REKORDHÖGA ELPRISER IMORGON

Enligt Nordpool så har elpriserna fastställts för den 7 oktober och det blir rekordhöga elpriser!

Mellan klockan 07:00 – 08:00 kommer elpriset vara 3,53 kronor/kWh inom elområde SE4, det vill säga södra Sverige, till detta kommer sedan energiskatt och överföringsavgift på ca 1 krona/kWh och sedan skall det läggas på moms på detta vilket innebär att för konsumenten kommer det totala elpriset vara ca 4,53*1,25= 5,66 kronor/kWh.

I Norrland inom elområde SE1 och SE2 kommer elpriset vara ca 0,50 kronor/kWh

Det innebär att elpriset kommer vara ca 6-8 gånger högre i södra Sverige än i Norrland! Se nedanstående diagram

Industrin får slå igen i södra Sverige!

Det är det här samhället som Miljöpartiet vill ha och som Socialdemokraterna genomför! Vill du ha detta samhälle?

Annons

29 reaktioner på ”REKORDHÖGA ELPRISER IMORGON

 1. Johan Karlson 2021-10-08 / 21:53

  Jodå, det fanns det. Vi hade lantbruk, om det nu skiljde. Men det var helt enkelt två mätare med klocka. Motivet till det var från sydkrafts sida att nätet hade begränsningar och priserbjudandet syftade också till att jämna ut energibehovet utifrån produtktionsperspektiv.

  Gilla

 2. stigrydmark 2021-10-07 / 10:31

  OT: Läste precis nu i Bulletin hur Vilks och särbo blev behandlade av ”sin” polis, för dj-t. Alltid något negativt om svensk polis.

  Gilla

  • Bergman 2021-10-07 / 16:34

   I Samtiden idag: ”Poliser vänder sig emot vänsterindoktrineringen på arbetstid.” (Finns även som inslag på Riks.)

   Märk väl! Vare sig Vilks eller hans sambo har haft några anmärkningar mot de poliser som skötte bevakningen, Tvärt om. Klagomålen riktades mot ledningen.

   Det är polisledningar (över huvud taget) som måste granskas. Där sitter syltryggar som borde agera rakryggat i tider som denna. Får de fortsätta så tar andra krafter över allt mer. Det är ju bara att se vad som händer – eller har hänt. Därför måste nuvarande polisledningar på alla plan omplaceras till cykelkällaren där omöjliga poliser oskadliggjordes och placerades en gång i tiden i Stockholms pd.

   Eller som Trump sa: Drain the swamp!

   Gillad av 1 person

 3. turrim 2021-10-07 / 10:03

  I Danmark törs man tala klartext. Ekstra Bladet skriver ”Energipriser på hemmelflugt: – I baerer selv ansvaret!”

  Opec´s generalsekreterare Mohammad Barkindo säger att regeringar särskilt i Europa har lämnat fokus för snabbt från fossila bränslen till gröna energikällor.

  Vladimir Putin håller med och kallar situationen i Europa för ‘hysterisk och förvirrande’.

  Jyske Bank menar att vi nu upplever den första energichocken mot en grön omställning.

  EU’s Ursula von der Leyen fortsätter som hon är lärd. Prisstegringarna är ett argument för att investera mera i grön omställning.

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/energipriser-paa-himmelflugt-i-baerer-selv-ansvaret/8897325

  Gillad av 2 personer

 4. Nils Dacke 2021-10-07 / 09:35

  Detta är helt enligt miljöfascisternas plan då de vill skapa ett förindustriellt Sverige där huvuddelen av befolkningen livnär sig som daglönare på landsbygden. Massinvandringen är också del av denna plan då vi i huvudsak importerat människor som skall arbetar som getherdar och kamelfösare på landsbygden.

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2021-10-07 / 00:47

  Jens Ganman” Regeringen har tappat kontrollen över stora delar av landet. Klaner och kriminella gäng har tagit över. Men detta får ännu inte sägas entydigt och konsekvent för då måste vi stänga gränserna på riktigt. Och påbörja nytt REVA-projekt med påföljande repatriering.

