PLÅNBOKEN

Miljöpartiet backar till sin lägsta nivå i opinionen på 16 år enligt media. Miljöpartiet får 3,0 procent i Demoskops senaste undersökning.

Har äntligen det svenska folket förstått konsekvenserna av Miljöpartiet som ett regeringsparti! Vi är många som påtalat att ett så litet parti haft så stor inverkan på den politik som regeringen fört. I synnerhet när det gäller invandringspolitik, energipolitik och ”klimatpolitik”.

När det gäller invandringspolitiken har vi redan sett effekten av att flera väljare gått över till andra partier, framför allt Sverigedemokraterna men nu kommer sannolikt effekten av klimatpolitiken och den vansinniga energipolitiken med enbart investeringar i vindkraft och solkraft men också nedstängningen av fullt fungerande kärnkraft.

Effekten har nu blivit rekordhöga elpriser. Det svider i plånboken!

Ovanpå detta skall också läggas rekordhöga priser på bensin och diesel. Sedan tillkommer givetvis även bonus malus som gör det mer eller mindre omöjligt för stora grupper av medborgare att köpa en ny bil. Dessutom höjda bilskatter.

Allt detta är en medveten politik från Miljöpartiet och något de applåderar!

Samtidigt vet vi att många människor till stor del röstar efter plånboken och det kanske äntligen gått upp för dessa vad effekterna blir med Miljöpartiet i regeringen.

Nu är frågan hur Socialdemokraterna kommer agera när det gäller energipolitiken. Sitta still i båten eller köra över Miljöpartiet? Det räcker inte längre med att snacka!

SE1 och SE2 har alltid samma elpris, därför endast tre kurvor i diagrammet.

Utvecklingen i oktober tyder på att vi i södra Sverige kommer få ännu högre elpriser. Elräkningen kommer ju dessutom med en månads eftersläpning. Om min analys om ”plånboken” stämmer så ser det mörkt ut för Miljöpartiet och regeringen.

Sent skall syndaren vakna!

Annons

32 reaktioner på ”PLÅNBOKEN

  • Karl W 2021-10-11 / 02:33

   Läsvärt, men kanske inte som de flesta tror. Expressen skriver: ”Putin verkar just nu vilja använda gaskranen för att utverka de nödvändiga tillstånden till Nordstream 2”. Bara att det är EU som skall utfärda tillstånden för att låta Putin, eller snarare Ryssland, att börja leverera. Expressen påstår alltså att det är Ryssland som är ansvarig för att EU skall utfärda tillstånd så Ryssland kan börja leverera. Helt vansinnigt. Problemet är enkelt. Man driver samhället på känslomässiga, ideologiska åsikter istället för pragmatik och vetenskap. Det är väl bara att vänta på att det kraschar. Hur långt kommer det att gå. Tills gamla hittas ihjälfrusna i sina hem efter att ha svultit för matleveranserna inte kommer fram på grund av energibrist. Även gas är fossilt, och skillnaden mellan ett kraftverk eldat med kol eller gas är idag litet efter rening. Skillnaden är ekonomisk, inte teknisk, Kol blir allt dyrare att hantera, medan gas är billigt att leverera.

   Gilla

 1. Cosmik Debris 2021-10-09 / 00:23

  Undrar om inte detta ingår i en djävulsk plan iscensatt av sadisterna i miljöpartiet? Man vill att så många pensionärer, sjuka och låginkomsttagare som möjligt fryser ihjäl för att kunna kremera dem och värma upp flyktingförläggningar/boenden.

  Eller är jag helt fel ute?

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-10-09 / 08:40

   Tveksamt eftersom MP förordar fossilfritt.

   Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-10-08 / 23:40

  Hur kan världens rikaste politiska parti riskera att hamna utanför riksdagen efter nästa val? Hur är det ens möjligt? Miljöpartiet har ju hela SVT:s budget (ca: 8 miljarder) till sitt förfogande.

  Vad skulle hända med Miljöpartiet om SVT/SR tog bort sina beskyddande händer från dem och behandlade dem som det verklighetsfrånvända stolleparti de är?

  Att vara miljöpartist är inte att ha en politisk åsikt. Det är att ha en psykiatrisk diagnos.

