SVAR FRÅN INFRASTRUKTURDEPARTEMENTET

Jag har i eftermiddag fått svar från infrastrukturdepartementet och därmed från Khashayar Farmanbar på mina frågor. Svaret är så anmärkningsvärt att jag måste konsultera några personer hur man bäst sprider svaret nationellt.

Eftersom lördagen är den absolut sämsta dagen att publicera ett blogginlägg om svaret och att det säkert också skulle drunkna i sociala medier i flödet om Ukraina så kommer jag vänta med att publicera svaret med mina kommentarer.

När det för övrigt gäller Ukraina så är jag så förbannad på Putin och Ryssland att jag borde hålla käft. Jag blir dock väldigt bekymrad över alla kommentarer jag fått på min blogg och på Facebook som beskyller USA för kriget och kommentarer som kan tolkas som försvar för Putin.

Personer som har den synen på demokrati blir jag minst sagt bestört över att behöva läsa. Dessutom kommer det ganska många kommentarer som jag helt enkelt inte godkänner, med konspirationsteorier som är minst sagt absurda. Enligt min mening tyder det på ett förvirrat allmäntillstånd.

Samtidigt inser jag hur lätt det tycks vara att dupera människor i helt tokiga konspirationsteorier om konflikten mellan USA och Ryssland. Att det dessutom finns svenskar som uppenbarligen stödjer Putin är för mig obegripligt. Är hatet så stort mot USA att man tycker det är helt ok att Putin begår vilka krigsbrott som helst. Helt obegripligt! Släng er i väggen!

Det är samtidigt en lärdom över hur det fungerar och det är skönt att läsa att visa av mina läsare reagerar på samma sätt som jag gör på dessa personer.

Annons

33 reaktioner på ”SVAR FRÅN INFRASTRUKTURDEPARTEMENTET

 1. turrim 2022-02-26 / 16:27

  Energiminister Farmanbar säger i Sydsvenskan bakom betalvägg:

  ”Det finns ingen akut risk för brister eller driftstörningar vad gäller
  el, gas och olja med anledning av kriget i Ukraina.

  Alla samhällsviktiga funktioner kan upprätthållas.”

  Han säger inget om priset och konsekvenser för dem som inte har råd att betala hans ohemula skatter på energin. Eller att dessa priser slår igenom på de flesta nyttigheter som alla behöver.

  Gillad av 1 person

 2. Kalle 2022-02-26 / 13:32

  ## Sveriges hjälp till Ukraina: 25 tält ##

  ## Det verbala stödet för Ukraina har från svensk sida varit högröstat sedan Ryssland anföll landet. Sämre beställt är det med att gå från ord till handling. ##

  ## En person ville veta mer konkret vad MSB skickat och begärde ut en förteckning från myndigheten över vilka artiklar det rör sig om. Det överraskande svaret blev att MSB i motsats till vad man aviserat inte skickat iväg någon nödhjälp överhuvudtaget.##

  ## Myndigheten menar sig ändå ha undsatt Ukraina eftersom man vid årsskiftet skickade 25 tält till landet, vilket man i sitt svar benämner som ”stöd med materiel till Ukrainas civilskyddsmyndighet mot bakgrund av flyktingsituationen i landet” .##

  https://samnytt.se/sveriges-hjalp-till-ukraina-25-talt/

  25 tält för att hjälpa Ukraina!!! 25 tält när de behöver svenska vapen istället.

  De stora svenska orden faller platt till marken som vanligt.

  Ungefär som Tyskarna med gasledningarna. De skickade hjälmar till Ukraina!!!

  De vill inte annat. Nästa gång kanske Tyskland skickar kuddar för att hjälpa oss bekämpa

  Ryssen. svarade Ukraina!!!

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2022-02-27 / 06:46

   Tyskland går från att inte reta björnen till att göra björnen till måltavla för ett strt antal panzer
   Waffen och stort antal Stinger robatar, mark till luftmål.
   Bravo Olaf Schulz

   Gilla

 3. Roland Salomonsson 2022-02-26 / 12:43

  USA/UK (Soros) köpte kuppen i Ukraina för 5 miljarder dollar (50 miljarder kr) per år. Det är därför som så många oligarker är aktiva i Ukraina. De ville ha del av miljarderna.

  Ukraina är känt för alla sina progromer av minoritéter. Bl a judar – eller kanske snarare Khazarjudar. Under kuppen skedde detsamma, d v s Ukrainarne massdödade minoritéter, bl a folk från Krim. En anledning till Rysslands agerande rörande Krim. Under kuppen samlades mängder med nynazister i Ukraina och deltog i förföljelser och fördrivningar – även en svensk enhet deltog.

