OFF TOPIC VECKA 35

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

25 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 35

 1. Kalle 2021-09-05 / 11:47

  ## Jan Emanuel Johansson: Sluta bråka om partiers historia – se framåt i stället
  Gästkolumn [GP]Alla partier har saker i historien som de bör skämmas för. Men det relevanta för väljarna är politiken som förs här och nu. ##

  ##Då är frågan, kan ett parti med en sådan mörk historia förändras? Enligt Annie Lööf är så inte fallet. Annie Lööf är den partiledare som flitigast påminner om SD:s rasistiska och nazistiska förflutna. Annie Lööf är så orolig för SD:s historia och att SD ”inspireras” av länder som Polen och Ungern, att hon nu vill ändra grundlagen, för annars kan SD avskaffa demokratin, vilket hon implicit menar att de vill.##

  ## Men det sätter fingret på att man bör mäta varandra med samma mått. SD:s historia är mörk. Men det är även Centerns. För att inte tala om Vänsterpartiets och inte att förglömma mitt eget partis – Socialdemokraternas. ##

  https://www.gp.se/ledare/sluta-br%C3%A5ka-om-partiers-historia-se-fram%C3%A5t-i-st%C3%A4llet-1.54109963

  Tänk vad bra det skulle bli om de slutade att smutskasta andra partiers historia. Då kanske det skulle bli mer tid för sakdebatt i riksdagen. Något sådant lär nog aldrig inträffa…men man kan ju alltid hoppas.

  Jan Emanuel Johansson har en del bra ideer trots att han är sosse!!!
  Han säger nog vad folk tycker uti de röda stugorna med vita knutar!!!

  Gilla

 2. Anders G 2021-09-02 / 22:49

  thoralf, har du mer böcker i lager?

  Gilla

 3. Kalle 2021-09-02 / 11:14

  ## V och SD tappar i SVT/Novus ##

  ## På högersidan tappar Sverigedemokraterna 2 procentenheter till 19,6 procent. Partiet är därmed tillbaka på en tredjeplats i SVT/Novus, efter Moderaterna som ökar med 1 procentenhet till 22 procent.##

  https://nyheteridag.se/v-och-sd-tappar-i-svt-novus/

  Nu får SD ”betala” för tystnaden i sommarens politikcirkus!!!

  Gilla

 4. turrim 2021-09-01 / 19:42

  I dag är det stort utspel med stort utrymme i statsmedia om regeringens förslag om skattesänkningar. Om jag räknar rätt i huvudet så skulle de ge mig tre kronor och femtio öre om dagen. Är det ingen ”journalist” som har insett detta?

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2021-09-01 / 21:33

   @Turrim, Helt rätt, regeingen avser sänka skatten för bidragstagare med 100 kr per månad. Eftersom antalet bidragstagare är många kan Magdalena inte ge de pensionärer som har sämst någon höjning av pensionen. De som har sämst pension, min hustru och övriga med garantipension får inget.
   ”Du får inget inkomstpensionstillägg om du:
   Har 17 000 kronor per månad eller mer i inkomstgrundad pension före skatt.
   Har 9 000 kronor per månad eller mindre i inkomstgrundad pension före skatt.
   Inkomstpensionstillägget syftar till att ge den som arbetat ett helt liv med låg lön en högre pension. Om du har allmän pension under 9 000 kronor per månad och uppbär garantipension kan du inte få inkomspensionstillägget.
   – Arbeta halvtid, ta hand om barnen var inget värt.
   Sådan är socialdemokratin – Tar från de fattigaste och ger till de som inget gjort

   Gilla

   • Andersson 2021-09-02 / 04:07

    Min sambo har inte fått ett öre och jag har fått 600 kronor i månaden. Det ska räcka till kaffe och klippning säger finansministern. Men där lurar vi systemet. Min sambo jobbar lite extra. Senast fick hon fyra kilo kaffe direkt från Panama. Så nu dricker vi svart kaffe och så klipper hon till mig minst en gång varannan månad.

    Gilla

 5. Kalle 2021-09-01 / 16:20

  Detattartikel i Aftonbladet. Är han en framtida Joker om sossarnas nästa partiledare???

