MITT NAMN ÄR TABU

En söndagsfundering under några skumma morgontimmar i skenet från adventsljusstaken.

De som följt min blogg en längre tid vet att jag är fotointresserad och att jag ofta kopplar av i naturen med lite vandringar, framför allt på Öland. Ibland lägger jag också upp en del av mina foton från naturen på bloggen och det uppskattas av många läsare.

I min ungdom var jag medlem i en fotoklubb och tävlade en del och det gick riktigt bra. Jag har under det senaste året haft några av mina naturfoto till försäljning och utställda i en livsmedelsbutik på Öland och sålt en del av dessa canvastavlor.

De anordnas också en del lokala fototävlingar som jag skickat in mina foton till. Det kan vara Naturskyddsföreningen eller andra organisationer men även de lokala tidningarna. Men där verkar det vara stopp. Mitt namn är tabu på grund av mitt tidigare medlemskap i Sverigedemokraterna och mitt politiska engagemang. I en tävling för några år sedan skulle man skicka in sina foton på ett USB-minne men mitt inskickade USB-minne försvann eller kom aldrig fram enligt arrangören. Jag undrar fortfarande hur det gick till.

Vissa arrangörer påstår att bilderna bedöms anonymt men det tror jag inte mycket på. Det finns alltid någon som tar emot bilderna och registrerar dem.

Barometern har haft ett tema Östersjön under säkert ett år där man utnämnt månadens bild och jag har skickat in några av mina bilder till tidningen. Förutom månadens bild har även några ytterligare blivit omnämnda. Månadens vinnare har dessutom presenterats i tidningen i en artikel. Jag förstod redan från början att jag aldrig skulle bli omnämnd på grund av mitt politiska engagemang och min ofta återkommande kritik av tidningen. Men jag skickade ändå in några bilder som skulle passa till temat Östersjön. Jag kunde ju ändå ha fel i mina farhågor mot de olika arrangörerna och att man gjorde sådana överväganden.

Nu är enligt vad jag uppfattade Barometerns tävling slut i och med att decembers månadsbild är utsedd. Det har varit väldigt många duktiga fotografer som vunnit och väldigt många sevärda foton i tävlingen så konkurrensen har varit hård. Men bland de som sedan även varit omnämnda i tidningen så har kvaliteten varit väldigt skiftande.

Det är ett enligt mig trevligt inslag och ett bra initiativ av tidningarna som ordnar dessa tävlingar som uppmuntrar människor till ett fint intresse som fotografering och att röra sig i naturen. Men för min egen del kommer jag inte lägga mer tid på dessa tävlingar då det kan vara så att mitt namn gör att jag inte är ”välkommen” som deltagare. Mitt namn kanske till och med är tabu.

Jag funderar istället på att göra en bok som slår samman mina foto från mina vandringar på Öland med mina politiska och filosofiska funderingar och liknelser under dessa avkopplande stunder. Vi får se om energin finns till detta men jag har börjat att skissa på detta.

Här är två av de foto som jag skickade in till Barometern.

Annons

15 reaktioner på ”MITT NAMN ÄR TABU

 1. Ludvig 2021-12-13 / 06:54

  Som vanligt toppenfina bilder.

  Gilla

 2. messkalle 2021-12-12 / 16:42

  Thoralf, du är lysamde också som naturfotograf.

  Gillad av 1 person

 3. Bert Juhlin 2021-12-12 / 15:03

  Att som etnisk svensk använda sig av/hävda sina grundlagsfästa fri och rättigheter(exv åsikts och yttrandefrihet) i det dagliga livet i Sverige har sitt pris, oftast ett negativt sådant. En dylik fräckhet från en enskild medborgare i det påstått demokratiska Sverige kan få negativa konsekvenser även i de mest triviala av sammanhang som exempelvis i en fototävling arrangerad av en politiskt kontrollerad lokalblaska.
  Så, absolut att du/ditt namn är TABU!

  Dina två bilder i detta inlägg är motivmässigt bra men de kan förstås bearbetas något lite annorlunda, detta sagt utifrån min helt subjektiva bedömning.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-12 / 15:26

   I detta fall är de anpassade i ett format för att passa tryckeriets mått på canvastavlor

   Gilla

 4. folksam2010 2021-12-12 / 13:34

  I mitt tycke borde dessa bilder kommit långt i tävlingen

  Gillad av 1 person

 5. Andersson 2021-12-12 / 12:18

  Lämnar du ifrån dig högupplösta bilder till tävlingarna?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-12 / 12:19

   Ja, det är väl självklart om man vill kunna vinna.

   Gilla

 6. Högt hårfäste 2021-12-12 / 11:44

  Väldigt vackra foton! 👌

  Gillad av 1 person

 7. Hacke 2021-12-12 / 11:06

  Man tycker att nu när t o m heilande och spelande av vit maktmusik som genom ett trollslag inte bara är helt okej utan något att kokettera med bland pk-adeln så borde väl alla tabun falla som ett korthus.
  Men det gäller naturligtvis inte alla i den sozialdemokratiska storhetsvansinnesmakten. Och jag som inbillade mig att hyckleriet hade överträtt alla skammens gränser vid det här laget.
  Nej, vanliga hederliga medborgare som har fräckheten att offentligt verka för folkets och landets bästa får allt fortsatt finna sig i att knappt ens få delta i en korsordstävling.
  Du får väl vara tacksam Thoralf för att din vackra naturfotoutställning inte stormades av Det goda hatets heilande fotsoldater.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-12-12 / 11:25

   Det därför jag inte marknadsförde den på min blogg. Jag ville inte väcka den björn som sover. Som du kan se så nämner jag inte vare sig livsmedelsbutikens namn eller vilken kedja den tillhör.

   Gillad av 2 personer

 8. stigrydmark 2021-12-12 / 10:45

  Helt klart, mycket prisvärda foton.

  Gillad av 2 personer

 9. Mats 2021-12-12 / 10:00

  Skicka in bilderna i nån bekants namn som också är med på ”bluffen” för att se om det blir omnämnt i tidningen.I så fall har ni tagit PK-dårarna på bar gärning med byxorna nere

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2021-12-12 / 10:48

   Har funderat på det eller skicka det med ett alias men jag vill vara ärlig och hederlig. Andra får vara ohederliga och bluffa,

   Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2021-12-13 / 23:15

   Min tanke också. Thoralf kan alltid uppträda under artistnamn.

   Gilla

 10. MickeP 2021-12-12 / 09:58

  Fantastiska bilder.

  Micke P

  Gilla

Kommentarer är stängda.