SVEPET

Bagdad Bob har fått en ny och värdig efterträdare. Har Ryssland bara lögnare som företrädare? Det är ju inte vem som helst heller men det gör sig säkert bra i rysk TV.

Vem kommer lita på Ryssland från och med nu? Putin är en lögnare, Lavrov är en lögnare!

Socialdemokraterna i Kalmar har satt sin valsedel till kommunfullmäktige skriver Barometern idag. Magnus Uhr har satt sin titel som skogsarbetare på valsedeln men på sin Facebooksida presenterar han sig som direktör. Är det någon form av personlighetsklyvning?

Centerpartiet i Högsby går från klarhet till klarhet kan man också läsa i en artikel i Barometern. Jag önskar Centerpartiet lycka till i Högsby.

Annons

30 reaktioner på ”SVEPET

 1. Ölandsbonde 2022-03-13 / 15:57

  Värst vad många som blivit experter på ryska lögner och propaganda. Intressant att se några källhänvisningar, bortsett från MSMS’ klippningar.

  Dessutom tycker jag den gamla svenska devisen
  :
  Alliansfrihet i fred.
  Neutralitet i krig.

  var ganska bra även om det partnerskap med Nazityskland och rysshatet inte bar full utdelning.

  Gilla

 2. Hans 2022-03-13 / 09:20

  ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar.”

  Bondeförbundets partiprogram, punkt 4, 1933

  På den tiden var det svenskarna som gällde för Bondeförbundet/Centerpartiet!

  Gilla

 3. Adam 2022-03-12 / 19:55

  Nu är grisen Bert snabbt framme och ser klöver i massor när nya asylboenden ska öppnas. Sedan sitter han i sin kanal och tigger Swish för fulla muggar.

  Äckligt är bara förnamnet!

  Gilla

 4. Anders G 2022-03-12 / 17:35

  Thoralf, nu är SDs riksdagslista spikad. Några tankar och funderingar?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-12 / 18:22

   Om det inte blev några förändringar så har den sina stora brister. Kompetens är i så fall inte det viktigaste för partiledningen.

   Gilla

   • Bergman 2022-03-12 / 19:26

    Fast åtminstone Elsa Widding är väl känd för sin kompetens.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-12 / 21:28

    Det gäller givetvis men jag tittar lite på de som ställts utanför.

    Gilla

   • Goliat 2022-03-12 / 23:58

    @ Thoralf
    Röstar medlemmarna om listorna rakt av, eller om varje enskilt namn och om något ska bytas ut?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-13 / 08:23

    Vad jag förstår så har det funnits en alternativ lista med 60 namn och då är det hela listan man röstar om. Men den alternativa listan har vad jag vet aldrig vunnit över valberedningens förslag, det vill säga partiledningens lista. Valberedningen är styrd av partitoppen.

    Det är egentligen tragiskt att SD efter 12 år i riksdagen inte låter distrikten bestämma sina egna valsedlar i den egna riksdagsvalkretsen. I Kalmar läns riksdagsvalsedel kommer det bara finnas 2 namn från Kalmar län bland de första 60 namnen på valsedeln. Det är inte värdigt ett parti som suttit 12 år i riksdagen men så blir det i ett toppstyrt parti.

    Gilla

 5. Anders G 2022-03-12 / 15:10

  Två män rymde från förvar – hotade med sprej
  Två män i 25-årsåldern har rymt från Migrationsverkets förvar i Gävle. De hotade personal med pepparsprej efter att ha fått hjälp av personer på utsidan.

  – De tog sig ut och försvann springande från platsen. De har utvisningsbeslut på sig, säger Daniel Ågren, befäl på polisens ledningscentral, till TT.

