INGET KLIMATNÖDLÄGE I KALMAR 2021

”I svenska kustfarvatten var det inte ett enda tillfälle med stormvindar under 2021, vilket inte inträffat under något helt kalenderår förut.”

SMHI

Inte en enda mediekanal har uppmärksammat denna nyhet från SMHI, inte ens public service. Nu går det ju förstås tvärtemot vad klimatalarmisterna påstår om mer extremväder på grund av klimatförändringarna och då kan man ju inte ha en nyhet om att det i svenska kustfarvatten inte blåst stormvindar en enda gång under 2021.

Dessutom har detta aldrig någonsin inträffat tidigare under ett helt kalenderår. Då utgår jag ifrån att SMHI har mätt vindar under ganska många år.

I Kalmar blev medeltemperaturen ca 8,1 grader under 2021. Man får gå tillbaka till 2013 för att hitta ett år med lägre medeltemperatur. Under 2020 var medeltemperaturen i Kalmar 9,6 grader. Så det var rejält mycket svalare under 2021. Men det kommer säkert inte heller uppmärksammas av lokalmedia.

IPCC kommer säkert i vanlig ordning påstå att 2021 varit det varmaste året sedan mätningarna startade.

När det gäller nederbörden så var 2021 också ett riktigt nederbördsrikt år med hela 618 mm i Kalmar. Man får gå tillbaka till 2010 för att hitta ett år med mer nederbörd, 699 mm. Det innebär att det under 2021 fallit ca 150 mm mer nederbörd än vad det gjort de senaste tre åren som varit under 500 mm.

Under 2021 har därmed grundvattennivåer med allra största sannolikt också fyllts på väldigt bra. Men det lär vi heller inte få se något skrivet om i media. Det går ju också emot vad klimatalarmisterna påstår.

Det skall bli intressant att se vad klimatalarmisterna kommer skjuta in sig på för att underhålla sitt egna narrativ. De kan säkert hitta någon liten detalj att blåsa upp.

Vi kan återigen konstatera att det råder inget klimatnödläge i Kalmar 2021.

Annons

9 reaktioner på ”INGET KLIMATNÖDLÄGE I KALMAR 2021

 1. Andersson 2022-01-06 / 13:13

  svt.se:

  ”HVO100 är tillverkad av förnybara råvaror i form av avfalls- och restprodukter från exempelvis slakterier, livsmedelsproduktion och etanolproduktion.”

  Vad säger vegetarianer, miljöpartister, veganer och djurrättsaktivister. Blir det bil eller cykel i fortsättning.

  Gilla

 2. Andersson 2022-01-06 / 12:51

  ”48 kilometer söder om Torhamns udde 48 kilometer söder om Torhamns udde”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/vindkraftspark-planeras-utanfor-blekinges-kust

  Arma flyttfåglar. Dags att damma av skjutstationen? Skjutvarning utfärdad mellan sydsydost och och västsydväst Torhamn udde. Allmänheten varnas i synnerhet miljöpartister och ornitologer och
  försvarsministern.

  Har vi elbrist i södra Sverige? Det är väl bara när det är stilje? Då är det värre ställt först och främst i Tyskland.

  Gilla

 3. Roland Salomonsson 2022-01-06 / 12:13

  Klimatextremisterna har idag manövrerat så att i stort alla mätinstrument för väderdata räknar med någon av klimatmodellerna. Detta innebär att när korrekt kalibrerad kvicksilvertermometer räknar t ex 0 grader C, så redovisar de nya apparaterna typ +0,1 grad C. Dessa manipulerade ”rådata” körs sedan vid klimatkalkyleringen ytterligare en gång genom någon av ”klimatmodellernas” formler. Inte att undra över att ”jorden ständigt blir ”varmare””.
  Detta gäller även satellitinstrument. Det senaste som hände var att ansedda danska meteorologiska institutet stängde sin visning av väderdata för Grönland och vid återstarten så var det plötsligt ett positivt ”hopp” i mätdatat. Grönland hade blivit ”varmare” så att säga. I verkligheten har det i år ”sommarsnöat” enorma mängder på Grönland (+600 Gton), vilket snarare påvisar att det varit kallare än normalt. Samtidigt gick media ut och påstod att Grönland blivit varmare och att isarna ”snart” skulle vara borta. ”Snart” innebär faktiskt minst 15000 år förutsatt att det aldrig mer snöar på Grönland.

  Gilla

 4. Roland Salomonsson 2022-01-06 / 11:33

  IPCC extrempolitiska aktivisterna har låst sig på CO2, som är en av kolbaserade livets grundstenar. Utan CO2 dör livet ut! Växthuseffekten, som till 95% utövas av vattenånga/moln bortses helt från av IPCC politiska aktivister.

  Haven, atmosfären, havsströmmar, vindar, molnbildningen, nederbörd med regn eller snö, ingår alla i jordens naturliga självreglerande klimatsystem. Mänskligheten kan helt enkelt inte ens störa detta system.

  Mänskligheten har ju faktiskt relativt färsk dokumentation över hur klimatet med alla effekter agerar både vid extremt varmare klimat och vid kallare klimat (sistnämnda = Lilla Istiden). Får jorden ett varmt klimat av den typ som fick inlandsisarna att smälta, så är det enbart av ”godo”. Tyvärr vet vi att det destruktiva klimatet uppstår ju KALLARE jorden blir. Det är dessa kontraster mellan nord/Syd och ekvatorområdena, som skapar dödliga effekter. Stormar, tyfoner, störtregn, tromber, extrem torka etc. Allt detta innebär felslagna skördar och svällt. Så var det under Lilla Istiden, dock att jordens befolkning då bara var ca 1/3 av dagens.

  IPCC och FN har ju faktiskt öppet talat om vad de avser skapa genom s k Agenda 2030. Mänskligheten skall utplånas utom ca 500 miljoner. Detta gör IPCC och FN till folkfienden nr 1, som måste bekämpas i en befrielserörelse.

  Gillad av 1 person

 5. Ölandsbonde 2022-01-06 / 11:02

  Enligt EON var medeltemperaturen lägre under tio av årets tolv månader 2021. Endast juni och juli var varmare.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2022-01-06 / 00:38

  Men kvalitetsnödläge råder på P1

  Louise Epstein i dagens Nordegren & Epstein om bävrar: ”-Dom bygger så fina hus”

  Är målgruppen femåringar eller? Det är inte konstigt att svenska folket bara blir dummare och dummare i huvudet.

  Gillad av 3 personer

 7. tompas11 2022-01-06 / 00:31

  Nej självklart råder det inget klimatnödläge vare sig i Kalmar eller någon annanstans på vår planet. Däremot så tycks det råda nödläge inom såväl regering, opposition, media och allehanda myndigheter.

  Gillad av 5 personer

 8. Anders G 2022-01-06 / 00:11

  Thoralf, Hyltebruk islamiseras i snabb takt. Hur ska vi vända på trenden?

  Gilla

  • tompas11 2022-01-06 / 00:32

   Utvisa packet eller har du något annat förslag?

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.