RESTRIKTIONER

Utökade restriktioner är ett underkännande av de så kallade vaccinen och vaccinpassen!

Jag anser att de utökade restriktionerna är ett slag i luften. Samtidigt är det ett erkännande av att smittspridningen inte förhindras genom vaccinationerna. Under vecka 49 var 50 procent av de smittade vaccinerade och 50 procent ovaccinerade. Jag gissar att under vecka 50 kommer andelen vaccinerade vara större än 50 procent.

Vem eller vilka skall restriktionerna skydda? Antingen tror man på vaccinpassen eller så tror man inte på vaccinpassen. Uppenbarligen så tror inte regeringen längre på vaccinpassen.

Jag har uppfattat att syftet med restriktionerna är att inte sjukvården skall bli överbelastad av svårt covid-19 sjuka patienter. Men samtidigt säger man att människor skall vaccinera sig för att skydda sig mot svår sjukdom. Tror regeringen inte ens längre på vaccinets effekter. Om man gjorde det skulle man inte införa de nya restriktionerna utan allt skulle grunda sig på vaccinpassen och möjligen krav på munskydd i inomhusmiljö och kollektivtrafiken.

Det som vaccinen gör är att skydda mot svår sjukdom och död! Det visar ju statistiken tydligt.

Även om det finns undantag bland de riktigt gamla som sannolikt har andra underliggande sjukdomar som försämrar deras motståndskraft.

Men jag förutsätter att den som inte vaccinerat sig är medveten om den risken. Jag har inget att säga om den saken, vi lever i ett fritt land och alla har rätt att fatta sina beslut utan att någon skall ha synpunkter på det. Var och en väljer också vem man vill umgås med.

Att komma med dessa restriktioner bara ett par dagar före jul är minst sagt illa och drabbar säkert många företagare och ställer till det för många som har sina helgplaner sedan länge.

Flera andra EU-länder har aviserat att man efter jul kan komma med nya restriktioner men man låter människor fira jul utan nya och hårdare restriktioner. Situationen i Sverige är ju trots allt inte alarmerande och den nya mutationen omikron är enligt alla uppgifter en mildare variant.

Jag begriper mig inte på Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Karin Tegmark Wisell!

Annons

26 reaktioner på ”RESTRIKTIONER

 1. Anders G 2021-12-23 / 03:13

  Thoralf, vad tycker du om detta nedan?

  SD-politiker kan tvingas betala tillbaka sjukpenning
  HalmstadFår man vara aktiv som fritidspolitiker samtidigt som man är sjukskriven? Frågan är aktuell efter att Försäkringskassan stoppat utbetalningen av sjukpenning till SD-politikern Andréa Skoglund. Kassan överväger dessutom att kräva tillbaka 135 000 kronor av henne eftersom hon deltagit så regelbundet på sammanträden att hon anses vara arbetsför.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-23 / 07:39

   En person som är sjukskriven bör kunna gå på politiska möten.

   Gilla

 2. Anders G 2021-12-23 / 01:41

  Thoralf, jag har märkt att plexiglasen ‘är borta i affärerna i Halmstad. Är det samma i Kalmar nu?

  Gilla

 3. centurion 2021-12-22 / 19:16

  Men vi måste ju ha klart för oss att vaccinet bara är en del av virus-bekämpningen. Den andra delen består ju i att vi själva utför vår del av jobbet. Nämligen att använda insidan av det päron vi har ovanpå axlarna. Det funkar inte att bara kasta sig ut i vimlet när man TROR att viruset börjat släppa. Dom lättnader som myndigheterna, av populistiska orsaker, tutade i oss i höstas fick oss att gå bananas i krog-vimlet. Det är de fatala misstagen som vi nu ser resultatet av. Oavsett hur många sprutor du fått, så går det inte för sig att tro på sin odödlighet. Skit i vad massmördaren Tegnell rapar upp. Han har inte haft ett enda rätt på snart två år. Tänk själv i stället !

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-12-22 / 19:56

   Tegnell är ju väldigt frånvarande i media numera.

