OMIKRONHYSTERIN OSAKLIG

”Den ökade smittspridningen och den nya virusvarianten omikron oroar regeringen som förbereder nya åtgärder före jul.

– När vi tittar i vår omvärld ser vi att det går ganska fort, säger socialminister Lena Hallengren (S).”

Skall vi vara oroliga för den nya mutationen omikron? En sak är i varje fall säker och det är att lika många blir idag inte svårt sjuka i covid-19. De senaste veckorna har faktiskt antalet avlidna minskat, inte ökat. Även om antalet som vårdas på sjukhus ökat en del men antalet intensivvårdade är inte så stort. IKalmar har det varit inga personer på IVA under lång tid men idag är det en person.

Sannolikt har detta två orsaker. Många är fullvaccinerade och väldigt många äldre har nu även fått en tredje dos vaccin.

Jag fick själv en tredje dos för lite mer än en vecka sedan, utan några biverkningar.  

Det är riskfyllt att skriva om covid-19 då debatten är så polariserad men jag tycker att uppgifterna i DN:s artikel är så viktiga att jag ändå skriver ett inlägg om artikeln.

”Den sydafrikanska läkare som slog larm om omikronvarianten är kritisk till att den nya varianten beskrivs som en större fara än den tidigare deltavarianten:

– Jag kan inte säga att omikron ger svår sjukdom – eftersom det inte är sant, säger Angelique Coetzee.”

Jag har försökt följa rapporteringen om just omikronvarianten och hur många som blir svårt sjuka eller avlider men det har varit väldigt lite information om det. Det rapporterades att en person i Storbritannien avlidit men om personen hade andra sjukdomar har inte framkommit. Den sydafrikanska läkaren beskriver omikron.

”En stor skillnad var de symtom som de som smittats uppvisade, istället för problem med luftvägarna drabbades de som smittats med omikron av trötthet och huvudvärk. Och så ser det fortfarande ut, säger hon till DN.”

Om detta stämmer så är ju omikron en mycket mild variant som hela världen just nu överreagerar på och att man inför en rad restriktioner helt i onödan.

I ett uttalande på den sydafrikanska regeringens webbplats skriver ministern att även om omikronvarianten sprider sig snabbare än deltavarianten är antalet inläggningar på sjukhus och nya dödsfall ”relativt få”.

”Men skillnaden är att de som smittas inte blir svårt sjuka. Jag kan ärligt säga att jag inte kan beskriva hur en person som är svårt sjuk drabbas efter att ha smittats av omikronvarianten. För jag har ännu inte sett någon sådan patient, och det har heller inte mina kollegor. Nio av tio som vårdas med intensivvård är dessutom ovaccinerade.”

”Av de närmare 90 patienter som jag har undersökt var 41 vaccinerade, 43 ovaccinerade och 4 patienter hade återinfekterats. Samtliga fick milda symtom. Detta har vi försökt berätta för världen men ingen verkar vilja lyssna. Det ser ut som om ni i Europa vill att detta ska vara en livsfarlig variant.”

Det är ju anmärkningsvärda uppgifter som kommer från Sydafrika.

”Enligt Angelique Coetzee blir unga som smittats med omikronvarianten snabbt friska:

– Och inte enbart de yngre, alla de 90 patienterna tillfrisknade inom fyra till sju dagar. Genomsnittet var fem dagar.”

”Tror du att det ni nu genomgår i Sydafrika också är det som vi i Europa och övriga världen kommer att genomgå? Alltså en mild våg?

– Enda sättet att det skulle vara annorlunda är om sydafrikanerna har en annan genetisk sammansättning som skyddar dem. Men det tror jag inte. Vi har också äldre patienter. Titta på Europa där befolkningen är vaccinerad i mycket hög grad, inte som i Sydafrika där 40 procent av de vuxna har tagit vaccin. Men Europa verkar vilja göra omikron till något som ger svår sjukdom.

– Jag kan inte säga att omikron ger svår sjukdom eftersom det inte är sant.”

Det skall bli väldigt intressant att följa nya data som kommer och om dessa bekräftar uppgifterna från Sydafrika. Får man sedan även antikroppar av denna milda variant av covid som skyddar mot andra mutationer kan vi avskriva pandemin ganska snart.

Annons

34 reaktioner på ”OMIKRONHYSTERIN OSAKLIG

 1. Cosmik Debris 2021-12-21 / 00:55

  Vaccinpassen för oss mot kontrollsamhället

  ”Vad för slags samhälle kommer vi att ha om ytterligare fem år? Vad för slags samhälle vill vi ha? För när de digitala vaccinpassen väl har rotat sig kommer de inte att försvinna av sig själva. Lättscannade digitala id-handlingar är alldeles för användbara. De har tusen olika tillämpningsområden, och många av dem är uppenbart farliga.”

