NU VÄNTAR CIRKU(S)

Som socialdemokrat gäller det att blunda för verkligheten och utvecklingen i samhället. Johan Persson tycks vara fullständigt verklighetsfrånvänd och han tycks inte lyfta blicken längre än till kommungränsen. Han tackade Löfven för att E-hälsomyndigheten hamnade i Kalmar, med idag ca 300 jobb. Därför har Löfven gjort ett fantastiskt jobb som statsminister enligt artiklar i Barometern och Dagens Kalmar. Suck….

Migration, integration, gängkriminalitet, energikris och så mycket annat men det handlar om saker utanför kommungränsen och det vet inte Johan Persson något om eller så förtränger han det. Perssons egna lilla kungadöme.

Vem kommer då efterträda Stefan Löfven?

Nu blir det sannolikt ett feministiskt kaos inom Socialdemokraterna!

Jag tror flera av männen i toppen kommer ha svårt att acceptera att det skall väljas en kvinna bara för det är en kvinna. Det finns makthungriga män inom Socialdemokraterna. Jag gissar att fulspelat redan har börjat inom Arbetarpartiet Socialdemokraterna och de aktuella kvinnorna Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Annika Strandhäll gör säkrast i att hålla ryggen fri.

Jag har läst Håkan Juholts bok ”Partiledaren som klev in i kylan”. Jag tror inget har förändrats inom Socialdemokraterna sedan dess. Det är i stort sett samma personer fortfarande. Det kommer bli många knivar i ryggen de kommande veckorna.

Kommer sex partier av åtta riksdagspartier ha en kvinnlig partiledare i riksdagsvalet 2022?

Det kommer i så fall bli en stor fördel för Sverigedemokraterna och Moderaterna. Jag tror många svenskar helst vill ha en manlig statsminister. Inte en känslostyrd kvinna som statsminister!

Annons

42 reaktioner på ”NU VÄNTAR CIRKU(S)

 1. Cosmik Debris 2021-08-23 / 17:24

  Undrar om det är stora rubriker i afghansk media om att Stefan Löfven har avgått?

  Någon ur Ali Khan-klanen skulle kunna ge sossarna ett lyft i opinionen. Det är trots allt bland, våldtäktsmän, bidragsparasiter, gängkriminella, muslimska terrorister och analfabeter sossarna numera har sina kärnväljare.

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2021-08-23 / 17:31

   Rättelse: Stefan Löfven kommer att avgå

   Gilla

   • Andersson 2021-08-23 / 20:40

    Rättelse: Stefan Löfven har aviserat sin avgång.

    Gilla

  • Karl W 2021-08-24 / 01:40

   Om det följer samma mönster som när det gäller ”flyktingar” från andra länder så är de riktiga afghanerna mycket annorlunda de som kommer till Sverige. Afghanistan vill ju inte ha tillbaka de Sverige kallar för ”flyktingar”. Dom Sverige tar emot är just de som inte ville anpassa sig i Afghanistan, Sverige tar emot just Afghanistans värsta kriminella, brottslingar, gäng och skurkar och ger som skydd. 98% i Afghanistan sägs vilja ha sharia lagar i Afghanistan, och hur behandlar sharialagar de ”flyktingar” som härjar i Sverige. Det blir i alla fall inte kaffe och bullar. Kanske även Sverige skulle börja tillämpa sharialagar på dessa afghaner.

   Gilla

 2. worldpress99 2021-08-23 / 16:09

  Tyvärr föll min ”slutsats” bort. Ifrån mitt huvud när jag skrev. Jag vill mena att med allt bortfall av väljare så vill naturligtvis Löfvén inte vara den ledande när S, om inte försvinner, men ramlar ner i sitt eget grävda hål!