  Kors i taket! Jens Ganman vågar nu föreslå repatriering.

  Det känns bra att aldrig bli omsprungen – att alltid ligga steget före. Nu väntar vi bara på att Ganman ska föreslå rivning av moskéer också.

  Gillad av 4 personer

 6. gnrk1 2021-10-06 / 22:23

  OF Topic onsdag kväll!
  Gud bevare fosterlandet från den så kallade brottsforskaren Jercy Sarnecki! Dags att lägga av, hur kan idioten få 30 min i SVT utan att behöva förklara sig!

  Gillad av 4 personer

 7. Högt hårfäste 2021-10-06 / 21:55

  @Thoralf

  Har du någon färsk statistik över inflyttade till Kalmar med utrikes bakgrund? Är nyfiken över JP’s raljerande. Registrerar Skatteverket var föräldrar är födda, eller vilken är källan till denna statistik?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-06 / 22:00

   Den statistiken kommer bara en gång per år från SCB

   Gilla

   • Högt hårfäste 2021-10-06 / 22:11

    Är det inte i september? Då borde det finnas någon statistik nu, eller har jag fått det om bakfoten.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-10-07 / 08:25

    Ja, det har du. Den kommer under våren, i slutet av mars.

    Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-10-06 / 21:19

  Glöm inte att vi i förra veckan kunde ladda mobilen gratis under några timmar. Det borde kompensera för morgondagens rekordhöga elpris.

  Gilla

 9. onkelbjrn 2021-10-06 / 19:26

  Såg på statstelevisionens rapportsändning kl 18 där de talade om just elpriset. I ingressen så berättade man att priset berodde på höga kol och gaspriset i Europa. Lite senare i inslaget så talade man även om att en annan orsak även berodde på att överföringskapaciteten var begränsad från norr.
  Inte ett ord om nedlagda kärnkraftverk. Och heller ingen som helst kritik mot regeringen som faktiskt är ansvariga för mycket av det höga priset.
  Så vad säger man. Alla ni socialdemokratiska och miljöpartistiska väljare, ni får skylla er själva. Ni andra är det synd om.

  Och så lite OT (när jag ändå håller på) Svenskt näringsliv publicerade för en tid sedan en rapport om att bla 1,5 miljoner i landet inte klarar av att försörja sig själva. Och kontentan av rapporten är att när man tittar på detta samt alla som får sina löner via stat, kommun och regioner så återstår det 2 miljoner löntagare som ska försörja resten av landets 10 miljoner. Ganska skrämmande !

  Kan man ju sen undra vad vår regering egentligen sysslar med.

  Gillad av 3 personer

 10. Ò Hyra 2021-10-06 / 19:19

  Kabelkokaren är död. Hans namn var Erik Jonsson. Inget märkligt med det.
  Som gammal smålandsmästare i gammeldans kallades han ”svingande dojan”.

  Han hade en på den tiden så kallad ”skrot”, numera återvinning där han utvann metaller genom kokning, upphettning. När han rörde om i ett kar av flytande bly brukade han ropa till sina anställd, ”rör i grytan mor så kommer det pengar”.

  Varje sommar flög han på semester till USA, Fort Lauderdale, tills hans av bly förgiftade kropp gav utslag i flygplatsens metalldektorer utan att någon kunde begripa varifrån det kom.

  Innan han dog: Jag skulle ha kokat gröt i stället…

  Gillad av 2 personer

 11. Benny 2021-10-06 / 19:05

  Man funderar ju på hur politikerna i västvärlden är funtade? Resten av världen kommer att fortsätta med olja och gas i högenergisamhällen för de vet att klimathysterin bara är strunt och vill västvärlden avveckla sig själva så får de väl göra det, tänker man nog i länder som Kina, Indien, Ryssland med flera! Och länder som är fattiga är lågenergisamhällen men det är väl dit man siktar antar jag. Den här ”gröna omställningen” kommer att bli en katastrof för vanligt folk men de ansvariga kommer att sticka långt innan folk ens begriper vad som hänt. Och dessvärre så ligger Sverige som ”bror duktig” i framkant med galenskapen! Men ska man vara den ”humanitära stormakten” så får det kosta skattepengar och sämre standard bara politikerna får putsa vidare på ”Sverigebilden” utomlands!