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/7d4Pd8/vaccinpassen-for-oss-mot-kontrollsamhallet

  Gilla

  • Anders J 2021-12-21 / 17:37

   Är inte våra vanliga körkort med EAN-kod lika lättskannade, egentligen?

   Gilla

   • Karl W 2021-12-22 / 07:21

    Du behöver inte visa körkortet för att gå på krogen, dansa eller köpa mat, ännu i alla fall, men teknologin finns att genomföra att alla måste skanna pass, ID eller körkort var 100 meter och så kan alla dina rörelser och handlingar kontrolleras och styras. Vad som är viktigt är att tvivnga fram systemdesign så den inte kan missbrukas i framtiden.

    Gilla

 2. Ò Hyra 2021-12-20 / 16:13

  Är Ann Linde i själva verket en ond demon som stigit upp ur underjorden?
  Hennes pladder och hot mot andra nationer kan stå svenskarna dyrt.

  Vilka fler kommuner efter Kalix står på tur?

  Gilla

 3. Kalle 2021-12-20 / 12:11

  BITTE ASSARMO:[DGS]

  ##Facebook-censuren allt hårdare – nu är det ”vilseledande” att kritisera regeringen##

  ##debattören och dissidenten Pär Ström startat en ny Youtubekanal.##

  ##
  Det är alltså innehållet i Pär Ströms Youtubekanal som är vilseledande. Han kritiserar nämligen de sittande politikerna, och det ska man naturligtvis inte göra. Därför tillåter inte Facebook att han får gilla-markeringar eller liknande.

  Det här är så sjukt så det finns inte ord för det. Det är illa nog att Facebook och andra nätjättar får handskas med vår lagstadgade tryck- och yttrandefrihet så vårdslöst – än värre att censuren dessutom understöds av de folkvalda.
  ##

  ## Tydligen räknas alltså kritik mot regeringen in i sådant som räknas som ”olagligt”. Det är minst sagt skrämmande. Och det blir mer och mer uppenbart att våra styrande inte har minsta lilla känsla för verklig demokrati. Var ska det sluta?##

  https://detgodasamhallet.com/2021/12/20/bitte-assarmo-facebook-censuren-allt-hardare-nu-ar-det-vilseledande-att-kritisera-regeringen/#more-53785

  Precis var skall detta sluta??? Är själv likaså oroad över utvecklingen i vårt knasiga samhälle speciellt när det gäller Yttrandefrihet!!!

  Gilla

 4. Roland Salomonsson 2021-12-20 / 12:08

  Om 6 månader så kommer ”fullvaccinering att innebära att varje individ skall ha tagit typ 6 injektioner. Och smittan accellererar fortfarande och de vaccinerade blir fortsatt mest sjuka.

  Läkaren Lithorin erkänner i Swebb-TV Nyheter att det finns goda studier om öppenvårdsbehandlingar vilka BOTAR, FÖREBYGGER resp stoppar smittspridning. Han efterlyser att myndigheterna ”godkänner” sådana behandlingar, för då kommer belastningen på sjukhusen närmast att försvinna. Något sådant kommer förståss aldrig att ske, eftersom Big Pharma då skulle dräneras på potentiella årliga miljardintäkter.

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2021-12-20 / 10:03

  ”SANNINGEN SKALL GÖRA EDER FRIA”
  Kan det bättre sägas!

  Gilla

 6. Tony 2021-12-20 / 07:56

  Om man ska tro på Sifo undersökningen så måste Svensken vara lätt dum i huvudet,
  av vilken anledning skulle Sossarna öka med flera procent? är det för att Statsministern
  bär kjol? Vill gärna påminna att denna statsminister var finnansminister under hela Löfvens
  period, och under den tiden bara fortsatt att försämra landet (avvecklats)

  Nu ska man nog inte lägga för stor vikt vid deras så kallade undersökning, dom brukar
  få ihop glädjekalkyler för Sossar och kommunister, men man kan ju hoppas på att dom
  har rätt om MP?

  Gilla

 7. Tony 2021-12-19 / 21:26

  Läste idag att den lille röde Jan Guillou tycker att Antivaxxare kan gott betala både sin vård
  och begravning själva?? Och det har väl dom flesta gjort via skattesystemet, Inte Alla,
  Det nya frälset slipper, och när det gäller Begravningen så har man väl alltid gjort det??

