”SEXISTISK SMÖRJA” ENLIGT LIBERALEN

I söndags skrev jag ett blogginlägg om vad jag tror om arbetet med efterträdare till Stefan Löfven och maktkampen som sannolikt pågår inom partiet och om kraven på en kvinnlig partiledare. Jag avslutade inlägget med följande text.

Kommer sex partier av åtta riksdagspartier ha en kvinnlig partiledare i riksdagsvalet 2022? Det kommer i så fall bli en stor fördel för Sverigedemokraterna och Moderaterna. Jag tror många svenskar helst vill ha en manlig statsminister. Inte en känslostyrd kvinna som statsminister!”

Inget uppseendeväckande enligt min uppfattning utan en liten spaning från min sida.

Journalisten Anders Blank på Dagens Kalmar lyckades då förvandla och förvränga min spaning till följande rubrik.

Det var inte alls det jag skrev i mitt blogginlägg. Läs min text igen.

Anders Blanks artikel fick Liberalernas nya oppositionsråd Lotta Wahlmino att gå i taket och i artikeln säga följande.

 ”Jag är inte förvånad att det kommer sexistisk smörja på Thoralfs blogg,”

Lotta Wahlmino hade givetvis inte läst mitt blogginlägg innan hon kommenterade. Jag har bett henne förklara hur hon kan få det till ”sexistisk smörja” men hon har inte svarat på det.

Det finns mer att kommentera i artikeln men det räcker förutom att jag skrev till Anders Blank att ”Ebba Busch skulle bli en bra statsminister, betydligt bättre än Löfven” men det omformulerade Anders Blank också till något annat och strök en del av. Det om något visar ju att hans rubrik var helt felaktig.

Anders Blank delade sin artikel i FB-gruppen Kalmar med 28 000 medlemmar och satte därmed igång rena hatstormen i gruppen mot mig, med sin falska rubrik och falska artikel. Hur många tror att Anders Blank lagt in en länk i artikeln till min blogg. Givetvis inte, det var Anders Blanks ”sanning” som skulle gälla.

Jag tror att det är den här typen av journalistik som får många människor att tappa förtroendet för media och journalister. Det är en typ av agendajournalistik.

Jag förstår att Anders Blank var ute efter att attackera mig, det var som sagt inte första gången. Det hände många gånger under hans tid på Barometern. Då trodde jag mer att det var redaktionen som ville göra livet surt för en sverigedemokrat men nu har han ju fått lämna Barometern och är mer eller mindre sin egen på Dagens Kalmar.

Den som vill kan ju gå in på gruppen Kalmar och läsa hatstormen mot mig. Jag länkar inte dit. Deras språk är minst sagt bedrövligt, även deras respekt för mitt namn och hur det stavas. De håller en minst sagt låg nivå! Men det säger mer om dem, än vad det säger om mig.

Några fler tips till Anders Blank och Dagens Kalmar blir det inte i fortsättningen.

Annons

24 reaktioner på ””SEXISTISK SMÖRJA” ENLIGT LIBERALEN

 1. Helt väntat av DK:s Anders Blank då det är ett år till val 2021-08-25 / 22:07

  Alla som noga läst Anders Blank under hans sejour i Barometern vet att han är långt, långt ute till vänster på den politiska skalan. Minns alla de snyftreportage han skrivit om tiggare och ekonomiska migranter. Blank röstar på V och tillhör kommunistfalangen i partiet.

  Gilla

 2. Martin 2021-08-25 / 17:31

  Så vad det dags igen…en dödsskjutning, hur många dagar hade vi utan? 3 stycken? Inte oväntat det sker i skäggetorp, Linköpings soptipp, jag undrar vad Löfven har för tröstande ord att säga till folket innan han gör sorti? Ingenting förstås. I ett annat västland skulle sånt här orsakat krigsrubriker och militär hade rensat upp i träsket. Det är sanslöst, mitt på dagen i lunchrusningen på en restaurang avrättas folk i dagens Sverige. Hej då mitt kära fosterland. Multikulturella experimentet gick åt fanders men ska till varje pris genomföras. Tänk om Tage Erlander fick återvända för en dag 2021 till det svenska sosseexprimentet? Han hade dött på studs av förskräckelse.

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-08-25 / 21:27

   Herregud, låter som vänskapskorruption deluxe. 😶

   Gilla

   • Thoralf A 2021-08-25 / 22:31

    Ja, det låter som att positivt besked har lämnats under bordet.

    Gilla

 3. gnrk1 2021-08-25 / 17:12

  Off Topic 25,e aug!
  Vad är rasism? FF spelare beskylls för att ha sagt; black people can’t play fotboll vilket han INTE sagt! Men varför denna uppståndelse för en åsikt (som inte uttalats)! Hade denna uppståndelse uppstått om den svarte spelaren sagt t.ex ljushyade kan inte spela fotboll?

  Gilla

  • Andersson 2021-08-25 / 23:19

   Vad är det för trams! Det vet väl att det är smålänningarna som är urkass på att spela fotboll.

