25 reaktioner på ”BORTKASTAD RÖST I VALET

 1. Sven d.ä. 2022-03-13 / 10:30

  Ni som är folkbokförda i Kalmar borde stötta Framtid Kalmar genom att sätta upp er på partiets lista. En lista som upplevs som ‘full’ dvs många namn känns inte som ett litet parti. Jag tror att många namn ger många röster.

  Risker? Står ni efter 5:e plats så kommer ni förmodligen inte in någonstans. Bekanta kanske kommenterar, men är det riktiga vänner så kanske de t o m röstar på dig. Framtid Kalmar har ingen historia som kan smeta av sig på dig. Thoralf har erfarenheten så jag tror inte du behöver anstränga dig så mycket.

  Efter detta val i höst så är det 4 år till nästa, då kanske det är kört på riktigt. Så tag chansen att påverka. Ingen kommer att ta ditt gnäll på allvar om du inte tar tag i saken.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-13 / 12:00

   Jag önskar att några lyssnar på dina ord.

   Gilla

 2. Kalle 2022-03-10 / 17:40

  Magnus Ranstorp, SvD Ledrredaktion

  ##Svenska myndigheter talar ofta om hybridhot från Ryssland och Kina. Men Gulfstaternas finansiering av ideologisk påverkan riskerar också att undergräva vår demokrati.##

  ##Samtidigt råder det tystnad om Gulfstaternas finansiering av ideologisk påverkan genom moskéer, stiftelser och föreningar som verkar för att undergräva våra demokratiska principer och värdegrund.

  Man kan likna utmaningarna med islamistisk extremism vid ett isberg. Det som är synligt över vattenytan är de radikaliserade individer och terrorister som säkerhetstjänster arbetar mot dygnet runt ##

  ##Utländsk finansiering från Gulfstater, Turkiet och Iran sträcker sig in i Sverige likt tentakler genom en heterogen islamistisk miljö: salafister, Muslimska brödraskapet, turkiska Diyanet-systemet, pakistanska Tablighi-rörelsen, Hizb ut-Tahrir, med flera. Ofta är utländsk finansiering av moskéer och stiftelser villkorad med att dessa får en särskild ideologisk inriktning. ##

  ## Utöver Frankrike har ett flertal EU-länder som Holland, Tyskland och Österrike på senare år sett faran med utländsk islamistisk påverkan och börjat dra åt svångremmen.##

  ## I Sverige finns ingen insyn i utländsk finansiering av trossamfund och stiftelser, och därmed står dörren öppen för främmande makt som vill investera i att polarisera och undergräva den svenska demokratin. ##

  https://www.svd.se/dorren-star-oppen-for-frammande-makt

  Pågår ett krig mot svenska ungdommar med våldtäckter och förnedringsrån.

  Gillad av 3 personer

 3. Sven d.ä. 2022-03-10 / 15:07

  Om nu bara Framtid Kalmar kommer in i Fullmäktige så är det inga bortkastade röster. Att rösta på Kalle Anka partiet då är det en bortkastad röst.

  Har du fulla listor, eller så de känns som fulla, så känns det tryggt att rösta på Framtid Kalmar.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-10 / 16:02

   Kan du definiera fulla listor? Så kan jag svara.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2022-03-10 / 17:20

    Jag visste det :). Jag skrev först ”fulla listor” sedan lade jag till ”så de känns som fulla”. Det får inte bara vara Thoralf och 3-4 till i samma ålder och kön (jag skulle passa in där). Det måste vara unga gamla, män kvinnor, geografisk utspritt – och det ska kännas som om de är många. Jag tror man kan klämma in 60 namn på en lista. Så om du får in 20 namn på listan så skulle det kännas bra. Åtminstone fler än SD.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-10 / 17:23

    Berätta även för mig hur det skall gå till att få dessa människor att ställa upp på en valsedel då inte ens de så kallade etablerade partierna klarar av att få ihop en lista som du beskriver. Jag tar gärna emot tips.

    PS
    Det går inte att tvinga människor!

    Gilla

   • Sven d.ä. 2022-03-10 / 19:50

    Jag har tittat på de listor i Kommunalvalet 2018; Fi hade 9 namn, Centern 60 namn, KD 25 namn, Liberalerna 25 namn, MP 20 namn, Moderaterna 39 namn, SD 32 namn, VP 38 namn och Sossarna hela 71 namn. Nu kan jag inte om antal namn är relaterat till antal %. Men jag är övertygad om man måste upp i ett visst antal namn för att vara relevant.

    Jag skulle vädja till dina läsare av denna blog att ställa upp (kanske inte PEO). Låt säga att Framtid Kalmar får in 3 personer, så är det riskfritt för de övriga 17 på de övriga på en 20 namnlistan.

    En annan sak ni kan göra för att få en ”större lista” är att göra som på Liberalernas lista: ”Malin Johansson Östbring, 37år, apotekare, intresserad småbarnsmamma med förnuft och känsla, Kalmar”. Det betyder 2 rader på listan. Listan kommer att se dubbelt så lång i första ögonblicket.

