OFF TOPIC VECKA 40

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

28 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 40

 1. turrim 2021-10-10 / 16:59

  Det är nu ånyo mycket om Estonia. Konspirationer får stort utrymme. Jag har givetvis ingen aning, men som mångårig bilåkare på olika färjor så kan jag inte låta bli att fundera innan nattsömnen.

  – Krock med ubåt. Jag tror att det hade varit värst för den lilla ubåten mot en fullastad färja.

  – Någon dumpade lastbilar med hemligt krigsmateriel. Jag kan inte förstå hur det skulle ha gått till.

  När togs beslut och av vem på vilket underlag? Visste man att fartyget skulle sjunka? Stod lastbilarna närmast för- eller akterporten? Vem flyttade på eventuella blockerande fordon och vart? Vem öppnade porten? Vilka och i vilket sjunkande skede körde man lastbilarna ner i djupet? Man kan inte handputta en lastbil. Hade de dykarutrustning? Överlevde de? Någon överlevande på färjan borde ha sett och fått en bra dusör för storyn.

  Jag tror på en naturlig förklaring i stormen med en gammal färja som kanske borde ha servat och graderat upp sitt bogvisir. Med färdrutiner som borde ha prioriterat säkerhet före tidtabell.

  Gilla

  • Karl W 2021-10-11 / 01:58

   ”dumpade lastbilar ” öppna luckan och kör, ”av vem på vilket underlag” av kommandos på order, ”Visste man att fartyget skulle sjunka” bogvisiret har uppenbarligen sprängts, ”Hade de dykarutrustning” vittnen påstår det, väder rapporterna säger att det var ingen storm utan bara en kuling, Sköts kaptenen? Det påstås så. Väldigt mycket frågor och påståenden, allt vi vet med säkerhet, det är mystiskt och vi vet inte mycket. Lagen om ”gravfrid”, helt ologisk. Vad döljer man, för uppenbart döljer någon mycket. Vi får väl vänta och se.

   Gilla

 2. Goliat 2021-10-09 / 15:54

  Läste i Barometern idag om strul på akuten i Kalmar, obehöriga som tränger sig in och är aggressiva och hotfulla. Nu blir det väl vakter även där. Inte svårt att lista ut vilka personer det handlar om.

  Gilla

 3. Hans 2021-10-09 / 14:15

  Herrejävlar, vad JP, Akinder och Kalmargruppen på Fejjan bröstar upp sig över senaste avsnittet ”Det sitter i väggarna” på SVT. Som om ingen av ryggdunkargänget någonsin varit utanför Kalmars gräns.

  Nu försöker JP locka till ett par till som vill ha livskvalitet och gratis försörjning.

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-10-09 / 12:43

  Sluta med detta eviga armbågandet, ta i hand som vi gjort i urminnestider.

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-10-08 / 17:17

   Jag vill minnas att Johan var putt för några år sedan då Växjö hamnade före Kalmar bland gröna städer. Var det inte t.o.m. tuppfajt mellan Johan Persson och Bo Frank? 🙂

   Kalmar är inte med bland de 13 grönaste som visades nyss i Efter fem på TV4.

   Gilla

  • Adam 2021-10-08 / 23:36

   Vad vi med säkerhet vet är att Kalmar inte kommer kvala in på den listan när vi tvingas se narcissisten i bygghjälm och spade var och varannan dag i PK-blaskan Barometern.

   Gilla

 5. Andersson 2021-10-08 / 13:21

  ”Dandsbandsduo håller konserter – enbart för ovaccinerade”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/dandsbandsduon-haller-konserter-enbart-for-ovaccinerade

  Vem behöver vaccineras när man har den rätta tron. För övrigt är det bara de ovaccinerade som behöver oroa sig från att bli smittade. Alla andra är ju vaccinerade.

  Tänka sig att det är mer än femtio år sedan man var på Corax och svängde sina lurviga. Till ‘Trio med Bumba’ och andra jag har glömt namnen på. Tore Skogman som var försenad när han äntligen kom rätt han hade fartränder på kostymen.

  På dansbanan höll vi minsann inte något avstånd. Men det var inte alltid uppskattat av killarna på ön. Ibland blev de lite väl närgångna och då gällde det att hålla dem på avstånd.

  I ett träd utanför ingången knöt vi fast våra pluntor innan vi gick in. Tänk det var aldrig som drack ur någon annans brännvin. Jag tror vakterna höll ett vakande öga.

  Det där med att inte hålla avstånd på dansgolvet fick sina följder. Bland annan fick man gräsfläckar på knäna. Jeansen var vita på den tiden.