   Gilla

 4. Ò Hyra 2021-08-25 / 16:51

  Löfven, mannen med utstrålning som en svart rock
  kommer kanske att ersättas av en kvinna
  med utstrålning som en svart kjol.

  Gilla

 5. messkalle 2021-08-25 / 16:09

  När Lotta Wahlmino skriver ”Jag är inte förvånad att det kommer sexistisk smörja på Thoralfs blogg,” kommer de orden från en känslostyrd feministist.

  Gilla

 6. Otto 2021-08-25 / 13:52

  Inte så svårt att räkna ut varför Blank länkade denna artikel i Kalmargruppen. Han vill starta ett drev.

  Gilla

 7. Adam 2021-08-25 / 01:32

  Kalmarfolket i denna Facebookgrupp för inbördes beundran, inklusive Anders Blank, borde ha hänglås på sina tangentbord eller telefoner. Hujedamej, sicka hyenor!

  Gillad av 2 personer

 8. Matte 2021-08-25 / 01:09

  Känns som det bubblar rejält i Kalmaaa! Var inne på Kalmar-gruppen och anmälde ett tjugotal inlägg till Facebook. Helt ärligt så fattar jag inte hur någon med tänkande och fungerande hjärna orkar bo i denna stad bland dessa indoktrinerade boskap och med en sektledare till kommunordförande. Vilket jävla avskum hela högen.

  Gillad av 1 person

 9. Högt hårfäste 2021-08-25 / 00:32

  Alltså, jag har snart tappat alla ord för allt som sker i och runt Kalmar. Det finns snart ingenting som fungerar. Demokratin är fullständigt raserad och satt ur spel. Hur kan man utstuderat vinkla och bete sig som Anders Blank gör? Det är knappast första gången.

  Samma troliga störning som JP? Att det är nåt som inte stämmer med honom, är ju uppenbart. Hans mognadsnivå ligger kvar på dagisnivå.

  Gillad av 2 personer

  • Lars 2021-08-25 / 07:34

   Blank är en vänsteraktivist av ngt slag som gör vad han kan för att skapa rubriker. För några veckor sedan var han på Varvsholmen tillsammans med ett par han dragit med sig ifrån Ängö som han fotograferade och intervjuade. Paret bor cirka 500 meter bort på Ängö – inom synhåll men utom hörhåll. Han försökte skaka liv i bråket om störande badgäster på Varvsholmen. Ingen kommenterade artikeln som snart togs bort – sådan skit som att skapa osämja sysslar han med – sällan ngt konstruktivt, men så är det ju alltid med vänsteraktivister.

   Gillad av 3 personer

 10. Goliat 2021-08-25 / 00:14

  Springpojken Blank fortsätter alltså gå Sosseriets och vänsterns ärenden. Han är fullkomligt sanslös och oseriös. Så här har han jobbat i alla år. Stryker och lägger till efter eget tycke och smak. Inte lustigt hans alster fälldes hos PO.

  Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2021-08-25 / 08:56

   Nyttig idiot är kanske en bättre benämning på Blank 🙂

   Gilla

  • Andersson 2021-08-25 / 10:56

   ”Jag är helt övertygad om att det var rätt att samla universitetet i Ölandshamnen. Det är en satsning i miljardklassen som kommer gynna Kalmar under generationer framåt.”

   Om tre generationer blir man plaskvåt om ben och fötter när man går på bottenvåningen. För att inte tala om hur blöt man blir om man skulle råka sätta sig.

   Gilla

 11. Hacke 2021-08-24 / 22:28

  Ränderna går aldrig ur gammelmedia. De går över lik för en braskande rubrik. Om den har täckning eller ej är fullständigt egalt för dessa asgamar.
  Förhoppningsvis leder deras hat- och skitstorm mot dig till att alltfler blir nyfikna på din blogg.
  Och sedan är de fast när de väl fått smak på sanningen och all skit som försiggår, omsorgsfullt dold i den kompakta tystnaden alternativt grova förvanskningarna hos gammelmedia.

  Gillad av 3 personer

 12. Ölandsbonde 2021-08-24 / 21:56

  Jag ser fram mot emiratet Sverige. Ligger redan i träning. Slutat med att vara artig mot du vet vilka.
  En zakat på 2,5% kan det vara värt att få njuta frånvaron av alla med makt som styrs av vad de känner och har rätten att bestämma över mitt liv.

  Gilla

  • Karl W 2021-08-25 / 04:20

   Inför straffansvar för media journalister som sprider förfalskad information och falska rykten. Tillämpa sharialagar på journalister

   Gillad av 1 person

 13. Håkan Spångberg 2021-08-24 / 21:55

  Sverige är ett dysfunktionellt land.
  Sådana länder är det svårt att se någon framtid för.

  Gillad av 3 personer

  • Karl W 2021-08-25 / 04:23

   Det svenska samhället ligger minst 50 år efter i utveckling. Man ligger kvar på Kulturrevolutionens nivå. Det är ideologi som gäller, med samma gamla religiösa populism som Mao Zedong använde.

   Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.