    Hoppas detta hjälper.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-10 / 20:26

    Jag har kämpat under snart ett års tid med att få ihop en bra lista men det går trögt. Många vill stödja men att stå med sitt namn på valsedeln. Det är en helt annan sak.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-10 / 20:27

    Jag antar att du tittade på Kalmar kommun. Men titta på kommunerna runt om Kalmar hur det ser på dessa valsedlar.

    Gilla

  • Andersson 2022-03-10 / 18:35

   Sven! Har du anmält ditt intresse?

   Gilla

   • Sven d.ä. 2022-03-10 / 21:31

    Jag har precis sänt ett email till Thoralf på framtidkalmar@gmail.com om att jag kan tänka mig stå på Kommunlistan. Gör samma sak du.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-10 / 21:53

    Man måste vara skriven i Kalmar kommun för att kunna stå på valsedeln och för att kunna vara valbar.

    Gilla

 4. Högt hårfäste 2022-03-10 / 11:03

  Med ett nytt styre skulle nog byggmarknaden stoppas upp. Nu är det nytt på gång igen mitt emot Gasverksgatan, lägenhetshotell.

  Hur många finns det marknad för?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-03-10 / 11:04

   Byggmanin skulle det stå, men telefonen stavade själv. 🙂

   Gilla

 5. Andersson 2022-03-10 / 05:45

  En röst på Framtid Kalmar är ingen bortkastad röst. I varje fall inte när det gäller kommunvalet. Där kan det mycket väl vara så att Thoralf kommer in. Om fler kandidater ska komma med så ha starka och väl kända namn på listan. När det gäller Region Kalmar är jag mer tveksam. Där kanske finns andra alternativ som kan tilltala väljarna. När det gäller riksdagsvalet är det ytterst tveksamt om det finns något parti att rösta på. Alternativ för Sverige tror jag inte på. Men rösta ska jag om det så blir blankt. Bara för att visa mitt missnöje.

  Om det blir blankt i kommunvalet är en annan sak för min del. Om jag hade bott i Kalmar hade det blivit Framtid Kalmar. Hade jag bott i Sölvesborg hade jag röstat på Sverigedemokraterna. Men nu bor jag i Karlskrona så nu vete fan …

  Gillad av 2 personer

  • ivarandersson 2022-03-10 / 09:05

   En blank röst är inget värd och ger samma resultat som en utebliven röst.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-10 / 11:39

    Den höjer valdeltagandet och indikerar att personen inte gillar något parti!

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2022-03-10 / 18:33

    Att rösta är en rättighet som jag anser man bör utnyttja för att göra sin röst hörd. Att rösta blankt är inte detsamma som att ligga på sofflocket eller röstskolka. Jag har troget röstat vid varje val sedan femtio år tillbaka. Vad jag har röstat på och hur många gånger röstat blankt är min egen valhemlighet. En sak kan jag avslöja. Jag har aldrig röstat på Kalle Anka partiet. Disneys program har blivit så har blivit så enormt dåligt sedan 1970-talet.

    Gilla

 6. Goliat 2022-03-09 / 23:55

  Var JP ute och valkampanjade igår, eller vad var det för dörrknackning Hårfästet och hans gäng gjorde, som han visade bild på?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-10 / 08:05

   Jag hörde att de som dörrknackade var väldigt påtvingande enligt personer som hört och sett dem.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2022-03-09 / 23:38

  En röst på SD ÄR en bortkastad röst.

  SD: ”Vi behöver fler nyanlända till Bjurholm”

  Så SD tycker att den lilla kyrkbyn Bjurholm är i stort behov av ointegrerbara muslimer och analfabeter från Somalia? Jag är extremt nyfiken på inom vilka områden det råder arbetskraftsbrist i lilla Bjurholm i Ångermanland? Är det diskare på Pizzeria Michelangelo eller kanske inom hemtjänsten? Hur länge tror ni att muslimerna/somalierna stannar i metropolen Bjurholm efter att de har fått uppehållstillstånd? Är det inte lika bra att SD ingår i någon sorts valteknisk samverkan med partiet Nyans på en gång? Det är ju där förrädarna i SD hamnar förr eller senare.

  Jag orkar INTE mer.

  https://sverigesradio.se/artikel/m-och-sd-vi-behover-fler-nyanlanda-till-kommunen

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2022-03-10 / 12:22

   Jo, jag läste det där också. Två gånger! För jag trodde inte det var sant. Men det var det!

   Gilla

   • onkelbjrn 2022-03-10 / 17:04

    Om man ser vad som verkar ha hänt med SD under de senaste 4 åren så kan man undra vad som sker i partiet.
    Har man ändrat politik. Eller har man försökt ge intryck av att ha ändrat sin politik bara för att komma in i gemenskapen hos M KD och L.
    Annie Lööf fortsätter med en dåres envishet att hävda att man aldrig ska sammarbete med SD. Fast hur blev det med skon som hon lovade att äta?
    SD verkar ju även kasta ut trevare till S.

    Jag tror många har blivit tveksamma till SD bara för att man inte vet var man har dem. Ett parti måste vara tydliga för att man (förhoppningsvis) ska kunna lita på dem och veta var de står i olika politiska frågor.

    Gilla

Kommentarer är stängda.