KALMARSUNDSVECKAN 1, IPCC

Den 8 september börjar Kalmarsundsveckan i Kalmar. Ett arrangemang som fokuserar på klimatförändringar och hållbarhet men det har för mig mer och mer framstått som ännu ett evenemang som handlar om klimatalarmism.

För några veckor sedan kom IPCC med en ny rapport som fått klimatalarmister och statsmedia (public service) att använda sina megafoner ännu en gång. Men de pratar bara om väl utvalda delar i rapporten, andra delar utelämnar man helt och hållet. De delarna tror jag inte heller kommer nämnas under Kalmarsundsveckan.

IPCC-rapporten AR6 består av närmare 4 000 sidor men det finns en sammanfattning på 42 sidor som kallas AR6-SPM. där SPM står för Summary for policy makers.

Jag tänkte nämna några viktiga saker som jag tror att klimatalarmister aldrig kommer ta upp. Rent generellt är det intressant att notera hur IPCC använder olika jämförelseperioder beroende på vilken parameter som man skriver om. Det kan vara temperatur, nederbörd, havsnivåer eller andra klimatparametrar. Varför inte alltid ha samma jämförelseperiod? Men de flesta vet att det är viktigt att välja rätt startpunkt om man vill ”bevisa” något.

AR6-SPM kapitel A1.5 skriver man följande väldigt intressanta formulering.

”Det har inte funnits någon signifikant trend i Antarktis havsisområde från 1979 till 2020 pga regionalt motsatta trender och stor intern variation.”

Med andra ord det finns ingen avsmältning av Antarktis. Det kan lika gärna vara det motsatta.

Det som ändå är det mest intressanta finns i den fulla rapporten men som är helt utlämnat i SPM-sammanfattningen och det som egentligen borde påverka och förändra förutsättningarna totalt för tusentals olika dokument skrivna i Sverige av myndigheter, SMHI, Länsstyrelser och kommuner.

”Generally, future scenarios are meant to cover a broad range of plausible futures, due for example to unforeseen discontinuities in development pathways (Raskin and Swart, 2020), or to large uncertainties in underlying long-term projections of economic drivers (Christensen et al., 2018). However, the likelihood of high emission scenarios such as RCP8.5 or SSP5-8.5 is considered low in light of recent developments in the energy sector (Hausfather and Peters, 2020a, 2020b)”

”Generellt är framtidsscenarier avsedda att täcka ett brett spektrum av troliga framtider, pga exempel på oförutsedda avbrott i utvecklingsvägar (Raskin och Swart, 2020), eller till stora osäkerheter i underliggande långsiktiga prognoser för ekonomiska drivkrafter (Christensen et al., 2018). Dock sannolikheten för högutsläppsscenarier som RCP8.5 eller SSP5-8.5 anses vara låg mot bakgrund av den senaste utvecklingen inom energisektorn (Hausfather och Peters, 2020a, 2020b).

Det handlar om att utvecklingen inom energisektorn nu innebär att de utsläppsscenarion som man antog i den förra IPPC-rapporten AR5 från 2013 inte längre är aktuellt. Under dessa 8 år har energisektorn gjort stora framsteg för att förändra utvecklingen av koldioxidutsläpp och IPCC drar därmed slutsatsen att det värsta scenario som man hade inte längre är aktuellt. Hur många tror att utvecklingen kommer fortsätta i samma riktning och göra RCP8,5 scenariot ännu mer inaktuellt i framtiden.

Varför har denna slutsats och konstaterande utelämnats i Summary for Policy Makers?

Varenda larmrapport måste ju skrivas om och alla domedagsprofetior om 1-2 meters havsnivåhöjning till sekelskiftet måste ju skrotas!

Eller kommer SMHI inte låtsas om utvecklingen inom energisektorn och även i fortsättning räkna med RCP8.5?

Sverige är ett av alla länder som har mest fördelar av ett något varmare klimat men statsmedia och våra myndigheter är ändå de mest klimatalarmistiska. Varför?

Annons

21 reaktioner på ”KALMARSUNDSVECKAN 1, IPCC

 1. Karl W 2021-09-07 / 03:29

  Vi som har vetenskaps kompetens, matematik och fysik, vet idag vad som driver klimatförändringarna, ändå får man ”debattsvar” som att de flesta ”forskare” är eniga att det är människan. Dessa ”forskare”, främst på IPCC, är utvalda personer som mot betalning getts uppgiften att välja ut alla rapporter som stöder konspirationsteorierna som gynnar regimernas och storindustrins målsättning, att vara propagandaunderlag för att höja priser, skatter och avgifter. Oberoende vetenskapskompetens delar inte deras betalda åsikter och kan bevisa det.

  Vilken femåring som helst kan kalla sig för ”forskare”. Koldioxid till exempel har mycket lite med klimatförändringarna att göra, fördubblades CO2 halten i atmosfären från nuvarande 400ppm till 800ppm skulle det innebära 0.3 graders temperaturökning på grund av den logaritmiska absorptionen och Henrys lag för gaser. Naturlagar och matematik är svåra att prata omkull.