  Eller förväntar sig Jan Guillou Statsbegravning ??

  Gillad av 3 personer

  • Andersson 2021-12-20 / 05:43

   Osökt kommer jag att tänka på vad Albert Engström skrev: ”Ta en kaka till, goa pastorn, liket har själv bakat dom”.

   När det gäller själva begravningsakten är den utan kostnad i varje fall. I kyrkan för den som är medlem i Svenska Kyrkan. I ett okristnat kapell för hedningar för muslimer och annat löst folk.

   Hur det ställer sig med kostnaden för andra lokaler vet jag inte. Andra samfund än Svenska Kyrkan har ju sina egna lokaler. Jag har varit på begravning i Rikets Sal några gånger. Liket själv var inte med, det var klämmig musik och så blev det inget kaffe.

   Begravningsceremonin för lilla Yara hölls i Runda Rum https://www.rundarum.se/

   Det stället hette en gång Flamingo Club och var ett syndens näste – en danslokal. Där såg jag färg-tv för första gången. OS i Grönoble.

   Själv går jag i kyrkan enbart på begravningar. Annars inte. Begravningar är rätt märkliga tillställningar. Jag var på en begravning i förra veckan. Där träffade jag en barndomskamrat som jag inte har sett på fyrtio år. Jag tyckte att han hade blivit gammal. Hans dotterson tyckte att jag liknade Alfred Nobel. Själv har jag inga barnbarn.

   Min sambo har ett litet barnbarn i England som hon aldrig har fått träffa. Och hon vet inte om hon någonsin kan åka över och hälsa på. Det är tragiskt.

   ”Nu håller hon bara på och stickar åt minsta barnbarnet i Kungälv”

   De har fått Sverigelotter i julklapp. Dragning online.

   Vi väntar främmat från Danmark och Tyskland i jul. Det ska bli kul.

   Gilla

   • Tony 2021-12-20 / 17:02

    Du betalar till din begravning via begravningsavgiften på skattesedeln, kyrkan bistår
    med lokal under akten samt med präst o personal, övriga lokaler får du själv bekosta.

    Gilla

   • Andersson 2021-12-23 / 23:51

    TONY 2021-12-20 / 17:02

    Det du skriver stämmer inte. Du skriver ‘kyrkan bistår’. Jag förmodar att du menar Svenska Kyrkan utan att skriva så. Svenska Kyrkan bistår med lokal ‘under akten. I en kristnad kyrka om du är medlem i Svenska Kyrkan annars för icke kristnade i ett kapell eller liknande. Det där med präst stämmer inte. En präst i Svenska Kyrkan får endast ‘begrava’ de som är medlemmar i Svenska Kyrkan.

    När det gäller övriga lokaler så tror jag inte medlemmar i Pingstkyrkan, Jehovas Vittnen med flera samfund själva ‘får’ betala.

    Svenska Kyrkan är ett samfund bland många andra. Med monopol när det gäller att bestämma över den gemensamma kulturskatt som vår kyrkobyggnader utgör.

    När det gäller att komma i jord är det mer demokratiskt. Fast en del är mer demokratiska än andra.

    Gilla

 8. Sven d.ä. 2021-12-19 / 11:13

  Jag skrattade gott när jag läste ”Att du känner dig frisk betyder inte att du är frisk!”. Riktigt Orwellianskt.

  “War is peace.
  Freedom is slavery.
  Ignorance is strength.”

  ”Frisk är sjuk”

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-12-19 / 17:09

   ”Att du känner dig frisk betyder inte att du är frisk!”

   En intressant inställning. Min sambo har fått diagnosen diabetes 2. Hon har lagt om kosten (LCHF). Hon tar ingen medicin, har helt normala värden och känner sig inte sjuk. Är hon inte frisk eller inte?

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-12-19 / 18:42

    Jag har samma problematik. Nu har jag skaffat en blodsockermätare för att mäta under längre tid. Jag har normala värden enligt läkaren, men läkaren vill att jag ska äta diabetesmedicin för att hålla nere värdena för säkerhetsskull.. Frisk eller sjuk?

    Gilla

  • Ölandsbonde 2021-12-19 / 18:23

   J.K. Rowling
   @jk_rowling
   · 12 dec.
   War is Peace.
   Freedom is Slavery.
   Ignorance is Strength.
   The Penised Individual Who Raped You Is a Woman.
   https://thetimes.co.uk/article/absurdity-police-logging-rapists-women-s6576v825

   Med anledning av att en våldtäktare deklarerat sig själv som varandes kvinna, och sitter nu i kvinnofängelse.

