INKOMPTENTA OCH TRÖGFATTADE S-POLITIKER

Jag blir minst sagt upprörd och förbannad när socialdemokratiska riksdagsledamöter ljuger och undanhåller sanningen när man skriver debattartiklar som publiceras i nationell media eller i andra medier med stor spridning. Nu tror jag dock att Dagens Industris läsare inte är lika lättlurade som Aftonbladets läsare men det begriper sannolikt inte socialdemokraterna Åsa Westlund (S), ordförande finansutskottet och Jennie Nilsson (S), vice ordförande näringsutskottet.

Debattartikeln i DI är egentligen ett riktigt magplask med flera självmål för den som har sin egen tankeförmåga i behåll och läser mening för mening kritiskt. Läs mina kommentarer till debattartikeln.

”Elpriserna är just nu alldeles för höga och vi förstår att många oroar sig för sin ekonomi. Därför avsätter vi nu sex miljarder för att kompensera dig som har fått en hög elräkning. Vårt stöd träffar vart tredje hushåll och gäller i hela landet, skriver Åsa Westlund (S), ordförande finansutskottet och Jennie Nilsson (S), vice ordförande näringsutskottet.”

Om elpriserna är för höga så är det ju just elpriset som skall kompenseras och inte elförbrukningen. Det är ju ett sånt självmål så jag tror knappt att det är sant och samtidigt visar det på socialdemokraternas inkompetens. Nedan en graf på elpriset SE1/SE2 i jämförelse med SE4.

Källa, Spotpris från Nordpool

Södra Sverige har haft det dubbla elpriset eller mer sedan i september och i december var priset nästan det tredubbla i södra Sverige. Inom elområde SE1 och SE2 har spotpriset aldrig varit över 66 öre/kWh. Där behövs ingen kompensation. Elkonsumenter i södra Sverige hade varit jävligt glada över ett elpris på endast 66 öre/kWh. Så lågt elpris har man inte haft i södra Sverige sedan april och maj.

Det är priset som skall kompenseras inte förbrukningen. Men det begriper inte trögfattade socialdemokrater!

”Vi föreslår sex miljarder för att stödja till de hushåll som fått kraftigt höjda elpriser.”

Har elkunder i elområde SE1 och SE2 fått kraftigt höjda elpriser? Jag kan inte se det i de verkliga elpriserna. I oktober var elpriset 26 öre/kWh i norra Sverige, samtidigt var det 87 öre/kWh i södra Sverige, Tre gånger så högt.

Dessa höga socialdemokratiska politiker vet inte vad de pratar om. De begriper inte ens vad de skriver om. Inkompetenta s-politiker!

”Den främsta anledningen till de höga elpriserna just nu är stigande priser på fossila bränslen, särskilt naturgas.” 

Åsa Westlund och Jennie Nilsson undviker givetvis att nämna att priset på utsläppsrätter stigit från 5 euro till närmare 90 euro under det senaste åren och under de senaste 12 månaderna från ca 30 till närmare 90 euro, en tredubbling. Hur många tror att det påverkar kostnaden att producera elenergi i Tyskland och Polen. Något som i sin tur påverkar elpriserna i södra Sverige. Detta beror i sin tur på den så kallade klimatomställning som socialdemokraterna i allra högsta grad medverkat till både i Sveriges riksdag och i EU-parlamentet. Men det undanhåller givetvis de falska skribenterna av debattartikeln.

De nämner inte heller med ett enda ord nedstängningen av fyra kärnkraftreaktorer (R1, R2 vid Ringhals och O1, O2 vid Oskarshamn). Här tappade Sverige närmare 3 000 MW med planerbar baskraft. Men det låtsas man heller inte om. Ohederliga skojare!

”Vi ska jobba stenhårt för lägre elpriser, men vi ska inte föra svenska folket bakom ljuset. Det här är en tuff situation som kräver ansvarstagande.”

Dessa båda socialdemokratiska riksdagspolitiker skäms inte för sig när de skriver att inte skall föra det svenska folket bakom ljuset. Det är ju just det som de gör i debattartikeln. Vilket förbannat hyckleri! Ansvarstagande? För mig är de ljugande och inkompetenta s-politiker som borde sparkas ut från riksdagen redan imorgon!

Och så kommer slutklämmen. Jag tar mig för pannan.

”Vi socialdemokrater tar ansvar och arbetar nu så snabbt som möjligt med att det här ska komma på plats. Men vi ska framför allt se till att svenska hushåll aldrig hamnar i den här situationen igen, genom att fortsätta öka produktionen av el i hela Sverige.”

Varför har man då medverkat till att stänga ned fyra fult fungerande kärnkraftsreaktorer med en samlad effekt på närmare 3 000 MW. Det måste vara något fel i huvudet på socialdemokratiska politiker som kan ljuga och undanhålla sanningen utan att skämmas det minsta. Jag känner bara ett stort förakt för dessa inkompetenta politiker.

