NYA MILJONER TILL INTEGRATIONSPROJEKT I KALMAR

Då har Kalmar kommunfullmäktige idag beslutat om miljontals kronor för nya integrationsprojekt inom kommunen. Som vanligt är det skattebetalarna som får stå för notan. Denna gång utan några statsbidrag. Kommunfullmäktige beslutade nämligen om en ”Strategi för etnisk och kulturell inkludering”.

Jag var den enda politikerna som ifrågasatte Strategin och yrkade på avslag på strategin om den skulle beslutas idag.

Alla partier från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna yrkade bifall till strategin för etnisk och kulturell inkludering.

Jag ifrågasatte att det saknades handlingar till strategin, det skulle nämligen finnas två bilagor till strategin som inte fanns med i handlingarna. Bilaga 1 skulle vara ”Nyckeltal för uppföljning” och bilaga 2 skulle vara ”Åtgärdsplan”. Två minst sagt viktiga bilagor enligt min mening. När jag läste remissvaren från nämnder och kommunbolagen så förstod jag att dessa bilagor skickats ut i remissrundan men vi politiker som skulle besluta om Strategin fick inte se dessa bilagor.

Helt häpnadsväckande och helt otroligt att ingen annan politiker ifrågasatte detta!

Jag valde därför att först yrka på en återremiss för att handlingarna skulle kompletteras men samtidigt förstod jag att ingen skulle stödja min återremiss och yrkade därför avslag på strategin om ärendet skulle avgöras idag.

Det är som en fårskock som majoriteten skjuter framför sig i kommunfullmäktige. Till och med Sverigedemokraterna har anslutit sig till denna fårskock! Finns det ingen opposition i Kalmar förutom jag och Framtid Kalmar?

Strategin för etnisk och kulturell inkludering innefattar följande mål. Nu är det mycket ordbajsande.

”Huvudmålet för inkluderingsarbetet är att alla invånare i Kalmar oavsett etnisk och kulturell bakgrund ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter att förverkliga och utveckla sitt vardagliga liv samt känna sig delaktiga i kommunen.

Alla som bosätter sig i Kalmar ska etablera sig i samhället och på arbetsmarknaden. Människor behöver skapa sig en egen försörjning för att kunna leva självständigt och för att kunna bidra med sin kompetens och sina resurser.”

Hur många såg Uppdrag granskning om bostadsområdet Tjärna ängar i Borlänge? I programmet berättade man om att befolkningen i området kampanjade mot integration.

Egentligen är det helt häpnadsväckande att majoriteten kommer med denna strategi efter minst fyra decennier av massinvandring till Sverige och Kalmar kommun. Någon kan kanske tycka bättre sent än aldrig men jag instämmer inte.

Kalmar kommun har inrättat en Arbetsmarknadsenhet, Kunskapsnavet, Del-ta, Flykting och integrationsenheten, Arbete o välfärd, Integrationsråd och en rad andra olika grupper för att dessa svårintegrerade människor skall klara sin egen försörjning. Dessa olika delar i kommunens organisation har funnits under många år eller flera decennier men uppenbarligen är misslyckandet stort. Då man nu i elfte timmen skall besluta om en ny strategi för etnisk och kulturell inkludering.

Kom ihåg att alla dessa kostsamma delar i kommunens organisation kostar hundratals miljoner varje år och att det är en följd av en fullständigt okontrollerad invandring från framför allt MENA-länder, det vill säga Mellanöstern och Nordafrika. Dessutom tillhör merparten av dessa svårintegrerade religionen Islam.

Lycka till med den nya strategin. Jag kommer granska den stenhårt så länge jag sitter som politiskt förtroendevald. Men det avgör ju väljarna den 11 september 2022.

Det mest tragiska är att i hela dokumentet nämns bara individens eget ansvar för att integrera sig i samhället och klara sin egen familjs försörjning en enda gång i den 21 sidor långa strategin, enligt nedan.

”Nyanlända och utrikesfödda har själva också ett eget ansvar för sin framgång.”

Däremot så skrivs det mängder av gånger om kommunens ansvar och allas ansvar. Något som också nästan alla ”goda och fina” politiker uttryckte under den korta debatten som var innan beslutet togs i kommunfullmäktige.

Miljöpartisten Max Troendlée lyckas till och med med konststycket att få det till rasism när en SD-ledamot tog upp att det egna ansvaret också var viktigt. Det är med andra ord rasism att ställa krav på invandrare enligt Miljöpartiet. Suck…..

