VARFÖR LJUGER MAN?

Många kommer säkert ihåg den så kallade ”hockeyklubban” för drygt 10 år sedan och som skulle visa den globala uppvärmningen. Michael Mann hade sannolikt manipulerat data för att åstadkomma detta och det fick benämningen Climate gate.

Tim Ball talade om att Michaels ’hockeyklubba’ var falsarium. Michael stämde då Tim för förtal. Domstolen krävde då bevis av Michael för att ’hockeyklubban’ var sann. Michael Mann kunde inte eller vägrade lämna ut rådata. Michael Mann dömdes då att betala rättegångskostnaderna som var flera miljoner.

När man söker på ”climate gate” är det svårt att hitta artiklar från pk-media om händelsen och i synnerhet efterspelet men det är ju så det fungerar. Det är lätt att se till att visa saker begravs av Big Tech.

Nu har en ny händelse dykt upp som jag läste om på Petterssons blogg. Är det ännu en ny manipulation för att det skall passa klimatalarmisterna och IPCC? Denna gång från danska DMI.

Jag har ju skrivit blogginlägg om den tidiga isläggningen vid Nordostpassagen i några blogginlägg och att många fartyg överraskats och fastnat i isen och måste ha isbrytare till hjälp för att inte bli fast hela vintern i Arktis. I mitt blogginlägg från den 11 november finns en graf över isutbredning i Arktis som visar att isutbredningen under 2021 varit mycket större än tidigare år. Så här såg grafen ut.

Den ljusblå kurvan är för 2021 och den visar att det varit betydligt kallare under 2021 än de senaste åren. Källa: National snow and ice data center, University of Colorado.

Det danska meteorologiska institutet, DMI gör också beräkningar av isutbredningen i Arktis och har haft en liknande graf och värden för 2021 men för några dagar sedan så inträffade något märkligt. Helt plötsligt så räknade man om, ändrade sina algoritmer och helt plötsligt är isutbredningen inte alls lika stor, utan den var till och med större under 2017 och det väldigt varma året 2018. Detta är ytterst märkligt!

Fakta är att isutbredningen varit betydligt större och tidigare vid Nordostpassagen vilket tidningsartiklar och det faktum att isbrytare tvingats stödja sjöfarten redan i månadsskiftet oktober/november vilket inte inträffat på många år. Klimatförändringar skall göra Nordostpassagen isfri betydligt längre tid av året. Lyssna på Sveriges Radios reportage.

Tony Heller har uppmärksammat hur danska DMI förändrat sina data och gjort ett kort Youtube-klipp som visar vad som hände.

DMI har nu även lagt upp en förklaring till deras ändrade data enligt följande.

New graphics December 7, 2021

We have improved the DMI operational ocean and sea-ice model HYCOM-CICE with higher horizontal resolution and updated HYCOM and CICE code. In particular, the sea ice code has been greatly improved with meltponds, sea-ice salinity, improved thermodynamics and much more……..”

Jag tror helt enkelt inte på denna förklaring.

Jag litar snart inte längre på några uppgifter om vare sig temperatur, nederbörd, extremväder eller isutbredning. Jag litar bara på avlästa data från mätinstrument eller foto/satelitbilder, inte data som bearbetats på något sätt.

Annons

20 reaktioner på ”VARFÖR LJUGER MAN?

 1. Andersson 2021-12-12 / 12:21

  Johansson säger att polisen har misslyckats. Andersson säger att Johansson har misslyckats.

  Gilla

 2. Lars Josefsson 2021-12-12 / 09:16

  Det verkar lite svårt att jämföra Miljoner kvadratkilometer med Tusentals kubukkilometer.
  Kubikkilometer tar ju också hänsyn till isens tjocklek vilken kan vara svår att mäta med samma precision som dess yta.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-12 / 09:44

   Jag har ingen bild från DMI före den 3 december därför tog jag en annan bild som beskriver ytan. Men i videoklippet ser du hur DMI ändrat sina kurvor av volymen

   Gilla

 3. Andersson 2021-12-11 / 21:29

  Per Bolund i Aftonbladet:

  ”Flyget är det mest miljöskadliga transportslaget vi har. Svenska folket har också visat att man väljer andra transportslag, inrikesflyget har ju minskat sedan 2019, redan innan pandemin. Dessutom utnyttjar Arlanda inte sin fulla kapacitet som det ser ut idag och det finns inget behov att bygga ut. Vi är besvikna över en politik som så lätt verkar falla för oppositionens populism istället för att stå upp för nödvändiga beslut.”