   I Kalifornien sitt över 300 med snoppar som deklarerat att de är kvinnor i kvinnofängelser.

   Gilla

 9. Robban 2021-12-19 / 08:58

  Läste en artikel i skräpmedia, Aftonbladet tror jag, om att Omnikron i själva verket var farligare!
  Så jag läste naturligtvis för att se hur de byggt upp vinklingen/lögnen!
  De fick det till att den var farligare pga att den smittade fler. Inte ett ord om att denna variant inte ger lika allvarliga symptom!
  Allt för att skrämma upp det klientel som fortfarande läser skräpmedia som enda källa!
  Man tar sig för pannan..
  Själv så tycker jag Omnikron ser lovande ut!
  Kan mycket väl vara så att det här är det som avslutar denna s.k pandemi!

  Gillad av 2 personer

   • Andersson 2021-12-19 / 12:20

    Jag dricker inte Coca-Cola inte ens i små mängder. Vad det nu än innehåller så är det inte ofarligt.

    Hemligt recept eller inte? Vad är det för skillnad mellan Coca-Cola och Pepsi Cola?

    https://prickigahuset.com/2021/12/17/professorernas-chockerande-upptackt/

    Vad nu läskeblask med vaccin att göra? Biverkningar kan visa sig långt efter en vecka. Oavsett.

    https://duckduckgo.com/?q=mountain+dew+mouth&iax=images&ia=images

    Min far hade en kusin som var intagen på Vipeholm. Där var det inte frivilligt att förstöra sina tänder. Påtvingade av dåvarande Medicinalstyrelsen, nuvarande Socialstyrelsen. Det tog mer än tio dagar innan man kunde konstatera några biverkningar.

    Folkhälsomyndigheten: ”Alla gravida rekommenderas vaccination. Du som är gravid kan vaccinera dig mot covid-19 under hela graviditeten”.

    Kommer ni ihåg neurosedynskadade barnen? Jag kommer mycket väl ihåg den skandalen.

    Jo jag har tagit två sprutor och snart blir det den tredje. Med det gör jag egentligen inte för att jag vill. Det gör jag på grund av ett par närståendes sjukdomstillstånd. Därmed inte sagt att alla andra måste vaccinera sig. Det måste vara upp till var och en att avgöra.

    Ska de omyndiga få bestämma själva? Vem ska annars bestämma över dem. Föräldrarna eller Medicinalstyrelsen, förlåt Socialstyrelsen?

    Gilla

  • tompas11 2021-12-19 / 20:49

   Tack för länken. Det är verkligen oroande läsning för de som tagit vaccinet och frågan är varför detta döljs av media, andra forskare, läkare och politiker.

   Gilla

 10. Kalle 2021-12-19 / 01:44

  ANNA DAHLBERG [EXPRESSEN]

  ## Hur förklarar Tegnell misstagen under hösten?##

  ## Det är inte öppenheten som är problemet med den svenska coronastrategin, utan taffligheten. Det finns ett mönster av felbedömningar från Folkhälsomyndighetens sida.##

  ## En grupp som förgäves vädjade om att få en tredje dos var vårdpersonalen. Så sent som i november rapporterade Sveriges radio om stor frustration bland vårdpersonal runtom i landet över att tvingas slänga tusentals doser av vaccin varje vecka i stället för att ta dem själva. Men beskedet från FHM var obevekligt: nej. Lite svinn av vaccin får man räkna med.##

  ##Men det finns ett besvärande mönster av felbedömningar från myndighetens sida. Och om det är något som man vill ha en expertmyndighet till är det ju förmågan att kunna se bakom nästa hörn. I brist på det vore det åtminstone klädsamt med en beredskap att lyssna på andra experter och att lära av misstag.

  Snart två år in i pandemin övertygar tyvärr inte Folkhälsomyndigheten på den punkten. ##

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hur-forklarar-tegnell-misstagen-under-hosten/

  ## Lite svinn av vaccin får man räkna med.## Varför det??? Det är ju slöseri med våra skattepengar som betalar för vaxxinet???

  Att inte låta sjukvårdspersonal inte vaxxinera sig med svinnet är ju höjden av klantighet av FHM.

  Slutade tro på Tegnell för länge sedan. Han verkar inte veta vad han snackar om. Ena dagen är det si och andra dagen är det så!!!

  Inger absolut inget förtroende för FHM vilket Anna Dahlberg också påpekar i sin ledare.
  Håller med henne!!!

  Någon på FHM myntade begreppet att Coronan kommer aldrig till sverige!!! Den kom och tog livet av 15 000 människor så här långt!!!