  Allt Ukrainskt förtryck har lett till att Ukraina idag förlorat 14 miljoner i befolkning, varav 4-4 miljoner i utbrytarstaterna. Men 2 miljoner krigs- resp politiska flyktingar har tagits emot av Polen och ca 1 miljon av Ungern. Ytterligare 1 miljon finns spridd över EU. Ytterligare ca 5 miljoner finns i Ryssland inkl Krim, Vitryssland. Ukrainska samhället har svårt att hitta välutbildad kompetens idag. Likaså klagade Ukrainas armée på att bristen på unga krigsdugliga hotade arméens rekrytering.
  Men EU-kansliet (kulturmarxistiskt=nazistiskt) har förbjudit att rapportera Ukrainare som ”krigsflyktingar, och att de ingår i befolkningarna, så i Polen/Ungern kallas de ”gästarbetere”. Dessa flyktingar är i arbete inom 3-6 månader då de är kristna, unga och välutbildade. De ligger också bakom den goda ekonomiska utvecklingen i Polen/Ungern.

  Polen/Ungern har således tagit emot i realitéten FLER krigsflyktingar än Sverige under samma tid. Utan att samhället förfallit till mord, förnedringsrån, bilbränningar, massvåldtäkter. organiserad kriminalitét, muslimsk samhällssubversion etc!
  Undra på att den Svenska vänsterextrema regeringen INTE vill ta in flyende Ukrainare eftersom svenska gräsrötter då kan jämföra utfallet med arabinvandringen.

  Gillad av 3 personer

  • Bosse 2022-02-27 / 05:52

   Är det inte över 70 år sedan judar förföljdes?
   WW2 tog slut 1945.

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2022-02-27 / 23:18

    Under dessa 70 år, så har i o f s minoritéterna inte dödats, men istället ger man sig på deras egendomar och fysiska person. Grav misshandel. Som t ex under USA:s kupp i Ukraina. Enstaka döda blir det dock. Vad värre är, så har regimens mörka krafter dödat massor av Ukrainare som opponerar sig. Avsikten är att döda några och skrämma massorna till att fly. Nazisterna är ju kommunister och denna skrämselstrategi ”är normal” för dem.

    Strategin är också vad vi svenska gräsrötter kan bli utsatta för om vänsterextremismen känner sig hotad. T ex i en jordskredsförlust i ett val.

    Gilla

 4. turrim 2022-02-26 / 12:20

  Det är fler departement som lever i annan värld. Nu kan vi på Text-TV läsa att SIDA ska fortsätta att bistå Ryssland med 389 Mkr under ytterligare två år!!!???

  Man har inte fått några signaler från UD att upphöra!!??

  Det enda positiva är att nu ser vi en självmarkering på att det är dags att omedelbart sticka hål på bubblan som innesluter SIDA. Ut med alla i friska luften.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2022-02-26 / 12:59

   SIDA betalar, men samtliga pengar går ju till oppositionella i Ryssland. Vänsterextremer, islamister, nynazister! De söker upp ”intellektuell” för att starta ”den långa marchen genom institutionerna” även i Ryssland. En del går till Soros för att denne skall subversera i Ryssland. SIDA pengar är dock inte allt. Ännu mer kanaliseras via andra budgetar.

   Till västländernas förtret så är Ryska staten skicklig på att desarmera alla dessa undergrävande. Vilket i västmedia rapporteras som förtryck etc.

   Gillad av 1 person

 5. petergrafstrm 2022-02-26 / 11:15

  Bra att du säger det för annars vet man ju inte varför kommentarer försvinner ibland.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-26 / 11:41

   Jag sprider inte antisemitism eller konspirationsteorier eller helt sjuka kommentarer på min blogg. Den som vill sprida det får försöka någon annanstans.

   Att t.ex. ha ett alias som Focke-Wulf är minst sagt avslöjande när man sedan även ser vad personen skriver. Där går min gräns! Den är jag dessutom stolt över!

   Gillad av 2 personer

   • messkalle 2022-02-27 / 07:14

    Även om det finns grupperingar i Ukraina som är kommunister eller nazister har de rätt att säga sin mening. Folket har valt Zelenski och han har folkets stöd i denna svåra stund. Han accepterar inte usa ‘s erbjudande att bli hämtad utan säger ‘Ge oss vapen. ” För några dagar sedan tyckte jag, att vit flagg var lösningen och presidenten lämnade Kiev för Lomdon och där leder exilregeringen med dagliga teve och radiosänningar med en burlesque show om den lilla björnen ”poop” och de många myrorna som förstör livet för president Pooh.

    Idag är det fjärde dagen och ljust, mängder av ryska tanks och armerade fordon rullar in över gränsen. Varje död ryss är en god ryss
    #StandWithUcraine

    Gilla

 6. onkelbjrn 2022-02-26 / 02:04

  Ska bli intressant att följa och se hur det politiska läget kommer att utvecklas i Europa och dess närområde.
  De allra flesta verkar överens om att Ukraina inte kommer att klara av att hålla emot Ryssen. Frågan är bara hur lång tid de klarar. Kommer Ukraina att få stöd av legosoldater?
  Sen blir det intressant att följa hur ryssarna klarar av att hålla landet ockuperat.
  Och NATO landet Turkiet, var har de sin lojalitet?