  ## Det här skulle jag göra som partiledare för S ##

  ## Jan Emanuel Johansson: Socialdemokraterna måste bli socialdemokrater igen ##

  ## Folkhemmets grund är trygghet. Utan trygghet ingen frihet till individen. Bas är polis, rättsväsende och militär. Skola vård och omsorg. Ingen medborgare ska någonsin behöva tvivla på dessa basala tryggheter. När våldsmonopolet utmanas måste samhället slå tillbaka med obönhörlig kraft.##

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/pWdbWR/det-har-skulle-jag-gora-som-partiledare-for-s

  Blir mycket intressant att se vem som blir sossarnas partiledare efter Löven.

  Vem ”vinner” i sossarnas fraktionskamp???

  Gilla

 6. Kalle 2021-09-01 / 12:16

  ## Polis, advokat och pilot gripna i misstänkt mångmiljonbedrägeri ##

  ## -Pettersson ser att familjen är ”kristna” syrianer med rötterna i Mellanöstern som tydligen missat minst ett av de tio budorden ”du skall icke stjäla”.
  Nåväl, Sarnecki, Morgan Johansson (S) med flera kan ju fortsätta att surra om bakomliggande, socioekonomiska effekter när det gäller kriminalitet.##

  ##I Södertälje har runt 57 procent av invånarna utländsk bakgrund. Många av dem är assyrier/syrianer och framgångsrika med fina hus och dyra bilar. ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/09/01/polis-advokat-och-pilot-gripna-i-misstankt-mangmiljonbedrageri/

  Så går det till i södertälje!!!

  Gillad av 1 person

 7. Kalle 2021-09-01 / 11:45

  Debattartikel i Expressen:

  ## Något måste göras åt mansöverskottet ##

  ##Farorna med fler män än kvinnor, oavsett kultur och land, är välkända: våld, politisk extremism, gängkriminalitet och övergrepp mot kvinnor.
  Vad tänker regeringen göra åt det hot som ett tilltagande mansöverskott utgör? skriver Stefan Krakowski,[Författare, skribent och överläkare i psykiatri] aktuell med en ny bok om incel-kulturen.##

  https://www.expressen.se/debatt/nagot-maste-goras–at-mansoverskottet/

  Mansöverskottet, ett resultat av den stora invandringen till sverige??? Ett nedtystat problem i sverige???

  Gillad av 1 person

 8. Bergman 2021-09-01 / 09:57

  Jag är inte en person som ägnar mig åt sifferexercis precis, men jag hajade till inför tidsperspektivet när jag läste detta:
  Did you know that 1980 and 2021 are as far apart as 1980 and 1939?

  Gilla

  • Andersson 2021-09-01 / 13:07

   Den 11 september är 20 år sedan sist jag var i USA. Jag skriver sist och inte senast för jag tror inte jag reser dit igen.

   Gilla

 9. Hacke 2021-09-01 / 09:18

  Statlig media är statlig media. Punkt.
  ”Att public service skulle vara fristående från staten är inget mindre än verbalt trolleri, skriver Thomas Gür.”
  https://kvartal.se/artiklar/darfor-bor-det-heta-statsmedier/

  Apropå denna pengaslukande vänster-/inavelsdrake som vi alla tvingas betala för. Bara ett litet exempel ur det ständiga flödet av övergrepp mot uppdraget och folket:
  På statsteves Kulturnytt recenserades igår kväll en bok från en av de egna medarbetarna! Programledaren påpekade pliktskyldigast i början av inslaget:
  – Ska vi för transparensens skull säga att författaren till boken är anställd här på SVT.
  – Ja, sa recensenten, men jag har aldrig träffat henne(!).
  Det var alltså ingen mindre än Rättviseförmedlingens privilegierade skyltdocka, Seher Yilmaz, som skrivit en bok om ”den svenska rasismen” och som nu marknadsförs av arbets- och partikamraterna på S(V)T. Samma Rättviseförmedling vars horribla vänsterstatuer ligger till grund för anställningsförfarandet på SVT och där nu denna kvinna självklart fått anställning på området. Med andra ord enbart för att bedriva omvänd rasism, betald och marknadsförd av våra pengar för diskriminering av just oss.
  Statsmedia (under den falska benämningen public service) går inte att reformera. Den måste bort i sin helhet.

  (Det finns ett klipp någonstans från Almedagarna för några år sedan där Alice Teodorescu gör slarvsylta av såväl denna Prinsessa på ärten som hennes beskyddare Hanna Stjärne. Tyvärr hittar jag inte detta nu.)

  Gillad av 2 personer

 10. Ò Hyra 2021-09-01 / 08:00

  I de fall unga människor ägnat sig åt gängkriminalitet bör hela deras familj utvisas då det uppenbarligen brister i uppfostran.

