VAD OROAR SVENSKEN?

Utvecklingen i Sverige är beklämmande. Vi har en handlingsförlamad regering som inte är förmögen att vidta nödvändiga åtgärder för att vända de negativa trenderna i samhället. En stor anledning till att regeringen framstår så oförmögen är att de åtgärder som krävs kommer i första hand drabba deras egen väljarbas men framför allt skulle det innebära ett stopp för påfyllnad av nya väljare genom invandringen.

Det är skrämmande att denna faktor styr regeringen och utvecklingen i vårt land! Det är ett oförlåtligt agerande från en regering.

Jag undrar dock om inte det svenska folket ändå faktiskt börjar inse hur illa ställt det är i vårt land. Jag tycker mig ändå uppfatta att fler och fler personer börjar se mellan raderna och börjar bli mer och mer kritiska mot framför allt Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet.

Risken är stor att situationen i Afghanistan kan utlösa en ny migrationsvåg till Europa och i synnerhet till Sverige. Hur skall de nämnda partierna hantera det och samtidigt kunna vinna valet i september 2022? Kommer regeringen spricka innan valet vid en sådan utveckling?

I måndagskväll hade vi en ny gängskjutning, denna gång ett dubbelmord, där offren sannolikt hade somalisk bakgrund enligt källor på sociala medier. Det var nummer 29 och 30 som sköts till döds i vad som brukar kallas gängskjutningar under 2022. I augusti har vi redan haft fem dödsskjutningar i Linköping, Helsingborg, Enköping och Tensta, det kan bli en rekordmånad. Vi är sannolikt på väg mot ett nytt rekord i antal dödsskjutningar under 2022.

I stort sett alla som skjutits till döds har utländsk bakgrund, förutom polismannen Anderas Danman och en ung kvinna. Den utländska bakgrunden är också mer eller mindre alltid något MENA-land.

Invandringen till Sverige från MENA-länderna är ett stort misslyckande och grunden till mer eller mindre samtliga problem i samhället!

Det svenska tillståndet sammanfattas på följande sätt i en undersökning där man frågat vad som oroar svenskarna mest. Då kommer medias viktigaste ämne klimatförändringarna långt ned på listan.

Det är helt andra saker som oroar svenskarna idag!

Annons

42 reaktioner på ”VAD OROAR SVENSKEN?

 1. messkalle 2021-09-06 / 16:19

  ”På måndagsförmiddagen utbröt flera bråk mellan invandrare i centrala Lund. Enligt vittnesuppgifter ska omkring ett 60-tal personer ha slagits med bland annat tillhyggen vid järnvägsstationen och sjukhuset. Samnytt kan visa två videoklipp från bråken.”
  – Mer kan du se och läsa på Samnytt. Videon visar spark mot liggande och mot huvud, Ett importerat kulturbeteende.

  För övrigt anser jag att Thoralf skall fokusera på Framtid Kalmar då Kalmars framtid också är Sveriges framtid..

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-08-19 / 17:54

  Det låg en kamel begraven. Det som borde oroa svensken är att polisen ljuger.

  Cosmik Debris 2021-08-14 / 00:56
  ”Jag litar inte längre på svensk polis. Den är genompolitiserad, korrupt och inte längre i medborgarnas tjänst. Den lille vanskapte nazidvärgen har polisen i ett stramt koppel och allt som hotar ett fortsatt soSSialdemokratiskt maktinnehav ska tystas ned. Alla minns den högerextrema och islamofoba fritösen som anlade branden i Eskilstunamoskén. Nej, här ligger det definitivt en kamel begraven.”

  Polisen ljög om blixtnedslag i kyrka – tvingas backa
  https://samnytt.se/polisen-ljog-om-blixtnedslag-i-kyrka-tvingas-backa/

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-08-19 / 20:44

   Jag kan inte se en svensk polis idag utan att undra om jag kan få en rättvis hantering. Jag kommer ihåg från Katerina Janouch Sommar att så var det så i Tjeckoslovakien. När en polsi dök upp så var det inte ‘lagens långa arm’ utan ‘regimens långa arm’ som dök upp.

   Tidigare trodde jag att det var polis ledningens fel, men felen hittas nu också hos de indviduella poliserna.

   Gilla

 3. Tony 2021-08-19 / 17:46

  Men varför ska dom till Europa, varför inte till Ryssland o Kina, dom som förser dessa
  med vapen, och sen ska andra ta ansvar och ta hand om försörjningen?