Det är bara att gratulera invånarna i Kalmar till ännu ett dokument som kommer skapa ännu ett antal välbetalda administratörer inom den kommunala verksamheten. Enligt kommunernas och regionernas databas Kolade ökade antalet administratörer inom Kalmar kommun med närmare 40 procent mellan åren 2013 och 2020. Det vill säga med 190 nya administratörer, från 510 till 700 administratörer i den kommunala organisationen.

Nu blir det fler naiva personer som administratörer, som de invandrare som inte vill integrera sig i det svenska samhället kan driva med och skämta om. Die dummen Schweden!

Till och med jag skrattar åt de infantila politikerna, men samtidigt gråter jag över hur mitt land förstörs och går under.

Eller som författaren Anders Johansson från Kalmar uttryckte det i Barometern redan den 16 november 2009.

”Idag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering.”

PS

Barometerns artikel om kommunfullmäktige är bedrövlig men inte helt oväntat.

Annons

21 reaktioner på ”NYA MILJONER TILL INTEGRATIONSPROJEKT I KALMAR

 1. Anders G 2022-02-01 / 14:47

  Thoralf, vad händer i SD Halmstad?

  Fabio Ishaq slår larm till SD:s partisekreterare –
  för 20 timmar sedan — Om inte riks agerar nu så är SD Halmstad i fritt fall” … Gruppledaren Fabio Ishaq petas helt – han finns inte ens med på förslaget.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-01 / 16:40

   Jag vet inget om Halmstad och har inget intresse av hur SD verkar i Halland.

   Gilla

 2. Goliat 2022-02-01 / 12:25

  ”En äldre kvinna har polisanmält att hon blev utsatt för ett rån mitt på måndagen. En knivbeväpnad ung man hotade henne i Norrlidens motionsspår.”

  Är det dessa förövare som projektet ska rikta sig till?

  Gilla

 3. Kalle 2022-02-01 / 11:38

  PATRIK ENGELLAU:[Det Goda Samhället]

  ## Varför sjunker politikernas kvalitet? ##

  ##Förr i tiden var medlemmarna viktiga för partierna, säger min gode vän. Medlemmarna var politiskt intresserade människor som ville ta ett medborgerligt ansvar utan att för den sakens skull ställa upp som förtroendevalda.##

  ##Från mitten av 1970-talet utvecklades en annan ordning där partierna gradvis blev mindre ekonomiskt beroende av sina medlemmar eftersom statligt partistöd inrättades. ##

  ## Partiet blev stegvis mindre intresserat av gräsrötterna vilket gjorde gräsrötterna mindre intresserade av att gå på partimötena. De hade engagerat sig för att prata politik och påverka partiets linje, inte för att bli informerade om vad partiets ledning hade beslutat.##

  ## Slutpunkten är när politiken inte längre handlar om Sverige utan om jobb, pengar och positioner för de små partieliterna.ktiken utkristalliseras en liten kärna av personer som får monopol på allt inflytande i partiet och därmed skaffar sig kontroll över tilldelningen av avlönade positioner och valbara platser. ##

  https://detgodasamhallet.com/2022/02/01/patrik-engellau-varfor-sjunker-politikernas-kvalitet/#more-55092

  Partistöd, presstöd, statliga media och allehanda stöd!!! DE flesta gör som pappa staten vill i god ordning påverkade av alla stöd!!!

  PARTIERNA HAR BLIVIT POLITISKA ARBETSFÖRMEDLINGAR!!!

  Gilla

 4. Andersson 2022-02-01 / 11:19

  Inte nog med det. Nu ska maten bli mycket dyrare ……….

  Gilla

 5. Karl W 2022-02-01 / 09:31

  Allt detta är dömt att misslyckas, och historien har åtskilliga skräckexempel. En gång försökte Sverige ”integrera” ”zigenarna”, som det kallades då. Ett totalt misslyckande. Ett av historiens största och praktfullaste misslyckanden var när Mao Zedong i Kina skulle integrera all Kinas otaliga folk, det skulle få ett språk, en kultur, ingen religion, och samma samhällssystem. Kulturrevolutionen blev kulmen, och försöket var inte det första i Kinas långa historia. Åtskilliga kejsare hade redan försökt, med samma urusla resultat. Den enda lösning som visat sig fungera är en federation där varje grupp har stort självstyre. Hur går det just nu att ”integrera Europa”. Inte precis bra. Principen med ”integration” fungerar helt enkelt inte.

  Gilla

 6. ivarandersson 2022-02-01 / 08:53

  Kan det vara så att den svenska ursprungsbefolkningen ska integreras och inte nysvenskarna?

