PARTILEDARDEBATTEN

Jimmie Åkesson blev förbannad men det var säkert också planerat om någon skulle börja kalla det konservativa blocket för blåbruna. Det fick i varje fall Per Bolund att backa och tappa momentum i debatten. Han var ganska spak efter den ordväxlingen. Det tog honom säkert rätt hårt när Anders Holmberg ställde om frågan från Jimmie Åkesson till Per Bolund.

Jag tror att Miljöpartiet inte kommer använda det begreppet under fler debatter utan bara använda det i debattartiklar och i diverse skrivet material. Om media vore normala så borde man följa upp detta med ytterligare frågor till Per Bolund.

Det sjukaste uttalandet under debatten gjorde Per Bolund.

”Jag skall åka till Glasgow och förhandla om framtidens klimatet”

Politiker kan inte styra eller bestämma klimatet vid ett förhandlingsbord, vare sig det sker i Glasgow eller i någon annan stad.

När det debatterades klimat så kom man in på elförsörjning och elpriser. Jag saknade en viktig fråga från de övriga partiledare till Per Bolund.

Varför så höga elpriser om vi har så stora överskott av elenergi att vi exporterar 25-30 TWh i år?

Det går inte att skylla på överföringskapacitet till södra Sverige eftersom all export till Danmark, Tyskland, Polen och Litauen går via södra Sverige. Då måste ju överföringskapaciteten vara ok.

Det finns många frågor men få svar. Man får dem definitivt inte under en partiledardebatt.

Synd att Stefan Löfven inte förklarade hur elenergin skall lagras och när vi kan göra det. Ingen ställde frågan.

Partiledardebatten var som den brukar vara. Ända skillnaden är att man slipper Jonas Sjöstedt och istället fått Nooshi Dadgostar.

Annons

28 reaktioner på ”PARTILEDARDEBATTEN

 1. turrim 2021-10-12 / 17:17

  Den av Expo och Expressen gillrade fällan mot Jimmie blev snabbt överflyglad av ändå skickligare grävare på Samnytt.

  Det är bruna Miljöpartiet, bruna svenska Socialdemokraterna i Nordiska Rådet och Naturskyddsföreningen som ska skämmas. Hos dem började infiltratören i Grön Ungdom och arbetade sig uppåt under lång tid.

  Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-10-12 / 10:30

  Jag såg delar av Partiledardebatten och delen med Klimatet var det mest världsfrånvända jag sett. De är ju helt maniska att jaga CO2. Finns det ingen OFF knapp på dem.

  Gilla

 3. Champagne Supernova 2021-10-11 / 20:30

  Den hade Jimmie Åkesson repeterat flera gånger innan sändning och resultatet blev helt ok. Intressant att få se om Bolund fortsättningsvis fortsätter med ”blåbruna”

  Gilla

 4. Tony 2021-10-11 / 18:09

  Det var min tanke när jag hörde Svammelmäster själv sa att vi skulle lagra energi, har jag missat nya upptäckter att det går att lagra energi?? Jag vet ju att det går att lagra energi i batteri men det var nog inte det som Löfven svamlade om

  För övrigt tyckte jag att Annie Lööf var ovanligt tam, inget snack om den breda mitten, som bara tycks bli smalare osmalare.

  Gilla

  • Karl W 2021-10-12 / 01:46

   Det går faktiskt att lagra energi på många sätt. I Longyangxia använder man solpaneler för att pumpa upp vatten i en gigantisk bassäng på dagen. På natten får vattnet driva en kraftstation. I små system värmer en parabolisk solspegel upp en kropp, sedan driver värmen en stirlingmotor på natten. Sedan planerar man att återanvända batterier från elbilar för lagring när dom inte längre duger för att driva bilarna.

   Gilla

  • turrim 2021-10-12 / 07:23

   Kraftverksdammar. Som ”experterna” i Bryssel vill förbjuda och de gröna jamsar med.

   Gilla

 5. Kalle 2021-10-11 / 13:48

  ÄNTLIGEN fräste Jimmie Åkesson ifrån bland alla anklagelser om det Blåbruna. Inte en dag för tidigt som Jimmie visade att nu får det vara nog!!!

  Bolund såg blek och svetig ut innan halvtid (nyheterna) efter halvtid hade hans kallsvettiga nuna sminkats om.

