TYVÄRR BLEV DET SOM FÖRVÄNTAT

Precis som jag misstänkte och som är anledningen till att jag slutat skriva om corona, covid-19 och vaccin så upplever jag att kommentarsfältet spårat ur.

Mitt syfte med inlägget var att lyfta frågan om vaccinmotstånd och förnekelse av covid-19 var ett bra ämne för valrörelsen 2022. Jag tror nämligen inte det är någon valvinnare, utan snarare tvärtom.

I åldern 50 år och äldre är ca 90 procent fullvaccinerade och totalt i landet är ca 72 procent fullvaccinerade av de som är 18 år och äldre och de ökar för varje vecka.

Att vara vaccinmotståndare och covidförnekare gynnar inget parti att värva nya väljare! Den möjligheten är ytterst marginell.

Annons

14 reaktioner på ”TYVÄRR BLEV DET SOM FÖRVÄNTAT

 1. Rickard 2021-09-05 / 21:57

  Den här frågan känns bra mycket större än ett enskilt riksdagsval. Vi har alltså en värld som vill införa medicinskt apartheid. Man hetsar unga friska människor, ja tom barn att ta dom här så kallade vaccinerna där långtidsverkningar är helt okända! Och när det dessutom står helt klart att unga människor i extremt låg utsträckning drabbas illa av covid. Frågan man måste ställa sig då är varför gör man de? Varför är det så viktigt att trycka i en spruta i kort sagt alla som andas? Jag tycker swebbtv har gjort ett fantastiskt jobb. Redan från början man var tidigt ute och berättade om de förestående vaccinpassen vaccineringen av barn osv och kom ihåg att då var detta en konspiration!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-05 / 22:09

   Jag förstår inte varför barn 12-18 åringar skall vaccineras. Det finns ingen logisk förklaring.

   Gilla

 2. Onkel Björn 2021-09-05 / 01:44

  Hur som helst, även om kommentarsfältet spårar ut visar det ju bara vilket engagemang det skapar. Fn 85 kommentarer. Inte många ämnen som drar så mycket intresse. Eller ?
  Från medias sida matas vi dagligen om antalet dödsfall och har ingen dött med covid, så får vi veta det med. Idag kunde man på text TV läsa att 1 person hade dött på Nya Zeeland. ?? Undrar bara hur många som nu tittar på text TV som är intresserade av att få veta det.

  Gilla

  • Karl W 2021-09-06 / 02:58

   Detta är inte en fråga om vad tittarna är intresserade av ut det har samma syfte som under Nazisterna, att styra folks åsikter och handlingar med propaganda.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-09-06 / 10:53

    Jag tycker Anders Lindberg på Aftonbladet platsar som sossarnas Göbbels.

    Gilla

 3. Håkan E. 2021-09-04 / 23:44

  2. Lars Bern ger ett varierat intryck. Håller med om att han ibland drar fram udda studier och gör en allt för stor sak av dem. Samtidigt så är han tekn.dr. (och civ,ing.) sitter i Kungliga Vetenskapsakademien, varit VD för Sveriges största teknikkonsult (Ångpanneföreningen), vice ordf i Cancerfonden osv. Det känns svårt att avfärda honom helt. Han har dock ett lite för stort ego eller vad man skall säga – uttalar sig tvärsäkert i vissa frågor. Och som vetenskapsman skall man veta att all kunskap är hypoteser som ännu inte kunnat förkasatas. Den brasklappen borde han lägga till varje gång han uttalar sig tvärsäkert om något.

  3. Absolut har SwebbTV haft några vansinniga inslag. Du tänker antagligen på ”privatspanaren” som menade att Olof Palme inte alls blev skjuten, utan att man bytte ut kroppen mot ett lik från bårhuset och att allt var iscensatt för att Palme skulle kunna smugglas ur landet eftersom han hade AIDS eller vad det nu var för sjukdom. Jag garvar när jag skriver detta. Det roliga är att det var en övertygande bevisföring och spanaren trodde på det med hela sin själ. Märkligt att SwebbTV publicerade detta. Men lärdomen är att man kan få nästan vad som helst att verka sannolikt. Även att vaccinationsprogrammet är en diabolisk plan för gud vet vad?

  Jag tror att jag vet hur du känner det. Du gillar egentligen Swebb-TV. Trodde/tror att de skulle kunna spela en stor roll för att ändra spelplanen inför valet 2022. Och nu spelar de bort dom korten.

  Hursomhelst, även om jag sällan hör av mig i kommentarsfälten så läser jag de flesta av dina inlägg på bloggen. Har följt dig sedan början av Fanerdun. Tycker att du är Sveriges bästa ”hands-on” politiker. Mycket imponerande. När du har bestämt dig för någonting, trycker upp broschyrer på egen hand och kör ut 1000-tals och lägger i brevlådorna. Framtid Kalmar kommer att göra succé och jag skulle inte bli förvånad om du står som komunstyrelsens ordförande en dag,

  Gillad av 1 person

 4. Håkan E. 2021-09-04 / 20:57

  ”Att vara vaccinmotståndare och covidförnekare gynnar inget parti att värva nya väljare! Den möjligheten är ytterst marginell.”

