OFF TOPIC V01

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

28 reaktioner på ”OFF TOPIC V01

 1. Elsa Eriksson 2022-01-04 / 20:46

  Hur skulle det vara om vi nu började tala om och öppna upp för den/de behandlingar som finns för Corona runt om i världen istället för att tjata om ett vaccin som inte fungerar.

  Gilla

 2. turrim 2022-01-04 / 20:27

  Enligt Nyheter I Dag (betalvägg) är det rekordrabatter till Facebook och Amazon för elslukande datacenter. Men för Svensson blir det inga rabatter. Inte ens för den som Facebook anser har fel åsikt och som stoppas. En förklaring från regeringen och en synpunkt från oppositionen är efterlängtad.

  Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2022-01-04 / 18:41

  Töm Sverige på mänskliga sopor. Ta er djävla värdegrund och stoppa upp den.

  Gilla

 4. Ò Hyra 2022-01-04 / 18:25

  Visste ni att Audrey Hepburn var så mager och vacker eftersom hon inte fick tillräckligt med mat när Tyskland ockuperade Holland under WW2?

  Gilla

 5. Högt hårfäste 2022-01-04 / 18:23

  En ny variant av Corona hittad i Frankrike. Kungen och drottningen sjuka trots trippelvaccin. Fullbelagd på flera sjukhus.

  Går bra detta! Hur länge dröjer det tills tredje restriktionsfasen sätts i bruk?

  Gilla

 6. Ò Hyra 2022-01-04 / 18:09

  Hoppas de ryska hackarna stänger ner hela Sverige så det här landets politiker lär sig att inte lägga näsan i blöt vad gäller Rysslands intressen i Ukraina. Vid vilka gränser Ryssland placerar sina trupper bestämmer väl de själva eller det gör kanske Ann Linde!?

  Gilla

 7. turrim 2022-01-04 / 17:36

  Ytterligare ett exempel på inbördes beundran i journalistkåren. Eskilstuna-Kuriren har nominerat David Baas till Selanderpriset.

  ”Grävreporter” – enligt Expressen – David Baas får redan i dag som enbart nominerad stort utrymme för att beskriva sin egen förträfflighet i sin egen tidning. Trots att utnämningen bland de nominerade sker först om en dryg månad.

  På tidningsredaktioner skäms man aldrig.

  Gillad av 1 person

 8. Anders G 2022-01-04 / 17:33

  Thoralf,

  Unibet har SD över/under 20,5%.

  Trodde linan skulle ligga på typ 17%…
  SD kommer aldrig upp i 20% nästa val.

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2022-01-04 / 17:18

  Från Lennart Matikainens FB:

  ”En lista på lite som inte var så bra under Stefans (Byfånen)7 år..

  774 mord
  1 185 bombexplosioner
  54 900 våldtäkter
  2 202 skjutningar
  60 165 Rån
  77 331 villainbrott
  25 909 bilbränder
  1 522 836 bedrägerier
  29 949 häleribrott
  510 574 anmälda stölder
  427 700 har misshandlats
  42 780 brott mot vapenlagen
  Skyhöga elpriser
  Skyhöga bränslepriser
  6 nedlagda kärnkraftverk
  EU.s 4.e högsta arbetslöshet
  2 500 poliser har sagt upp sig
  Ca lika många som börjat.”

  Källa: BRÅ

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2022-01-08 / 15:28

   Undrar var han tog vägen? Inte för jag saknar honom. Men han försvann som en Sydamerikansk diktator på flykt.

   Gilla

  • Thoralf A 2022-01-04 / 18:09

   Inget annat än det lilla som Barometern skrev.

   Gilla

  • Ò Hyra 2022-01-04 / 18:11

   Det lär ha varit balnalt!

   Gilla

 10. Skogsmulle 2022-01-04 / 15:37

  Varje vecka kommer nya siffror kring antalet vaccinerade och procent av Sveriges totala befolkning. Jag finner det mycket märkligt att vi plötsligt tycka ha stenkoll på antalet invånare i landet. Om jag förstått saken rätt har inte en ordentlig sammanräkning av landets totala befolkning skett på många år, eller är det något jag missat?

  Gillad av 3 personer

 11. Otto 2022-01-04 / 13:24

  Känns som det blir fler och fler insändare i Barometern från personer som är besvikna på Johan Persson och hans storhetsvansinne.

  Gilla

 12. stigrydmark 2022-01-04 / 12:59

  En FN-resolution emot nazism fick inget stöd av USA och Ukraina. Anmärkningsvärt! USA:s deltagande i andra världskriget borde väl ha satt djupa spår i nationen. Ukrainas ställningstagande är kanske mer förståeligt. Det fanns under WVII många ukrainska nazistsympatisörer som efter krigsslutet samarbetade med CIA. Samma krafter låg bakom resningen i Ukraina och som störtade den demokratiskt valde presidenten Janukovytj.
  Han hade starkt stöd av befolkningen i östra Ukraina, Donbassregionen, som Lenin på 20-talet gav till Ukraina. En omständighet som nog har betydelse i dagens konflikt.
  I ankdammen Sverige används gamla nazistkopplingar som slagträn i den politiska debatten, medan stormakten USA öppet är för nazism!

