MALMÖ I ABSOLUTA BOTTEN

Tidningen Dagens Samhälle lista över kommuner som är beroende av storföretag är intressant.  Men kanske inte just Oxelösund som har SSAB eller Södertälje som har Scania som största privata arbetsgivare eller Olofström med Volvo lastvagnar.

Oxelösund toppar listan över kommunerna som är mest beroende av en enskild privat arbetsgivare, hela 43,5 procent av den så kallade dagbefolkningen, de som arbetar i kommunen, är anställda på SSAB. Det gör att Oxelösund, precis som vid Dagens Samhälles senaste granskning 2016, är den kommun i landet som är överlägset mest beroende av en enskild privat arbetsgivare.

Nej, det är den kommun som är minst beroende av privata arbetsgivare och som ligger i botten på listan som både förvånar mig och närmast chockar mig.

Malmö kommun ligger i botten. Malmös största privata arbetsgivare är ”Språkservice Sverige” med 1 225 anställda. Jag tar mig för pannan! Har alla större företag flytt från Malmö!

”Vi finns här för att matcha ditt språkbehov med en för uppdraget lämplig tolk eller översättare. Språkservice förmedlar dagligen tusentals tolkuppdrag och skriftliga översättningar till både offentlig och privat sektor.”

1225 anställda av en dagbefolkning på 190 382 personer i Malmö blir 0,6 procent.

Det är minst sagt en häpnadsväckande information angående Malmö, Sveriges tredje största stad, med närhet till Köpenhamn. Jag trodde faktiskt att uppgiften var felaktig och kontaktade Dagens Samhälle och en av deras journalister som står bakom undersökningen men jag fick uppgiften bekräftad idag. Se mejl nedan.

Annons

13 reaktioner på ”MALMÖ I ABSOLUTA BOTTEN

 1. Calle 2022-02-18 / 17:03

  Genom att så många får sin utkomst från den tärande invandringsindustrin , säkrar man röster till kommande val.

  Gilla

 2. Roland Salomonsson 2022-02-18 / 11:30

  Det finns ju en orsak till att Malmö får årliga bidrag av skattemedel på 5-6 miljarder!

  Gillad av 1 person

 3. Adam 2022-02-17 / 22:49

  Skottlossning i Kalmar, Malmö, Norrköping och Hörby på en dag.

  Gilla

 4. Sven d.ä. 2022-02-17 / 22:03

  Sorgligt. Den gamla industristaden. Kommer ihåg när arbetarna cyklade till varven och de andra stora verkstäderna. Vad är kvar – inget!

  Gillad av 3 personer

 5. turrim 2022-02-17 / 17:36

  Det är ont om el i Malmö sedan regeringen stängde Barsebäcksverket och följde upp med att skatta bort det moderna kraftvärmeverket Öresundsverket som drevs med naturgas från Nordsjön. Den maskinen är nu såld till Vietnam där man förstår nödvändigheten av säker el.

  Bageriet Pågen har haft problem att få säker el för utbyggnad. Även markproblem för utbyggnad. Så nu bygger man nytt i Landskrona.

  Jag måste här flika in ett problem på Gotland. Jag läste nyss i Samnytt: ”Ornitologer kräver: Börja riva vindkraft och rädda Sveriges örnar”. Äntligen ett uppvaknande från det hållet!

  Gillad av 5 personer

 6. Gunnar Karlsson 2022-02-17 / 14:09

  Det kommer att bli en brutal konkurs för ”Språkservice Sverige” när majoriteten av MENA-folket repatrieras.

  //Gunnar

  Gilla

 7. Otto 2022-02-17 / 13:29

  Ännu en skjutning i Kalmar, men från hövdingen Johan är det knäpptyst!

  Valrörelsen är igång!

  Gillad av 3 personer

  • Bergman 2022-02-17 / 17:03

   Va? Är ändå inte detta ett något brutalt sätt att decimera eventuella politiska motståndare på även om valrörelsen är igång.

   Gilla

   • Goliat 2022-02-17 / 17:41

    Inte ett ljud varken på Johans Facebook eller blogg, anmärkningsvärt.

    Gilla

  • Lars 2022-02-17 / 19:48

   Visst är valrörelsen igång. Intervjun med Jimmie Åkesson visar detta med råge. Sverige är absolut ingen demokrati.

   Gillad av 1 person

 8. Högt hårfäste 2022-02-17 / 11:57

  Det går bra nu, Johan Persson!

  ”Strax innan midnatt, natten till torsdag, inkom det ett flertal samtal till polisen från personer som hört höga smällar i närheten av Södra långgatan i Kalmar – i närheten av den plats där en 22-årig man sköts ihjäl förra veckan.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/misstankt-skottlossning-kalmar

  Gilla

 9. Bergman 2022-02-17 / 10:13

  Thoralf
  Det finns mycket att uppskatta dina ”gräv” för. Som det här nu, med de i och för sig förfärliga uppgifterna beträffande Malmö. Men det är nästan så det blir för mycket att ta in och risken är väl att man s a s inte tyar längre. Det räcker nog inte med att börja med yogaövningar för att slappna av. Inte ens i Malmö. Vi får stålsätt oss – om det nu hjälper!
  (Och runt hörnet är det nya skjut i Kalmar på Södra Långgatan, läser jag. Bland alla andra platser runt om i landet där det förstås skjuts från och till.)

  Gillad av 1 person

  • Benny 2022-02-17 / 12:09

   Detta är väl en delförklaring till varför Malmös ekonomi är så usel! Alla större privata företag har flytt fältet och kvar blir bara skattefinansierade låtsasbolag. Jag tror Malmö är bortom all räddning dessvärre och kanske lösningen för Sverige är att se till att de flesta muslimer flyttar dit och sedan har en gräns mot resten av Sverige. Det allra bästa vore ju om migranterna flyttade hem till sina länder igen men det vill de nog inte!

   Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.