VEM ORKAR SE NYHETSSÄNDNINGARNA?

Herregud vad det tjatas om Afghanistan i varje nyhetssändning och i media. Är det inte Afghanistan så är det kaosoväder, extremväder och klimatförändringar som kommer innebära att jorden går under inom ett decennium.

Det händer en massa saker i Sverige som knappast nämns. Skjutningar, mord och mordförsök men det är uppenbarligen för litet nyhetsvärde för att få utrymme i Rapport eller Aktuellt, möjligen en kort notis. Hur många har läst eller hört om skjutningen i Helsingborg idag på förmiddagen?

Jag har påtalat och ifrågasatt varför vissa våldsdåd eller mord som inträffat i Vimmerby, Mariannelund eller Vetlanda inte får något utrymme i Barometern. Svaret från chefredaktören har alltid varit att det ligger utanför tidningens bevakningsområde/utgivningsområde. Men nu ligger uppenbarligen Afghanistan inom tidningens bevakningsområde då Afghanistan till och med får utrymme på lokalsidorna. Vissa dagar har det var 3 till 4 sidor om Afghanistan i lokaltidningen.

Jag tipsade tidningen om en JO-anmälan som tidningen missat för snart en månad sedan men det har inte blivit någon artikel i tidningen. Möjligen beror det på vem som gjort anmälan och vem som är anmäld. Men mitt tips får väl skickas till Dagens Kalmar istället. Anders Blank tar det säkert.

Jag har ställt en rad frågor till ansvariga personer på olika positioner inom Kalmar kommun och fått en del märkliga svar. De är så märkliga att de får bli ett eget blogginlägg av dessa. Jag inväntar dock ytterligare ett svar som jag hoppas skall bli riktigt intressant.

Kalmar kommun har förresten en helt egen Arbetsförmedling vid sidan av den statliga myndigheten Arbetsförmedlingen. Kalmar kommun kallar sin Arbetsförmedling för Arbetsmarknadsenheten. Är det någon som kan gissa hur många som jobbar på Arbetsmarknadsenheten? Undrar om det är fler än på Arbetsförmedlingen i Kalmar?

Jag har ägnat några av de senast regniga dagarna åt utredningar som jag gör åt vissa politiska föreningar. Jag har ju även en liten enskild företag där jag åtar mig dessa uppdrag i mån av tid. Det är alltid intressant att syna kommuner som är mer eller mindre helt okända för mig. Att se befolkningsutveckling, arbetsmarknad med alla olika åtgärder, integrations o migrationssituationen, kommunala utjämningsystemen, skattekraften, försörjningskvoter, antalet kommunanställda och skattenivåer och verksamhetsplaner. Sedan kan jag jämföra kommunerna med andra kommuner som jag synat. Ganska intressant och jag blir mer påläst för varje utredning som jag gör.

Jag håller på att uppdatera en sådan rapport åt en förening i en medelstor kommun med drygt 30 000 invånare. I mina ögon är det en fullständig katastrof i den kommunen. Massinvandringen håller fullständigt på att förstöra kommunen. Svenskar flyttar ut från kommunen och invandrare flyttar in. Etniska svenskar har minskat i antal vartenda år sedan 2002 med 0,2-1,1 procent per år. Personer med svensk bakgrund har minskat med 12 procent sedan 2002, samtidigt har personer med utländsk bakgrund ökat med över 200 procent och det är nästan bara personer från MENA-länder.

Den kommunen har ingen framtid enligt min uppfattning! De ansvariga politikerna de senaste decennierna borde låsas in.

Annons

37 reaktioner på ”VEM ORKAR SE NYHETSSÄNDNINGARNA?

  • Thoralf A 2021-08-21 / 22:23

   Lena Melin och alla journalister lever i symbios med sina vänner på public service.

   Gilla

   • Andersson 2021-08-22 / 15:28

    Den 2 september ska jag sparka igång dumburken.

    Gilla

 1. Otto 2021-08-21 / 13:12

  Barometern skriver mycket om stackars Ahmad med sin familj i Afghanistan, men knappat något om dödsskjutningarna.

  Vill gärna läsa mer om Kalmars egen arbetsförmedling och kommunens märkliga mail. Hoppas det kommer!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-21 / 13:23

   Jag väntar fortfarande på svar från kommunen men jag kommer skriva om det i nästa vecka oavsett om tjänstemännen svarar eller inte.

