DÄRFÖR SKALL DU RÖSTA PÅ FRAMTID KALMAR

Jag tror att det vanligaste argumentet mot att rösta på Framtid Kalmar i valrörelsen kommer bli att det är en bortkastad röst då partiet inte kommer klara 3-procentspärren. Detta argument kommer framför allt framföras av Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna men säkert även av flera andra partier som säkert inte vill att jag och Framtid Kalmar skall kunna ta plats i kommunfullmäktige under nästa mandatperiod.

Varför skall du då rösta på Framtid Kalmar?

Det viktigaste skälet enligt mej är att du får då en riktig opposition i Kalmar, mot den maktfullkomliga rödgröna majoriteten. Du får också ett parti som kommer granska i synnerhet Socialdemokraterna väldigt hårt och avslöja deras olika syften med sina beslut och deras vänskapskorruption.

Idag anser jag att Kalmaralliansen som består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna är mycket slätstrukna i den politiska debatten. Kristdemokraterna försöker dock lyfta vissa frågor och är aktiva i kommunfullmäktige. När det gäller Moderaterna så vet jag inte vad de sysslar med utan de håller med Socialdemokraterna i de flesta frågorna som beslutas i kommunfullmäktige.

När det gäller Liberalerna så avstannade den oppositionen när Inger Hilmansson lämnade som oppositionsråd. Carl-Henric Sölvinger som tog över visade direkt att han stod nära Socialdemokraterna och jag väntade bara på att han skulle hoppa i säng med de rödgröna. Det besannades när Liberalerna ändrade sig på riksplanet och var beredda att ta stöd av Sverigedemokraterna. Då lämnade Carl-Henric Sölvinger sitt parti och avsade sig sin oppositionsrådstjänst. Nu har man ett nytt och anonymt oppositionsråd som har mycket att bevisa.

Sverigedemokraterna i Kalmar tänker jag inte ens bedöma, då det knappast finns något att bedöma på kommunal nivå. Partiet är väldigt anonymt och trots många positioner inom både nämnder och styrelser.

Miljöpartiet lämnar jag också därhän åt alla klimataktivister och klimatalarmister som inte vill hålla sig till fakta.

Johan Persson och hans stödpartier kommer utan tvivel vinna kommunvalet även 2022. Det finns idag inget som pekar på något annat. Idag har majoriteten 35 mandat och oppositionen 26 mandat i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna verkar ha parkerat på ett valresultat på mellan 42 till 46 procent i kommunvalet. Med stöd av Centerpartiet och Vänsterpartiet kommer man sedan upp i 55-58 procent tillsammans, i valet 2018 56,6 procent. Det finns inget som talar för något annat i valet 2022 om man skall vara realistisk. De har sin väljarbas.

Kalmaralliansen är alldeles för svag och två partier i oppositionen kan mycket väl ramla ur kommunfullmäktige, genom att de inte klarar 3-procentsspärren. Jag tänker på Miljöpartiet och Liberalerna som går kräftgång på riksplanet vilket kan spilla över även i kommunvalet. Det skulle försvaga oppositionen ytterligare.

Då måste varje väljare i Kalmar ställa sig frågan vilket parti skall jag rösta på om jag inte vill rösta på Socialdemokraterna, Centerpartiet eller Vänsterpartiet. Rösten kommer vara lika ”bortkastad” i vilket fall som helst! Kalmaralliansen kommer inte ta över makten.

Du har ett alternativ i Framtid Kalmar.

Framtid Kalmars övergripande mål är att verka för en trygg och bra välfärd för kommunens medborgare till en så låg kommunalskatt som möjligt. Vilket innebär att kommunens kärnverksamheter skall prioriteras, invandringen skall begränsas kraftigt med en nollvision det kommande decenniet. Det skall också vara slut på att bygga sönder Kalmars kulturmiljö och gröna lungor. Staden skall behålla sin charm och dragningskraft.

Vill du dessutom ha ett parti med en partiledare som kommer granska Socialdemokraterna in på skinnet men även granska Centerpartiet och Vänsterpartiet. Då är din röst inte bortkastad om du röstar på Framtid Kalmar i kommunvalet 2022.

Då får du ”valuta” för din röst!

PS

På måndag 8 november kan den som är intresserad av Framtid Kalmar komma till Pipes (puben vid Stadshotellet) vid 18-tiden. Jag tänkte berätta lite om Framtid Kalmar och vår budgetreservation för den som är intresserad.

Svarar givetvis på andra frågor också.

Annons

10 reaktioner på ”DÄRFÖR SKALL DU RÖSTA PÅ FRAMTID KALMAR

 1. Ludvig 2021-11-07 / 07:05

  Om man bodde i Kalmar kommun då hamnade absolut rösten hos Framtid Kalmar.