  Henrys lag, d(ln(kH))/d(1/T), styr koldioxidhalten i atmosfären i relation till temperaturen, inte människan. Främst haven absorberar eller avger CO2 efter behov och reglerar CO2 halten. Människans påverkan är obetydlig eller ingen, utom i propagandan. Haven beräknas lagra 39,000 Gigaton CO2 eller 6.5 gånger så mycket som atmosfären. Ett Gigaton är 1,000,000,000,000 Kg.

  https://budbromley.blog/2021/08/18/henrys-law-controls-co2-concentration-not-humans/

  Gilla

 2. Fredrik Östman 2021-09-06 / 20:25

  Det är inte för att någon energisektor har gjort framsteg, utan för att de inte längre kan fortsätta samma lögn. Verkligheten har satt åtta år till emot.

  Gilla

 3. tompas11 2021-09-06 / 19:20

  Rädda människor är lätta att styra. En ljuspunkt och en styrka i detta mörka är att det fortfarande finns människor som tänker själva och inte låter sig styras av vem eller vilka det månde vara.

  Gilla

 4. Bjursnästomte 2021-09-06 / 16:05

  Det finns mängder med politiker, företagskedare, jurister, läkare m.m. som skriver anonymt på internet, Flashback inte minst. Personer man aldrig skulle kunna ana. Att Johan Persson aldrig skulle gjort det, ser jag som osannolikt, särskilt med tanke på den uppenbara personlighettsstörning och det hävdelsebehov han visar.

  Jag tror inte han kommer sig för att skriva i sitt eget namn på t.ex. Granska Kalmar.

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-09-06 / 15:18

  Ska man prata om hockey klubb teorin får man faktiskt vända klubban åt rätt håll.

  Gilla

 6. Kalle 2021-09-06 / 13:55

  Vargens ylande om klimatet var bra och avslöjande om alla dessa prognostiska förutsägelser som visade sig vara rena lögner med facit i handen, tack!!!

  Sveriges folk är oroligast över klimatet. Inte undra på som den statliga propagandacentralen SVT öser ut en massa inslag som får folk att oroa sig ännu mer. SVT är ett lysande exempel på hur propagandan skall skötas för att skrämma befolkningen, bläää för SVT!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-06 / 11:38

   Det är kul att få igång Johan Persson! Några passande nålstick så hoppar han fram. Men som säkert inte alla vet så går det inte skriva några kommentarer på hans blogg. På sin Facebooksida har blockerat mig och mängder av andra personer som är kritiska till socialdemokraterna.

   Är du inte blockerad så kan du ju testa hur snabbt du blir blockerad!

   Gillad av 1 person

   • Anders J 2021-09-06 / 11:45

    Har Johan skrivit här i kommentarerna nån gång?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-09-06 / 11:56

    Nej, i varje fall inte under sitt namn.

    Han kör sin envägskommunikation i sina egna kanaler.

    Gilla

   • Adam 2021-09-06 / 13:29

    Han har ju bekräftelsebehov som en häst. Han skriver anonymt på Granska Kalmar och försvarar sig själv.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-09-06 / 14:18

    Tror knappast att han skriver på Granska Kalmar anonymt!

    Gilla

   • Adam 2021-09-06 / 15:40

    Då är det någon som skriver identiskt som Johan och skryter om invånarantal, att staden växer m.m. Personen tar visst åt sig åt att hårfästet är högt också. Vem skulle annars göra det?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-09-06 / 16:57

    Jag är till 99,9 procent säker att Johan Persson inte skulle skriva något där.

    Gilla

  • Högt hårfäste 2021-09-06 / 11:39

   Johan har sin trogna svans med JA-sägare på sin Facebooksida. Inte lustigt han har varit kommunordförande sedan 2006 när man ser hur djupt folket sover.

   ”Jag förstår att Barometern har det svårt att hitta saker att ge kommunen kritik för. Folk flyttar till Kalmar, nya stadsdelar utvecklas, företag hyr och expanderar … och skolan Barometern var säker skulle bli en ’invandrarskola’ har föräldrar som köar för att skicka sina barn dit … (min egen dotter är förbannad för att hon föddes för tidigt för att kunna gå på Tallhagsskolan!).”

   Gilla

 7. Andersson 2021-09-06 / 09:57

  OFF TOIPIC

  Aftonbladet [2021-09-06]:

  ”Just nu: Nya satsningen ska stoppa välfärdsfusket. Ny myndighet: 200 miljoner i potten”

  Snacka om myndighetsmissbruk och skattefusk. Blir Dan Eliasson generaldirektör?

  Gillad av 1 person

 8. ivarandersson 2021-09-06 / 08:50

  Temperatur senaste 10000 åren

  Det var varmare förr utan att världen gick under. Verkligheten är inte snäll mot den klimathotsreligiösa sekten.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-06 / 08:58

   Du borde skriva att det gäller Grönland.

   Gilla

 9. turrim 2021-09-06 / 08:24

  Är Erika Bjerström inbokad för propagandatal om klimatmyndighet under veckan? Hon borde i SVT förbjudas att tala om klimat som Carina Bergstedt stoppats att bevaka Afghanistan.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.