NYA RESTRIKTIONERNA EN ONÖDIG ÖVERREAKTION

Två studier gjorda i Skottland och Sydafrika visar på en betydligt mindre risk att hamna på sjukhus till följd av omikron-varianten jämfört med tidigare varianter. Det rapporterar Wall Street Journal.

”Den skotska studien visade att bara en tredjedel av omikron-smittade jämfört med de som fick delta behövde uppsöka sjukhus, justerat för bland annat ålder och vaccinstatus.”

”Den sydafrikanska studien visade att personer smittade med omikron hade 70 till 80 procent lägre sannolikhet att behöva genomgå sjukhusbehandling jämfört med tidigare varianter, inklusive delta.”

”Financial Times har rapporterat om att studier från Sydafrika, Danmark och Storbritannien tyder på mindre risk för behov av sjukhusinläggning vid omikronsmitta jämfört med andra varianter.”

I många fall så litar jag betydligt mer på medieföretag som bevakar börsen och finansmarknaden än vad jag litar på kvällspressen och statsmedia, som är politiskt styrda.

Jag anser att de nya restriktionerna som träder i kraft idag är helt onödiga och att oron för omikronmutationen är väldigt överdriven.

Andelen av de som smittas som blir inlagda på IVA har sjunkit sedan sommaren. Orsaken är självklart att många nu är vaccinerade men det kan också bero på bättre behandlingsmetoder men också att de nya mutationerna är mildare.
Det blir intressant att följa utvecklingen när nu omikronmutationen blir mer dominerande i Sverige.

Annons

8 reaktioner på ”NYA RESTRIKTIONERNA EN ONÖDIG ÖVERREAKTION

 1. fiolenmin 2021-12-23 / 11:36

  WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus gjorde ett uttalande igår . Kortfattat sade han följande : ” Västvärlden måste sluta med påfyllnadsdoser , s.k boosters . De gör att pandemin aldrig upphör . Dessa boosters leder till att viruset fortsätter att mutera i snabb takt . Använd de miljarder doser som finns till att vaccinera folk i länder med låg vaccinationsgrad” .

  Se det här i rapport i går 1.50 in i programmet

  https://www.svtplay.se/video/33337922/rapport/rapport-22-dec-19-30-6?position=114&id=8vBZB6v

  Vad han säger är att vi aldrig når flockimmunitet med de här vaccinerna , vilket alla virologer vet p.g.a av att detta Mrna-vaccin är s.k läckande . Du blir lika lätt smittad som de ovaccinerade . Nya siffror från bl.a Storbrittanien och Holland visar att smittspridningen är c:a 70% högre bland vaccinerade . Förklaringen finns i att myndigheterna felaktigt gått ut och sagt att vaccinerade nu kan träffas och umgås fritt . De ovaccinerade har av förklarliga skäl varit mer återhållsamma .

  Gilla

  • Thoralf A 2021-12-23 / 12:03

   Det där med procent kan vara väldigt missvisande.

   Du får gärna lägga in en länk också till den källan.

   Gilla

   • fiolenmin 2021-12-23 / 18:21

    Klicka för att komma åt Vaccine_surveillance_report_-_week_44.pdf

    Sidan 16 tabell 2 visar för att ta ett exempel för gruppen 60-69 år att av 63474 bekräftade smittade fall v 40-43 , var 56779 fullvaccinerade och endast 2484 ickevaccinerade.
    Med en vacc.grad på 90% för den gruppen ger lite matte att de ovaccinerade borde utgöra 10% av fallen vid lika smittspridning , men de utgör bara 2484/63474 = 3,9%

    I tabell 5 s. 20 ser man att att antalet fall per 100 000 ovacc. är under hälften av vacc. per 100 000 d.v.s runt 4% vid samma åldersgrupp . ( 460,5 respektive 998,8)

    Att vi inte ser detta i Sverige beror på att man inte testat vaccinerade utan kört mantrat ”Det är de ovaccinerade som sprider smittan.” Nu har man fått kalla fötter och från 22 november har man börjat testa även ovaccinerade .

    Förklaringen till spridningen är förmodligen enkel . Myndigheterna har sagt åt vaccinerade att nu kan ni umgås fritt , gå på krogen osv . De ovaccinerade är av naturliga skäl mer återhållsamma .

    Siffran 70% har jag också från brittiska hälsomyndigheten v 35. Jag har en skärmdump som visar proportionen 500 kontra 300 , d.v.s runt 70% högre bland vaccinerade.

    Ett bra sätt att se detta med ett ögonkast är att gå in här :
    https://www.kff.org/coronavirus-covid-19/issue-brief/global-covid-19-tracker/

    och klicka på ”Trends” och sedan klicka på ”By income” .
    Lägg muspekaren på linjerna så ser man hur groteskt högre smittspridningen är i västvärlden , såväl som dödstal . Som sagt ju högre vaccination , ju mer smitta.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-12-23 / 18:42

    Perfekt! Det var precis de aspekter som du nämner som jag ville ha bekräftade att det var så.

    Vi kan nog räkna med samma utveckling i Sverige.

    Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2021-12-23 / 10:25

   Jag mejlade Österrikes ambassad. Så många ättlingar till SA och Gestapo i Österrike, fantastiskt. Vilket dj-a land skrev jag.

   Gilla

 2. Christer 2021-12-23 / 08:36

  Det är bra att tillämpa försiktighetsprincipen . Varje dag som pandemin kan kortas ned är guld värd .
  Det tjänar vi alla på . Både ekonomiskt och mänskligt.
  God Jul och Gott Nytt År .

  Gilla

Kommentarer är stängda.