  Gilla

 2. Goliat 2021-11-07 / 01:14

  Hade varit skönt att få bort Johan en gång för alla, men jag inser också att han kommer sitta säkert. Folket verkar avguda honom.

  Läste på hans Facebook-sida där någon ”Markestål” tyckte han skulle satsa mot högre höjder centralt inom politiken. Som svar på kommentaren hade en kvinna, ”Wiegert” skrivit att ”nej, vi vill ha kvar Johan i Kalmar ❤”.

  Fick senare veta att dessa två är ett par. Kan det bli mer ryggdunk än så?

  Gilla

  • Otto 2021-11-07 / 14:26

   Kalmar i ett nötskal.

   Gilla

 3. Sven d.ä. 2021-11-06 / 19:27

  En reklamman sa till mig en gång att folk kan bara hålla tre saker i huvudet åt gången. Ungefär det som ryms på en T-shirt.
  Jag hittar dina tre, du har kanske annan uppfattning.

  – Behåll Kalmars charm och dragningskraft
  – Kärnverksamheter skall prioriteras
  – Invandringen skall begränsas kraftigt

  Gillad av 3 personer

 4. Bergman 2021-11-06 / 16:36

  En stark opposition behöv ju inte bara i ett framtida Kalmar utan i många andra kommuner. Men det krävs gediget kunnande, erfarenhet och Thoralfs envishet. Annars blir det bara prat som vid mitt köksbord kl 12 på natten utan uppföljning dan därpå.

  Gillad av 3 personer

 5. Mike 2021-11-06 / 15:00

  Bor inte i Kalmar men är ändå intresserad och hade sannolikt röstat på Framtid Kalmar. Min fråga är dock hur många platser (mandat) det blir med 3%? Du tar en plats men vilka andra?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-11-06 / 15:09

   Med 3 procent och att de är jämnt fördelade på de två valkretsarna innebär sannolikt två mandat, Nästa steg är sannolikt runt 5 procent för att ta ytterligare mandat.
   Om du syftar på andra namn så vill jag inte föregå någon ordning av namnen på den kommande valsedeln. Det kommer tas beslut om detta så sent som möjligt då jag hoppas att flera kommer ansluta till partiet fram till april nästa år. Namnen till valsedeln skall vara inlämnad 15 april tror jag.

   Gillad av 1 person

 6. Kalle 2021-11-06 / 14:22

  Är inte boende i Kalmar Län men har följt Thoralfs blogg om Kalmar i en massa år.
  Tycker att hans politiska program för Framtid Kalmar verkar vettigt. En stark opposition behövs i en sossestyrd stad som Kalmar. Nu lovas det på sossarna partikongress en massa saker som de har ältat i många år men INTE genomfört av olika anledningar.
  Bli inte ”lurad” av sossarna igen nu med en kvinnlig partiledare som har ryckt i kullisens trådar som hon med makten över pengapåsen. Tänket är densamma med olika dialekter och tonfall i det politiska sosse-språket.

  Kalmars opposition behövs och nu med ett nytt och fräscht parti som ”Framtid Kalmar”

  Så här är sossarna tyvärr:

  ## I oktober lämnades en namninsamling för en folkomröstning in till Örebro kommun. Antalet insamlade namn överträffade med marginal det som krävs för en folkomröstning om de system av snabbussar Örebro kommun planerar. Men nära en tredjedel av namnen förkastades som ogiltiga, i strid med lagen om folkomröstningar. En av de ansvariga för granskningen av namnlistorna var en socialdemokratisk politiker som röstat för införandet av snabbussarna i landstinget.##

  ## Liberalernas Patrik Jämtvall kallar emellertid Björks [S] arbete med att godkänna namnunderskrifter för ”ett kraftigt delikatessjäv”.##

  https://nyheteridag.se/de-underkanda-underskrifterna/

  Sossebeteende som är alltför vanligt, tänk på det!!! De ”äger” nästan allt!!!

  En stark opposition behövs som ”Framtid Kalmar” tillsammans med andra opponenter i Kalmar.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2021-11-06 / 17:25

   Kalle – Du skriver om röstfusk i Örebro. Det väcker minnen från den tiden då Örebro var sällsynt i brottsnyheterna. Jag hade mycket väl kunnat bosätta mig i då lugna och fridfulla Vivalla. Nu tar jag omvägar när måste besöka staden.

   För tio år sedan kom Mona Sahlin och Lena Baastad dit för att ragga röster. Det gjordes så olagligt att det krävdes omval i den stadsdelen.

   Nu har ännu en sosse tolkat lagen i egen favör i samband med folkomröstning.

   Det är intressant att Markus Allard driver frågan om rättelse. Han är partiordförande för Örebropartiet och sitter tillsammans med polisen Peter Springare i kommunfullmäktige.

   Markus farfar var Henry Allard som var en välsedd socialdemokrat som talman i riksdagen.

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.