NY DÖDSSKJUTNING I KALMAR

Igår kväll var det en ny dödsskjutning i Kalmar, denna gång på Ängö. Ängö är ett av de lugnaste områden man kan bo på i centrala Kalmar. Jag bor själv på Ängö. Att mordet inträffade på Ängö hänger sannolikt mest samman med Ängöleden, som binder ihop centrala Kalmar med de nordöstra delarna av staden. som t.ex. Norrliden men även Ölandsbron.

Den avlidne är en 25-åring bosatt/skriven i Färjestaden på Öland och han finns namngiven på Flashback och det har också bekräftats till mig att namnet stämmer. Läs Dagens Kalmars artikel.

Personen har utländsk bakgrund som alla andra som skjutits ihjäl i gängkonflikter under 2022. Detta var nummer 16 enligt mina noteringar.

Det borde framstå som alldeles uppenbart att denna utveckling är en följd av den fullständigt vettlösa migrationspolitiken som 7-klöverns partier fört under flera decennier. Det finns dessutom inget som tyder på att det skulle vara någon förändring på gång eller att polisen skulle kunna stoppa skjutningarna. Under 2021 kom den 16 dödsskjutningen den 31 maj, i år inträffade det den 6 mars. Så länge människor köper narkotika kommer det fortsätta. Inför hårdare straff för narkotikainnehav!

2022 ser ut att bli ett mörkt år i både Kalmar och Sveriges historia.

Annons

15 reaktioner på ”NY DÖDSSKJUTNING I KALMAR

 1. Ölandsbonde 2022-03-08 / 20:40

  ”Så länge människor köper narkotika kommer det fortsätta. Inför hårdare straff för narkotikainnehav!”

  Nej. Där har du fel. Narkotikahandeln omsätter ca 10 miljarder och hanteras främst av kriminella ligor. Skulle ”Svenne” sluta knarka betyder det inte att gangstrarna lägger av och låter sig försörjas av socialbidrag.

  De håller inte på med knark för att de gillar knark. De är som vilka affärsmän som helst, fast med annan moral, och håller på med knark för att det ger bra avkastning. Om efterfrågan upphör så sadlar de om till annan verksamhet.
  Glöm inte bort att gängen vunnit över staten och vår polis. De är en maktfaktor som därtill besitter ett hänsynslöst våldskapital. Bra med vapen har de också, även om de skjuter som kråkor. Det är fan i mig patetiskt att politiker tjafsar om licens för magasin till kulvapen samtidigt som en skottlossning sker varje dag med illegala vappen. Nej. De lägger inte av. Jag kan på rak arm tänka mig fyra områden där de kan etablera sig och få goda intäkter. Vilka nämner jag inte.

  Gilla

 2. Ò Hyra 2022-03-07 / 17:01

  Det är bara pojkstreck och utmaningar som beror på svenskens rasism.

  Jerzy Sarnecki, beskrev händelsen, då en polisstation besköts med automatvapen i samband med invandrakravallerna i Ronna år 2005, som en ”inte särskilt allvarligt incident utförd av ”buspojkar”

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2022-03-07 / 16:31

  Rättelse: Det ska tydligen vara Gastens IP och inte Guldfågelns arena. Jag får skärpa mig och faktakolla bättre.

  Men det ändrar inget i övrigt 🙂

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2022-03-07 / 16:08

  Det var tydligen inte bara på Guldfågeln arena det sköts i går? Jag noterar att Kalmar har gjort bra ifrån sig hittills i år och bör nu rimligtvis leda skytteligan. Dödlig utgång är alltid att föredra då kräket/kräken inte kommer att belasta svensk sjukvård eller plåga svenska skattebetalare i framtiden.

  Gillad av 2 personer

 5. Adam 2022-03-07 / 15:15

  Johan Persson och kommunen startar en arbetsgrupp för Ukraina. Är det inte dags att göra en för Kalmars problem också?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-03-07 / 15:21

   Det finns det redan flera av. Den största leds av kommunalrådet Dzenita Abaza, det lokala brottsförebyggande rådet. Hur många har hört något från det kommunalrådet?

   Gillad av 2 personer

 6. Lotta 2022-03-07 / 14:01

  Importerat. Tänk så bra vi hade haft det utan denna förbannade import av problem som pågått i decennier. Det måste till kraftig återvandring annars går landet under.

  Gillad av 3 personer

  • worldpress99 2022-03-07 / 16:00

   Lotta! Den här personen är antagligen inte en import, utan en person som kom hit på annat sätt för ett antal år sedan. I övrigt håller jag med dig.

   Gilla

 7. Otto 2022-03-07 / 13:11

  Framåt Kalmar! /Johan Persson

  Gilla

 8. onkelbjrn 2022-03-07 / 12:51

  Normaltillstånd? Ja vad annat kan man säga. Jag minns 60 och 70- talen. När det skedde ett mord blev det stora rubriker i tidningarna och det kunde skrivas om mordet under lång tid. Polisen klarade upp de allra flesta morden. Idag är det tvärt om.
  Uppklarningsprocenten hos polisen är skamligt låg.
  Och det är många gånger inte polisens fel. Idag är det få som vågar/vill vittna. Misstänkta pratar inte med polisen eller tvärljuget. Domstolarna ställer nästan orimlig tekniska beviskrav och jag tror att man internt hos polisen många gånger vet vem/ vilka som ligger bakom skjutningarna utan att kunna bevisa.

  Jag tror tyvärr att kriminalpolitik kommer att få en undanskymd plats i valdebatterna. Partierna ( 7 klövern) kommer att istället fokusera på Ukraina och NATO medlemskap, försvar sjukvård, skola.

  Gillad av 2 personer

 9. janne 2022-03-07 / 12:27

  Plocka bort kräken från gatorna säger kommunstyrelsens ordförande JP,men jag undrar vem som
  släpat hit skiten för att få upp befolkningsstatestiken så att han har något att skryta med att Kalmar växer.
  Kanske det är dags för rannsakan nu.Eller vad säger du JP.

  Gillad av 4 personer

 10. Högt hårfäste 2022-03-07 / 12:17

  Nu kommer vi få höra om fler poliser och ordningsvakter. Hjälper det…?

  Gilla

 11. Gunnar Karlsson 2022-03-07 / 12:14

  Thoralf,

  Mycket bra skrivet, du kör helt rätt taktik, det finns ingen anledning att hålla igen med kritiken mot de som är ansvariga för detta inferrno !! Sosseriet är helt och hållet ansvariga för importen av dessa kriminella gangsters, i sin jakt på nytt valboskap.

  Och denna skuld måste dagligen bankas in huvudet på de som ännu inte har förstått detta inför valet om drygt ett halvår…..

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 12. Goliat 2022-03-07 / 11:31

  Olof Bråve står och säger ”det här kommer inte bli normaltillstånd i Kalmar”

  Har det inte redan blivit det?

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.