GODTYCKLIG VÄRDEGRUND

Nu ställs Sverigedemokraternas värderingar på sin spets och i synnerhet partistyrelsens och Jimmie Åkessons.

Bertil Malmberg har dömts för hets mot folkgrupp för ett uttalande om IQ-nivå på sudaneser till 40 dagsböter om 600 kronor. Domen har överklagats till hovrätten men har inte varit upp till förhandling. Men Sverigedemokraternas partistyrelse har ändå fattat beslut om att utesluta Bertil Malmberg från Sverigedemokraterna.

Idag dömdes Peter Lundgren för sexuellt ofredande till 60 dagsböter om 1 000 kronor av Göta hovrätt efter att han friats i tingsrätten men till hovrättsförhandlingen hade det tillkommit ny bevisning.

Nu är frågan om Peter Lundgren också kommer uteslutas från Sverigedemokraterna?

Eller anser Sverigedemokraterna att det är betydligt allvarligare att referera till rapporter om IQ-nivå inom olika folkgrupper än vad brottet sexuellt ofredande är?

Jag tror alla redan vet svaret. Peter Lundgren kommer inte uteslutas från Sverigedemokraterna. Han kommer inte ens bli föremål för en utredning av det fruktade medlemsutskottet. På samma sätt som Stefan Jakobsson som dömdes för 39 fall av bedrägeri mot riksdagen. Stefan Jakobsson belönades istället med tjänst på riksdagskansliet enligt en artikel i Aftonbladet.

”I dag jobbar Jakobsson vid partiets riksdagskansli med en månadslön på 55 300 kronor i månaden, enligt hans egna uppgifter under rättegången.”

Det är skillnad på, folk och folk, person och person inom Sverigedemokraterna. Rättssäkerheten inom SD är obefintlig eller som Jimmie Åkesson uttryckt det.

”Medlemsutskottet är partistyrelsens organ för att hålla personer som vi av någon anledning inte har förtroende för borta, ingenting annat, och det har således inget med rättssäkerhet att göra.”

Hur kan man ha förtroende för en person som begått 39 fall av bedrägeri mot riksdagen?

Annons

22 reaktioner på ”GODTYCKLIG VÄRDEGRUND

 1. Andesson 2021-11-25 / 08:38

  År det någon som tror att den lille ställs utanför den nybildade regeringen? Hur många tror att hen med knytblusen och fittmössan får fortsätta? Hur går det med den dryge som går och kommer? Ska han gå igen?

  ”Ena stunden ser ni mig – den andra ser ni mig icke” Kommer ni ihåg vilken såpa det var?

  Gilla

 2. Ludvig 2021-11-24 / 07:34

  Förtroendet för SD minskar mer och mer, hos mig i alla fall.

  Gilla

  • Andersson 2021-11-25 / 08:00

   Det är inte utan att mitt förtroende för Magdalena Andersson ökat något lite grand. Stefan Löfven var ett lik i lasten och nu har hon gjort sig av med miljöpartiet. Och marginaliserat Annie Lööf och därmed centerpartiet.

   Det kan bli spännande framöver. Och så heter hon Andersson. Bara det

   Gilla

 3. Evert 2021-11-23 / 18:28

  Domen är ju rent politisk förföljelse från rättsväsendets vänsteraktivister. Hade Lundgren varit smart och skrupellös hade han väl kunnat kopiera Eskilssons bluff med den påhittade sjukdomen Vikingasjukan. Det gick ju hem fast han var ju inte från SD förstås.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-11-25 / 08:41

   Här kommer det en viking och ingen liten pluddevuddevutt

   Gilla

 4. Andersson 2021-11-23 / 16:36

  Egentligen är det märkligt att någon ska kunna bli fälld för sexuellt ofredande om det inte ens finns målsägare.

  Se upp för närgångna fruntimmer. Mistelförbud och pusspass från första advent till trettondagen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-11-23 / 18:21

   Ja, det är lätt att sätta dit en politiker för en illasinnad kvinna!

   Gilla

   • Andersson 2021-11-24 / 00:14

    Tjejbaciller ….

    Gilla

   • Andersson 2021-11-24 / 16:39

    https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/uppdrag-granskning-avslojar-flera-barn-har-fatt-skador-i-transvarden

    Det finns förslag på att det ska bli lättare att byta juridiskt kön och andra slags kön ska bli hur många som helst.

    Mitt förslag är att vi ska slopa de juridiska könen och ta bort kön och religion och politik ur den svenska lagstiftningen. De biologiska könen är och förblir två. Sedan var och en kalla sig vad de vill. Transor, muslimer, bögar, kristna, hedningar eller miljöpartister. Frågan är om offentliga sjukvården ska tillåta förstöra och förstora människor. Stympning och experimenterande på omyndiga borde vara strängeligen förbjudet.