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-08-20 / 02:28

   Det är inte Kina som förser dom med vapen, det är Pakistan, och det är ironiskt nog USA som ger Pakistan pengarna. Glöm inte att pashtun folket, huvuddelen av Talibanerna, finns både i Afghanistan och Pakistan. Gränsen mellan Afghanistan och Pakistan delar folket.

   Gilla

 4. Kalle 2021-08-19 / 12:17

  Personalen kan INTE svenska!!! Det oroar säkert de som har åldern inne. De får inte heller välja svenska läkare!!!

  ## ”Bristande patientsäkerhet”  när 40-talisterna ska vårdas av invandrare som inte kan svenska ##

  ##”VIDRIGT”, ”Horribelt”. Statsminister Stefan Löfven och utredaren Göran Johnsson markerar sin avsky över att svenskar väljer svenska läkare. Men ingen av dem har invänt mot att andra folkgrupper i Sverige har egna äldreboenden. Sedan tio år tillbaka finns Bejtona (”Vårt hus” på arabiska), ett äldreboende i Tensta med ”arabisk profil”. De stoltserar med att personalen består av araber. ##

  https://www.nyatider.nu/bristande-patientsakerhet%e2%80%89%e2%80%89nar-40-talisterna-ska-vardas-av-invandrare-som-inte-kan-svenska/

  En del av artikeln i Nya Tider.

  Gillad av 1 person

 5. Karl W 2021-08-19 / 01:33

  Svensken oroar sig bra lite för det är meningslöst att oroa sig mera. Det blir ändå ingen ändring för i diktaturen Sverige är svensken så förtryckt att han inte längre bryr sig för det är meningslöst. Alla vet det och alla är så hårt övervakade och indoktrinerade och samtidigt helt blockerade från att både säga sin mening på media eller ha något inflytande på någonting.

  Gillad av 1 person

 6. Martin 2021-08-18 / 22:52

  Nu blir jag besviken på Lars Adaktusson, trodde bättre om honom, vill han ha ett nytt kaos som -15? varför varför varför ska just Sverige ställa upp för alla andra än svenskar i nöd? Gullande med afghanerna står mig upp i halsen. Så patetiskt.
  Det pågår hela tiden oroligheter, krig och orättvisor i världen. Och?
  Godhetstalibanerna i Sveriges riksdag vädrar morgonluft nu. Det finns många länder i närområdet av Afghanistan, Sverige tillhör inte ett av dem.

  Gillad av 3 personer

  • bengarne 2021-08-19 / 12:32

   Martin, Lars Adaktusson och övriga politiker har inte drabbats av massinvandringen än.

   Gilla

 7. Skogsmulle 2021-08-18 / 19:27

  Nu rapporterar Stasi-media helt hysteriskt angående Afghanistan. Man skulle kunna tro att det var vårt grannland, typ Finland, det handlar om. Joe Biden får nu kritik för USA:s reträtt men när man skulle översätta vad han sa i ett av sina tal valde man inte nämna det han faktiskt avslutade med och som kanske var det bästa han har yttrat: ”Vi amerikaner ska inte slåss för frihet i främmande land när INTE dess invånare är intresserade av att deltaga”. I halv-fem nyheterna avslutade man med en intervju från Afghanistan med en polis, som skulle ta upp kampen mot talibanerna. Han benämndes dock med ett påhittat namn för annars hade givetvis alla som lyssnade haft klart för sig vem han egentligen var? Trot den som vill…….

  Gillad av 2 personer

 8. Anders G 2021-08-18 / 18:14

  Helt sjukt att världen ser på när Talibanerna tar över Afghanistan.. kommer bli flyktingströmmar till Europa inom kort..

  Gilla

  • Benny 2021-08-18 / 20:44

   Men undersökningar visar att det är islam och sharialagar man/män vill ha i Afghanistan och det är därför som Talibanerna tar över så lätt. Och det var ju redan en massa folk som lämnat Afghanistan, mest män som är lyckosökare i Europa och dessvärre väldigt många kriminella. Man kan ju hoppas att männen i så fall sticker tillbaks till Afghanistan från Sverige och Europa.

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-08-20 / 16:47

   Kommer världen att se på när vi återtar vårt land?

   Gilla

 9. Adam 2021-08-18 / 16:45

  Nu startar TV4 en insamlingskampanj för offren i Afghanistan och tigger pengar på Facebook. Kommer PK-radion i Kalmar göra detsamma?