   Gilla

   • Anders G 2021-12-23 / 01:43

    Undrar vart han sysslar med? Väldigt frånvarandra. Han avgick?

    Gilla

 4. Skogsmulle 2021-12-22 / 18:48

  Solklar analys, Thoralf. Det går inte att sätta fler frågetecken för de nya restriktionerna på färre rader än du precis gjort. Vad är syftet från de beslutande egentligen?

  Gilla

 5. Bonntölp 2021-12-22 / 17:56

  Thoralf. Du skriver att vaccinet skyddar mot svår sjukdom och död! Kan det inte I stället bero på att viruset inte längre är lika farligt? Varje ny variant av viruset har ju visat sig mer smittsamt men mindre farligt

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-12-22 / 19:54

   Det kan vara en delförklaring men det kommer statistiken visa när omikronvarianten blir mer vanlig i Sverige.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-12-22 / 20:33

   ”mer smittsamt men mindre farligt” det är vad man lär sig på första kursen i Virologi. Jag fattar inte att alla ser det som ny kunskap.

   Uppenbarligen blir vaccinerade smittade.

   Då är det bara hoppet att ”skyddar mot svår sjukdom och död” – annars finns det inget argument kvar. Om man inte tycker om att få kroppen punkterad med en nål förståss.

   Omikron kommer inte ge svar på ”skyddar mot svår sjukdom och död”.

   Gilla

 6. Anders G 2021-12-22 / 16:27

  Thoralf , hur mycket kommer elräkningen öka om man förbrukar ca 40 kwh per månad i södra sverige?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-22 / 19:52

   40 kWh är så lite förbrukning att det är mindre än 100 kronor per månad.

   Gilla

 7. Tomas 2021-12-22 / 15:07

  Spruta 1, 2, 3, 4………………tills inget naturligt immunförsvar finns kvar eller dör. Vem vet?
  Skydda mot allvarlig sjukdom och död. Jaha, det gör det också om man ser sig för innan man går över E22.
  Har nära vänner som tagit 1 och 2 med smärre symtom, men av 3 blev de duktigt sjuka.
  En av dem tuppade av och stöp i golvet och kommer aldrig mer att ta någon spruta med detta hopkok. Hoppas bara att det inte redan är försent.

  Gilla

 8. Sven d.ä. 2021-12-22 / 12:17

  Restriktioner av dessa slag är oetiska och förmodligen verkningslösa. Vill vi fortsätta leva som fria så måste vi motsätta oss detta.

  Gilla

 9. Roland Salomonsson 2021-12-22 / 11:32

  Påminner om att mRNA-försöket i fullskala för generationer framåt har undergrävt allt förtroende för framtida vacciner. Att vaccinera utan tvång i framtiden lär bli omöjligt. Ansvariga är de giriga ekonomiska konsortier som ligger bakom vaccinbedrägeriet.

  Vi får avvakta typ 5 år och se hur många 1000 allvarliga biverkningar som framträder. Därefter skall ALLA droger som produceras av företag under kontroll av de ekonomiska konsortier som nämns underkännas, ända tills alla skadade fått ersättningar. Det spelar ingen roll med friskrivningar om de utförts av korrupta politiker/tjänstemän, skadestånd skall ändå betalas!

  Gillad av 1 person

 10. Elsa Eriksson 2021-12-22 / 10:56

  Nu har det kommit en lösning på covidkrisen. Dr Shankara Chetty har både verkningsmekanism och behandling och ingen dör. Så nu är det dags att följa den behandlingen. Se YouTube ”modiga människor nr 79” hela, han säger viktiga saker på slutet. Han talar bra engelska men svensk översättning finns även❤️

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2021-12-22 / 17:04

   @ Tack Elsa Eriksson
   Fantastiskt , vilken video, där han berättar och informerar Sverige om Covid-19, vacciner och medicin. Den här videon borde höras/läsas av alla och all vaccinering upphöra. Immunpass istället för vaccinpass.
   Det är otroligt hur olika krafter lyckats skapa denna pågende världshysteri, och ingen vågar stå upp emot. Vaccinet har ju uppenbarligen inget medicinskt syfte. Allt pekar på värlskontroll.

