DET BLIR EN (C)UPERONSDAG

Magdalena Andersson valde att sätta press på Vänsterpartiet genom att komma överens med talman Andreas Norlén om att genomföra statsministeromröstningen på onsdag.

Statsministeromröstningen börjar 09:00 och sedan kommer debatten om statsbudgeten som sannolikt kommer voteras klockan 16:00.

Onsdagen blir sanningens minut för Centerpartiet och Annie Lööf. Kommer Centerpartiet nu sätta båda fötterna över på den rödgröna och socialistiska sidan. Kommer det i så fall bli spiken i kistan för ett antal centerpartister ute landet, som därmed kommer lämna partiet.

Jag är så gammal att jag kommer ihåg debatterna mellan Torbjörn Fälldin och den obehaglige Olof Palme. Då fanns det inte på kartan att Centerpartiet skulle samarbeta med Socialdemokraterna. Men då var inte ens Annie Lööf född!

Annons

7 reaktioner på ”DET BLIR EN (C)UPERONSDAG

 1. onkelbjrn 2021-11-22 / 18:48

  ””det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme”.
  Om det var Kristersson som Beatrice menade så var det ju ett skapligt betyg på en kommande statsministerkandidat.

  Gilla

 2. Andersso 2021-11-22 / 18:23

  SVT PUBLICERAD IDAG 17:42
  Sista soporna snart uppeldade – koldioxidutsläppen i Kiruna minskar med 40 000 ton per år
  Våren 2023 ska fjärrvärme till 70 procent komma från spillvärme från LKAB. Det innebär att Tekniska verken i Kiruna slutar att bränna avfall året därpå.

  Jaha. Och var ska man elda upp soporna i fortsättningen.

  Gilla

 3. Hacke 2021-11-22 / 18:00

  Gammelpartiernas demokratiföraktande cirkus med evighetskarusellen vem-tar-vem-bara-sd-inte-är-med snurrar vidare till gammelmedias stora förtjusning.
  Allt annat drunknar i mediehysterin förutom den givna kioskvältaren då förstås som försatt hela public service i stabsläge; sd:s Peter Lundgrens ifrågasatta handpåläggning på en fest där nu Ruben&Hilda-nätverkets högsta instans äntligen fick skipa ”rättvisa” enligt ökänd svensk modell.

  Finns det f ö någon som inte tror att Magdalena Andersson står där som statsminister (KVINNA!!!!) med budget och allt när ridån halas för detta sönderrepriserade teaterspektakel.
  Stoppa cirkusen, jag vill hoppa av. Eller ge oss ofrivilliga åskådare och tvångsfinansiärer åtminstone en rejäl skämskudde för den hutlösa avgiften att värja oss med tills någon eller något får stopp på denna ovärdiga föreställning som kallas svensk politik.

  Gilla

 4. Kalle 2021-11-22 / 17:46

  VIKTOR BARTH-KRON [EXPRESSEN]

  ## Det här är redan pinsamt för Socialdemokraterna ##

  ## Det kan vara läge att påminna om en ofta förbisedd detalj: Ingen tvingar S-ledarna att göra anspråk på statsministerposten.##

  ## Det har funnits all tid i världen att sondera förutsättningarna för nästa regerings tillträde, redan innan talman Andreas Norlén gav något formellt uppdrag.##

  ## När partisekreteraren Tobias Baudin sitter i SVT:s ”Agenda” med pannan i veck och upprepar att ”Sverige behöver en regering” ska det alltså inte tolkas bokstavligt.
  Det han menar är att Socialdemokraterna anser att Sverige behöver en socialdemokratiskt ledd regering.##

  https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/det-har-ar-redan-pinsamt–for-socialdemokraterna/

  Barth-Kron har så rätt så. Fångat skeendet på ett mycket bra sätt i sin krönika, tycker jag.
  Håller med honom till fullo!!!

  ##Ingen tvingar S-ledarna att göra anspråk på statsministerposten.##

  Visst är det så, ingen tvingar!!!

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-11-22 / 17:00

  Det är rätt av talmannen att förnedra Christerson igen. Den här marionettlika sprattelgubben som byter skepnad som en kameleont. Och det värsta är att svensken glömmer och blir duperad igen.

  Att han köpt svart städhjälp får ses som en mindre förseelse i sammanhanget. När han var socialborgarråd i Stockholm hyrde Kristersson en lägenhet på 125 kvadrat av Ersta diakoni, avsedd för sjuka och hem-lösa. Värdegrund?

  I Stockholmspolitiken var Kristersson med och sålde ut offentlig verksamhet till välfärdskapitalister för en bråkdel av vad den var värd. En granskning i Dagens Nyheter visade att förskolor och hemtjänst som såldes 2008 för sammanlagt 3,4 miljoner egentligen var värda minst 81,7 miljoner.

  Beatrice Ask sa: ””det är inte olagligt att vara korkad eller att göra dåliga affärer eller att ha dåligt omdöme”.

  Gillad av 1 person

 6. Ò Hyra 2021-11-22 / 16:34

  Ju fler ”kvinnor” ju större hönsgård.

  Gilla

Kommentarer är stängda.