  Gilla

 7. turrim 2022-02-01 / 06:50

  Jag förstår inte hur ett beslut kan vara giltigt när man undanhållit Nyckeltal och Åtgärdsplan för kommunfullmäktige.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-02-01 / 09:28

   Det är klart att det är giltigt. Den stora frågan är hur 60 politiker kan strunta i att dessa bilagor saknas i handlingarna trots att de ingått i remissutskicket till nämnder och bolag.

   Det ör obegripligt för mig!

   Gilla

 8. Sven d.ä. 2022-01-31 / 23:30

  Jag undrar hur mycket en invandrad man eller kvinna kostar Kalmar kommun per år?

  Gilla

 9. Linus 2022-01-31 / 23:26

  Stämmer det att Hårfästet tackade nej till att bli partisekreterare för sossarna centralt? Han vill hellre utöva makt i lilla Kalmar?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-01 / 06:42

   Vet inte men det skulle mycket väl kunna stämma.

   Gilla

  • Otto 2022-02-01 / 13:42

   Stod i Barometern om det. JP var högaktuell men han ville jobba kvar i Kalmar. Han behöver nog den bekräftelse som lokalpolitiken ger och som invånarna öser över honom här.

   Gilla

 10. Adam 2022-01-31 / 22:42

  Kalmar kommun blir mer och mer PK för varje dag som går. Ingen tycks vilja eller kunna stoppa vansinnet.

  Vi får hoppas Framtid Kalmar kommer in i kommunfullmäktige i valet 2022.

  Gillad av 2 personer

 11. Jimmy 2022-01-31 / 21:59

  SD är inget oppositionsparti längre, dom är inne i värmen nu så deras politik skiljer sig inte mot resten av 7-klövern annat än lite grann i retoriken, i handling så ser man till att man hänger kvar i bidragsspenen som är statliga partistöd.

  Så länge det finns statliga partistöd och saknas tjänstemanna ansvar så kommer inte Sverige kunna vända på skutan, jag tror tyvärr att det är försent redan, vi kommer att rasa i alla avseenden utom de kriminella och de flesta vanliga arbetare kommer få det betydligt sämre men de rikaste kommer få det bättre då det sociala skyddsnät kommer fallera och ingen vill betala skatt, kommer att bli ett grymt klassamhälle värre än USA

  Gillad av 3 personer

 12. Hacke 2022-01-31 / 20:44

  Det bidragsindustriella komplexet sväller över alla breddar. Och i Kalmar verkar alla partier vara överens om denna sossestrategi. Det är skrämmande. Och att t o m sd oreserverat jamsar med i detta missbruk med skattemedlen och dessutom på det som ska vara partiets kärnområde är minst sagt upprörande.
  Det betyder samtidigt att Framtid Kalmar borde gå en lysande framtid tillmötes som enda riktiga opposition. Såvida folket bara får reda på hur illa det är ställt i den församling som ska föreställa företrädare för invånarna och skatteslavarna i Kalmar.

  Gillad av 3 personer

 13. Högt hårfäste 2022-01-31 / 20:28

  Ett steg närmare islamisering! Snart kommer kommunal HBTQ-certifiering.

  Gillad av 1 person

 14. Eva Dillner 2022-01-31 / 20:18

  Tack för dina idoga insatser.
  Hur är det möjligt att vi har så verklighetsfrånvända politiker? Att slänga mer pengar i sjön löser ingenting. Det här är långt ifrån de lagstadgade kärnverksamheterna kommuninvånarnas skatter ska gå till. Det borde vara straffbart med denna nivå av slöseri.

  Gillad av 2 personer

 15. Anders G 2022-01-31 / 20:10

  Thoralf, vad händer i SD Halmstad?

  Fabio Ishaq petas från SD:s kommunlista
  ”Om inte riks agerar nu så är SD Halmstad i fritt fall”, varnar Fabio Ishaq inför möte med partisekreteraren.

  Gilla

 16. Gunnar Karlsson 2022-01-31 / 19:55

  När man läser detta tycker man att om logiken fick styra så borde Framtid Kalmar få en bra bit över 50% av rösterna i höstens kommunalval och då har jag ändock tagit ordentlig höjd för alla hjärntvättade och västerblivna. Men tyvärr så hjälper inte dessa logiska drömmar beroende på att antalet icke tänkande är så skrämmande högt ….. Jag beundrar dig Thoralf som orkar slåss och kämpa mot detta vansinne !!

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 17. fete 2022-01-31 / 19:55

  Jag blir så förbannad på politiker som förstör landet.Jävla idioter era barnbarn kommer att hata er………

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.