  Sossen var väldigt tyst om sitt partis bruna förflutna likaså Annie Löv Centerpertiet.
  De i C har många lik i sin garderob numer innefattar det också pedofiler!!!

  Gillad av 2 personer

  • Lotta 2021-10-11 / 15:25

   Ja man undrar när C och S skall göra upp med sin nazism vilket de väl aldrig gjort. Borde tas upp varje gång de drar upp ”SD:s nazistiska rötter”. Sedan att mentalsjukhusen stängdes samtidigt som MP bildades är ju kanske ett sammanträffande men jag börjar allvarligt undra.

   Gilla

   • Grålle 2021-10-11 / 17:49

    Mp = MentalPatienter

    Gilla

   • Tony 2021-10-11 / 18:17

    Genom att snacka om andras förflutna tror S och C att vi inte kommer ihåg deras Svassande för nassarna, men vi är många ännu som ska påminna dem, sen att sätta en etikett på personer för
    nazism som inte ens var födda visar på deras desperation!

    Gilla

 6. Nils Dacke 2021-10-11 / 12:23

  MP är ett fascistiskt parti med en i stora drag fascistisk agenda, det vill säga att elitism och idealism är det som driver partiet och detta alltid står över folkviljan och demokratiskt fattade beslut. Vi ser nu hur det kommer förslag på att public service skall ha minst 15 minuter klimatpropaganda i nyhetssändningar och även att fascistledaren räckte upp handen i gårdagens debatt att det är rätt inskränka människors rättigheter för klimatets skull. Detta är bara början om fascisterna får fortsätta, målet är ett förindustriellt Sverige där eliten på Södermalm diktera livet för övriga svenskar.

  Gillad av 1 person

 7. peo 2021-10-11 / 06:35

  En spade är en spade och en fascist är en fascist och om borgerliga partier samarbetar med fascister så blir det ett blåbrunt block. Konstigare än så är det inte!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-11 / 07:58

   Hade inte förväntat mig något annat från dig. Hatet lyser igenom i alla dina kommentarer. Hycklare!

   Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2021-10-11 / 08:49

   Är du brunröd eller brungrön?

   Gillad av 1 person

  • Lotta 2021-10-11 / 09:26

   Typisk nolla (0) som skriver ett lögnaktigt inlägg och sedan inte svarar på vad källan till påståendet är.

   Gillad av 2 personer

 8. Goliat 2021-10-11 / 01:10

  Det blev samma tjat och gnat som alltid, alla pratar i mun på varandra. Åkesson har fått komma in i stugvärmen på högerkanten och såg väldigt nöjd ut. Oavsett vilka partier som styr Sverige, så är min bestämda åsikt att det är försent.

  Hur ska utanförskapsområdena försvinna som Sabuni tjatar om? Tar man bort befintliga, så bildas snabbt nya. Vi skulle stängt dörren för länge sedan.

  Gillad av 4 personer

 9. Cosmik Debris 2021-10-11 / 00:11

  Synd att Åkesson inte frågade Bolund om det Sabuni som är brun. Vad skulle Bolund ha svarat då?

  Gilla

 10. onkelbjrn 2021-10-11 / 00:01

  En intressant sak i debatten tyckte jag var när handuppräckningsfrågan kom om man kunde tänka sig att införa begränsningar för bilisterna när det gäller att nå miljömålen. Den ende som räckte upp handen var . . . . Ja, inte så svårt att gissa, Per Bolund.

  Och sen dessa diskussioner om narkotikan som den stora boven när det gäller kriminaliteten och vilka åtgärder som ska/borde göras. Finns det egentligen något land i världen som har lyckats att bekämpa narkotikabrottsligheten.
  Det kommer inte att lyckas med att utvidga möjligheter för polis att telefon och data avlyssna. Hjälper ej att höja polisernas löner. Visst man tar säkert en del, men bovarna är inte dumma de lär sig. Man kan ju undra hur många kriminella som idag använder någon av krypteringstjänsterna. Visst polisen behöver lite bättre verktyg i sin verktygslåda.
  Någon mer än jag som börjar tycka, åtminstone lite, synd om Stefan Löfvén. Karln såg stundtals rätt bedrövad ut. Han är ju fullt medveten om att det är mycket nu som inte har gått så bra. Har full förståelse för att han inte vill vara med längre. Men som man bäddar får man ligga.