  1. De flesta fria media uppehåller sig INTE vid covidvaccinationerna. Det är i synnerhet SwebbTV som gör det.

  2. Fria medias uppgift är väl inte att värva nya väljare till partierna?

  Att SwebbTV har sådan slagsida kring vaccinationerna är i huvudsak Lars Bern som alltid i SwebbTV varit kritisk till medicinindustriella komplexet. Han har talat om faran med olika läkemedel och möjligheten att använda mer naturliga läkemedel och inte minst att ändra livsstil för att förbättra sin hälsa.

  Sätt dig in situationen, in i skallen på Lars Bern och t.ex. läkaren Sture Blomberg så är de övertygade om att de nuvarande vaccineringarna är livsfarliga och mycket skadliga. I senaste programmet tog Blomberg t.ex. upp en rapport från UK, som visade att den senaste tiden är det 5ggr fler som dött av Covid19 som är vaccinerade än ovaccinerade. Om de tror på dessa rapporter och allt annat, så måste du förstå att de är besatta av att få ut informationen.

  3. Jag kan mycket väl förstå att alla som vaccinerat sig är övertygade om att de tagit rätt beslut och absolut inte vill höra om några faror med vaccinerna. Om jag senare i år beslutar mig för att vaccinera mig (vilket inte är omöjligt), så kommer jag sky sådan information som elden. Kommer troligen sluta kolla på SwebbTV, men jag kommer förstå varför i alla fall Bern och Blomberg fortsätter med sitt mässande.

  Varör Mikael Wilgert är lika besatt av vaccinfrågan är en annan sak. Han riskerar ju kanalen av ovan nämnda skäl. De flesta som är Swebb-TV:s målgrupp har säkert vaccinerat sig och dessa riskerar man med en sådan stor slagsida.

  4. Det är långt kvar till valet. Kanske hinner det t.o.m. hända grejer inom vaccinfrågan innan valarbetat tar fart på riktigt om ett halvår.

  5. På senare tid har Wilgert sagt saker som antyder att de kommer att dra ned på vaccinfrågan.

  6. Jag kanske har missat det, men vilka andra fria media tjatar om vaccineringen?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-04 / 21:51

   Tack för din sakliga kommentar jag skall svara.

   1, I första hand är det SwebbTV men även Nya Tider har fokuserat mycket på covid-19 och vaccin. Men flera andra har släppt frågan mer eller mindre.

   2, Jag har inbillat mig att Alternativa medier har en sak gemensamt och det är att få till ett regeringsskifte. Bort med den rödgröna röran. Lars Bern kan sätta stort värde på ett enda blogginlägg från en enskild läkare. Hur seriöst är det?

   3. Jag har vaccinerat mig men för den sakens skull är jag inte övertygad om jag gjort rätt. Jag övervägde två olika risker och valde vaccinera mig. Jag följer utvecklingen och uppföljningen av biverkningar. SwebbTV har även haft några ytterst tveksamma intervjuer med personer som har haft mycket märkliga åsikter. Som jag skulle kalla rena konspirationsteorier och det sänker SwebbTV:s trovärdighet.

   4. Instämmer-

   5. Har jag inte hört.

   6. Se svar fråga 1.

   Gilla

 5. stigrydmark 2021-09-04 / 14:10

  Jag tror att de allra flesta som kommenterat kring covid-19vaccinering inte är vare sig vaccinmotståndare eller covid.19förnekare, Normalt tar det 5.-10 år att utveckla och få ett vaccin godkänt. För covid-19 tog det 7 månader och ett nödgodkännande. Att människor då ställer sig tveksamma är väl ganska naturligt.Nu har frågan nästan fått PK-status, påminnande om ”klimatkrisen”. Därför kommer inget parti att lyfta någon av frågorna. Det är enklast att göra som döda fiskar, följa med strömmen.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-04 / 14:38

   Ja, så är det. Jag är också tveksam till just mRNA-vaccinerna. Trots biverkningarna som till övervägande del är mycket lindriga så har de uppenbarligen haft stor effekt. De flesta mediciner har biverkningar. Jag fick det av C-vitaminer och D-vitaminer då min mage blev minst sagt lös, det är också en biverkning, som försvann när jag slutade ta dessa doser.

   Men det går inte att föra en debatt om covid-19 eller vaccinet utan att man blir påhoppad. Jag vet av egen erfarenhet i tidigare blogginlägg och därför har jag avstått. Det är säkert också därför många andra avstår från att kommentera i detta ämne då vissa är ganska aggressiva i sin argumentation.

   Det är liksom inte värt att ta diskussionen. Man har inget att vinna på den.

   Gillad av 2 personer

   • Karl W 2021-09-05 / 03:06

    Att avlida av mRNA vaccin är knappas någon lindrig biverkan. Det är lite av rysk roulett. Ingen har skadats eller avlidit av det traditionella vaccinen som producerats i Ryssland och Kina.

    Gilla

   • Karl W 2021-09-06 / 03:03

    Ryssland vet jag inte men i Kinas moderna Folkmedia, liknade svenska sociala media i Sverige, går informationen direkt från källa till mottagare utan att varken journalister, media eller myndigheter har möjlighet att påverka eller censurera. Det går alltså inte att mörka som i diktaturer som Sverige där nyheter alltid lagras på servers som kan kontrolleras. Det är alltså helt oberoende av någon som vill eller inte vill ”rapportera”.

    Gilla

Kommentarer är stängda.