  Kallduschen för Miljöpartiet: Lägsta siffran i Demoskop på 16 år
  https://bulletin.nu/kallduschen-for-miljopartiet-lagsta-siffran-i-demoskop-pa-16-ar

  Gillad av 3 personer

 3. Cosmik Debris 2021-10-08 / 23:10

  Fredrik Schulte (M) på Facebook
  ”Det ska dock även sägas/erkännas att mitt politiska engagemang fått en törn under senare år. Att jag inte såg vidden och allvaret av konsekvenserna av den tidigare migrationspolitiken tidigare har satt djupa spår av politisk självkritik hos mig. Inget i mitt liv ångrar jag mer! Jag känner också att jag vill att samhället ska göra så väsentligt mycket mer än vad som föreslås i Sveriges riksdag för att matcha samhällsproblemens omfattning. Att vara förtroendevald på de premisserna blir väldigt frustrerande och leder nog i längden till att man blir bitter. Då är det bättre att lämna över facklan till andra. ”

  Fredrik Schulte ångrar nu allt han tidigare sagt om den skadliga invandring? 2015 stod han i riksdagens talarstol och krävde att svenskarna skulle bygga om sitt garage för att inhysa invandrare!? Jag tror inte för ett ögonblick att Fredrik Schulte inte redan 2015 begrep att det är fullständigt vansinne att fylla ett fullt fungerande land med vildar från Afrika och muslimska länder.

  Inte en chans!!

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2021-10-08 / 23:41

   Fredrik Schulte satt i skatteutskottet samtidigt med mig under åren 2012-2014. Jag kan inte minnas att han en enda gång hälsade på mig. Han var en riktig Reinfeldtmoderat. Skitstövel!

   Gillad av 4 personer

   • Cosmik Debris 2021-10-08 / 23:57

    Försökte för en gångs skull att inte använda några glåpord eller skriva något hånfullt (det var jävligt svårt alltså). Du gjorde det åt mig. Tack 🙂

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-08 / 23:49

   Han ska inte vara förtroendevald mer, han har inget förtroende. Men han är inte ensam, det är många fler Moderater kvar.

   Gillad av 2 personer

 4. turrim 2021-10-08 / 17:09

  Ericson i Ubbhult skriver en genomlysande information om att Energikrisen i Europa är skapad av politiken.

  Han slutar med: ”Europa lever farligt. Utan trygg energiförsörjning hotas både jobb, företag, välfärd, privatekonomi och samhällsekonomi. Detta måste svenska politiker ta till sig – energiförsörjningen är ingen lek i ett modernt samhälle.”

  Tyvärr har det blivit en lek som inte ens statsministern tar på allvar. Det vittnar hans utnämning av Bolund och Ygeman om. Nu avgår han före katastrofvintern och småfolket får lida.

  http://www.ericsoniubbhult.se/

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2021-10-08 / 19:29

   Jag råkade gå förbi TV4 som stod på. Där fick Ygeman inviga ännu några fågeldråpare. Inte ett ord om varför vi går mot energikaos – men det begirper han inte.

   Jag har den sista veckan letat efter något uttalande från någon ”expert” i statsmedia om bristen på kärnkraft som orsak till priskatastrofen i SE4. Inte ett ord. Det har tydligen Ygeman förbjudit genom kanaler till SVT,

   Gillad av 3 personer

 5. Ò Hyra 2021-10-08 / 16:28

  Sitter MP kvar i riksdagen efter valet 2022 så borde svenska folket ställas under förmynderi, då de uppenbart inte vet sitt eget bästa och är en fara för sig själv och sin omgivning.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2021-10-08 / 19:41

   Problemet är inte att de sitter i riksdagen med några få mandat. Problemet är att Löven låter denna minoritet av feghet bestämma Sveriges framtid.

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2021-10-09 / 11:57

    Löfvén har släppt allt detta, han är en ”fri” man om någon månad. Han har väl en Riksdagsplats men det tar han väl lätt på. Jag tror inte han kommer igen i ngn position i FN, EU eller annat stororgan, han är för lat för det.

    Gilla

 6. Hacke 2021-10-08 / 16:24

  Stollepartiet har inga gränser. Visserligen har man diplomatstatus hos public service men detta…!

  ”Mp-politiker ville påverka SVT

  Riksdagsledamoten Rebecka Le Moine (Mp) ställde sig bakom en motion till partiets kongress om att verka för öronmärkta klimatnyheter i public services nyhetsprogram.

  Svenska Dagbladet rapporterar att såväl Rebecka Le Moine, som är partiets talesperson för biologisk mångfald, som Göteborgs oppositionskommunalråd Karin Pleijel ställt sig bakom en motion om att Miljöpartiet ska verka för att snarast införa ett 15 minuter långt ”Klimatnytt” i varje sändning av SVTs nyhetsprogram Aktuellt och Rapport samt några minuters klimatnyheter i Sveriges Radios nyhetssändningar.

