VEM HAR ANSVARET FÖR ”KRÄKEN”

Minst 75 procent av befolkningsökningen sedan 2004 består av personer med utländsk bakgrund. Enligt den gamla definitionen som gällde fram till 2002 så är det 89 procent.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har uppenbarligen övergett mantrat ”alla människor lika värde”. Under alla mina år i Kalmar kommunfullmäktige (2006-2022) har jag hört Johan Persson och hans socialdemokratiska ledamöter upprepa ”alla människors lika värde” varje gång vi debatterat migration och integration.

På sin blogg, på sin Facebook och i intervjuer kallar nu Johan Persson personer för kräk, ”polisen ska plocka bort dessa kräk från gator och torg”.

Johan Persson har fått kritik för sitt ordval ”kräk” men han håller fast vid sina uttalanden och givetvis så störtar ett stort antal kända socialdemokrater och andra personer till för att ge Johan Persson sitt stöd. Man kan häpna över vissas kommentarer som försvarar ordvalet på Johan Perssons Facebook. Personligen har jag inget problem med att kalla dessa kriminella personer för kräk eller avskum eller något annat lämpligt epitet.

Det blir dock lite av hyckleri för min del. Men jag förutsätter att Johan Persson och Socialdemokraterna från och med nu slutar att i tid och otid kasta ur sig ”alla människors lika värde” så fort migration eller integration debatteras.

Men Socialdemokraterna och Johan Persson kan aldrig svära sig fri från utvecklingen i Kalmar och den kriminalitet som utvecklats under många år och som nu kulminerat med två dödsskjutningar!

Båda personerna som har skjutits ihjäl har utländsk bakgrund och tittar man på namnen på de som dömts för narkotika brott i Kalmar och kan antas ingå i det så kallade Norrlidengänget så är det nästan uteslutande namn som tyder på utländsk bakgrund.

Utvecklingen är en följd av den hejdlösa invandringen från framförallt MENA-länder och enligt socialdemokraternas mantra ”alla människors lika värde”. Ett mantra som dessutom är felöversatt från engelskan, för att det ska passa de svenska vänsterpolitikerna.

Hyckleriet har med andra ord inga gränser i Sverige!

Jag kan dock stå med rak rygg och kan inte beskyllas för utvecklingen i Kalmar. Jag är väl den enda politiker som ända sedan 2006 argumenterat för begränsad invandring eller invandringsstopp till Kalmar under alla dessa år i kommunfullmäktige. Jag har inte fått stöd vid ett enda tillfälle från något av de andra sju partierna i kommunfullmäktige.

Däremot har de kastat diverse fula epitet efter mig under dessa debatter i kommunfullmäktige eller i insändare i lokaltidningarna! Vilket media gärna citerat.

Det var Mattias Adolfson (S) som Barometern 29 januari 2018 citerades i rubriken till en artikel om KF-mötet.

Den utveckling vi sett under senare tid kommer inte försvinna, utan den kommer vi få leva med. Det är bara att titta på utvecklingen i utanförskapsområden i storstäderna. Där enklaverna tar över kontrollen av hela stadsdelar, där religiösa grupper inför egna rättssystem och kvinnorna nedvärderas.

Eftersom Johan Persson och Socialdemokraterna fortsätter att driva samma politik och att Kalmar kommun skall växa med minst 1 000 personer varje år, oavsett bakgrund eller utbildningsnivå på dessa personer så kommer den negativa utvecklingen fortsätta.

Snart kommer ny statistik från SCB och den kommer med stor sannolikhet vissa att även under 2021 så består befolkningsökningen till största delen av personer med utländsk bakgrund.

Jag är dessutom övertygad om att merparten av dessa nya kommuninvånare med utländsk bakgrund bosätter sig i Norrliden, Funkabo, Oxhagen och Snurrom. Samtidigt pågår det nu en ”white flight” från flera av dessa områden. Kalmar blir en allt mer segregerad stad.

Ansvaret ligger helt och hållet på Johan Persson och hans socialdemokratisk knapptryckarkompani i Kalmar kommunfullmäktige.

PS

Jag hörde i veckan att man i folkmun döpt om Snurrom till Slumom.