   Gilla

   • Elsa Eriksson 2021-12-23 / 16:30

    Hej Stig,

    Så fint att du såg det! Hur gör vi för att sprida detta så att vi får in denna diagnos/behandling? Då kommer Covid att försvinna, för som vi gör nu med genvaccinationer och ogenomtänkta vaccinpass så skadar vi folk och sprider det vidare, det är inte rätt lösning på problemet.

    Gilla

   • stigrydmark 2021-12-23 / 20:15

    @ Elsa
    Ja du, det är den svåra frågan. Hur får man EN enda välkänd person att ställa sig upp, slå näven i bordet och ryta ifrån: Nu är det fan i mig nog med hysteri. Jag har under flera år mejlat politiker, myndigheter, TV, domstolar m.fl. Inga svar och inga positiva raktioner. PK-människor vill inte bli påverkade eller ifrågasatta. Uppfattningarna är låsta och sällsynt blir man omvända till verkligheten.
    Det är väl bara att fortsätta i förhoppningen att ngn har modet Många har väl för mycket att förlora, omhuldade av PK-famnen.

    Gilla

 11. stigrydmark 2021-12-22 / 10:53

  Fick just nu ett mail från Lars Bern där han lagt till egna kommentarer till Paul Craigs artikel om den växande nazismen i USA och EU. (Tvångsåtgärder) Intressant också om svartmålningen av medicinen Ivermektin som flera hundra miljoner indier botats med och som Japan nu använder framgångsrikt. Vi är nog många som är berörda av den unge svenske mannen, full av blodproppar och den unga kvinnan nu i rullstol efter vaccinering, Alla fotbollsspelare som drabbats av hjärtproblem och där för vissa karriären är över visar på osäkerheten kring vaccineringar. I Israel nu dags för den fjärde speutan!!

  Gillad av 2 personer

 12. Grålle 2021-12-22 / 10:51

  Vi som inte vaxat oss har gjort ett medvetet val och står för det. Det finns säkert risker med detta liksom det finns risker med att ta det sk vaccinet. Hittills har det varit upp till den enskilde medborgaren att göra det valet.
  Det står väl dock tämligen klart att inget läkemedel i modern tid varit så drabbat av biverkningar som mrna vaccinerna. Detta enligt läkare som inte går i koppel och som bekräftar den kraftiga underrapportering som föreligger. Visselblåsare offentliggör den enorma press som ex Pfizer sätter på såväl nationer som vårdpersonal.
  Man har i avtal friskrivit sig från allt ansvar avseende såväl biverkningar, skadestånd etc. Dessutom tänker man inte offentliggöra vaccinets fullständiga innehåll förrän år 2055. Låter väl seriöst och förtroendeingivande….

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-12-22 / 11:20

   Det är ganska vanligt att företag friskriver sig från skadestånd. Det är väldigt vanligt skulle jag vilja påstå. Då går ofta landets regeringar in och tar på sig ett visst ansvar.

   I annat fall skulle nog utvecklingen inom läkemedel gått betydligt långsammare och det hade säkert drabbat väldigt många miljoner människor.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-12-22 / 11:35

    S fick igenom beslut som innebär ”friskrivning”. När sedan klagomålen blev allmänna, så avsatte man 10 milj i budgeten, vilket förståss i sammanhanget är löjliga belopp. Samtidigt med beslutet om friskrivning skrev man avtal som friskrev Big Pharma-företag – OBS! gäller inte ALLA läkemedelsföretag, bara de ur Big Pharma.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-12-22 / 11:44

    Friskrivning är ganska vanligt förekommande inom läkemedelsindustrin och inget nytt när det gäller dessa vacciner.

    Gilla

  • tompas11 2021-12-22 / 14:02

   Ett fordonsföretag tog fram ett nytt fordon. Dock lämnade man inga garantier och friskrev sig från allt ansvar beträffande produkten. De fick inte sälja ett enda fordon.

   Gilla

Kommentarer är stängda.