  Gilla

 3. worldpress99 2021-08-23 / 15:44

  Att Löfvén vill avgå som S-partiledare/statsminister är väl ingen sensation. Han har ju tappat en stor del av väljarna till bl.a. SD, samt kommer även med all sannolikhet att tappa väljare till muslimerna nya parti. LOväljarna har idag valt SD framför S pga klimatpolitik och invandringspolitik. MP som stödparti är tydligen heller inte intressant! Hoppas detta marginalparti försvinner ur riksdagen! Så…. varför denna upprördhet???
  KS Nybro

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-23 / 15:58

   Glöm inte att Vänsterpartiet också börjat ta väljare från Socialdemokraterna!

   Det går inte att både äta kakan och ha den kvar.

   Gilla

 4. Kalle 2021-08-23 / 14:24

  ## Stefan Löfvens “expert” Henrik Arnstad vill ta hit alla afghaner ##

  ## -Pettersson tycker dock Arnstad är snål, varför bara afghanska flyktingar? Varför inte alla i hela världen? De kan bo i Henriks 77 kvadratare på Söderma ## [ Och att Arnstad betalar ALLT ur egen ficka. Inte svenska skkattebetalare!!! ]

  https://petterssonsblogg.se/2021/08/22/stefan-lofvens-expert-henrik-arnstad-vill-ta-hit-alla-afghaner/

  ÄR detta framtidens socialdemokrati…socialakrobatik???

  Gilla

  • Karl W 2021-08-24 / 01:54

   Bara lite matematik. Afghanistan har omkring 30 miljoner innevånare, alltså omkring 15 miljoner kvinnor. Landet är fattigt med 70% av befolkningen i fattigdom. För de flesta, speciellt kvinnor, är det rena drömman att kunna skylla på förföljelser och få ”fly” till Sverige där dom kan leva rena lyxlivet på bidrag. De flesta kvinnor saknar yrke, så dom är säkra och kvalificerade bidragstagare. Dessutom är dom naturligtvis givna Sozze väljare. Stefan Löfvens “expert” Henrik Arnstad visar tydligt vilken politik enpartistatens Sozzeregimen vill skapa, eller redan har skapat. När skall svensken vakna till och inse vad som pågår?

   Gilla

  • Andersson 2021-08-23 / 15:06

   Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-08-23 / 11:42

  Det är oppositionen som sörjer mest angående Löfvén avgång. Han är ett härligt sänke. Svårt att hitta den kompetensen hos övriga kandidater. Men Socialdemokraterna har överraskat tidigare.

  Gilla

 6. Nils Dacke 2021-08-23 / 09:47

  Det finns bara ett fascistiskt parti i Sverige och det är MP med sin syn att eliten på Södermalm bestämmer och där de anser att idealism går före demokrati. Jag kan tycka att en kvinnlig statsminister vore bra och kanske dags att söka union med Danmark och låta Mette Fredriksen ta över även Sverige, frågan är bara om danskarna vill ta ansvar för infernot och förfallet i vårt land?

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-08-23 / 14:04

   Dacken var kanske intresserad på sin tid. Men så blev han tagen av daga i Danmark. Jag tror inte danskarna är intresserade i dagslaget..

   Gilla

   • Bergman 2021-08-23 / 17:05

    Nils Dacke (den äldre!) var väl katolik och därför, bland mycket annat, gramse på Gustav Vasa. Nils Dacke dödades 1543, har jag läst, på Ollatorpets äng nära Torsås, Kalmar län. Också på den tiden var väl gränserna något flytande och folk rörde sig och hade släktskap i gränstrakter eller på andra sidan gränsen.

    Men Gustav Vasa, som såg till att vi lämnade katolicismen och enligt uppgift antog något bättre, Lutherismen, såg till att Dackes kropp steglades och placerad i Kalmar, fast karlen hade nog ett genuint släktträd placerat i den tidens gräns till Danmark eller Skåneland dit också Blekinge räknas. Kalmarunionen upplöstes ju av Gustav Vasa 1523 och han ville kanske markera med att stegla kroppen av en uppstudsig. Men det var en storslagen union – en union som vi skulle behöva nu i stället för EU.

