INFEKTERAD DEBATT OM TALLHAGSSKOLAN

Idag skriver jag om Tallhagsskolan på Framtid Kalmars webbsida. Helgens artiklar i media skapade en infekterad debatt på Facebook. Jag skrev en kommentar i en Facebooktråd om mitt förslag på lösning av problemen vid skolan, vilket fick många att reagera. Liberalernas oppositionsråd Lotta Wahlmino skrev en häpnadsväckande kommentar enligt min uppfattning. Läs artikeln på denna länk.

Annons

11 reaktioner på ”INFEKTERAD DEBATT OM TALLHAGSSKOLAN

 1. Ò Hyra 2021-11-08 / 16:50

  Våra makthavare har importerat människor från kulturer där man löser konflikter med hot och våld. Klankulturer där storleken är avgörande. Vi är många vik ner dig. Detta är helt främmande för de flesta svenskar och påminner om en hyenaflock på savannen.

  När man har med sådana grupper att göra krävs extraordinära åtgärder.

  Gillad av 1 person

 2. Ò Hyra 2021-11-08 / 16:36

  Det där med ”buset” att okynneslarma räddningstjänsten har väl alltid funnits.
  Likadant med gängmord och gruppvåldtäkter, det var lika vanligt förr.

  Mej lurar dom inte. Jag minns mitt 60-tal.

  Gillad av 1 person

 3. janne 2021-11-08 / 15:00

  Har proppskåpet brunnit på varenda jävel som har hand om skolpolitiken samt
  alla andra förnekare av vilka det är som ställer all skit.Där har Thoralf helt rätt plocka
  avskummet tills dom har lärt sig hur man ska uppföra sig,och inget jävla dalt.

  Gillad av 2 personer

  • hej 2021-11-09 / 14:53

   ..och med avskummet menar du alltså barnen..
   ..och Toralf låter som vanligt den här typen av kommentarer stå kvar. Pinsamt är förnamnet, hycklare efternamnet.
   Med den här typen av uttalanden och resonemang skulle jag vara ytterst förvånad om Framtid Kalmar ens kunde nå upp till en promille av en promille av folkets röster i kommunen när det är dags för val. Tänk efter lite innan ni skriver för fan.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-11-09 / 15:09

    Vad tycker du om elever som har gjort sig skyldiga till följande.

    ”Det har varit olaga hot, misshandel, skadegörelse och inte minst falsklarm.”

    Jag misstänker att det är samma personer som är skyldiga till dessa handlingar. Kallar du det också för bus?

    Det här gäller alla som skriver kommentarer. Jag stoppar/godkänner inte kommentarer som jag anser bryter mot någon lag.

    ”Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.”

    Anser du att ”avskum” är brottsligt på något sätt?

    Gillad av 1 person

   • Lars 2021-11-09 / 17:32

    Vad som är pinsamt må vara var och ens ensak – det ligger i ordets natur, men det är rätt komiskt att kalla Thoralf för hycklare. Han är väl ändå emot hyckleri till skillnad från resten av våra politiker.

    Gilla

 4. Andersson 2021-11-08 / 14:57

  ”Rumänien är inne i en svår coronavåg – men i Sverige är läget bättre. Därför kan svenska sjukhus komma att ta emot rumänska covidpatienter, rapporterar TT. Sveriges kommuner och regioner har sagt ja till att ta emot rumäner om de får en förfrågan.”

  Hur går detta ihop med den återhämtning som personalen på intensivvårdsavdelningen så väl behöver.

  Hur går detta ihop med vårdskulden som har byggts upp under pandemin? När ska den betas av? I de fall det inte redan är för sent.

  När det gäller krisen på förlossningar och BB-avdelningar så beror den inte på brist på barnmorskor. Det föds helt enkelt för många barn. Både här och i länderna som våra migranter har lämnat för att söka sig en bättre utkomst. Större inkomst menar jag.

  På 70-talet var det mycket tal om jordens överbefolkning. Den krisen finns uppenbarligen inte längre. Nu är det klimatkrisen som gäller. Jag inbillar mig att ‘kriserna’ hänger. Men för all del. Vår jord kan bli obeboelig utan att klimatet förändras.

  Lösningen på problemen kan bli farsoter, krig och folkvandringar. Det har hänt förr och händer säkerligen igen. Vinsten kommer längre fram. Vilka som vinner återstår att se. Jag tror inte det är den humanitära stormakten.

  Menar man verkligen Sveriges kommuner och regioner. Är alla tillfrågade? Jag tror att man menar SKR. Jag har bestämt för mig att regioner och även kommuner är självstyrande. Men jag kan ha fel.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-11-08 / 18:29

   Region Blekinge går upp i stabsläge!

   Gilla

 5. Hacke 2021-11-08 / 13:17

  Liberalerna gör som alltid när det gäller deras heliga kor. Blundar, väjer och fortsätter resan i diket. För landets och folkets väl får vi hoppas att partiet aldrig kommer upp på banan igen utan slutar som ett mörkt och alltför långt kapitel i svensk politik.

  Gillad av 2 personer

 6. Högt hårfäste 2021-11-08 / 12:08

  Det sovamde folket är åter igång!

  Gillad av 1 person

 7. Lotta 2021-11-08 / 11:39

  Om man har något fler hjärnceller än 2 som dessutom ständigt motarbetar varandra likt de som kommenterat så är slutsatsen fullt rimlig. Jag kan förstå att man sätter in vakter vilket i och för sig är helt sinnesjukt men varför även ta dit Brahimi? Vad skulle han kunna bidra med som inte vakterna skulle kunna klara?

  Gilla

Kommentarer är stängda.