  Någon snackade i nattmössan på FMH som vanligt.

  Samtidigt landade direktflyg från Kina på Arlanda utan koll av passagerarnas hälsa.

  Det hade Tegnell ingen aaaning om, ridå!!!

  Gillad av 2 personer

 11. Sven d.ä. 2021-12-18 / 23:44

  1) Generellt så muterar virus till en mildare form. Vilket virus vill döda sin värd?

  2) Ett smittsammare virus har större chans att sprida sig. I UK talar man om R värde mellan 3 och 5.

  3) Om ett virus kan genom en lyckad mutering hitta en väg runt vaccinet så större chans till överlevnad.

  Jag tror att Covid 19 har förvandlats (med omikron) till en vanlig snuva, ofarlig för de flesta. Man kan ta ett vaccin precis som vilken vinterförkylning som helst, om man känner för det.

  Det märkliga just nu är att man kör för fulla muggar och vaccinerar. Är det så att man har fulla lager av delta-vaccin som inte fungerar mot omikron – så nu gäller det att bli av med lagren. Eller är det så att man vill få folk att ”lära” sig att vaccinera sig är det rätta.

  Gillad av 3 personer

  • Sven d.ä. 2021-12-18 / 23:51

   Det viktigaste tror jag är att hålla ett så bra naturligt immunförsvar som möjligt. Ditt och mitt har utvecklats under miljontals år, Pfizer och de andra har haft på sig något år i laboratorium. Man kan själv avgöra vilket man tror på.

   Gillad av 1 person

 12. Andersson 2021-12-18 / 22:37

  ”Utan några biverkningar”. Hur sjutton kan du veta det?

  När blir man fullvaccinerad? Efter tredje, fjärde, femte eller sjätte sprutan?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-18 / 22:49

   Det är 10 dagar sedan och jag har inte haft några biverkningar av den tredje dosen. Jag hade heller inga biverkningar av den första eller andra dosen heller.
   Jag kan dö imorgon av helt andra orsaker.

   Fullvaccinerad är ett vedertaget begrepp!

   Gillad av 4 personer

   • Andersson 2021-12-18 / 23:52

    Att du inte har känt av några biverkningar är inte samma sak som att du inte har fått några biverkningar.

    Hur många gånger ska man ta sprutor för att bli fullvaccinerad? Framgår det av det vedertagna begreppet.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-12-19 / 07:57

    Att du känner dig frisk betyder inte att du är frisk!

    Gilla

   • Sven d.ä. 2021-12-19 / 00:03

    Hade du bott i Israel så hade du inte varit fullvaccinerad, de kräver tre injektioner.I UK så hade du setts som en person vaccinerad med två injektioner, eftersom de kräver 14 dagar för att godkänna spruta nummer tre. Men du hade ansetts som fullvaccinerad. Sveriges regler kanske är likadana.

    För att Covidpasset ska vara giltigt så måste den senaste nummer två sprutan inte vara äldre än 6 månader. Men i en Lancet artikel så sägs det att verkan av injektionerna ”wears of from” 2-3 månader.

    Eftersom 46% av alla som tagit injektionerna har gjort det för att resa så det är viktigt att veta hur det fungerar i olika länder.

    Detta är inte lätt, men så blir det ofta när människor försöker styra naturens.

    Men oavsett så är det viktigt att göra det man tror på, spruta eller icke spruta.

    Gilla

 13. Cosmik Debris 2021-12-18 / 22:01

  ”Det ser ut som om ni i Europa vill att detta ska vara en livsfarlig variant.”

  Där har vi pudelns kärna. Det handlar om fascisterna och deras dröm om ett brutalt och omänskligt kontrollsamhälle. Jag kommer aldrig att acceptera vaccinpass. Jag kommer aldrig att inordna mig i ett fascistiskt kontrollsamhälle.

  Gillad av 2 personer

 14. pllay 2021-12-18 / 20:30

  Omikron är vägen ut ur den återvändsgränd våra politiker lett oss in i.
  Problemet är att de investerat all sin prestige och alla våra resurser i denna sjukdom, de kan inte bara låta denna maktposition försvinna på naturligt sätt genom naturligt erhållen flockimmunitet.
  UK har just köpt in 200 miljoner doser vaccin för leverans de kommande 2 åren, sjukdomen måste därför finnas kvar och vara livsfarlig i minst 2 år till annars har ledande politiker ägg i hela ansiktet, något som de naturligtvis aldrig kommer tillåta.
  C19 är här för att stanna så länge sjukdomen är politiskt nödvändig.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.