Jag rekommenderar alla mina läsare att se Henrik Jönsson sammanfattning av den rödgröna regeringens svek mot det svenska folket.

Annons

28 reaktioner på ”INKOMPTENTA OCH TRÖGFATTADE S-POLITIKER

 1. Cosmik Debris 2022-01-16 / 23:27

  ”Göteborgsgetto”? Bra att Bulletin kallar en spade för en spade. Fortsätt med det!

  Gillad av 1 person

 2. Anders G 2022-01-16 / 20:20

  Thorlalf, vad tror du om det här?

  Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2022-01-16 / 19:17

  ”ljuger och undanhåller sanningen” javisst gör de det. Men det lönar sig. Allmänheten tror på vad som helst. De läser och hör SVT och säger ja ja ja, med munnarna öppna. Din läsarskara kanske är 0,5 promille. Totalt fria median kanske når ut till 5% av svenska folket. Min gissning. Men det lönar sig at ljuga, och görs det flear gånger så är det en sanning för folk.

  När det sker revolutioner och statskupper så är tidningsredaktioner, radio- och TV hus och andra media är ett av toppmålen. Då kan man ljuga och säga vad som helst.

  Gillad av 2 personer

 4. worldpress99 2022-01-16 / 16:59

  Alltid när sozzarna skall uppoffra pengar till vad det än gäller, så meddelar man hur många MILJARDER som satsats. Men när det gäller invandringen så hörs inte ett knyst! Man kan undra varför?

  Gillad av 4 personer

 5. turrim 2022-01-16 / 16:57

  På tal om inkompetenta socialdemokrater:

  En glad nyhet är att den inkompetente miljöpartisten Lorentz Tovatt lovar att lämna politiken enligt TV4 Nyhetsmorgon.

  Det kanske är så positivt att inte ens Miljöpartiet längre tolererar en talesperson som på Twitter kallar en debattör för ”Käft ditt rassesvin”. I så fall en liten ljusning i debattmörkret.

  Gillad av 1 person

 6. Skogsmulle 2022-01-16 / 16:57

  De som skapat ett problem brukar sällan kunna lösa detsamma.

  Gillad av 1 person

 7. nroheda 2022-01-16 / 14:52

  priset stiger när det är brist i EU, mycket sällan har Sverige brist. De utländska ägarna av vindkraft vill så klart tjäna pengar, mycket pengar. Elpriset har ingen koppling till lite blåst i Sverige, lätt att se i https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

  Gilla

  • Thoralf A 2022-01-16 / 17:36

   Elpriset har en stor koppling till om det blåser mycket eller inget alls. Det är bara att kolla på dagens spotpris på ca 18 öre/kWh.

   Gillad av 3 personer

   • turrim 2022-01-16 / 18:04

    Då förlorar de kinesiska ägarna till fågelgiljotinerna pengar i dag. Det kan inte gå att tjäna på miljardinvesteringar med den intäkten. Mycket bra. Hoppas det blåser ännu hårdare.

    Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2022-01-17 / 16:43

    Jag kan tänka mig att hela MP styrelse gör skärmdumpar (från Kontrollrummet.se) just nu på elproduktionen. Vindkraften 32% av total produktion. Lika mycket som vattenkraften.

    Gilla

  • ac carlsson 2022-01-16 / 18:47

   Hade vi haft kvar O1, O2, R1 och R2 så hade vi kunna exportera lika hög effekt (storleksordningen 3000MW) till omvärlden även när det inte blåser och därmed hade vi alltid kunnat ha kvar våra inhemska elpriser på tidigare nivå.

   Sverige kan naturligtvis inte ensamt kompensera för hela den (tyska) effektbristen, och det vi har förbundit oss att överföra begränsas av kapaciteten i överföringarna (ledningarna).

   Det är den senaste och kommande avvecklingen av tysk kärnkraft som skapat den situation med höga elbriser, när det blåser för lite, som vi nu ser.

   Gilla

   • turrim 2022-01-16 / 20:31

    Tyskarna borde ej heller få importera vår el från vattenkraft. Där har man inte så mycket egen produktion.

    Jag brukar på väg söderut övernatta på ett litet skogshotell i utkanten av Hann Münden. Där finns ett litet vattenkraftverk. Plötsligt för några år sedan stod en skylt Statkraft. Jag undrar hur man kan sköta denna lilla anläggning från Norge.

    Min gissning är att det ingick i paketet när E.ON sålde ut sitt stora svenska vattenkraftinnehav till Statkraft. Bl a Sydkrafts vagga längs Lagan. Sorgligt!!!

