JOHAN PERSSON BESÖKTE NORRLIDEN 2018

Jag är uppenbarligen inte den enda som förstått och uppmärksammat att kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) endast vill synas vid positiva tillfällen och tillställningar, aldrig stå till svars för något som är negativt för Kalmar kommun.

Journalisten Ulf Carlsson har även förstått och skriver idag en krönika i Barometern med rubriken ”Politiskt ledarskap är inte bara att synas på invigningar”. Jag tror alla som läser krönikan förstår att han syftar på just Johan Persson. Förstår man det inte på rubriken så borde det gå upp ett liljeholmens när man fortsätter att läsa.

”Bristerna när det gäller det politiska ledarskapet i hanteringen av unga kriminellas attacker på polis och ordningsvakter i Norrliden är oroväckande.”

Men i stället känns det som om under­ordnade tjänstepersoner skickas fram till frontlinjen. Och de verkar mest vilja försäkra att det inte är unga män från Norrliden som säljer knark och kastar sten i området […] Som om folkbokförings­orten på de kriminella skulle spela någon roll för alla de skötsamma i området som bara vill kunna leva sitt liv i trygghet.”

Eller vad sägs om denna skarpa formulering i krönikan riktad till socialdemokraten Johan Persson.

”I stället verkar Kalmars främsta politiker vara mest intresserade av att synas på ­invigningar och vid ”första spadtagen”. De som vi väljare röstat på för att leda vår kommun ska inte gömma sig när det uppstår något problematiskt och obehaglig, gömma sig och hoppas att det går över.”

Av någon märklig anledning finns inte Ulf Carlssons krönika på nätet.

Barometern har varit ute i Norrliden och pratat med ungdomarna och de kriminella. Deras kommentarer känner man igen sedan tidigare från utanförskapsområden i större städer. Här är några exempel.

”Vakterna kommer hit och är kaxiga. De kommer inte med respekt, och då får de inte respekt tillbaka, säger en 25-årig man, med keps och välansat skägg.”

”Om vakterna måste komma hit så får de ändra sin attityd, och komma med lite mer respekt. Men vakterna har faktiskt inget här att göra, tycker jag.”

De här individerna vill ha respekt men skiter fullständigt i att respektera någon annan än dem själva. Enligt artikeln besöks Norrliden av kriminella från Malmö, Växjö och Göteborg och han befarar att det bara kommer bli värre.

”Annars är risken att gruppen växer, anser mannen.

– Om det inte händer nånting. Och de här killarna får gå öppet ute och visa pengar och dyra jackor. Då tycker folk att det är roligt med dem. Och gruppen blir större och större, säger han och tillägger.

– Vänta två år så kommer de att vara 100 stycken.”

Om Johan Persson inte vore så feg och bekväm så skulle han som ansvarig politiker besöka Norrliden och bilda sig en egen uppfattning om situationen som han har ansvaret för. Nu skickar han säkert någon annan politiker.

De enda gånger han besöker Norrliden är i samband med valrörelsen vart fjärde år. Nedanstående foto är från 2018 då han tog med sig Margot Wallström till Norrliden.

Frågan är om Johan Persson har varit i Norrliden sedan dess?

Nu ägnar han sig istället åt att spela revy i Bjursnäs Bygdegård och kanske skämta om tillståndet i landet. Långt ifrån Norrliden och problemen.

Men det är förstås socioekonomiska problem även i Norrliden enligt socialdemokraterna. Den socioekonomiska förklaringen fungerar till det mesta enligt dessa socialdemokrater. Henrik Jönsson ger sig på denna förklaring i veckans video.

Annons

18 reaktioner på ”JOHAN PERSSON BESÖKTE NORRLIDEN 2018

 1. Slå sig för bröstet 2021-09-06 / 00:37

  Johan är så fruktansvärt förutsägbar och pinsam. Är det verkligen inte fler som genomskådar honom?

  Folk glömmer fort dessutom, Fanerdun är ett gott exempel. Jag tror att vi i framtiden lär läsa liknande om Stordalen, Foppa och alla andra högtgående planer som finns på bordet nu.

  Johan vill bara synas när det är något positivt i görningen, annars tiger han som muren.
  T.o.m. revyn i Bjursnäs som han övar på för fullt nu, måste bröstas upp och raljeras om på Facebook. Är inte frugan hans med där också förresten…?

  Johan borde byta karriär och bli pajas på heltid. Falkenbergsrevyn kanske är målet?

  Gilla

 2. Fågel Fenix 2021-09-05 / 16:13

  Nu har Barometern lagt ut arikeln på webben, efter att jag länkat din blogg och även Granska Kalmars inlägg om detta. De blev påkomna helt enkelt.

  Gilla

 3. Otto 2021-09-05 / 13:19

  Hur kan vansinnet i Kalmar få pågå dag in och dag ut? Hur länge ska Johan Persson styra Länsstyrelsen och Barometern?

  Gillad av 1 person

 4. ivarandersson 2021-09-05 / 08:42

  Är det verkligen socioekonomiska problem? Kan det inte vara klimatförändringarna som gör att Johan Persson sticker huvudet i sanden?

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2021-09-05 / 03:21

  Mikael Damberg: ”Människor i Sverige ska inte vänja sig vid antalet skjutningar, det vore ”otroligt farligt”, säger han. – Det här är inte det Sverige vi vill leva i och det har inte varit så historiskt heller.”