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-08-23 / 18:16

    Bergman, jag vet inte vilken bok du har läst. Nils Dacke blev upphunnen och nedgjord i ‘norra Rödeby skogar’. Detta är belagt. Närmre bestämt vid Rabbe i Ledja. Att Dackefejdan skulle vara ett slags religionskrig tror jag inte på. Dackefejden handlade om annat.

    Enligt traditionen skall Nils Dacke ha tillbringat sin sista natt hos Sörsjö-Jons stuga. Sörsjön bytte namn till Gubbasjön på 1700-talet. Men det är en annan historia. Sjön försvann i samband med Lyckebyåns utdikning.

    Tilläggas kan att den muntliga traditionen är mycket stark i bygden. På danska sidan vågade man nämna Dacke vid namn. På svenska sidan vågade man knappt viska om hans bedrifter. Under långa tider framöver.

    https://mapcarta.com/N2917789232

    Gilla

 7. ivarandersson 2021-08-23 / 08:50

  Löfven var bra för soZZarna, eftersom han vann och behöll regeringsmakten, men dålig för Sverige.

  Gillad av 1 person

 8. Evert 2021-08-23 / 08:46

  Jo han har gjort det fantastiskt misslyckats med i stort sett allt. Sprattlat som en kasperdocka när MP rycker. Att bara låta sig styras av ett otäckt antisvenskt extremistparti allt för att behålla makten ocg sitta kvar vid köttgrytorna. En ren prostitution som bara är värd förakt. Han har pissat svenska folket rätt i ansiktet.

  Gillad av 2 personer

 9. fete 2021-08-23 / 08:32

  Stefan Löfven är en landsförrädare som ska dömas för landsförräderi …..

  Gillad av 3 personer

  • Lars Johansson 2021-08-23 / 21:12

   Ja, inte bara han utan hela regeringen! Dessutom är de ansvariga för alla mord,våldtäkter och grova brott! Även politiker inom andra partier är medskyldiga,endast SD går fria. Hade politikerna röstat för Straffskärpningar,motion 2014/15:2524 så hade en massa mord och andra brott förhindrats och många offer sluppit sitt lidande! Läs denna motion och begrunda och se hur vår slappa regering kunde ha undvikit dessa brott med alla dessa brottsoffer!

   Gilla

 10. nilscobra 2021-08-23 / 07:41

  Lär väl inte hända. Men jag är förvånad över att Shekarabi med tanke på sitt förflutna i SSU över huvud taget nämnts som en möjlig kandidat. Men det klart. Blir det inte en kvinna så varför inte någon med invandrarbakgrund. Kön och hudfärg kan ibland vara viktigare än kompetens.

  Gillad av 1 person

  • Bergman 2021-08-23 / 08:26

   Johan Westerholm i dagens ledarsidorna.se ”Men redan nu bör det stå klart att spekulationerna om att Ardalan Shekarabi och Ibrahim Baylan skulle vara aktuella är obsoleta.

   Bägge har dubbla medborgarskap, Iran respektive Turkiet, och vare sig socialdemokraterna, LO eller regeringen är redo för en statsminister med dubbelt medborgarskap. Till råga på allt med stater som idag har i det närmaste en skurkstatus internationellt oaktat deras egna åsikter eller preferenser.!

   Gillad av 5 personer

   • Roland Salomonsson 2021-08-23 / 12:08

    Och glöm inte att de är Muslimska Bröder! Vi är inte redo ännu för att bli islamskt land.

    De länder som får en muslimsk statschef är i regel inom 20 år ett shariastyrt land.

