SPARKAD?

Om en person lämnar sitt jobb men ändå kommer behålla sin lön i 24 månader så brukar det vara ett tecken på att personen fått sparken av någon anledning. Har Åke Andersson fått sparken som VD för Destination Kalmar, som är ett kommunalt bolag?

Samtidigt så hyllar alla Åke Andersson i Barometerns artiklar.

”Kalmars utveckling för att bli en stad där det händer saker för både besökare och invånare har till stor del skett genom det arbete som Åke Andersson genomfört.”

Ulrick Hultman, vd Kalmar kommunbolag.

”Åke Andersson har med enorm energi och kreativitet bidragit till att Kalmar blivit en av Sveriges attraktivaste städer.”

Lasse Johansson (S), ordförande Destination Kalmar.

”Kalmar hade varit mycket fattigare utan hans bestående insatser.”

Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bara lovord om Åke Andersson, inte ett negativt ord om Åke Andersson. Men så brukar det ju vara när man kommit fram till en överenskommelse mellan parterna. Då brukar arbetsgivaren inte berätta de rätta anledningarna och orsakerna utan man håller god ton och lovordar den sparkade personen.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson har inte skrivit en rad om detta vare sig på sin blogg eller Facebooksida. Det tyder på att Åke Andersson tvingats bort från sitt jobb. Avtalet skall enligt media var skrivet den 21 december och Åke Andersson slutar 31 december.

Kostnaden för detta avtal, inklusive avgifter är mer än 3 miljoner kronor för Kalmars skattebetalare!

Om Åke Andersson, som fyller 61 år i januari, själv valt att säga upp sig hade det ju inte funnits någon anledning att ge honom 24 månadslöner.

Om man ändå gör det så är ju de ansvariga på Kalmar kommun fullständigt inkompetenta!

Annons

12 reaktioner på ”SPARKAD?

 1. Mångkulturell 2021-12-29 / 19:21

  Ja SD är inget man kan lita på. Smygljuger ofta.

  Gilla

 2. turrim 2021-12-29 / 17:44

  Det är förskräckande hur snabbt inflationen gått bland beslutsfattarna i kommunal och statlig verksamhet i deras omdöme och ansvar för våra gemensamma pengar. De agerar som om det vore deras egna att dela ut till kompisar, klaner och till egna förmåner.

  När de tar slut så är det bara att ”öka effektiviteten i omsorgsverksamheter” och att höja skatter; direkta för så kallade höginkomsttagare och indirekta som slår mot alla. Särskilt mot låginkomsttagare, pensionärer och lantisar i glesbygd.

  Ett exempel på svar à la god dag yxskaft till drabbade är energiministerns om elpriset: Det är inte värre i Sverige än i andra länder och det blir bättre om några år. Vilken tröst för drabbade!!

  Vi som för inte så många år sedan hade det lägsta priset. Han förklarar inte inte vem som har ansvaret för att vi nu måste ha samma som andra. Som vanligt har givetvis regeringen vikit sig för EU. Han preciserar heller inte bättre om ”några” år.

  Vi borde inte acceptera den egoistiska och låga nivån på beslutsfattare i kommun och stat. Nu har man börjat lova i valrörelsen, till och med Morgan har vaknat med många löften i SVT (lyssna noga så är det utredningar). Men utan storstädning så är allt glömt i kommunhus och regeringskansli om ett år.

  Gillad av 1 person

 3. Otto 2021-12-29 / 14:09

  Det är banne mig sanslöst allt som händer i lilla ankdammen.

  Gilla

 4. janne 2021-12-29 / 05:20

  Sanningen kommer alltid fram förr eller senare och då är det någon som
  får stå där med lång näsa,är det JP månne?Det återstår att se.Forts.följer.

  Gilla

  • Bergman 2021-12-29 / 08:59

   Enligt uppgift finns det 800 olösta mord i Sverige. Sanningen har inte kommit fram i de fallen,

   Gillad av 1 person

   • peo 2021-12-29 / 09:57

    Sanningen är att polisen är i särklass Sveriges mest odugliga myndighet.

    Gilla

   • Karl W 2021-12-30 / 04:39

    Orsaken är att polisen har alltför mycket av restriktioner att agera.

    Gilla

 5. E24 2021-12-29 / 00:34

  Gårt utanför ämnet. Exakt24 skriver ikväll om Filip Qvarnströms förflutna. Har du redan skrivit om det på bloggen? Du brukar vara först med mycket.

  Gilla

 6. stigrydmark 2021-12-28 / 23:46

  År efter år efter år kan vi se myndigheters och politikers förakt för skattepengar. Den tanken tycks vara utrotad. Vi får gå tillbaka till Strängs eller Wigfors dagar, finansministrar som trots att de var sossar, värnade om tanken att vara sparsamma med skattemedel.

  Gillad av 1 person

 7. Linus 2021-12-28 / 22:50

  Det finns pengar till allt i Kalmar. Vad säger JP förresten om inställda flygrutten till Frankfurt? Kalmar flygplats går väl snart i konkurs.

  Gillad av 1 person

 8. Högt hårfäste 2021-12-28 / 22:33

  Det var min tanke direkt när jag läste detta. Klart han fått foten. Varför slutade han annars? Finns ju ingen förklaring.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.