  Gilla

 7. stigrydmark 2022-02-26 / 00:21

  Eftersom Ukrainafrågan är glödhet lär nog många kommentarer att beröra ämnet. Den stora majoriteten reagerar negativt på Rysslands attack, men glömmer samtidigt att beröra omständigheter. Nyhetsrapporteringen får slagsida och där man för balansens skull inte får glömma USA:s roll, de kuppade i Ukraina och fick stöd av Ukrainska nazister. Östra Ukraina var ryskt fram till 20-talet då Lenin före sin död skänkte områdena till Ukraina.
  Med en stor rysk befolkning reagerade man emot hur Janukovich jagades bort, han var ju folkvald med stort stöd i östra Ukraina. Därför skapades separiststyren. Ingen varaktig lösning skapades.

  Så gorde Putin sitt utspel där han försökte få väst att på något sätt tillmötesgå krav och önskemål. Väst svarade med kalla handen. Det är rimligt att förstå Rysslands syn på alla NATO-baser längs den ryska gränsen, de är ju för Ryssland ett hot. Ryssland agerar sedan med attacken mot Ukraina. Det är mycket tragiskt för Ukrainas befolkning.

  Väst reagerar mycket starkt och negativt med beska omdömen om Putin.
  Jag tycker det kan vara av visst intresse att här jämföra med USA. Demokratin USA har sedan WWII varit i krig, har i nutid startat 7 krig, enbart baserat på geopolitiska intressen, och är ansvarig för 20-30 miljoner människors död. På varje död brukar man uppskatta c:a 10 sårade Ansenliga
  siffror orsakade av en demokrati. Ryssland kommer att ställas till svars för ett diktatoriskt anfall
  där döda och sårade kommer att vara mindre i antal. Som sagt, Ryssland kommer att anklagas och kritiseras med rätta. men USA har nästan aldrig kritiserats och kommer inte att ställas till svars.

  Gilla

 8. Goliat 2022-02-25 / 20:25

  Jag gissar att du inte fick något annat än ”vi har ingen kommentar”, eller liknande.

  De svarar inte på ett skit.

  Gilla

 9. Nils Dacke 2022-02-25 / 19:54

  Tack Thoralf, en kommentar i rättan tid mot alla galningar som härjar på internet och stödjer Putin. Dessa personer har ingen förmåga till historiska kopplingar och vettiga analyser, de lever inom sin egna lilla begränsade bubbla uppfyllda med konspirationsteorier.

  Gillad av 2 personer

 10. Ò Hyra 2022-02-25 / 19:27

  Ja, du borde hålla käft. Du förstår ju inte bakgrunden.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-25 / 19:34

   Frågan är om vem som förstår demokrati!

   Gilla

   • Ò Hyra 2022-02-25 / 19:40

    Frågan gällde bakgrunden. Lägg av med ditt demokratisvammel.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-02-25 / 19:50

    Demokrati är en förutsättning för ett samhälle som kan överleva!

    Gilla

   • Anders G 2022-02-25 / 19:50

    jag tror visst thoralf vet bakgrunden!

    Gilla

 11. Ò Hyra 2022-02-25 / 19:19

  USA har konsekvent trappat upp sin hatretorik mot Ryssland och dess ledning ivrigt påhejad av norrbaggen Stoltenberg. Nato kommer att bli Europas undergång.

  Gilla

   • Ò Hyra 2022-02-25 / 19:42

    Visst är Stoltenberg en diktator, En ful sådan.

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2022-02-25 / 20:07

    Thoralf,

    Svaret på din fråga är med största sannolikhet, Nej !! Om inte helgens helrör redn börjat ta slut…..

    //Gunnar

    Gilla

   • Thoralf A 2022-02-25 / 20:34

    Jag dricker ytterst sällan sprit!!!

    Gilla

   • Ölandsboende. 2022-02-25 / 21:06

    Då har du väl heller inga fullasttimmar?

    Gilla

 12. Ò Hyra 2022-02-25 / 19:16

  Om man stänger in en björn i ett hörn. Är det så konstigt om björnen biter?
  Ryssland är idag omringat av vidriga NATO.

  Vad hade du trott hänt om ryska trupper stått vid USA. gränser?

  När Sovjetunionen och pakten upplöstes flyttade NATO fram sina positioner.
  Nu har dom i praktiken omringat Ryssland.
  Vad tror du hade hänt om ryska trupper stod i Canada eller México?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-25 / 19:32

   ”Om man stänger in en björn i ett hörn. Är det så konstigt om björnen biter?”

   Det gäller alla. Israel är ett under av motsatsen men det begriper inte alla vänstermänniskor.

   Gilla

   • Ò Hyra 2022-02-25 / 19:46

    Björnen kan inte bita, han sitter bakom 4 meter höga murar.
    I Mellanösterns enda demokrati,,,

    Gilla

   • Thoralf A 2022-02-25 / 19:51

    Jag är minst sagt överraskad att du uppskattar demokratin i Israel!

    Gilla

Kommentarer är stängda.