  Snart är det väl dags för världens barn och bössor på stan också, dessa barn som Sverige också ska ta på sitt ansvar.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-08-21 / 13:06

   Bössor på stan? Är du i Kabul eller …

   Gilla

 10. Cosmik Debris 2021-08-18 / 16:17

  ”I intervjun, som gjorts med anledning av ett vapentillslag i Västerås, säger Poljarevius att gängmedlemmarna är usla på att hantera vapen, att rappare ljuger om det fina brödraskapet i gängen och att de ”inte är lika kaxiga när de fått smaka bly själva”

  Men att spotta på och kalla poliser för hora och fitta går bra? Det accepterar polisen? Om vi nu har med rädda amatörer att göra så borde det vara en baggis för polisen att bara slänga in babbarna i piketen och eventuellt banka skiten ur dem? Jag förstår liksom inte problemet? Eller är det kanske så att Poljarevius egentligen bara är en pladdrande tomhänt viktigpetter?

  Polismästare sågar gängen: ”Inte lika kaxiga när de fått smaka bly själva”
  https://nyheteridag.se/polismastare-sagar-gangen-inte-lika-kaxiga-nar-de-fatt-smaka-bly-sjalva/

  Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2021-08-18 / 16:05

  I gårdagens Aktuellt nämndes ingenting om dubbelmordet i Tensta. Det är tur att SVT har talibanerna så att man slipper oroa tittarna om inbördeskriget som pågår i Sverige.

  Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2021-08-18 / 18:37

   Förstår inte den plötsliga hetsen mot talibaner. De är ju helt vanliga muslimer som vill leva i enlighet med sin heliga bok. Verkar som MSM fått för sig att talibaner är elaka till sin natur. Folk flyr (för sina liv) skriker man. Nja, det är väl ett ytterst litet antal som flyr. Om man betänker att några tusen ”flytt” till Kabul från områden där talibanerna tagit makten och dessa nu vill ”fly” vidare. Tillsammans med några tusenden i Kabul blir det ett antal som samlas på flygplatsen. Men Kabul har sex miljoner invånare. 1% av dessa är 60.000. Så många är det inte på flygplatsen.

   Det kaos som MSM beskriver på flygplatsen rör inte särskilt många och talibanerna är inte där och ställer till något. Det sköter U.S. och dess vapenbröder om helt själva. Det finns flyktingströmmar. Efter att talibanerna segrat så strömmar folk som levt som flyktingar i t ex Pakistan tillbaka till sina hem. Folket i Afghanistan gillar sin koran, islam, talibanerna och den heliga vägen (sharia) till paradiset. Det gäller för både män och kvinnor. Med ett extremt litet undantag. Inte ens MP-nivå.

   När det var val i Egypten efter den arabiska våren röstade 75% på muslimska partier som också bildade regering. Det blev så där. När militärens inkomstmöjligheter beskars (t x så ägde man allt från ax till limpa) så avsatte man regeringen och allt återgick till det gamla. D v s slå ihjäl några kristna och bränna lite kyrkor. Betänk att Egypten, Syrien, Turkiet, Libanon, Libyen, Tunisien, Algeriet och Marocko en gång var 100% kristna länder. Inte många kristna kvar där längre. Islam är en mycket stark rörelse som vinner mark runt hela världen. Även Sverige som är ett okristet land kommer att vandra Sharia så småningom. De starkt katolska länderna; Frankrike, Italien och Spanien kommer att klara sig längre. F d östeuropeiska länder kan säkert överleva. De har stått under muslimsk ockupation så de vet vad islam innebär. Men Sverige. Arma folk. Finns ingen motståndskraft alls mot fredens och kärlekens religion.

   Jag ogillar allla religioner. Men jag respekterar de som håller på sitt och inte vrider och vänder till saker för att ”hänga med i tidsandan”. Den svenska kyrkan är därvidlag rena skämtet.

   Gillad av 1 person

   • Benny 2021-08-18 / 20:49

    Tror faktiskt att Polen, Ryssland, Ungern kommer att klara sig från islam bäst och att många kristna i framtiden som vill slippa islam i Europa kommer att söka sig österut! Synd att de har så krångliga språk…

    Gillad av 1 person

  • bengarne 2021-08-19 / 12:35

   Som boende i närheten nämdes det inte ens i den lokala delen av nyheterna.