  Mp:s partistyrelse vill att förslaget avslås eftersom ”politiken ska absolut inte styra vad media skriver om”.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-08 / 16:48

   Suck….. jag tror redan statsmedia tagit till sig innehållet i motionen.

   Gillad av 2 personer

   • Andersson 2021-10-08 / 17:36

    Är det vad du tror? Det är nog ett frö som ligger och gror.

    Gilla

   • Hacke 2021-10-08 / 18:08

    Ja, detta säger minst lika mycket om public service. Här anser uppenbarligen två högt uppsatta inom mp att det är fritt fram för partiet att styra innehållet i SVT:s nyhetsutbud.
    Det är kanske inte så konstigt när man ser public services långvariga och uppenbara sympatier och agenda. Men också när man ser övrig framgångsrik påverkan från väninnor bland tyckareliten. Två färska exempel:
    1. En kulturtant på Expressen skrev en krönika där hon berömde ”sitt” älskade P1 Morgon. Men var samtidigt mycket upprörd över att hon tvingades bli avbruten av de i hennes tycke irrelevanta och trista väderleksrapporterna. Och mycket riktigt. Det tog inte många veckor innan vädret 7.55 försvann ur tablån (och numer även Sjörapporten 15.55). Detta trots många, inte minst väderberoende yrkesmäns, protester. Vad väger väl dessa mot en käring ur den mediala tyckaradeln som stördes av det irriterande avbrottet med viktig och relevant information i det sedvanliga pk-bruset av vänsterpropaganda under hennes morgonlatte.
    2. Ann ”Brunråttan” Rambergs och Annika Strandhälls hysteriska reaktioner på att deras public service haft mage att ”låta en aggressiv man från en värdelös nyhetssajt” (Chang Frick) komma till tals i de egna mediesalongerna. Jag tror på goda grunder att denna fräckhet och varningens fingrar från två kvinnor ur den högsta pk-kasten är mer än tillräckligt för att det lär dröja under överskådlig tid innan väninnorna på public service dristar sig till liknande snedsteg i åsiktskorridoren.

    Gilla

   • Andersson 2021-10-09 / 06:06

    HACKE 2021-10-08 / 18:08

    Chang Frick tillhör en minoritet så det torde och borde vara hets mot folkgrupp. Chang kommer inte från Kina om man säger så.

    Gilla

   • Ölandsbonde 2021-10-10 / 17:32

    Motionen drogs tillbaka efter att någon räknat efter och insett att 15 minuter skulle innebära minskning.

    Gilla

 7. folksam2010 2021-10-08 / 13:58

  Här är ett gammalt repotage från Granskning Sverige om Miljöpartiet. Förklara rätt bra hur dom Tänker, stämmer väl in med Cementbrist El brist

  Gilla

 8. Otto 2021-10-08 / 13:26

  Svensken bryr sig inte förrän den egna plånboken drabbas.

  Gillad av 1 person

 9. Kalle 2021-10-08 / 12:29

  Elbilar för dem som bor i lägenhet är bara att glömma med tanke på el-laddnig av el-bilen.
  Finns inga laddsolpar i garage för lägenhet, dessutom har bostadsbolagen minskat garageytan för bilar. De har i sin snikenhet trängt ihop bilarna ännu mer!!! Om en el-bil börjar brinna under laddning, vilket varnas för, så sprids elden.

  Saknas infrastruktur för el-laddning i sverige, kommer att ta flera år att bygga ut. slutpriset för elen blir nog ungefär som bränslepriset är idag. Stasmakterna missar INTE att ta ut skatt så de inte förlorar skatteintäkter.

  El-bilar är endast för villaägare med utrymme!!!

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-10-08 / 15:49

   Man får vara glad att man har plats i ett källargarage. Där får åtminstone bilen stå ifred utan att bli uppeldad. Ute på gatan är det lätt hänt att man får böter. Får och får det är inte något man kan tacka nej till.

   Det är inte alla givet att ha del i garage. Boendeparkering kostar ett hundra kronor mer än vår garageplats. Det inte säkert att man får en plats att ställa bilen. Säkert är det däremot att man inte får plats när det är match i Brinovahallen eller något spektakel på Fiskbron.

   Det känns tryggt att ha bilen på ett tryggt ställe så sällan som man har råd ut och köra. Vi tankar 98-oktan numera. Vi vill vara säkra på att skrället startar när vi behöver den.

   Varför byggde man inte hallen på fastlandet. På Rosenholm finns det gott om plats och gott om parkeringsplatser. Och fungerande kollektivtrafik när det är evenemang.