  Gilla

 6. Christer 2021-10-08 / 07:05

  Läser att Ylva J. är chockad över hur flyktingar behandlas i Europa.
  Har aldrig hört att hon är chockad över hur Svenska kvinnor behandlas av invandrare.
  Men det är ju inte de Svenska kvinnorna som röstat fram henne .
  Sosserösterna finns i de enklaver sossarna skapat de senaste 45 åren

  Gilla

 7. Andersson 2021-10-08 / 04:46

  aftonbladet.se 2021-10-08:

  ”Krisen allt värre – bönderna tvingas vaska mjöjlken”

  Jag har aldrig sett eller hört ordet ‘vaska’ i betydelsen ‘hälla ut’. Jag har inte heller hittat den betydelsen i SAOB (Svenska Akademins OrdBok)

  https://www.saob.se/artikel/?unik=V_0423-0099.LroH

  Vad är Aftonbladets syfte med det här? Vill de visa att de behärskar svenska språket? Eller är det så att de har medarbetare som inte kan skriva begriplig svenska.

  ”Ur ett större perspektiv ingår den spolade mjölken i det världsomspännande politiska spelet kring energiförsörjning, skriver Daily Mail.”

  Jag skulle inte skrivit spolade i det här sammanhanget. Jag tror inte Daily Mail skriver på svenska. Om det är Aftonbladet som har gjort översättningen framgår inte. En länk till originaltexten hade inte skadat.

  Vi måste värna vårt språk. Svenska språket är en del av vår identitet.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8QE2kG/britternas-branslekris-forvarras-bonder-tvingas-vaska-mjolk

  Vad är bränslekrisen för kris? Är det en del av klimatkrisen? Är det brist på bränsle? Efter vad jag kan förstå så är det brist på chaufförer. Finns det inte några anställningsbara kvinnor eller män som har den rätta kompetensen?

  Gilla

 8. Kommunpamp 2021-10-07 / 23:15

  Är Johan Persson inne i ett skov? Ett blogginlägg skryt per dag nu cirka. Fortfarande inte ett ljud om bilbränder eller knark. Allt i sin ordning.

  Gilla

 9. Goliat 2021-10-07 / 21:39

  Läser i Barometern att JP får mothugg för detaljplanen för nya kurran, men han är fortsatt hoppfull.

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-10-07 / 22:49

   Det löser Johans vänner på Länsstyrelsen. Vad blir det av gamla fängelset? Min gissning är att Johans kompis på P-E kommer bygga flotta lägenheter där.

   Gilla

 10. Nils Dacke 2021-10-07 / 20:56

  Nu skall alla landets katter registreras vilket iofs är bra och kommer förhoppningsvis att förbättra alla hemlösa och halvvilda katters liv, därmed har samhället kontroll över alla hundar,katter, boskap och hästar vilket sannolikt är bra, MEN mitt förakt för politiker och myndigheter är monumentalt då vi inte har någon som helst kontroll på vilka människor och vilka identiteter som befinner sig i landet. Det finns personer med kanske fem identiteter och personer som avvikit från utvisningsbeslut som vista illegalt i landet, FY f-n för dessa politiker och politruker som inte kan ta tag i dessa galenskaper, bör bli aktuellt med riksrättsåtal vad det lider?

  Gilla

  • onkelbjrn 2021-10-07 / 23:01

   Nu är jag inte kattägare, så förslaget berör mig inte. Men jag gillar katter och är också uppväxt med dessa.
   Jag minns när man införde båtregistret (1988-1992) och vilket liv det blev. Båtägarna befarade att snart, när väl systemet var inkört så skulle en skatt på båtarna, ungefär som bilarnas fordonsskatt, komma.
   Men båtfolket var tydligen en maktfaktor och regeringen Bildt avskaffade sen båtregistret.

   Risken med ett kattregister är också att någon måste betala och som med så många andra skatter och avgifter kan det lätt bli att kattregistret även kommer att få ”sponsra” andra verksamheter.

   Och vem skulle sen ta hand om alla dessa förvildade katter. Klarar man det inte idag så kommer man inte heller att klara av det efter att ett kattregister har införts.

   Äldre hundägare minns hundskattemärket, som man fick efter att ha betalt sin hundskatt. Som likt båtregistret också avskaffades. Snart kan den skatten också vara tillbaka. Finns pengar för kommunerna att tjäna.

   Gilla

 11. Nils Dacke 2021-10-07 / 20:15

  Dagens litteraturpris följer ju en utstakad mall och det var ingen överraskning att priset gick till total okänd författare från Afrika som skriver om migration. Denna mall innebär som allt annat i dagens Sverige att kompetens är mossig, onödig och förlegad egenskap, de viktigaste egenskaperna är istället hudfärg, värdegrund och valfri floskel. Nu väntar vi med spänning på rapporter från Oslo att allas vår Greta tilldelas fredspriset.