   Gilla

 12. Efraim Barkbit 2021-08-18 / 15:38

  Biancha Ingrossos hälsa är något som håller mej sömnlös om nätterna.

  Gillad av 3 personer

  • Bergman 2021-08-18 / 17:15

   @efraim Jag innesluter henne alltid i min aftonbön:

   ”Herre Jesus hör min bön!
   Kasta inte Biancha i sjön!”

   Gilla

   • Andersson 2021-08-21 / 13:09

    Min svärmor hade en Bianca. Hon for fram som ett skållat troll.

    Gilla

   • Andersson 2021-08-21 / 16:03

    Numera kör hon en Roll Ator. Ni må tro att det går undan.

    Gilla

  • Thoralf A 2021-08-18 / 15:51

   Den statistiken kommer bara en gång per år. Brukar komma i mars.

   Gilla

 13. Högt hårfäste 2021-08-18 / 13:23

  Det som oroar svensken mest är om lådvinet är slut på Systembolaget.

  Gilla

  • Bergman 2021-08-18 / 15:23

   I så fall visar det sig bero på klimatet.

   Gilla

 14. Sven d.ä. 2021-08-18 / 12:32

  Vad som oroar mig är en hjärntvättad industri. Lyssna vid 26:20 https://www.youtube.com/watch?v=Mk27dHBHFFo
  Där säger Martin Lindqvist VD SSAB att de ej räknat på break-even för det fossilfria järnet som de håller på att arbeta med. Däremot ska man göra en ‘premium produkt’. har de inte gjort det tidigare? Det är helt oansvarigt! Jag hoppas att han ljuger, annars är han ju helt obota dum. De övriga personerna är helt inne i en grön dimma.

  Detta oroar mig mycket. Vi kan inte räkna med industrin.

  Gillad av 2 personer

 15. Martin 2021-08-18 / 12:06

  Vad hjälper det om tidigare ”godhetsposörer” börjar tänka till? När det blir val är allt glömt och som vanligt. Hade vi haft svenskar som brytt sig det minsta om vårt lands väl och ve och tänkt längre än näsan räcker, d.v.s. för sina barn och barn barns framtid, då skulle AfS varit största parti. Det enda partiet som inte går globalisternas ärende, det enda partiet som vill få Sverige till ett tryggt samhälle. Sveriges vansinne och våldsamma rykte svärtas ner av dagens politruker. Ungern och Polen tillhör Europas tryggaste länder med i stort sett noll gruppvåldtäkter,gängskjutningar, bilbränder, förnedringsrån. I den ligan leder Sverige överlägset. Finns det nån normal ”politiker” som tycker det är okej? Nån som inte bor tryggt , priviligierad och hög lön? Nej. Just det. I så fall kan ju Löfven. Damberg Mogge, m fl bosätta sig i Tensta och utan livvakt. Hycklare är hela bunten. Även Åkesson vill vara med vid grytorna och morrar lite på sin höjd. Sorgligt. Och farligt. Nu kommer vi se och höra”snyfthistorier ” framöver om alla afghaner som vi måste ta hand om…
  Skona mig. Arma. Arma land.

  Gillad av 3 personer

 16. Ölandsbonde 2021-08-18 / 09:46

  Hmm. Inte fler som sätter ”Climate change” högre. Genomsyrar numera i stort sett alla västerländska nyhetsprogram. SVT och TV4 får lägga på ett kol så fler får sig en släng med klimatångest. Hur är det förresten med jordbävningar? Kan de inte vara en följd av att vi andas ut dödens gas? Eller är det Putins fel? Att SD´s rasismen är orsak till det jättelika socialbidragsbetåndet är fastställt. Kanske gäller det klimatet också. Åkesson pekas ut för att han, som enda partiledare, inte visat förskräckelse över den lite lämpligt läckta IPCC-rapporten. Bra gjort med en litan läcka. Då kan vi köra ett varv till när den släppts.

  Tyvärr har MSM inte resurser att seriöst granska situationen med el, och dess priser. I synnerhet i vårt område. Fick ett förslag till att på nytt binda priset. Priset blir 39% högre. Orsaken är bristen på el i södra Sverige. En bra idé vore att straffbeskatta elbilar rejält. Istället för att göra tvärtom, där vi som inte har råd får ge pengar till de välbärgades subventionerade elbilsköp.