    Gilla

 5. Robban 2021-11-23 / 05:42

  Jag minns när Lundgren från ena dagen till den andra började tala om att påverka ”innifrån” istället för att lämna!
  Dvs EU..
  Var i den vevan jag började inse att mitt SD inte längre fanns!
  Idag så skulle jag kunna överväga en stödröst om JÅ i person ber mig om ursäkt för sitt kappvändande mm
  Sen har ju saker tillkommit, tex Nato, frivilligt återvändande, Jimmie som inte vet om svenskar finns, omotiverade uteslutningar mm
  Gissar att jag även fortsättningsvis avstår att rösta SD igen!

  Gillad av 1 person

  • Lars 2021-11-23 / 09:31

   I kommunalvalet får det bli Framtid Kalmar utan tvekan. I Riksdagsvalet får det bli SD i brist på en säker plats för AFS. Logiken haltar – jag vet – men så får det bli för min del.

   Gilla

  • Mats 2021-11-23 / 12:00

   Samma här,SD är inte mitt val längre.AfS för hela slanten oavsätt om de kommer in eller ej,Sverige är förlorat redan och går ej att rädda längre

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-11-23 / 19:08

   Du skriver ”fortsättningsvis avstår att rösta”. Det är 2022 det gäller. 2026 tror jag det är försent, då har alla de som flyttat Sverige de senaste åren blivit medborgare.

   Jag ser hellre AfS + SD i Riksdagen än bara SD. Jag hopas att många vågar släppa in AfS. Kolla gärna av vad som händer i kyrkan där AfS kom in.

   Gilla

   • Robban 2021-11-24 / 02:12

    ”Fortsättningsvis avstår att rösta SD!”
    Jag röstar på ett annat parti sedan senaste val!

    Gilla

  • Bjursnästomte 2021-11-23 / 12:05

   Klart Johan vill ha kvar detta stöd, så han kan fortsätta bygga sönder staden.

   Gilla

  • Anders 2021-11-23 / 19:01

   Givetvis så får många bostadsstöd/socialbidrag som finansierar hyran. Så både kalmarmoderaten och Johan Persson har fel. Att det skulle bo en massa rika i dessa lägenheter är såklart vansinne, det handlar vanligtvis (med undantag av storstäder, då bostadsrättspriserna är så höga att även en del med högre inkomster men ingen insats (nyexade o liknande) måste hyra.

   Man skulle såklart kunna hävda att socialförvaltningen i Kalmar får lägre kostnader med investeringsstödet – men jag antar att JP inte vill låtsas om att många av de nya invånarna lever på socialbidrag.

   I Västerås (då) dyraste hyreshus så betalar bidrag hyrorna – 44 % av de boende har så låga inkomster att de inte ens täcker hyran:

   https://sverigesradio.se/artikel/6786768

   ”Nästan hälften av de som bor i Mimers nybyggda hus Parkflygeln på Nordanby Äng i Västerås saknar pengar till hyran, visar P4 Västmanlands granskning.”

   Att det skulle vara annorlunda i Kalmar har jag extremt svårt att tro.

   Thoralf borde definitivt kolla upp inkomsterna för hushållen i nybyggena, med stor sannolikhet så lever större delen på bidrag – knappast någon vinst för Kalmar kommun oberoende av investeringsstöd! Snarare så har investeringsstöden fått resultatet att lägenheter byggs som lockar till sig bidragsberoende hushåll till Kalmar!

   Gillad av 1 person

 6. Högt hårfäste 2021-11-22 / 23:31

  Sverigedemokraterna är inget seriöst parti tyvärr, hur bra deras politik än är.

  Gilla

 7. Andersson 2021-11-22 / 18:54

  Om Peter Lundgren varit iförd endast knytblus och keps och på huvudet en fittmössa hade han gått under radarn.

  Gilla

 8. onkelbjrn 2021-11-22 / 18:33

  Ja, ser man till antalet dagsböter så anser ju rättsväsendet att Peter Lundgrens brott är mer allvarligt än det som Bertil Malmberg har dömts för. Och att Bertil M döms är märkligt med tanke på vad uppslagsböcker och wikipedia upplyser om IQ nivåer i världen.
  Fö så enligt wikipedia sjunker IQ nivån i Sverige. Någon som är förvånad?
  Peter Lundgren kommer inte att kickas av SD. Han är, vad jag har förstått, en tillgång för partiet med ett gediget kontaktnät i EU parlamentet.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.