Annons

23 reaktioner på ”VEM HAR ANSVARET FÖR ”KRÄKEN”

 1. Fredrik. 2022-03-12 / 13:45

  Statistiken kommer bli missvisande framöver då redovisningar av födelseland och föräldrarnas födelseland kommer att bli ”inrikes” för nästan alla oavsett ursprung då alla som NU föds i landet genererar ”svenska” barn när de i sin tur föder barn. Oavsett ursprung.

  Med tiden så kommer det bli bara svenskar i sverige, men med olika ursprung och olika grad av uppblandning/särskiljning/egenart/självständighet/kalladetvadduvill. Exempelvis har vi ju sen länge redan haft romer och samer som minoriteter, framöver kommer det förmodligen även bli att sörlänningar är en minoritet om den stora importen av människor från afrika och mellanöstern fortsätter. Enkel mattematik där den grupp med störst summa är majoritet och alla andra.. får rätta sig efter vad majoriteten bestämmer.

  Jag tror för övrigt att merparten som kommer från ukraina inte vill vara i sverige mer än absolut nödvändigt, de vill förmodligen tillbaka till sitt och starta reparationen av sitt land så fort de kan.
  Mvh Fredrik.

  Gilla

 2. Anders G 2022-03-12 / 06:55

  thoralf, bara mena-folk som kör bussar. var är svenskarna?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-12 / 09:03

   MENA-ungdomar respekterar MENA-chaufförer men inte svenska chaufförer. Det kan vara en förklaring. Omvänd rasism.

   Gilla

 3. Andersson 2022-03-12 / 06:32

  ###
  https://www.barometern.se/torsas/stenen-som-visar-en-annan-vag-an-krig-4b013bc8/

  Stenminnen i Småland
  Stenen som visar en annan väg än krig
  En sten på gränsen mellan Kalmar och Blekinge län vittnar om märkliga saker:
  Europas första blitzkrig – där Sverige invaderade Danmark.
  En fiskhandlare som väljer att bära med sig stenen för alltid.
  Och en lunch då drottning Silvia åt upp tallriken.
  Den här stenen påminner oss också om fredens rätta värde.
  ###

  Barometern skriver om historien. Skriva om krig tycks vara ämnet för dagen. Sidan är bakom betalvägg men jag kan inte tolka rubriken annat än på ett sätt.

  Fredsstenen i Brömsebro vittnar om fred som slöts på riksgränsen efter ett krig mellan 1643 och 1645. Det var i slutet av 30-åriga kriget och det kriget kan knappast kallas blitzkrig. Sverige försökte sig på att invadera Skåne men detta var en misslyckad militär operation.

  Att här stenen skulle påminna oss om fredens rätta värde förstår jag inte. 1657 var det dags igen och vid freden i Roskilde 1658 avträdde Danmark bland annat Blekinge och Skåne till Sverige. Det kriget var en snabb affär. Stenen i Brömsebro har alltså inte ett dugg att göra med att Skåneland blev svenskt.

  Senare samma år var det dags igen. Krig mot Danmark med fred 1660 i Köpenhamn. Då hade kung Karl X Gustaf just dött och efter honom kom Karl XI och därefter Karl XII.

  Stenen i Brömsebro påminner mig om en fred som inte varade längre än tolv år.

  Gilla

 4. Tony 2022-03-11 / 20:25

  Johan Persson och andra PK nissar borde gå en Bildnings kurs, dock inte hos ABF,för
  dom borde själva gå en bildningskurs?
  Tänk så fel det har blivit, 68 vänstern, avkomma till 40 talisterna,och sen deras barn har
  totalt misslyckats att bygga vidare på den grund som lades framför deras fötter efter
  kriget, men av detta har det bara blivit pannkaka. I 30 år, och det gäller både journalister
  och andra stebrar har dom använt all sin tid till att bekämpa alla som haft ideer om hur
  Sverige skulle skötas, nu ser vi resultatet, totalt fiasko.
  Men ingen absolut ingen av dessa kan stå upp och erkänna hur fel dom haft?

  Ynkryggar är den mildaste benämning av dessa herrar o Damer,för det har inte blivit
  bättre sen det andra könert blev makthavare!

