RF REFLEKTIONER

I veckan har det varit regionfullmäktige under två dagar med budgetdebatt. Det var första gången som regionfullmäktige sammanträde fysiskt på säkert ett och ett halvt år. Det var både roligt och intressant att träffa alla ledamöter. Det som var roligt var att flera hade läst min bok och jag fick lovord för boken, lite så där mellan fyra ögon men jag fick även några beställningar av boken också. Så nu har jag inte så många böcker kvar.

Hur sammanfattar man den politiska debatten? Allt var precis som vanligt. De otrevliga var precis lika otrevliga som innan pandemin. Det finns några inom Socialdemokraterna och Centerpartiet som utmärker sig i vanlig ordning och som försvarar sig med sin egen ”fina värdegrund”, givetvis enligt dem själva, ingen annan. Självgodheten är minst sagt påtaglig. Deras hyckleri gör mig illamående.

Mitt under sittande möte kom tidningsuppgiften i Dagens Kalmar att den socialdemokratiska politikern och ledamoten av regionfullmäktige, Jonas Hellberg fått ett strafföreläggande på 12 000 kronor för smitning, efter att han backat på en bil och bara kört iväg. Det är ju extra pinsamt eftersom han är gift med socialminister Lena Hallengren. Dessutom är det inte första gången han skapar negativa tidningsrubriker.

Oppositionen jobbar på i motvind och fick inte gehör för något av alla sina förslag i vanlig ordning. Den självgoda majoriteten vet alltid bäst. I nästa års budgetdebatt kommer de ha anammat en del av förslagen men vi skall förstås ha ett val först, innan det är dags igen.

M och KD ville inrätta en energikommission som skulle utreda hur energiförsörjning och hur elnätet är belastat. Ett bra förslag som jag gav mitt stöd. Det vore intressant att få veta hur de lokala näten är belastade, i synnerhet i våra städer. Hur många elbilar kan vi ladda med befintligt elnät?

Tack vare kärnkraftverket vid Simpevarp så producerar Kalmar län betydligt mycket mer fossilfri elenergi än vad länet förbrukar. Men det mesta av överskottet skickar vi till Litauen via baltkabeln som utgår ifrån Nybro. Om O1 och O2 fortfarande varit i drift vid Simpevarp hade vi inte behövt alla dessa vindkraftverk i länet, som förstör livsmiljön för så många människor.

Det positiva med regionfullmäktige är att Miljöpartiet åkte bort i valet 2018. Därmed slipper man all klimatalarmism. Istället ställdes det kritiska frågor om regionens vindkraftverk men frågorna besvarades aldrig under debatten. Jag har dock hittat ett riktigt roligt uttalande gällande vindkraftverket som jag skall gräva efter bakgrunden till.

Annons

8 reaktioner på ”RF REFLEKTIONER

  • Andersson 2021-11-21 / 14:10

   Med tanke på det nuvarande tillståndet i Kalmar är all invandring till kommunen kompetenshöjande.

   Gilla

   • Karl W 2021-11-22 / 02:24

    Förefaller alltmer vara fakta för hela Sverige.

    Gilla

 1. Sven d.ä. 2021-11-20 / 10:53

  Framtid Kalmar kommer inte att ställa upp i regionfullmäktige? Kanske för tidigt att säga? Det kan ju komma upp en annan kämpe än Thoralf som vill ta sig an uppgiften.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-11-20 / 11:47

   Jo, Framtid Kalmar kommer vara med i regionvalet men mitt personliga fokus kommer vara kommunvalet.
   Precis som du skriver så behövs det någon som driver sjukvårdsfrågorna!

   Gilla

 2. Bergman 2021-11-20 / 09:55

  Westerholm idag på ledarsidorna.se ”Stockholm oförstående inför Sveriges energikris”

  Gillad av 5 personer

 3. ivarandersson 2021-11-20 / 09:26

  ”Den socialdemokratiska politikern och ledamoten av regionfullmäktige, Jonas Hellberg fått ett strafföreläggande på 12 000 kronor för smitning, efter att han backat på en bil och bara kört iväg. ”
  Socialdemokratiska politiker försöker alltid smita undan allt de ställt till med, invandring, elbrist, pandemihantering mm.

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.