   Gilla

 2. MickeP 2021-08-21 / 00:10

  Åkte just med en kurdisk taxichaufför som bott här i +20 år. Han verkade helt ok och kunde svenska rätt bra. Jag frågade varför just Sverige och västvärlden i övrigt ska ta emot alla dessa migranter från Mena. Varför inte Saudiarabien eller Dubai t.ex. De har ju resurser.

  Svaret blev: – Varför inte?

  Dvs, varför inte söka sig till Sverige hellre än till Saudiarabien. Varför inte?

  Mitt svar på detta blev att vi, de flesta skötsamma svenskar, har gett upp vårt land och kommer att flytta härifrån.

  Då inträffade det besynnerliga att denna taxichaufför började missa i vilken riktning han körde och knappt kunde styra bilen i de korsningar vi kom till. Vid ett tillfälle höll han t.o.m. på att köra rakt fram i en T-korsning innan jag uppmärksammade honom att han skulle svänga åt höger.

  Jag tror att de är rejält rädda för detta, att vi lämnar landet och ger dem noll i bidrag att leva på.

  Micke P

  Gilla

 3. turrim 2021-08-20 / 20:21

  Jag läser i Sydsvenskan, att ”Papperslösa afghaner kan få ny chans till uppehållstillstånd”. Det säger Migrationsverkets rättschef, Carl Bexelius.

  Är det ett beslut som kan tas av en jurist? Den tidigare rättschefen blev Generaldirektör genom att att öppna portarna.

  Vad säger Morgan som migrationsminister? Vad säger riksdagspartierna?

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-08-21 / 04:21

   Du tar upp en oerhört viktig fråga. Vem skall få ta dessa för Sverige helt avgörande beslut? Naturligtvis skall inte tjänstemän få ta beslut av denna avgörande dignitet. Då har vi inte någon demokrati. Sverige är kört på snart sagt alla områden och journalister utsända av Schibsteds och Bonniers låter allt pågå utan att ifrågasätta – ändamålet helgar medlen – härska genom att söndra nationer.

   Gillad av 1 person

 4. turrim 2021-08-20 / 17:13

  Trots allt om Afghanistan så klarar man inte av att berätta om presidentens och hans chefrådgivares flykt med 1,5 miljarder.

  Sverige skänker 1 miljard varje år.

  Att chefrådgivaren varit skriven i Sverige med svenska bidrag är också ointressant när de stora redaktionerna har sina prioriteringsmöten om vad man får och inte får skriva och berätta.

  Tur att det finns alternativ för den vetgirige.

  https://www.friatider.se/gick-pa-bidrag-i-sverige-nu-efterlyst-att-ha-flytt-med-afghanistans-statskassa

  Gillad av 3 personer

  • Lars Johansson 2021-08-20 / 20:45

   Ja,helt otroligt hur svenska media missköter sitt uppdrag att rapportera korrekt! Varför inte skriva om ministern som svensk medborgare som utnyttjat bidrag fast han bor i Afganistan! Och presidenten som svamlar om att han måste fly i bara tofflorna,men miljoner lastades i hans helikopter,där massor av pengar,måste lämnas för att helikoptern skulle kunna lyfta.

   Gillad av 1 person

 5. Skogsmulle 2021-08-20 / 17:11

  Nyheter på SVT/TV4 är inte mycket till just nyheter. Det är regeringspropaganda till 99,5%. Jag orkar inte titta på skiten längre. Däremot brukar jag höra Eko-nyheterna 06.00 i bilen på väg till arbetet. Egentligen är det dumt för jag blir bara på dåligt humör men jag väljer ju själv om jag vill byta kanal. Alltid samma upplägg: Kaos i Mena-länder, Pandemin, Klimat, Trump (lite mindre efter han lämnat). Man blir så less av att avlöna folk via skattsedeln, då de istället borde avlönas av S, C och MP:s partikassa.

  Gillad av 4 personer

 6. bengarne 2021-08-20 / 12:56

  Svenskarna röstar på partier som hyllar invandringen, men när de själva utsätts för verkligheten i sina bostadsområden, då röstar de med fötterna och drar. De borde tänkt till före verkligheten uppenbarade sig för dem.