   Nej jag tror inte på elbilar för oss som bor i hyreslägenhet. Möjligen för de som bor i bostadsrätt.

   Men vi måste alla vara med att betala kalaset. Det hjälper inte om vi gör oss av med Audin. Alla måste vara med att betala för alla som har råd att köpa elbilar. Det är bara en tidsfråga när vi måste subventionera deras elkostnader.

   Det ser mörkt ut.

   Gilla

 10. Roland Salomonsson 2021-10-08 / 11:36

  Det blir som för Texas i vintras. Det fanns tillräckligt med el för Texas befolkning när köldknäppen kom. Som f ö inte var särskillt extrem. Men Demokratiska Partiet tvingade el-producenterna att fortsätta leverera till Mexiko, OCH DÅ kraschade Texas el-system, samt massor av ”bortkopplingar” skedde. Nästan 800 frös tydligt ihjäl, men sannolikt ännu fler dog orsakad av kyla. Det är vedertagen vetenskap (FN) att det är 20 ggr högre överdödlighet av kyla än av ”extrem hetta”. Global uppvärmning är eg något önskvärt! Men nu har vi avkylning sedan några år. Tro inte klimatextremisterna.

  Motsvarande som Texas tvingades till, så kommer sannolikt Sverige tvingas att leverera en massa El till Tyskland, Holland, Belgien resp UK, medan i Sverige befolkningen i Norra Sverige kommer att få lida av planerade rullande bortkopplingar (ungefär som i krigstid). El-priserna blir därmed på Tysk/UK-nivå i södra Sverige. Sannolikt stannar de sedan på den nivån för framtiden.

  Och kommande norrvinter kommer i år att innefattas av samma ovanligt kraftiga kyla som resten av norra halvklotet haft de senaste 4 åren.

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-10-08 / 11:38

   ”Tvingas av EU-kansliet, och vänsterregimen kommer att lyda blint!”

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-08 / 12:32

   I Södra delen av USA kan sk ‘Icestorms’ ske. Det är inte kallt kanske några grader under nollan, sedan kommer det underkylt regn på det. Resultatet blir centimetertjocka islager. Det får ledningar, träd, stolpar, torn, hus mm att kollapsa av tyngden. Kommer det på bladen till vindkraftverk så ändras aerodynamiken om inte det hela rasar ihop dvs de fungerar inte.

   Nu har vi också underkylt regn i Sverige, men det jag sett i Södra USA var flera gånger värre. Så man kan inte säga att allt brakar ihop i Sverige pga kyla och sedan hänvisa till Texas.

   Gilla

 11. Sven d.ä. 2021-10-08 / 10:31

  Jag tittar in på Kontrollrummet.se och ser att vi exporterar kraftigt från SE4 vårt Södra område. Jag antar att det är MW. Till Danmark 1355 MW. Till Polen 416 MW. Till Litauen 45MW. Dessutom så sker det en kraftig övergång av 4308 MW från SE3 till SE4.

  Jag kan se två händelser:
  – Sverige säljer så mycket de kan till utlandet ca 1800MW. Det är ca 18% av vår produktion. Denna försäljning måste ge en god inkomst en dag som idag med höga priser.
  – Sedan flyttar man över 4308MW från SE3 till SE4, dvs till ett SE4 med dubbelt så höga priser. Där säljs det till konsumenterna, till högsta pris.

  Min slutsats är att man vill optimera inkomsterna. 1) Sälja till utlandet. 2) Låta konsumenterna i Södra Sverige (SE4) betala skyhöga priser.
  Tydligen så mjölkar staten det mesta ur marknaden just nu. Sverige kanske måste göra så för att gå runt?

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2021-10-08 / 10:32

   Ska vara 10% ser jag nu, av totala produktionen.

   Gilla

 12. stigrydmark 2021-10-08 / 10:17

  MP är hänsynslösa, speciellt mot de sämst ställda. De har ingen verklighetsförankring, vi hörde nyligen en miljöpartist säga: Dom får väl köpa en elbil. Omställningspolitiken har bara ensidigt lett till högre priser, och har inte lett till något billigare/bättre i den andra ämdan.

  Gillad av 5 personer

  • folksam2010 2021-10-08 / 13:56

   Mina önskningar vid Stjärnfall börjar ge resultat MP måste ut ur regeringen

   Gilla

 13. Christer 2021-10-08 / 09:39

  3 procent är 3 för mycket för skitpartiet MP.
  Men jag tror jag blivit bönhörd

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.