LEDARARTIKEL

Inte ofta som jag länkar till en ledarartikel i Barometern men idag var den läsvärd och helt i min smak.

Det var Socialdemokraternas tidigare partiledare, den Oskarshamnsbördige Håkan Juholt, som redan för snart tio år sedan talade om eliters maktkoncentration i Stockholm som ett ”klägg” – ”en smet av makthavare inom media och politik”, som han beskrev det.

Ett synsätt och en beskrivning som är slående lik den som USA:s tidigare president Donald Trump lanserade under sin valrörelse 2016, med talet om Washington som ett ”träsk” av en korrupt elit som behövde rensas bort.

Under Europaparlamentsvalet 2019 var det LO som körde kampanjen ”Ta tillbaka kontrollen!” – samma politiska slagord som användes av Brexit-förespråkarna inför Storbritanniens omröstning om landets EU-medlemskap 2016.

Eller ledarartikelns summering av Morgan Johansson.

Justitieminister Morgan Johansson (S) fick bred och tung kritik för hur han under veckan tycktes föredra att skriva på twitter än att ställa upp på debatter i tv, samtidigt som han på samma sociala plattform gick till ohederliga personangrepp mot journalister. Något som påminner inte så lite om hur Donald Trump på sin tid föredrog att tillbringa sin tid.

Annons

12 reaktioner på ”LEDARARTIKEL

  • Thoralf A 2021-08-10 / 12:34

   Jag har haft ögonen på Hazem Dakel sedan han låg bakom reportaget om bönemötet vid Bergaviks idrottsplats för tre veckor sedan. Har koll på alla hans reportage och tänkte skriva ett kritiskt inlägg.

   Gilla

 1. Cosmik Debris 2021-08-09 / 17:36

  Det är synd om Sverige. Landet styrs av idioter, dårar och klantskallar.

  ”Enligt Linde är tanken att det svenska biståndet på något sätt ska nå det afghanska folket och inte talibanerna, även om den radikala muslimska milisen har makten i landet.”

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-08-10 / 17:10

   För några dagar sedan fastnade jag på Youtube och lyssnade igenom vår Riksdagsledamöter, i tal och intervjuer. Jag märkte tydligt att många inkvoterade kvinnor, gärna tjusiga kvinnor, inte har mycket att komma med. Kvinnor får gärna var vackra men om det är den ”kompetensen” de kan tillföra Sveriges högsta styrande organ så är mycket fel. Jag ser också en mängd inkvoterade bara av den anledning att de råkar komma från andra länder än Sverige.

   Det är absurt att inkvoterade ska få så stor makt. Jag vet att det finns mycket kompetens ute i stugorna, men otur för dem är att de knappast är vackra eller har ett svårutalat efternamn.

   Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-08-09 / 11:44

  FNs klimat konferens slutar 12 november. Det betyder att vi måste stå ut med ytterligare 3 månader med klimatpropaganda i SVT. Det senste är att grönlands isar smälter på sommaren.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-08-09 / 14:41

   Den globala effekten av växthus är inget att skoja om!

   Jag har gjort egna mätningar och vattnets temperatur i Östersjön har stigit med 100% på bara SEX MÅNADER!!!

   Fortsätter det så här kan vi snart plocka upp fisken färdigkokt ur havet!!

   Alla måste bidra för att stoppa jordens undergång!

   Själv byter jag ut min gamla oväxlade cykel mot en modern el-cykel.

   Gillad av 1 person

 3. Bergman 2021-08-09 / 11:20

  På tal om Juholt och kläggen. Han sa ju aldrig dräggen! Men…?

  Gilla

 4. Kalle 2021-08-09 / 11:19

  Marken har börjat gunga under fötterna på Morgan Johansson S. Det tycker nog Barometern. Justitieminister Morgan Johansson undviker debatter som borde vara obligatoriskt för honom att ställa upp på. Vi skattebetalare betalar ju hans lön och då vill vi ha något tillbaka från justitieminister Morgan Johannson däribland att han debatterar . Som det nu är så skrattar han nog hela vägen till banken!!!

  Det börjar komma alltmer nålstick mot Morgan Johansson för sin skötsel av sitt fögderi.

  ## Invandrarpolisen Nadim Ghazale och justitieminister Morgan Johansson (S) har anmälts till fyra olika instanser efter skandalen kring Ghazales Twitter-inlägg. Bakom anmälningarna står Jenny Nilsson i Göteborg.
  – Det känns som om systemet är korrupt med tanke på hur vi behandlas, säger Nilsson till Fria Tider.##

  ## ”Fuck er SD & andra rasistsvin” och ”SD kan suga närmsta inavlade hästpenis” löd några av Ghazales formuleringar. ##

  ## När Nadim Ghazale kritiserades för inläggen fick han dock starkt stöd från justitieminister Morgan Johansson (S).##

  ## Jenny Nilsson i Göteborg har nu anmält både Nadim Ghazale och Morgan Johansson till Justitieombudsmannen (JO), Justitiekanslern (JK), Diskrimineringsombudsmannen (DO) och Avdelningen för särskilda utredningar inom polisen (SU). ##

  https://www.friatider.se/hon-anmaler-nadim-ghazale-och-morgan-johansson-sd-hatet

  Jag bra önskar att Justitieminister Morgan Johansson avgår tillsammans med Polisen Nadim Ghazale så fort som möjligt. Hur skall hela svenska folket kunna lita på att dessa är neutrala i sin tjänsteutövning.
  Jag gör det inte!!!

  Gillad av 2 personer

 5. Sven d.ä. 2021-08-09 / 10:54

  Thaoralf, du får väl ge dem en uppmuntrande kommentar i deras kommentarsfält. Risken kan vara att de som ett uppstudsigt barn kommer att göra tvärtom i framtiden.

  Gilla

 6. ivarandersson 2021-08-09 / 08:58

  Har Barometern äntligen upptäckt att justitieminister Morgon Johansson använder samma taktik som Trump?

  Gilla

 7. Hacke 2021-08-09 / 08:56

  Det förbubertala paret Morgan Johansson/Annika Strandhälls uppförande på sociala medier är närmast osannolikt. Var är föräldrarna?
  Att dessa båda är företrädare på höga poster i det bärande regeringspartiet säger egentligen allt om det svenska tillståndet. Det är så sanslöst ovärdigt att man saknar ord.

  Gillad av 4 personer

 8. Ò Hyra 2021-08-09 / 08:55

  En utrikesminister som låter sig luras av två ryssar och en justitieminister som blockerar alla han inte gillar på Twitter. Det är trevliga företrädare för folket vi har.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.