  Gillad av 1 person

 7. Anders G 2021-08-20 / 09:52

  Talibanerna låter nu bara utländska medborgare lämna landet, erfar Expressen, enligt intern EU-information.

  Det tros leda till att ett stort antal personer som Sverige vill få ut, däribland tolkar och lokalanställda, blir fast i Afghanistan.

  ”Våra liv är i fara”, skriver de lokalanställda vid ambassaden i ett mejl till Expressen.

  Gillad av 1 person

 8. Hacke 2021-08-20 / 08:05

  Msm jobbar enträget på att avveckla sig själv. Men försörjningen för sitt smutsiga hantverk behöver de dock aldrig oroa sig för. Vänsterpropagandan tvingas vi alla betala.
  Vem orkar längre följa deras eviga malande och förutsägbara nyhetsurval följande den lika kända agendan.
  De flesta vet väl, eller borde veta vid det här laget, att vill man verkligen ha reda på vad som hänt och händer, eller för den delen hela sanningen bakom det msm motvilligt ändå tvingas ta upp, får man gå till de fria medierna och sajterna på nätet. Det utbudet sväller i högönsklig välmåga för varje dag och det är knappt man hinner med i flödet av relevant och ocensurerad information.
  Jag hade under många år mina tittar/lyssnarrutiner på såväl statsradion som statsteven. Men de har jag gett upp. Fullständigt bortkastad tid. Det räcker med att slänga en snabbkoll över deras rubriker på nätet för att vara fullmatad- inte med nyheter men väl med ilska.

  Gillad av 6 personer

  • Bergman 2021-08-20 / 09:19

   Mitt i prick, jag kan inte ens drömma om att försök säga det bättre.

   Gillad av 2 personer

 9. peo 2021-08-20 / 05:50

  Styckmordet i det närliggande Karlskrona tycks ha gått dig helt förbi och dina ryggdunkare har inte heller nämnt det. Man kan undra varför för annars bruka det finnas ett närmast perverst intresse för mord i alla dess former.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-20 / 06:06

   Du får nog läsa lite bättre. Andersson har skrivit om det flera gånger!

   Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-08-20 / 06:08

   Jag förstår att du är totalt ointresserad av gängskjutningar och gängmorden.

   Gilla

   • peo 2021-08-20 / 06:33

    Du skrev själv för ett tag sedan att de som blev mördade i gängen inte var några riktiga brottsoffer.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-20 / 06:55

    Men vad bra att du delar den uppfattningen. Du överraskar ibland.

    Gillad av 2 personer

  • Bergman 2021-08-20 / 08:15

   @PEO
   Världen är så stor, så stor,
   Lasse, Lasse liten!
   Större än du nånsin tror,
   Lasse, Lasse liten!

   Många mänskor lefva där,
   Lasse, Lasse liten!
   Lycklig den, som Gud har kär,
   Lasse, Lasse liten!

   Säg, hvar trifves du nu mest?
   Lasse, Lasse liten!
   Borta bra, men hemma bäst,

   Zacharias Topelius

   Gillad av 1 person

  • Lars 2021-08-20 / 08:43

   Det är inte vi ryggdunkare som har ett perverst intresse för mord – det är en helt annan grupp människor.

   Gillad av 3 personer

  • Benny 2021-08-20 / 16:46

   PEO, helt riktigt ska det inte läggas ner några större resurser på att utreda gängkriminellas hädangång från polisens sida, den detaljen sköter klankrigarna alldeles själv. Om däremot oskyldiga drabbas av gängvåldet ska inte bara den skyldiga jagas tills han fångas och straffas utan även resten av klanen ska ut ur landet omgående. Det är så man måste jobba för att bli av med kriminaliteten, det kan ju var och en med lite vett räkna ut.

   Gilla

  • Andersson 2021-08-21 / 08:33

   Det är upp till dig om du vill skriva om styckmordet i närliggande Karlskrona. Du kan skriva på den här bloggen. Det finns en särskild spalt för sådant som är off topic. Du blir inte kallad ryggdunkare för det.

   Det verkar finnas många turer kvar innan det här är färdigt. Räcker fadersarvet till alla omkostnader?

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/styckmordsfallet-nya-bevis-hittade-i-23-aringens-mobil

   I operabaren är det ny verksamhet. Alltid något.

