 år. Den logiken får i alla fall jag inte ihop?!

  Gilla

  • Lars 2021-08-08 / 17:01

   Det var värst vad du tar i – borde väl innebära en höjning av vattennivån med närmare två decimeter per år. För oss som bott vid havet hela vårt liv verkar det osannolikt. Har inte kunnat se någon höjning över huvud taget under min livstid – har bott med strandtomt hela mitt liv så här är det stenkoll på havsnivån som gäller. Men nu nu kommer det eller hur..ja fan trot sa doktor Relling.
   Foppa-hotellet förstör gatubilden och utsikten mot slottet. Hotellet behövs inte – Stordalens hotell ligger helt rätt och fyller sin funktion dessutom finns andra hotell och vettigare lägen att bygga nytt om det nu skulle behövas.

   Gilla

   • Andersson 2021-08-08 / 22:53

    Sju meter talade om på Rapport. Men verkar var mer klimatnödiga på allmännyttans tv än de skitnödiga kommunpolitikerna i Kalmar.

    Gilla

 7. Cosmik Debris 2021-08-08 / 13:28

  I juni 1975 drabbades London av ett kraftigt snöoväder. Undrar vad det berodde på då?

  Gilla

 8. Roland Salomonsson 2021-08-08 / 12:18

  IPCC släpp förbereds nu i MSM och Public Service genom en massa ”klimatprogram”. Våpet ”Greta” ges enormt utrymme för att skapa ”känslor”. Massor av internationella TV-kanaler kör hårt med klimathot. Det mesta är ren fantasi, men inte sällan skickligt framställt och framfört.

  Redan nu har de sannolikt förberett kommande programserier i propagandan som skall koppla på IPCC släpp. Något nytt ”farligt” kommer de sannolikt att ha hittat.

  Och över oss alla lyser konstant ”moder sol” vänligt på oss!

  Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2021-08-08 / 12:10

  Gubben Noa är ett plagiat. Bygger på Gilgamesheposet som är världens äldsta litterära verk. Kan vara minnet av när Medelhavet strömmade in och fyllde på Svarta havet.Finns på svenska i faksimil.

  Gillad av 2 personer

  • Fin Lux 2021-08-09 / 08:03

   Har du en länk, jag vill gärna läsa den.

   Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-08-09 / 17:56

   Medelhavet har aldrig strömmat in i Svarta Havet. Däremot har det omvända skett. I istidens slutskede fanns det ett ”innanhav från Svarta Havet till nästan fram till Pamir. Mestadelen är idag Centralasiatiska ökenartade marker.

   Det fanns periodvis isar både i Mindre Asien och på Balkan. Deras vikter fick strandområdena i Svarta Havet att ”bubbla upp”. Dessa bubblor påverkades även av den nordiska glacialen. Ungefär 3000 fkr sjönk stränderna i Svarta Havet snabbt i geologisk synvinkel. Smältvattenflödena till Svarta Havet (innanhavet) var så höga att det omöjligt kan ha rått ”vattenbrist” i Svarta Havet. Under istidens slutskede stod havsnivåerna ca 120 m lägre än idag, men med de enorma smältvattenfödena kan inget vatten ha strömmat in i Svarta havet, som snarare hade dagens ytnivå då också.

   Gilla

 10. SB 2021-08-08 / 10:46

  Ja det stora propagandamaskineriet ligger startgroparna inför IPCC-rapporten, helt klart kommer vi inom kort att överösas av illa underbyggd propaganda med reportrar som står med den rätta darren i rösten och beskriver syndafloder långt över ”gubben Noa nivåer”. Allt detta ingår i en större plan…

  Syndafloden i folkminnet är dock en intressant företeelse, det finns några händelser i historien som kan betecknas som tillräckligt apokalyptiska för att kunna ge upphov till sådan mytbildning.

  1: Östersjön går från insjö till hav. När inlandsisen smälte, så samlades smältvattnet i dagens Östersjön, och bildade en insjö som kallades Baltiska issjön. Runt 9500 f kr, så hade vattennivån i denna smältsjö blivit så stor att den bröt fördämningarna och förenade sig med havet, detta måste varit en dramatisk upplevelse, vid Östersjöns kuster sjönk vattennivån dramatiskt, och på havssidan ökade den lika dramatiskt när en stor mängd iskallt smältvatten hastigt strömmade ut ur den forna insjön.

  2: Storeggaskredet. vid ca 6200 f kr, inträffade ett gigantiskt skred på havsbotten utanför Norges kust, 3400 m3 material rasade längs 30 mil av kontinentalbranten. skredet gav upphov till en enorm tsunami i Nordatlanten med 10 till 12 meter höga vågor, som, när de pressades in i de Norska fjordarna kunde nå ända upp till 50 meters höjd. tsunamin utplånade för alltid ett låglänt land uti Nordsjön, som kallades ”Doggerland”, resterna av detta land ligger under Nordsjön och kallas Doggers bank. Denna händelse är nog den mest apokalyptiska händelse som drabbat Europa i mänsklighetens historia.

  Viktigt är inte blanda ihop väder och klimat, vilket alla klimatalarmister (medvetet) gör. Översvämningar sker av olika anledningar, jag vill nog påstå att princip ingen har med mänsklighetens utsläpp av koldioxid att göra. Ihållande nederbörd och stormar är de vanligaste orsaker till översvämningar, detta kallas väder, inte klimatförändringar. sen har vi extremer som nämns i exemplen ovan, där bara det första kan sägas vara en följd av klimatförändringar, det vill säga en lång cykel i planeten Jordens liv, övergång från istid till värmeperiod, vilket skett och kommer att ske många gånger. Koldioxidhalten i atmosfären har inget med detta att göra, utan har andra orsaker som Jordens rörelser i sig.

  Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2021-08-08 / 12:14

   Det är tur att det inte är val i år. Media går bananas med alla översvämningar och bränderna står som ”spön i backen”. MP ökar i opinionen.

   Varför ingen förtroendefråga på den onda dvärgen? Om inte annat så är det bra att få ett kvitto på vilka partier som har förtroende för elakingen.

   Gilla

 11. Andersson 2021-08-08 / 09:21

  Vitus Andersson lär ha utropat sin förbannelse över den svenske kungen och svenskarna som tagit Trossö ifrån honom. Vitus Anderssons spådom var den här: Pesten skulle härja i staden. Staden skulle brinna. Slutligen skulle Karlskrona sjunka i havet. Pesten kom 1710-1711. 1790 var den stora stadsbranden och 1846 sjönk Carlskrona till havets botten utanför Havanna.

  Allt det här är förmodligen en skröna. Vitus träffade förmodligen aldrig Karl XI.

  Gilla

 12. Håkan Spångberg 2021-08-08 / 07:41

  Syftet är väl makt åt PK-adeln och underkastelse från folket.
  Tyvärr verkar det fungera…

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-08-08 / 21:37

   På mig fungerar det inte alls.

   Gilla

Kommentarer är stängda.