MEDIAS AGENDA

I lördags hade Barometern en 4-sidig artikel om det kollapsade kinesiska projektet Fanerdun eftersom det var 15 år sedan den ”stora” presskonferensen. Det var inte bara jag som reagerade på att man i artikeln lyckades få in mig i texten och gjorde mig till delansvarig för kommunens ja till projektet. Flera personer som var med på den tiden har hört av sig och undrat varför Barometern springer Johan Perssons ärende.

Jag förklarade därför i ett blogginlägg att jag inte ens var invald i kommunfullmäktige när Investeringsavtalet och försäljningen av marken till det stora mässområdet beslutades den 25 september 2006. Jag tillträdde som ledamot av kommunfullmäktige den 1 november 2006. Läs mitt blogginlägg.

Jag begärde därför en rättelse av Barometern!

Idag är en rättelse införd i tidningen och därmed erkänner Barometern att man skrivit helt felaktigt i tidningen och sprungit Johan Perssons ärende.

Men läser man rättelsen så undviker Barometern att upplysa om vilka beslut som togs i september 2006 men man påpekar väldigt noga att jag godkända köpekontraktet av det lilla markområdet för hotellet. Men den försäljningen var ju redan beslutad i investeringsavtalet.

Barometern agenda är ju minst sagt uppenbar när man läser den så kallade rättelsen, som man dessutom kallar för ett ”förtydligande”,

Annons

12 reaktioner på ”MEDIAS AGENDA

 1. Karl W 2021-08-25 / 04:17

  Inför straffansvar för media journalister och tjänstemän som sprider förfalskad information och falska rykten. Kan bara påpeka att Kina erkänt leder världen och stort i vindkraft och projekten i Kina är mycket framgångsrika, så vad var då den verkliga orsaken till misslyckandet i Sverige. Kanske just inkompetenta tjänstemän. Kanske Sveriges dramatiska efterblivenhet i teknologi och samhälle. Sverige släpar 50 år efter i samhällssystem och över 10 år efter i teknologisk mogenhet. Sverige bör nog avstå från all utveckling som baseras på teknologi till landet hunnit ikapp, men jag tror det kommer kanske inte att hända alls.

  Gilla

 2. Högt hårfäste 2021-08-24 / 19:47

  Kommer det något inlägg om den häpnadsväckande mailkonversationen med tjänstemän i kommunen? Det var en bra cliffhanger av dig. Väntar med spänning.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-24 / 20:35

   Ja, det kommer men det kommer saker emellan och så ger jag några tjänstemän någon extra dag att svara men jag tror inte det hjälper.

   Gilla

 3. Ò Hyra 2021-08-24 / 16:23

  OT, igen, ber om ursäkt.

  Soldater? finns det sådana i Sverige?

  Vid ett besök på Karlsborg hörs plötsligt ett pipigt rop. Halt!

  Herregud, det var en svensk soldat i hästsvans framför för sin pluton.
  Kunde lika gärna ha varit en koltrast.

  Sverige för ett biologiskt försvar: ”Koltrastkompaniet”.

  Gillad av 1 person

 4. Christer 2021-08-24 / 16:12

  Kan en sådan oärlig och korrupt tidning få presstöd ?
  Det är i så fall åt he—te.

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-08-24 / 15:44

  Efter hemkomst med flyg från en utlandsvistelse, konstaterar jag nöjt att det vore bättre för alla andra arter om människorna dog ut. Alla dessa korkade nunor på väg till gaten, eller toalettkön.

  Varför finns dom?

  En katt, eller en hund, är så mycket trevligare att se än en tvåbent…

  Gilla

 6. Goliat 2021-08-24 / 15:10

  Det behövs en motvikt till Barometern, men sedan Östran lades ned (som skulle vara en sosse-tidning, men Barren är märkligt nog rödare), finns bara Alfssons blogg. Jag uppskattar verkligen läsningen här. Thoralf ger ett trovärdigt intryck.

  Hur länge ska detta vansinne pågå? Johan Persson diktetar alla villkor i Kalmar. Är det någon som vet om han, likt P-O på P&E, är med i Rotary?

  Gillad av 1 person

 7. Hacke 2021-08-24 / 14:33

  Det är om möjligt ännu svårare att få gammelmedia att erkänna en felaktighet än en politiker från något gammelparti.
  Det måste till ett gravt övertramp om man behagar ta in något i den vägen. Dessutom allt vanligare under rubriken ”Förtydligande” när man fört läsarna bakom ljuset. ”Rättelse” hette det tidigare inte sällan följt av en ursäkt. Men det var längesedan. Det var på den tiden vi hade journalister och redaktörer värda namnet och uppdraget. Idag har vi bara aktivister, närmast uteslutande från vänster, där inget får störa agendan med petitesser som sanning och fakta.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2021-08-24 / 16:55

   Chefredaktören med sin redaktion gör sig löjligare varje gång som betal- och korruptionsmedia kommer med ett ”förtydligande”.

   Gillad av 1 person

 8. Högt hårfäste 2021-08-24 / 14:22

  Förut bedrevs agendan via springpojken Blank. Går det nu direkt med direktiv från Johan Persson?

  Gilla

 9. Otto 2021-08-24 / 13:19

  Det blir bara värre och värre i Kalmar med sitt ryggdunkande. När får det sovande Kalmarfolket nog?

  Gilla

Kommentarer är stängda.