    Gillad av 1 person

 8. Kalle 2022-01-16 / 13:33

  ## S vill inte lära av misstagen ##

  ## KORRUPTION. Utbrottet av det virus som orsakar sjukdomen covid-19 har ställt det svenska samhället inför svåra prövningar. För att det svenska samhället ska kunna dra lärdomar av det inträffade bör hanteringen av virusutbrottet och utbrottets effekter utvärderas. Den 30 juni 2020 tillsatte regeringen en kommission för utvärdering av de åtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av covid-19.##

  ## Inför slutbetänkandet som ska redovisas den 25 februari 2022 så nekar Regeringen Coronakommissionen viktigt underlag: ”Vi är störda och pressade” av det faktum att Regeringskansliets agerande har gjort att vi har fått än mindre tid för att fullfölja den uppgift som regeringen har gett kommissionen, skriver kommissionens huvudsekreterare Joakim Sunnegård ##

  https://petterssonsblogg.se/2022/01/16/s-vill-inte-lara-av-misstagen/

  Hemliga sosse-klubben vet om sina misstag men gör allt för att dölja misstagen eller hemligstämpla dem. På så sätt kan sossarna styra sverige mot undergången utan insyn. Existerar endast en egen slags demokrati i sossarnas namn, socialdemokraterna eller socialakrobaterna om man så vill!!!

  Gillad av 1 person

 9. onkelbjrn 2022-01-16 / 12:47

  Politiker är ju inga övermänniskor som kan och vet allt. Tyvärr förstår många av dem inte det, utan de kanske ändå vill försöka framstå som sådana.
  Och då blir det fel.
  Problemet är väl kanske att allt för få vettiga och sansade människor väljer att bli politiker.

  Gillad av 1 person

 10. Thor 2022-01-16 / 11:52

  Åsa Westlund och Jennie Nilsson är två välkända stolpskott som lever gott på svenska folkets skatter. Åsa Westlund har även berikat sig i Bryssel, extremt lat och mestadels frånvarande. Såvitt jag vet gift med den svagbegåvade politruken Anders Lindberg på Aftonbladet. Kaka söker maka.

  Gillad av 7 personer

  • Thor 2022-01-16 / 12:11

   Bevare oss för Anna Dahlberg. Vad vet Anna Dahlberg om säkerhetspolitik? Kunskapen inhämtad vid kaffebordet på Expressen möjligen.

   Ska vi alliera oss med Turkiet? Varför det? Vems söner ska sändas för att dö i Ukraina? Varför är Ukrainas självbestämmanderätt extremt viktig för Expressen samtidigt som Expressen i decennier förordat en extrem migration till Sverige? Sverige faller samman som nation och Bonnierpressen är medskyldiga.

   Dessutom, glöm inte när det gäller Nato: De Natoanställda har i runda slängar dubbel till tredubbel lön jämfört med att vara anställd i hemlandets försvarsmakt. Samma sjuka som med EU, FN, WHO och you name it. Tillfället gör tjuven! Något att lägga på minnet när Nato-ivrandet tuggas. Inte för att jag tror att Anna Dahlberg kan komma ifråga för Nato-anställning men nog finns det icke-militär personal anställd som kufiska ”experter”, ”rådgivare”.

   Gillad av 2 personer

 11. ivarandersson 2022-01-16 / 08:57

  Socialdemokraterna Åsa Westlund (S), ordförande finansutskottet och Jennie Nilsson (S), vice ordförande näringsutskottet skriver som de har förstånd till och då blir det helt galet.
  Elpriset just nu är 19 öre per kWh i hela landet för det blåser även i Tyskland som bestämmer priset i södra Sverige. När det blåser mindre måste tyskarna elda rysk dyr gas och södra Sverige får ett högt elpris.
  Norska staten går in och kompenserar för högt elpris. Det blir ungefär som att binda elpriset. Bundet elpris är olika i elområdena och därför kan även norrlänningarnas 66 öre/kWh behöva kompenseras.

  Gillad av 1 person

 12. janne 2022-01-16 / 08:23

  Så här går det när vi har en regering bestående av knallkorkar,en energiminister
  från ett ökenland som inte ens har ström,en försvarsminister som är vapenvägrare
  och andra suspekta figurer som inte vet vad dom pratar om och som ljuger när dom
  säger hej,kan det gå annat än åt h-e,och alla bor dom i inkompetensens högborg.

  Gillad av 6 personer

 13. Leif 2022-01-16 / 07:52

  Situationen kommer bli värre med höga elpriser, nästa år har tyskarna stängt ner all kärnkraft. Tycker det är stor skam att ”storförbrukare” ska subventioneras. Bästa hade varit att slopa elskatten och minska momssatsen (helst ta bort) då får alla elkonsumenter del av reduktionen.
  Detta luktar valfläsk lång väg …

  Gillad av 3 personer

   • turrim 2022-01-16 / 08:15

    Telefonnumret till norska Energidepartementet är 22 24 90 90

    Gilla

   • Thoralf A 2022-01-16 / 08:19

    Dessutom en s-regering i Norge!

    Gilla

Kommentarer är stängda.