  Gillad av 2 personer

 12. prtphd 2021-10-07 / 19:20

  Sverige är fantastisk eftersom vi inte får lyfta fram en sanning eller ngt som forskningen visar. Bertil Malmberg i Trosa blev fälld för åsiktsbrott https://www.friatider.se/sd-politiker-doms-att-ha-hanvisat-till-vetenskaplig-studie, så även Ebba Bush samt flera andra. Börjar likna nazister och liknande. När blir det ett brott att ha en åsikt utanför åsiktskorridoren? liknar ett stort land på 4 miljarder där man gör just så, straffar alla som har en avvikande åsikt..

  Gilla

 13. Cosmik Debris 2021-10-07 / 18:58

  George Orwell • 1984

  Winston Smith om kvinnor: ” Han tyckte illa om nästan alla kvinnor, framförallt de unga som var de skenheligaste partianhängarna, slagordssväljarna, amatörspionerna och avvikarutsnokarna.”

  Gilla

 14. Hacke 2021-10-07 / 17:53

  Kultureliten tappar hakan inför helt okände nobelpristagaren i litteratur.
  Kan dom inte sin egen pk-manual? Det var ju bara att scanna av alla författare från i Afrika för helgardering. Vad man däremot borde tappa hakorna för var att det inte var en kvinna.
  Den läxan lär de olydiga ledamöterna få höra från kulturetablissemanget och tar självklart skadan igen med råge de närmaste åren.
  I den feministisk/humanitära stormakten Sverige är det kvotering som står högst på dagordningen, utan undantag. Och inte vilken kvotering som helst. 100 procent färgade och kvinnor, allt annat är ”rasism” och ”nazism”.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-10-07 / 18:38

   Svenska Akademien lyfter i sin motivering fram att Abdulrazak Gurnah ”kompromisslöst och med stor medkänsla ha genomlyst kolonialismens verkningar och flyktingens öde i klyftan mellan kulturer och kontinenter.”

   Suck…

   Gillad av 1 person

   • Hacke 2021-10-07 / 18:58

    Det var ju avbockat rakt igenom på pk-checklistan.
    Lika given som ”klimatpristagarna”.

    Gillad av 2 personer

   • Thoralf A 2021-10-07 / 19:22

    Det är så pinsamt men det svenska folket sover vidare!

    Gilla

   • Andersson 2021-10-07 / 19:48

    Det ende litteraturpristagare jag kände till i förväg är Bob Dylan. Nej det är inte riktigt sant för vi var tvungna att att läsa Harry Martinssons självbiografiska roman ‘Nässlorna blomma’ när jag gick i skolan. I Olofström gör man allt för att hålla skenet uppe. Jag tror inte att Harry någon gång besökte sin barndoms trakter men jag kan ha fel.

    Harry Martinsson och Eyvind Johnson delade på Nobelpriset 1974. Olof Edvin Verner Jonsson har jag stött på i min hembygdsforskning. Här nere har man gjort en stor sak av att hans mor kom från Blekinge. Eyvinds författarskap känner jag inte till närmre.

    Lite kuriosa. Eyvinds mor hette Sevia. Jag vill påstå att alla som hette Sevia hade en bakgrund i Blekinge.

    1900 fanns det 93 kvinnor hette Sevia i hela landet. Därav 84 födda i Blekinge med merparten i östra Blekinge. 4 i södra Småland.

    Mycket märkligt att Svenska Akademin delade ut Nobelpriset till sina egna ledamöter.

    Jag håller Vilhelm Moberg för vår främste författare. Han om någon borde ha fått Nobelpriset. Men han blev ju inte ens vara med bland de aderton utvalda. Invalda menar jag.

    Astrid Lindgren hade kanske platsat. Jag tycker sådär. Pippi är förskräcklig men Emil är häftig.

    Gillad av 1 person

 15. Cosmik Debris 2021-10-07 / 17:24

  Nästan varenda dag läser vi om att det har hittats en död person i någon skog, i en lägenhet, i ett vattendrag eller en sjö. Hur många av dessa ”dödsfall” är i själva verket hedersmord? Personligen är övertygad om att polisen har uttryckliga order om att inte utreda ”vissa” mord ordentligt. Låter det som att jag helt har tappat tron på det svenska rättsväsendet?

  Svaret är:Ja.

  I Stavanger hittades två döda, en man och en kvinna i en lägenhet förra året i juni. Nu visar det sig att det handlade om ett brutalt muslimskt hedersmord.

  43-åring åtalad för dubbelmord i Stavanger
  https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/43-aring-tiltalt-for-dobbeltdrap-i-stavanger/s/12-95-3424171331

  Syrisk kvinna fördes till Sverige för att hedersmördas
  https://samnytt.se/syrisk-kvinna-fordes-till-sverige-for-att-hedersmordas/

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.