    Gilla

 11. Hacke 2021-08-23 / 07:24

  Tycker Dan Korn fångat ”Den vandrande katastrofen” på kornet:

  ”Väljarstödet har konstant sjunkit under Löfvens tid som statsminister och samhällsproblemen har blivit alltmer akuta.
  Det går inte längre att inbilla folk att dagliga skjutningar, miljonsvindel inom välfärdssystemen, en offentlig förvaltning som går på knäna, en allt sämre skola, en söndervittrande infrastruktur och en fattig underklass i tillväxt, för att nu bara ta några problem ur högen, bäst löses genom en koalition där S satt sig själv som gisslan för verklighetsfrämmande partier.
  Löfven har målat in sig i så många hörn att han inte kan framstå trovärdig om partiet vill finna andra lösningar.”

  https://bulletin.nu/inte-ens-lofven-tror-langre-pa-lofven

  Gillad av 3 personer

 12. Andersson 2021-08-23 / 05:47

  Cirkus Skott?

  Gilla

 13. peo 2021-08-23 / 04:56

  Det bästa Löfven har gjort är att han hållit nyfascismen borta från regeringsinflytande.

  Gilla

  • Benny 2021-08-23 / 08:52

   Men det är ju Löfven som är nyfascistisk i sitt agerande PEO! Han försöker tysta oppositionen och varnar M och SD för att som han uttryckte det ”gripa makten”. En mer fascistoid figur än Löfven får man leta efter…En bitter sanning för sossar att ta till sig!

   Gillad av 2 personer

  • Robban 2021-08-23 / 14:11

   Hahahaha
   Då borde han aldrig tillträtt alltså?

   Gilla

  • Bergman 2021-08-23 / 14:31

   Tuppen behövs ju inte för att befrukta äggen för ägglossningen fungerar ändå, så hönan värper utan tupp. Men utan tupp blir det ingen fortplantning – inga kycklingar – vilket ju trots allt är evolutionen!

   En hönsgård, t ex riksdagen, kan dessutom inte fungera utan tuppar eftersom höns som grupp är flockdjur och klarar sig inte utan ledare – en tupp. (Betänk dessutom att en talman, ibland en fru talman, som inte kan gala, är en konstruktion och egentligen en nolla i hönsgården.) Den nuvarande politiken i Sverige består av ett evinnerligt kacklande utan styrning trots att alla kan se att Sverige försvinner i brist på ledare som vågar gala. Feministerna, vare sig de är män eller kvinnor, kommer aldrig att erkänna detta, utan de kacklar vidare i en hönsgård som förstör sig själv inifrån.

   Och snart har vi kanske bara kvinnliga partiledare! Och under deras kjolar, i den mån de har några, får inte männen en chans att gala om de inte har knytblusar. Då blir det garanterat ännu värre osämja. Och resultatet? Mera kaos naturligtvis. Helt naturligt.

   Gilla

 14. Jäv 2021-08-23 / 01:39

  Stefan Löfven har i alla fall förståndet att kliva av frivilligt och sätta partiet före jaget. En narcissist som Hårfästet JP skulle aldrig låta det ske. Det är märkligt att han inte självmant klivit av efter alla dessa år, men egot och bekräftelsebehovet är för stort, särskilt med tanke på den troliga personlighetsstörning han lider av.

  Jag tror inte alls han tänker på kommunens bästa i de beslut som fattas, utan det är egen berömmelse och bekräftelse i fokus. ”Titta, jag har fått hit Stordalens och Foppas hotell”. Han vill sola egot i glansen och liera sig med de stora herrarna.

  Riktigt farlig man det här!

  Gilla

  • Karl W 2021-08-24 / 02:00

   Jag tror inte det var frivilligt. Han fock sparken, men fick behålla ansiktet.

   Gilla

 15. tompas11 2021-08-22 / 23:46

  En kvinna som näste partiledare för S? Valet är lätt. Då måste det bli knytblusen Damberg, inte nog med att han klär sig som en kärring, han beter sig som en kärring också.