  Gillad av 2 personer

 5. Bjursnästomte 2022-03-11 / 19:44

  Den värsta prognosen från Migrationsverket är 200 000 flyktingar till Sverige. Dessa ska ha skola, jobb och bostäder. Vi har det redan tufft på dessa områden.

  Hur många lador med pengar har Sverige? Vi har precis gått igenom en pandemi och ny våg är väl att vänta till hösten. Är dessa ukrainare vaccinerade?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-03-11 / 23:42

   Sverige tycks ha obegränsat med pengar. Vi öste ut pengar och bidrag under pandemin och nu kommer detta. Vad kan flyktingvågen tänkas kosta skattebetalarna?

   Hörde på Rapport någon flykting säga att hon ville jobba så fort som möjligt i Sverige. Visst är det bra, samtidigt har vi mängder med långtidsarbetslösa svenskar som aldrig kommer ut i jobb. Det lär knappast bli lättare nu.

   Hur många nya svartjobb lär uppstå inom t.ex. bygg, lokalvård och restaurang?

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-03-11 / 23:54

   Bjurnästomte,

   Visst är de vaccinerade, både mot socialism och Koranen !!

   //Gunnar

   Gillad av 1 person

 6. Otto 2022-03-11 / 17:08

  Johan måste väl vara nöjd nu. Massa flyktingar och fler invånare till kommunen!

  Hur ska vi försörja alla?

  Gilla

  • Lars Johansson 2022-03-11 / 22:10

   Skulle vara intressant om Johan skulle identifiera kräken? Är det hans röstboskap eller vad menar han?

   Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2022-03-11 / 16:54

  Att skicka hem kräken till Afrika och Mellanöstern är den enda lösningen. Om vi ska ha möjlighet att ge över 200 000 ukrainare tillfälligt skydd så måste vi skicka hem minst 200 000 negrer och muslimer. Det är alltså dags för parasiterna att åka hem.

  200 000 ukrainare till Sverige innan sommaren
  https://samnytt.se/200-000-ukrainare-till-sverige-innan-sommaren/

  Gillad av 1 person

 8. onkelbjrn 2022-03-11 / 12:18

  Sent ska syndaren vakna, heter det ju. Undrar hur många kommunalråd som sitter och ångrar den invandringspolitik de varit med och fört.
  Anar vi fler kappvändare ?

  Appropå kappvändare. Nu börjar SD funder på NATO medlemskap.

  Gilla

 9. Anders J 2022-03-11 / 10:03

  Precis, det står väl nåt i stil med ”born with equal dignity and rights”?

  Det innebär att om man inte sköter sig har man förverkat den värdighet man föddes med.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-03-11 / 12:23

   Språk är svårt när man försöker krångla till det. på aftonbladet.se står det att läsa:

   ”Madison Cawthorn var en av 15 republikaner i representanthuset som tidigare i veckan röstade emot att förbjuda rysk oljeimport till USA.”

   Jag hänger upp mig på slutet av meningen ”… röstade emot att förbjuda rysk oljeimport till USA”

   Jag anser att det borde vara ‘röstade emot ett förslag att förbjuda import av olja från Ryssland’

   Varför ska man krångla till det så pass att man nästan säger emot sig själv? Finns det en tanke bakom eller är det översättningen som fallerar? Jämför:

   ”U.S., European allies discuss banning imports of Russian oil” [valutahandel.se]

   Aftonbladets ordvändningar finns på flera sajter. Varför länkar man inte till sidorna där man har hämtat informationen. Svensk tidningsjournalister ägnar sin tid till klippa och klistra. Sedan använder de google translate och så är artikeln färdig. Alltid fort men ofta fel.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-11 / 13:59

    En bra poäng men sannolikt beror det på dålig journalistik och rent hafs.

    Gilla

 10. ivarandersson 2022-03-11 / 08:55

  Igår uppmärksammade Efterlyst TV3 skjutningarna i Kalmar. Ingen Johan Persson intervjuades så han slapp att säga kräk i TV.