  Gilla

 12. worldpress99 2021-10-06 / 18:58

  Skicka elräkningen /spotpriset/ direkt till sozzarna samt miljödårarna så får dessa svara för dem! Det är väl dags för ett slopande av el-skatt och momsen nu eller? Har de igen aning om verkligheten för folk med pension? Två ord; FY FAAN!

  Gillad av 1 person

 13. Johan Karlson 2021-10-06 / 18:38

  Ja det vill jag. Vi kommer ha perioder med omväxlande höga och låga priser. I en internationell energimarknad borgar det för bra effektivitet i elanvändningen och fortsatt utveckling till ert fossilbrönslefritt samhälle.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-06 / 19:03

   En sann miljöpartist har talat. Bra att få det bekräftat!

   Gilla

  • Lotta 2021-10-06 / 20:50

   Är du helt djävla dum i huvudet. Varför skall vi i södra Sverige behöva betala 6-8 gånger mer än de i norra Sverige? Var finns rättvisan i det?

   Gillad av 1 person

   • Karl W 2021-10-07 / 01:54

    Det finns ingen rättvisa, det finns pengar. Upplägget är medvetet designat för maximalt uttag av pengar. Det är en slags förtäckt, dold, beskattning. Hade man höjt inkomstskatten med samma belopp hade det blivit en politisk fråga som man röstat på och det hade skadat antalet röster. Nu använder man dessa metoder för att få ut mer av innevånarna i samhället. Elektriciteten kostar ju precis lika mycket som förr att generera och distribuera.

    Gilla

  • tompas11 2021-10-06 / 23:45

   @JOHAN KARLSON

   En person som inte ens kan stava rätt blir aldrig tagen på allvar.

   Gilla

  • Lars 2021-10-07 / 07:10

   Du har inte tänkt färdigt. Vill man ha en värld med ”bra effektivitet i elanvändningen och fortsatt utveckling till ett fossilbränslefritt samhälle” så skulle man satsat på modern kärnkraft – som man gör i tex. Japan (parallellt med vindkraft som stundtals ger ett gott extra bidrag fast till hög kostnad) som är rädda om sin industri. Man kan inte ha en slumpmässig tillförsel av energi till verksamheter som kräver planering utan att det får negativa konsekvenser. I förlängningen är ditt resonemang destruktivt för det moderna samhället. Att medveten om konsekvenserna sätta djärva mål är bra när det görs av kompetent folk.

   Gilla

  • Lars 2021-10-07 / 11:01

   Välkommen till firman då herr Karlsson.
   O när skall jag börja?
   Kom så fort det blåser…. annars tar vi det lugnt.

   Gilla

   • Johan Karlson 2021-10-08 / 21:09

    Men det är väl så det fungerar och ska fungera. Almuniumproduktionen, konstgödselproduktionen och produktionen av koldioxiid har väl avbrutits på många håll i Europa nu just på grund av elåpriset. Och det är väl helt i sin ordning. Aktörerna på elmarknaden kommer ju att anpassa sig på en mängd sätt både för att producera mer energi och för att spara. Till det hör att anpassa produktionen. Det blir det nya normala.

    Och så var det ju också för inte så länge sen. I hela min uppväxt på 80 och nittiotalet hade vi tvåprissystem i sydkrafts abbonemang där det var billigare elpris på natten. Vi tvättade då och körde diskmaskinen då kommer jag ihåg.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-10-08 / 21:46

    Tveksam om det fanns natt och dagpris på elen redan på 90-talet. Den tekniken fanns knappast då!

    Gilla

Kommentarer är stängda.