ETT GOTT SKRATT

Idag kom ett nytt klimatalarmistiskt inslag i SVT Småland. Kalmar kommuns egna alarmister deltog med liv och lust i inslaget. Nu räcker det inte längre med en meter högre havsnivå till sekelskiftet. Utan nu säger man istället 2 meter högre havsnivå i Kalmarsund till sekelskiftet enligt inslaget.

Man har filmat inslaget vid Kalmarsundsparken som ligger strax söder om Kalmar slott. I inslaget säger man att Kalmarsundsparken kommer stå under vatten. Läs artikel och se inslaget på följande länk.

Men det blir riktigt roligt när man också läser Barometerns artikel idag 😉

Det komiska är att Barometern hade en helt annan artikel på webben idag. P&E Fastighetspartner vill bygga 10 nya parhus i Kalmarsundsparken, på några grönområden. För det första är det ytterligare ingrepp i grönområden som jag är helt emot och kommer motverka så mycket jag kan.

Men det roliga är ju att kommunalrådet Johan Perssons kompis Per-Olof Persson, som äger P&E Fastighetspartner inte tror det minsta på några havsnivåhöjningar i Kalmarsund som skulle påverka Kalmarsundsparken.

Skall bli väldigt intressant att se om socialdemokraterna med Johan Persson och Peter Akinder kommer försöka driva igenom dessa parhus i Kalmarsundsparken. Jag gissar att även de boende i Kalmarsundsparken kommer protestera mot dessa nya hus i deras fina kulturmiljö som är en spegelbild av en epok i vår historia.

Men först måste detaljplanen uppdateras då marken inte är avsedd för fastigheter utan är parkområde.

Den höjning som SVT Småland så säkert säger sig komma innebär också att Linneuniversitet och Foppahotellet kommer stå under vatten.

Klimatalarmisterna blir bara mer och mer heltokiga. Det börjar verkligen likna kejsarens nya kläder. Men uppenbarligen hjälper det inte hur många som ropar att kejsaren är naken!

Annons

14 reaktioner på ”ETT GOTT SKRATT

 1. Robban 2021-08-24 / 22:49

  Svårt psykiskt sjuka hjälper det inte att berätta för dom hur det ligger till.. Det liksom hör till sakens natur.
  Tyvärr så vet jag inte vad som kan göras utom någon form av förvaring inom slutenvården, för att lindra för deras omgivning, nära och kära!

  Gilla

 2. Otto 2021-08-24 / 13:25

  Vilken dubbelmoral av Johan Persson. Man bygger bort alla grönytor och där vatten kan infiltrera naturligt och man startar flyglinjer kors och tvärs och bröstar upp sig. Sedan skriver Hårfästet på din blogg att nu är det minsann allvar.

  Inte när det gäller pengar och att få in skattepengar, då går det före klimatnödläget. Bara JP får sin bekräftelse.

  Gilla

 3. Benny 2021-08-24 / 12:50

  Jag debatterade med klimatdårarna redan för ett tiotal år sedan om dessa ”profetior” om havens stigande och andra klimatkatastrofer och att vi bara har tio år på oss bla bla.. Vi skulle stämma av 2021 vad som hänt sedan 2011! Ja, absolut inget av det som de påstod skulle hända har hänt, tvärtom så har isbjörnarna blivit många fler, Maldiverna har inte försvunnit, klimatet är likadant m.m. Till min häpnad så mässar samma dårar fortfarande att vi bara har tio år kvar innan katastrofen…En del är verkligen spåndumma som tror på klimatskojare som Al Gore, John Kerry som lever gott på att lura godtrogna med klimathysterin. Det stämmer nog som en del säger att klimatet blivit en religion som inte får ifrågasättas! Det mest otroliga är att många klimathysteriker verkligen tror att människan kan påverka klimatet…Hybris kallas det visst!

  Gilla

 4. Adam 2021-08-24 / 12:00

  OT. Inbrott på Försäkringskassan i Kalmar. Vad säger JP om tryggheten?

  Gilla

 5. turrim 2021-08-24 / 07:33

  Även på avstånd länder det till gapskratt att läsa om dessa högdragna autodidakter. Samtidigt tycker jag synd om smålänningarna som tvingas betala för deras hugskott.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-08-23 / 23:48

  Inte heller Barack Hussein Obama verkar tro på någon havsnivåhöjning.

  Gillad av 1 person

 7. Linus 2021-08-23 / 23:47

  Hur går detta byggande ihop med klimatnödläget? Vad säger Johan Persson?

  Gillad av 1 person

 8. Högt hårfäste 2021-08-23 / 23:02

  Bygga bort varenda grönyta, det är ju verkligen bra förutsättningar vid extremväder.

  Gilla

 9. tompas11 2021-08-23 / 22:56

  Och hur skulle det gå till att havsnivån skulle stiga till 2 meter när ingen accelererande höjning av havsnivån existerar. Vi tycks leva i dårarnas århundrade. Hujedamej.

  Gilla

  • Karl W 2021-08-24 / 04:02

   Havsnivån har historiskt varierat mellan 8 till 15 meter höge än nu och 20 meter lägre eller mer. För 25,000 år sedan kunde man gå torrskodd mellan dagens Taiwan och Kina. De var så ön befolkades. Förändringarna tar hundratusentals år så alla kam sova sova lugnt inatt utan att ha flytvästen på. För närvarande är förändringen noll.

   En mycket intressnt PDF

   Klicka för att komma åt changes%20in%20sea%20level_expanded%20version_template.pdf

   Historiskt

   Glöm heller inte att dagens ”människa” började utvecklas för omkring 200,000 år sedan. De förändringar vi ser idag har inträffat åtskilliga gånger innan människan ens fanns.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-08-24 / 12:01

    Nja! Människan har funnits i mellan 4 och 5 miljoner år. Äldst kända spåret (fosiliserade fotspår) har hittats på Kreta. Modern människa i mellan 300000 och 800000 år. Det har alltid samtidigt funnits 1000-tals varianter längst bak i tiden, medan i nutid det bara finns några 10-tal varianter.

    Gilla

 10. Goliat 2021-08-23 / 22:35

  Är det ingen invånare som efter alla års byggande och etableringar av just Per-Olof Persson på P&E, som kunnat ifrågasätta delikatessjäv? Johan och Per-Olof är vänner på Facebook och umgås privat. P&E har etablerat en hel del i Kalmar, inte minst i Hansa city. Nu även Linnéstaden och Norden.

  Ingen som reagerar…?

  Gillad av 1 person

 11. Andersson 2021-08-23 / 22:32

  FAVORIT I REPRIS:

  Gilla

  • Andersson 2021-08-24 / 11:10

   Skooter 2050

   Gilla

Kommentarer är stängda.