  Gillad av 1 person

 11. Onkel Björn 2021-09-01 / 02:07

  Har börjat fundera på om och vad socialdemokraterna har gjort något bra under dessa 7 år vid makten.
  Googlade runt och hittade detta

  https://ssu.se/nyheter/100-dagar-kvar-till-valet-100-skal-att-rosta-pa-socialdemokraterna/

  Ser ju bra ut vid en första titt, men tar man några ex ur listan så kan man ju undra. Nr 66, 7 miljarder till polisen. Den största satsningen på ett decennium. Blev det bra? Vill hävda att polisen är så underbemannade att man inte klarar av sitt egentliga uppdrag, att komma när folk behöver dem samt att utreda och lagföra brottslingar. Allt för många av oss vet att ärenden skrivs av utan att man ens försökt göra något.
  Nr 78, krafttag mot organiserad brottslighet. Ja, vad ska man säga.
  Nr 79 skatteverket har fått i uppdrag att jaga skattesmitare. ?? Men är det inte redan deras jobb?
  Nr 92. Återinförande av allmän värnplikt. Vadå allmän !! Ca 16000 ungdomar kallas till mönstring och ca 5500 får sen göra värnplikten. Under 90-talet föddes ca 90.000 ungdomar per år. Kan man då kalla 5500 för allmän. Under 2000-talet har det fötts mer barn per år.
  Nr 100. 4,7 miljarder mer till sjukvården. Den största satsningen i modern tid. Kan man ju undra var de pengarna hamnade, med tanke på alla de problem som vår sjukvård har haft det senaste åren. Och hur många gamlingar var det egentligen som prioriterades bort från vården och fick ligga hemma och dö.

  Man ser ju när man läser listan att sossarna har varit duktiga på att spendera pengar, men allt för mycket spenderas utomlands. 2019 var landets samlade bistånd 51 miljarder.

  SSU skriver också att man ska rösta på sossarna för det visar att Socialdemokraterna levererar politik som gör skillnad för unga i vardagen. Jag undrar bara om det någonsin har funnits så många ungdomar i landet som mår psykiskt dåligt som idag.
  Hittade inget datum för listan. Gissar att den tillkom 2018, men har det blivit bättre sedan dess

  Gillad av 2 personer

 12. Cosmik Debris 2021-09-01 / 01:42

  Jag har vid ett flertal tillfällen sagt att vi måste pausa, inskränka eller helt avskaffa den kvinnliga rösträtten om det ska gå att rädda Sverige. Det är ingen tillfällighet att det är ett bindgalet fruntimmer som ville tvinga lärarinnan att använda ”hen”.

  ”Kvinnliga värderingar har alltmer kommit att styra samhällsutvecklingen. Denna kantring mot det kvinnliga är förödande och rent destruktiv”

  ANDERS LEION: Det är kvinnan bakom allt
  https://detgodasamhallet.com/2021/08/28/anders-leion-det-ar-kvinnan-bakom-allt/

  Lärare vägrade säga ”hen” till elev – avskedades
  https://samnytt.se/larare-vagrade-saga-hen-till-elev-avskedades/

  Gillad av 3 personer

  • peo 2021-09-01 / 08:25

   Om man jämför kvinnliga respektive manliga sympatier för nyfascismen (SD) så inser man att kvinnorna är klokast.

   Gilla

   • Bergman 2021-09-01 / 10:06

    Även en blind höna kan hitta ett korn.

    Gilla

   • Cosmik Debris 2021-09-02 / 04:04

    Att du orkar?

    Gilla

  • Bergman 2021-09-01 / 10:03

   Rosenbad och Helgeandsholmen är en enda hönsgård. Feminister kallar hönsen sig dessutom för att förstärka sitt kacklande. Det behövs en tupp även i denna hönsgård så hönsen slutar kivas och gör något annat än bara kacklar och hackar på varandra. Men var är han, tuppen – hanen som kan gala och få ordning på hönsen?

   Gillad av 1 person

 13. Champagne Supernova 2021-08-31 / 23:07

  Tycker du att 20 % vore en valframgång för SD 2022?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-01 / 06:43

   Ja, det är ju ca 2,5 procentenhet upp mot 2018.

   Gilla

   • Champagne Supernova 2021-09-05 / 22:48

    Tycker du SD lyckats bra om man får 20 % av rösterna?

    Gilla

Kommentarer är stängda.