  Gillad av 2 personer

 11. janne 2022-03-11 / 07:15

  Plocka bort kräken från gatorna säger kommunstyrelsens ordförande JP,men jag undrar vem som
  släpat hit skiten för att få upp befolkningsstatestiken så att han har något att skryta med att Kalmar växer.
  Kanske det är dags för rannsakan nu.Eller vad säger du JP.

  Gillad av 3 personer

 12. Högt hårfäste 2022-03-10 / 23:36

  Vad är grejen med att växa när majoriteten av de som kommer inte kan försörja sig själva? Allt för att kunna basunera ut att ”se så bra vi är, här vill alla bo”.

  Det är tydligen en fjäder i hatten för Johan!

  Gilla

 13. Goliat 2022-03-10 / 23:08

  Johan är manisk efter befolkningssiffror. Så gott som dagligen är det raljerande om att kommunen växer mest av alla residensstäder och om att flytta från Stockholm till Kalmar för att få livskvalitet.

  Är det de högst utbildade som flyttar till livskvaliteten? VD’s, jurister, läkare, sjuksköterskor m.fl.?

  Johan har uttryckt många gånger att jobb är numera inte det viktigaste, utan det är livskvalitet. Kan det vara ”kräken” han syftar till?

  Jag finner inga ord!

  Gillad av 3 personer

 14. Andersson 2022-03-10 / 22:38

  Så här skriver expressen.se om de ukrainska flyktingarna:

  ##
  De flyr men vill inte till Sverige: ”Maffialand”
  Många krigsflyktingar vill inte till Sverige * ”Förvrängd bild om gängkriminaliteten”
  ##

  Det är rubriken på förstasidan. Själva artikeln är bakom betalvägg. Vem citerar Expressen när de skriver ”Maffialand”? Vem citerar Expressen när de skriver ”Förvrängd bild om gängkriminaliteten”.

  Hur ska läsarna kunna avgöra vad som är fakta och vad som är falskt när Expressen undanhåller sina källor? Det här luktar illa och det bådar inte gott för framtiden i vårt land.

  Jag tror att en folkgrupp kommer att hetsa mot andra folkgrupper. Det kan sluta mycket illa. Den yttre fienden är inte lika farlig som den inre. Men nu ska de göra lumpen och lära sig pricka rätt med bössan. Det låter tryggt. Kommer den allmänna värnplikten gälla även tjejer med hijab och burka? Spräcklig burka? Sverigedemokrater tillåts inte ens vara med i hemvärnet.

  Hur resonerade statsministern när hon inte vill släppa in flyktingar i vårt Sverige? Såg hon någon hotbild? Varför ändrade hon sig?

  Gillad av 4 personer

  • onkelbjrn 2022-03-11 / 10:17

   Håller med om det mesta och jag har också undrat över regeringens inställning till de Ukrainska flyktingarna. Denna ovilja som regeringen verkar ha, har vi inte märkt när det gäller MENA folket. Och under det senaste decenniet har det vält in anhöriginvandrare från dessa länder. Har vi hört någon från regeringen yppa det minsta om att vi inte har råd? Eller att man beslutat om att de som tar hit sina anhöriga själva ska få stå för kostnaderna?

   Nej, jag tror regeringen inser att dessa Ukrainare som kommer, de är antisocialister och såna vill man inte ha hit.

   Gillad av 2 personer

   • Gunnar Karlsson 2022-03-11 / 13:10

    Onkelbjrn,

    Visst ligger det mycket i det du skriver, har man en gång varit en del av Sovjetunionen är sannolikhet mycket stor att man har en livslång immunitet mot allt vad socialism heter.

    Dessvärre finns det minst en ytterligare stor förklaringsfaktor. När Sosseriet övergav den svenska arbetarklassen som sin kärnväljare (eller var det tvärtom) och ersatta dem med de arbetsvägrande ekonomiska turisterna från MENA-länderna så uppstår nu helt plötsligt konkurrenssituation när välutbildade och socialt anpassningsbara ukrainare knackar på dörren.

    Denna rädsla hos Sosseriets nya kärnväljare för de riktiga flyktingarna från Ukraina förklaras mycket bra i Samnytts artikel nedan.

    //Gunnar

    https://samnytt.se/ensamkommande-rasar-mot-svenskt-valkomnande-av-ukrainska-flyktingar/

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.