  Gillad av 3 personer

 17. ivarandersson 2021-08-18 / 09:15

  Sverige leder skytteligan och Stefan är förbannad 🙂

  Gilla

 18. Hacke 2021-08-18 / 09:10

  Den logiska och fullt väntade utvecklingen i Afghanistan fyller nu medierna, dygnet runt. Så till den grad i statsteven att det uppenbarligen inte hänt något överhuvud taget i övriga världen och framförallt inte i Sverige. Trots att det skjutits vildare än någonsin på gator och torg. Men detta normaltillstånd rapporteras det ju i vanliga fall om endast i notisform numera. I bästa fall.
  Vad som skulle vara relevant för dagens Sverige, om vi haft en fri och oberoende media värd namnet, är självfallet ett långt, djupgående intervjuprogram med han som bär högsta ansvaret för det vi nu alla ser sker med vårt land.
  Ett program med typ De tre O:na (Ortmark, Orup, Olivecrona) under rubriken ”Hur kunde det bli så här?” Men liknande journalister och en liknande public service är vi ljusår ifrån idag. Då hade vi licens som få ifrågasatte, idag är vi alla tvingade att betala hutlöst för det urvattnade surrogat som man har mage att kalla ”fri och oberoende journalistik”.
  Och vad får vi istället? Jo, en flinande Löfven som klivit ut ur skuggorna och valt att breda ut sig i ett mysprogram där han mellan det allmänna flamset och tramset fritt får kritisera oppositionen!
  Och även om man tvärtemot regimmedias principer skulle försöka få tag i närmast ansvarige minister går inte det heller. Han som ska föreställa justitieminister/migrationsminister är efter sitt helhjärtade engagemang på sociala medier med hätska utfall mot fria journalister nu under brinnande kaos på semester!
  Parallellerna med Nordkorea känns alltid lika nära i demokraturen Sverige.
  Eller varför inte Afghanistan, hela Sveriges ansvar och angelägenhet.

  Gillad av 5 personer

 19. Bergman 2021-08-18 / 09:09

  En skyddad verkstad är en arbetsplats för människor som av olika anledningar inte kan göra sig gällande på den öppna arbetsmarknaden och kan ha svårigheter att klara sig i samhället i övrigt.

  En sådan arbetsplats är Rosenbad. Regeringsmedlemmarna kan inte försörja sig utanför politiken. De är meningslösa stackare som är lyckligt lottade under tiden de är i Rosenbad. Fast även därefter tar vi ju hand om dem och försörjer dem livet ut.

  Gillad av 3 personer

 20. nilscobra 2021-08-18 / 08:25

  Det är fred i Afghanistan nu. Talibanerna har besegrat ockupanterna och tänker styra landet efter sharia som har sin grund i muslimernas heliga skrift koranen. Så några asylskäl kan jag inte se att folk därifrån som ju mestadels är muslimer kan ha. Att tycka att läget där nu är så hemskt att folk måste få asyl i Sverige kan väl närmast ses som ren Islamofobi.

  Visst är det märkligt att så många som tidigare talat sig varma för Islam och som inte sett några problem med islamiseringen av Sverige nu helt plötsligt gått och blivit Islamofober. Verkar som att Islam bara duger att godhetssignalera med. När den utövas i praktiken är det inte lika kul.

  Gillad av 2 personer

 21. Sven d.ä. 2021-08-18 / 08:14

  Vilken källa har du på denna graf. Vad jag skulle vilja se om det finns ett annat land som har samma profil. Agerar detta land på annat sätt än Sverige?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-18 / 09:10

   Jag kommer att skriva fler inlägg på detta tema med just jämförelser med andra länder och hur folken i dessa länder ser på samma problematik. Det finns mycket material i den rapport jag fått.

   Gillad av 2 personer

   • Sven d.ä. 2021-08-18 / 12:27

    Utmärkt då ser jag fram mot det. Skönt att ha andra som gör jobbet 🙂

    Gilla

 22. Håkan Spångberg 2021-08-18 / 06:37

  Det ska bli väldigt intressant att se i kommande val om väljarna röstar fram oikofoba globalister till makten igen.
  I så fall finns det inget hopp.

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2021-08-18 / 09:14

   Självfallet kommer de att göra det. Att tro något annat är att lura sig själv.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-08-18 / 13:39

   Det är mer än ‘intressant’ – livsavgörande skulle jag säga.

   Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.