  Gilla

 13. Kalle 2022-01-04 / 12:14

  ## Toppåklagare kritiserade regeringen – ”omplaceras”##

  ## [Toppåklagare]Tamm har även kritiserat regeringens ovilja att ta tag i det omfattande bidragsfusket i Sverige. I en intervju med Samnytt i somras ställde hon sig frågande inför att regeringen då tillsatt en fjärde utredning om bidragsfusk istället för att genomföra de förslag som redan presenterats i inte minst Ann-Marie Beglers utredning från 2020.##

  https://samnytt.se/toppaklagare-kritiserade-regeringen-omplaceras/

  ## Den svenska polisens framgångar med Encrochat, som byggde på att fransk polis lyckades knäcka den organiserade brottslighetens kodtelefoner, har till stor del skett genom RIO:s och Lise Tamms franska kontaktnät. Knäckandet av koderna har förhindrat mord och varit direkt avgörande att flera uppmärksammade fall klarats upp.##

  ##- Hon är frispråkig på ett sätt som står i kontrast med den svenska tjänstemannatraditionen, säger en åklagare som jobbar på den aktuella enheten.
  En del av Expressens åklagarkällor tror att det är hennes franska kynne som legat henne till last i det svenska åklagarväsendet. Hennes pappa är fransman, hon pratar franska flytande och har ett omfattande kontaktnät i Frankrike. ##

  ## ngen av Expressens källor vill framträda med namn eftersom de tycker hela situationen är olustig.##

  https://www.expressen.se/nyheter/aklagarchef-omplaceras-beslutet-kritiseras-internt/

  Åklagare Tamm hade via sitt kontaktnät i Frankrike lyckats få information om Encrochatt så att många kriminella kunde ställas inför rätta. Hon lyckades föör bra i sin kamp mot den svenska kriminaliteten något som svensk polis inte klarat ditills!!! Hon lyckades så bra att hon trampade på ömma tår tolkar jag det som. Nu omplaceras åklagare Tamm. Hon trängde för djupt in i den krimminella världen. Inte bra med svenska sossar som vurmar för brottslingar och låga straff. Jag tolkar det som att hon rört om i grytan för mycket. Nu ”omplaceras” åklagare Tamm.

  Vem blir nästa offer som skött sitt jobb med bravur inom rättsväsendet???

  Gillad av 3 personer

 14. Bergman 2022-01-04 / 10:04

  Wir Schaffen das!
  Angela Märkel skall bli ihågkommen som den som lät invandringen explodera i Tyskland (och Europa). Som den kvinna hon är, satte hon dessutom kronan på sitt verk genom att förbjuda kärnkraften och hyllade vindkraften, Båda besluten är drömmar som saknar begrepp om dess effekt på verkligheten. Merkel har direkt och indirekt förstört mycket för Europa. Glöm inte det.

  Nein! Wir schaffen das nicht ohne die Realität zu sehen, liebenswürdige Frau Märkel!

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2022-01-04 / 17:09

   Svenska statsministrar följde Merkels utopier utan egen konsekvensanalys.

   Gilla

   • Bergman 2022-01-04 / 18:36

    Ja, men inte bara svenska statsministrar! Märkel har varit något av ett nav i Europas (EU-s) politik under väldigt lång tid.

    Gillad av 1 person

 15. Hacke 2022-01-04 / 09:55

  Jag hoppas innerligt att sd inför valet ständigt påminner om de katastrofala konsekvenserna i förspillda människoliv som följd av pandemin i vårt land. Ett direkt resultat av nuvarande och tidigare regeringars svenskfientliga prioriteringar där andra länders medborgare varit viktigare än sjukvård, beredskap och övrig samhällsnytta som ständigt varit föremål för besparingar och nedskärningar.
  Landsförrädarna Reinfeldts och Löfvens skamlösa utfästelser och politik och alla som på olika sätt fallit offer för deras gruvliga svek får aldrig glömmas eller gömmas!
  Att socialdemokraterna med stödtrupper efter alla debacle skulle få förnyat förtroende borde egentligen inte finnas på kartan i en fungerande demokrati. Att moderaterna får en ny chans är illa nog. Men under rejält inflytande av sd går det att leva med som ett fall framåt för vårt arma fosterland och hårt prövade folk.

  Gillad av 3 personer

 16. Nils Dacke 2022-01-04 / 09:46

  Jag har under senaste åren funderat och försökt förstå varifrån uttryck som ” Sveriges ansvar, Sverige måste ta täten, vi i Sverige måste leda” och så vidare med andra meningslösa floskler kommer ifrån? Det finns idag inte ett problem eller s.k utmaning i världen där inte svenska politiker, politruker och elitisk media tycker att ett litet litet land vid norra polcirkeln borde leda övriga världen. Senast idag menade DN att Sverige borde markera mot Indien och indiska regeringen, snacka om David mot Goliat. Jag har kommit fram till att hela ovan fenomen grundar sig på två tankar, dels självbilden hos politiker, politruker och media om sin upplevda godhet och ledarroll i världen, dels ett forfarande gnagande samvete från samma grupper för vår underkastelse och förräderi till NaziTyskland ända tills krigslyckan vände i Europa.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.