  Mikael Damberg erkänner till slut att våldet är importerat. Det vore klädsamt om Damberg tydliggjorde och berättade att våldet har importerats från Afrika och Mellanöstern av Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldts katastrofministärer.

  Gillad av 2 personer

 6. Goliat 2021-09-05 / 00:46

  Mycket märkligt att den inte syns på barometern.se. Jag läser bara nätbilagan. Har JP förbjudit Barometern?

  JP ”Löjtnad” tycker skribenterna på Granska Kalmar ska sluta kommentera hans utseende och hålla debatten saklig. Kan anta att han inte välkomnar ord som ”hårfäste”.

  Det är mycket låga odds på att personen är Johan själv. Vad jag vet finns det inget annat ”utseende som kommenterats” och vem springer hans ärenden annars? 🤔🙄😌

  Gilla

 7. Högt hårfäste 2021-09-04 / 23:57

  Vi kan väl redan nu räkna ut att JP och Lena Hallengren kommer pryda torget i Norrlidens centrum inför valet 2022 och prata om stadsdelens fantastiska framtid.

  Låter ju fint att Norrliden gästas och lärs upp av det tunga gardet från Malmö och Göteborg. Snart är det Rosengård och Biskopsgården i Norrliden.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-05 / 00:10

   Det vore intressant att veta alla detaljer som polisen och väktare känner till men som aldrig kommer ut till allmänheten.

   Gillad av 1 person

   • MT 2021-09-05 / 12:05

    Finns många många poliser och väktare som vill beskriva situationen i Kalmar med tydliga ord men de är förhindrade då represalier kan drabba dem hårt. Sanningen måste till ytan.

    Så länge man inte erkänner ett problem så kan man inte göra nått åt det.

    Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2021-09-04 / 23:51

  Det som är fullständigt sinnessjukt är att det är en polis som har avslöjat bedrägeriet efter att ha sett Herr Babbe ute på promenad. Vad i helvete håller Försäkringskassan på med egentligen? Det kan omöjligt vara inkompetens. Det är högst medvetet och mycket ondskefullt. Det ska givetvis vara helt omöjligt att få assistans om man endast accepterar släkt och vänner som personliga assistenter.

  Vi läser dagligen om assistansbedrägerier i mångmiljonklassen. Nästan uteslutande rör det sig om parasiterande kräk från Mellanöstern.

  Om du är babbe så räcker det tydligen med att lida av droppfot för att få full assistans? Om du däremot är svensk och har drabbats av hjärntumör och senare fått en stroke så väntar en utdragen och plågsam process, där FRK ifrågasätter precis allt, fast det är uppenbart för en läkare att på fem minuter konstatera att personen behöver assistans dygnet runt.

  Expressen: Fick miljoner i bidrag för assistans – här går mannen utan hjälp

  Gillad av 2 personer

  • Thor 2021-09-05 / 07:52

   Ja, assistansbedrägerierna är fullständigt groteska i sin omfattning. En åklagare skattar att över 50% av utbetalningarna är bedrägerier! Och magnituden i de enskilda fallen. Rami Care:s företrädare döms att återbetala 14 miljoner. Men innan har de fått utbetalt ytterligare 549 miljoner! Och dessa pengar får de behålla! Vad är oddsen för att dessa var korrekta utbetalningar?

   Till det kommer rättegångskostnader och fängelsekostnader. Men inte nog med det, asen som fejkat anställda personliga aśsistenter erhåller pensionspoäng!

   Gillad av 1 person

   • MT 2021-09-05 / 12:15

    Med insyn i assistans branschen kan jag med tydlighet säga att 50% är en stor överdrift utan förankring, ett politiskt uttalande för att smutskasta och motivera nerdragningar i av ett stöd som ger personer möjligheten att leva ett liv. De flesta ”fusk” beror på FK egna brist på kompetens och brist på uppföljning. Om du tittat på samtliga fall av assistans fusk så ser du en tydlig bild av vilka som sysslar med det… ytterst ytterst få fall som är svenne kopplade.

    Gillad av 1 person

  • Thor 2021-09-05 / 15:01

   @MT

   Det åklagaren syftade på var utbetalningarna, inte antalet fall av bedrägerier. Jag betvivlar inte att det till 98% är babbar som ägnar sig åt det här. Och några andra, i Rami Care-fallet var det en kvinna bördig från Jugoslavien inblandad. Tillika jurist som tidigare hyllats i pk-pressen.

   För övrigt anser jag det fel att beskriva företeelsen som ”fusk”, det är ett milt och överslätande ord. Bedrägeri ska det heta.

   Gilla

 9. Bjursnästomte 2021-09-04 / 23:17

  Har aldrig sett eller hört Johan Persson prata om några problem. För närvarande har han hakat upp sig på befolkningsstatistik på ett näst intill sjukligt sätt. Har han aspberger?

  Gillad av 1 person

 10. turrim 2021-09-04 / 19:42

  En Johan Persson finns i många kommuner. Inte i Staffanstorp och Sölvesborg.

  Gillad av 3 personer

  • Adam 2021-09-04 / 23:25

   Johan är unik i sitt slag.

   Gilla

Kommentarer är stängda.