  Gillad av 1 person

 16. Martin 2021-08-22 / 23:29

  Reinfeldt var en värre statsminister eftersom FR var så genuint falsk, dryg och djävulsk. Löfven är dum ,dummare, dummaste. Nu blir det ett sabla käbbel på Sveavägen 68, kärringar med Magda i täten tänker det är dags nu. Och gud förbjude men föredrar Magda framför lillMogge, Drygeman, Dumberg,
  ”shejkaraben” vill säkert vara med och röra runt i grytorna. Strandhällvetet kan ju bara inte vara ens påtänkt? Det finns inga hederliga gråsossar längre så vad som helst kan hända.
  En muslimsk statsminister är inte otänkbart nu längre. Sossarna tänker nog se till att det kommer fortsätta välla in valboskap .Tusen vad jag börjar må illa. Det kändes först bra med nyheten om Löfvens sorti. Men vem vet vad som kommer i stället? Falska och hala som ormar är sossarna.
  ”Löfven har gjort ett fantastiskt bra jobb för Sverige ” en sossetant i agenda sa det alla andra tycker, eller ? Hur många svenskar skulle rösta idag på odågan och det Sverigefientliga partiet? Tippar högst 10%, resten har rest lång väg innan dom kommer hit till ymnighetshornets förlovade land och för att roffa åt sig våra surt förvärvade slantar.

  Gillad av 1 person

 17. Linus 2021-08-22 / 23:14

  Hårfästet JP sitter väl i partistyrelsen på Sveavägen? Han har nog en del att säga till om, eller…? Han kommer nog tala varmt för sin kommunkamrat Lena Hallengren, men med hans grandiosa självbild vill han nog gärna föreslå sig själv. 😁 🙈💪👀

  Gilla

 18. Goliat 2021-08-22 / 22:59

  Jag tror inte männen kommer ge sig så lätt, trots att de säger sig vara ett feministiskt parti. Var och en står sig själv närmast. Ska alla partiledare utom två vara kvinnor, herregud, vilket kacklande!

  Johan Persson är livrädd att Socialdemokraterna förlorar makten nästa val. Då är det slut med att springa till sina allierade i Rosenbad och ordna tjänster till frugan, flytta myndigheter till Kalmar, bygga fängelser, vinna diverse utnämningar m.m.

  Johan kommer vurma för Lena Hallengren. All reklam för Kalmar är bra reklam.

  Nej, Johan ser inte längre än till Kalmar kommuns gräns. Han ser inte ens vad som händer i Norrliden.

  Kommer Johan ställa upp i kommunvalet 2022? Om han får sitta kvar 4 år till efter nästa val, så har han väl suttit vid makten i 20 år?

  Kalmarborna är så jävla rökta.

  Gillad av 1 person

 19. Högt hårfäste 2021-08-22 / 22:45

  Då kan ju Johan Persson kolla upp hur många av de 300 på E-hälsomyndigheten som är folkbokförda i Kalmar och betalar skatt till kommunen. I ledningsgruppen är det ingen som bor i Kalmar (lätt att kolla upp på Ratsit, eftersom de jar ovanliga efternamn), inte särskilt bra betyg för staden. Inte ens generaldirektören är bosatt i Kalmar.

  Varför vill de inte bo i Johans Kalmar med den enorma livskvaliteten?

  Johan vill nog gärna bli ny statsminister och kommer nominera sig själv.

  Gilla

 20. Ölandsbonde 2021-08-22 / 22:42

  Jag sätter pengen på Veronica Palm. Hon belastas varken av bildning eller intelligens. Passar bra in för kontinuitet i partiledarskapet.

  Gillad av 1 person

  • Thor 2021-08-22 / 22:55

   Hehe den var fin 🙂

   Gilla

 21. Håkan Spångberg 2021-08-22 / 21:55

  Hoppas på Morgan Johansson, Annika Strandhäll, Dan Eliasson eller Ann Linde. De borde kunna skrämma bort flertalet väljare.

  Gilla

Kommentarer är stängda.