  Gilla

  • Karl W 2021-10-12 / 01:52

   ”Finns det egentligen något land i världen som har lyckats att bekämpa narkotikabrottsligheten”. Ja, det finns det. Landet heter Kina. Intressant nog arbetar man inte alls med avlyssning och massövervakning, utan med helt traditionella metoder. I Sverige massövervakar man och avlyssnar, och det fungerar ju rätt dåligt.

   Gilla

   • onkelbjrn 2021-10-12 / 17:58

    Stämmer inte. Fortfarande avrättar man folk för narkotikabrott. Tyder ju på att man inte fått bukt med problemen.

    Gilla

 11. Martin 2021-10-10 / 23:59

  Per Bolund är helt hopplös. Karlsloken fick sämst betyg av alla partiledarna efteråt. Han är så extremt uppjagad och självgod över sin egen och miljöpartiets förträfflighet betydelse.
  ” till skillnad från ni andra ska jag till klimatmötet i Glasgow och läxa upp Kina ” typ så.
  Tycker annars Jimmie gjorde rätt som näpste till den lille lintotten som kastar ut sig floskler i en aldrig sinad ström av ordbajseri. Går han på nått eller? Känns alltid så stressad och manisk i sitt babblande.
  Till och med Gustav Fridolin tycker jag är bättre och då är det illa ställt.
  Annars var det som väntat. Kopparormen ler överlägset och arrogant. Steffe längtar efter vila, Nooshi liknar en ledsen hund, Sabuni vet varken ut eller inte, tuffe Uffe pratar och pratar men jag hör inget nytt. Ebba är söt, men vad hjälper det i längden. Hon är inte helt pålitlig.
  Men summa av kardemumman-Bolund kan ro till Glasgow och stanna där. Han behövs inte här.

  Gillad av 3 personer

  • Benny 2021-10-11 / 17:02

   Att Bolund är korkad är väl ingen nyhet precis! Åkesson försökte ju förklara att de utsläpp som Sverige har inte påverkar klimatet och att det är meningslöst att ruinera Sverige på klimathysterins altare men Bolund begrep ingenting, som väntat! Självklart så har Kina mest utsläpp (dock ej per capita) men det beror ju på att industri och tillverkning flyttats dit, sedan köper vi de grejer som kineserna tillverkar som mobiltelefoner, datorer, möbler, kläder m.m. Det här kan ju knappast vara en nyhet för den som hänger med lite i världens gång med Bolund har väl inte alla hästar hemma som det verkar! Han ska tydligen till Glasgow och göra bort sig där också den pellejönsen! Kineserna kommer att undra vad det är för idiot som Sverige skickat dit, suck!

   Gilla

 12. Hacke 2021-10-10 / 23:48

  Dom har tydligen barnbord i Glasgow också?
  Det var ju där Bolund hamnade sist det begav sig när han trodde sig dansa med de stora elefanterna.

  Oavsett Bolunds och mp:s obligatoriska träsknivå tycker jag kvällens debatt visade på en ordentligt förändrad matchbild. Den ”konservativa” sidan uppträdde enat och starkt med mycket bra insatser på samtliga håll och extra plus till Ebba Busch. Detta mot det fladdriga och ofrivilliga paret s och mp och med en ännu mer ofrivillig och offsidestående Lööf. Och smekmånaden tycks vara över för Dadgostar som mest påminner om en mässande skolfröken.

  Det måste väl ändå vara något galet med opinionsundersökningarna som visar att det är jämnt mellan blocken. Mycket oroande med tanke på en regering som misslyckats kapitalt med i princip allt. Även under mer normala förhållanden brukar ju oppositionen ha en ganska betryggande ledning vid denna tid mellan valen.
  Hoppas kvällens debatt fick åtminstone några fler att kvickna till i tv-sofforna och fundera på sidbyte.

  Gilla

 13. stigrydmark 2021-10-10 / 23:14

  Är inte förtjust i den här debattformen, viktiga frågor som invandring, välfärd och ekonomi skuffas undan.

  Gilla

 14. Högt hårfäste 2021-10-10 / 23:11

  Bolund sa ju blåbrun ännu en gång senare i debatten. Det kändes väldigt inövat att Åkesson blev ”förbannad”.

  Gilla

Kommentarer är stängda.