  Nog var det väl så att Per Bolund flög tur och retur Glasgow till någon klimatvädersammankomst. Det hände sig på den tiden han var klimatminister.

  Per Bolund (MP) har ansökt om avgångsersättning. Jag förmodar att det är för att klara av elräkningarna och tanka bilen han inte äger.

  Fi sakran.

  Gilla

  • Karl W 2021-12-12 / 04:24

   En stor del av deltagarna flög privatplan, Endast Ryssland och Kina deltog elektroniskt. Ladda ner WeChat och res rent över hela världen elektroniskt utan kostnad.

   Gilla

   • Andersson 2021-12-12 / 09:22

    Jag vet. Vår före detta klimatminister flög reguljärt vad jag känner till. Dessvärre är det förmodligen inte sista gången han svävar uppe i det blå på vår bekostnad. En sann och ärlig miljöaktivist håller till nere på jorden. En jordnära miljöpartist ska hålla sig på mattan.

    Gilla

  • Ölandsbonde 2021-12-12 / 09:41

   Han flög, klimatsmart, Stockholm-Köpenhamn också.

   Gilla

 4. J B Doe 2021-12-11 / 17:39

  En gång i tiden varnade FN för en kommande istid.Men jag hittar inga artiklar på nätet om detta.
  Det är kanske ännu ett exempel på pinsamma fakta, som man vill sopa under mattan.

  Gilla

  • Karl W 2021-12-12 / 04:26

   Artiklar om istid gynnar inte oligarkin och statskassan. Glöm inte att medias propagandamaskin är styrd.

   Gilla

 5. Thor 2021-12-11 / 15:56

  Johan Westerholm publicerar på Ledarsidorna.se ett utdrag av Vattefalls egen utredining inför stängningen av R1 i Ringhals. Slutsatsen blir att reaktorn är i myckot gott skick och kan drivas i många år utan några omfattande investeringar. Undra på att regeringen Löfven satte hemligstämpel på utredningen!

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2021-12-11 / 18:43

   Enligt vilken paragraf i sekretesslagen kan man hemligstämpla en utredning om att stänga?

   Gilla

   • Karl W 2021-12-12 / 04:28

    Därför att makten är sin egen lag. Paragrafer är överflödiga. Kodorden är säkerhet eller nationell säkerhet. Då kan dom göra vad dom vill.

    Gilla

 6. Otto 2021-12-11 / 13:18

  Hoppas du också håller ett nyårstal i år, kanske digitalt?!? Gärna klockan 14.00. 🙂

  Gilla

 7. Robban 2021-12-11 / 10:24

  Instämmer! I princip allt som rör dessa ämnen så är det allt från rena lögner till trolleri med statistik!
  Jag skulle vilja säga att det är lättare att räkna de gånger det inte är lögn, vinklat eller trolleri med statistik! Eftersom de tillfällena går att räkna på ena handens fingrar!

  Gillad av 2 personer

 8. ivarandersson 2021-12-11 / 09:59

  Den klimathotsreligiösa sekten gillar inte verkligheten som motsäger att det råder klimatnödläge. I kampen mot verkligheten är alla halvsanningar och lögner tillåtna för att hävda den klimathotsreligiösa sektens fantasier.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-12-11 / 11:08

   Det är lite märkligt att Barometern inte skriver att det är sajten ”Granska Kalmar” som avses.

   Gillad av 1 person

   • Högt hårfäste 2021-12-11 / 11:26

    Är de rädda att folk går in där och läser sanningen?!?

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-12-11 / 12:06

    Så är det med stor sannolikhet. Om Barometern skulle skriva ut det blir Johan Persson och andra irriterade på Barometern.

    Gillad av 2 personer

   • Otto 2021-12-11 / 13:12

    Otroligt att man inte nämner bloggsidans namn. De är så jävla rädda för hårfästet Persson.

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.