   Gilla

 10. Ölandsbonde 2021-08-20 / 02:00

  SVT. Lite kul blir det ibland. SvtText braskar på löpet om att tre människor skjutiis ihjäl av talibaner när de halat en flagga. De hänvisar till al Jazira som källa. Men får verkligen lusläsa al Jazira för att hiitta en notis om att två personer dött i samband med ett bråk om vilken flagga som skulle vara hissad. Inget om att det var talibaner som sköt några.

  Samma dag i Sverige. Två skjutna i Tensta. Fast den nyheten försvann snabbt. Klimat och Afgahn går före. Det är mer i linje med vår värdegrunden.

  För övrigt tror jag inte alls på någon massflykt från Afghanistan, bortsett från unga män som vill till västerlanndet för att leva ut sina lustar mot rejäl ersättning.

  Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2021-08-20 / 01:23

  Vem orkar se och läsa sådan här patetisk smörja? Vem blir berörd? 11-åriga Ebba då, vad hade hon för talanger? Kjäll Gustafsson fick inte se sina barnbarn växa upp. Afghanistan står mig upp i halsen och jag skiter fullständigt i ”Zaki” och hans öde. Inte vårt problem. Har vi inte tillräckligt många av hans vedervärdiga muslimska sort som dagligen förpestar tillvaron för oss?

  Gillad av 4 personer

 12. Högt hårfäste 2021-08-19 / 23:48

  Snart blir det en insamlingsgala för afghaner.

  Arbetsmarknadsenheten på Kalmar kommun förmedlar massa låtsasjobb som säkerligen går till invandrare. Inom serviceförvaltningen går flertalet på dessa s.k. anställningar. Resten anställda är bekanta och anställdas barn.

  Gillad av 2 personer

 13. Goliat 2021-08-19 / 23:31

  Johan Persson är tillbaka på sina tankar efter semestern i landsbygdsidyllen med nyköpt kåk och allt.

  ”Hemska bilder som varje dag kommer från Afghanistan. Var är alla på högerkanten med sina förslag om att hjälpa till på plats? Inga flygbladsutdelningar på plats denna gång?”

  Välkomna till Kalmar, afghaner!

  Gilla

  • Adam 2021-08-20 / 10:09

   Som vanligt är det tyst från mannen om det som händer i Norrliden, inbrott m.m. Han nämner klimatrapporten, men inte ett ord om översvämningen som drabbade Kalmar, trotsatt det råder klimatnödläge.

   För dålig PR?

   Gilla

   • Andersson 2021-08-20 / 20:22

    Barbarer! Detta ställe brukar jag frekventera när jag hedrar Kalmar med ett av mina sällsynta besök.

    Gilla

 14. nilscobra 2021-08-19 / 22:03

  MSM bedriver helt enkelt en kampanj för att så många Afghaner som möjligt ska få komma hit och att alla som är här skall få stanna.

  Gillad av 4 personer

 15. Laglydig 2021-08-19 / 21:56

  Idag gjorde dock sändningarna en liten miss när dom slog upp mordförsöket på en lärare i Eslöv stort. Kanske lät dom sig luras av det svenskklingande namnet, men båda föräldrarna är av utomeuropeisk härkomst.

  Pappan är den riksbekante (numera åter) ordföranden Lars Ahlfors för Miljöpartiet i Eslöv. Det var han som blev ”berömd” när han ville förbjuda julen för några år sedan.

  Så det knivattacken i Eslöv kommer nog att få betydligt mindre utrymme i morgondagens sändningar och ersättas av ett långt inslag om hur klimatet påverkar jordbruket i något muslimskt land i Afrika eller dylikt (minst 10 minuter i vart fall).

  Gillad av 3 personer

 16. Håkan Spångberg 2021-08-19 / 21:48

  Jag är fullständigt ointresserad av Afghanistan.
  Sveriges politiska företrädare ska arbeta för Sveriges och svenskarnas bästa.

  Gillad av 1 person

  • Martin 2021-08-20 / 20:46

   Det är så patetiskt och förutsägbart när Carina Bergfeldt ömmar såå för afghanerna att hon bara måste starta en ”insamling” och lika självklart får hon massa godhetspoäng av andra pkkändisar. Jag är rätt säker på att om en stor katastrof med många döda inträffar i Polen för att ta ett exempel så hade det inte hörts ens en nysning från Bergfeldt och andra ”goda” , värsta sortens falska hycklare är dom.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.