  Gilla

 6. Kalle 2022-03-12 / 14:32

  ## Ryssland varnar Sverige igen##

  Publicerad 12 mars 2022 kl 13.15

  ## INRIKES. Ryssland varnar återigen Sverige och Finland för att ansluta sig till Nato. Samtidigt hotar man med att man kommer att betrakta alla fortsatta vapenleveranser till Ukraina som ”militära mål”.##

  https://www.friatider.se/ryssland-varnar-sverige-igen

  Ryssland vill slå till höger och vänster utan några hänsyn.

  Undrar när och om Putin kommer att avsättas innifrån Kreml.

  Ju större de blir dessto hårdare fall!!!

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-03-12 / 20:10

   Kalle kan du backa upp ”Undrar när och om Putin kommer att avsättas innifrån Kreml.”?

   Ryssland hade ett val under andra delen av förra året. Visserligen förlorade han något i stöd, men trots allt kom hans parti över 50%. Svenska valobservatörer tyckte att valet skötes bra. Men om det gjorde det vet jag inte.

   Vad tycker ryssar om Putin? Inte vet jag, men kan mycket väl vara så att han är omtyckt. Putin var ledare under det 10 åriga kriget i Afganistan så jag tror inte ryssarna bryr sig så mycket om några månaders krig i Ukraina. De tog Krim utan problem. Jag tror den äldre generationen de som levde under Sovjet lever i den tron att Ukraina är en del av Ryssland.

   Vad jag är emot vi sätter upp förhoppningar; ”Putin blir avsatt”, ”Ryssland har redan förlorat”, ”militärkolonen har fastnat, bensinen slut etc”, ”Zalensky slår tillbaks”, ”Ukrainarna vinner…” etc, etc..

   Vad vi ser är en stormakt med kärnvaten som slår ned på ett svagt land. NATO, EU, USA verkar bara prata och prata. NATO kommer tydligen inte att gå in i Ukraina, som de gjort i andra länder. De gjorde inget när Krim togs av ryssarna. Vad jag hörde senast på radion är att IKEA, MacDonalds, VISA och andra stora företag ställer in sin verksamhet i Ryssland – jag tror Putin struntar i det.

   Om Ukraina och väst ska vinna över Putin och Ryssland, så får Ukraina och väst vara smartare än de. De räcker inte att komma med platityder. Vi måste analysera situationen realistiskt.

   Jag tror att den part som kan få över Kina på sin sida vinner. Alternativt att Ukraina ger upp mot ett stor insats från väst i nivå med Marshallplanen.

   Jag hoppas verkligen att Ukrainas folk kommer ur detta på ett bra sätt, oavsett om de vinner eller inte – så är de förlorare med döda, förstörda städer, medborgare utsprida över hela Europa.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-12 / 21:31

    Angående valet så finns det väl ingen opposition som får något utrymme.

    Gilla

   • Karl W 2022-03-13 / 09:29

    Putin lär ha 71% stöd just nu. Att oppositionen inte får något stöd är väl bara ett klart tecken att den valde ledaren Putin följer folkviljan och har solitt folkstöd. Vad Ryssland gör idag är samma sak som vad Sovjet gjorde 1945 när man stoppade nazisterna i Tyskland. Det kostade över 13 miljoner ryska liv. Nu gäller det att stoppa dagens USA och nazisterna. Gärna, inga fler amerikanska anfallskrig som Vietnam eller Irak. Det är inte Ukrainas folk Ryssland kämpar mot, utan som 1945 deras överlöpare.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-13 / 10:21

    Det är inte underligt att världen ser ut som den gör med individer med dessa uppfattningar och historieförfalskningar. Tillåts det någon opposition i Ryssland eller i enpartistaten Kina. Har du hört talas om Navalny för att bara nämna en person.

    Jisses så förvridna vissa personer är. Det värsta är att de tror på det också!

    Gilla

   • Karl W 2022-03-14 / 11:15

    Förlåt att jag råkade sparka dig på smalbenet. Det gjorde tydligen ont. Själv har jag bott i många av dessa länder under mitt liv, och det är kanske svårt att acceptera, men alla fungerar inte som Sverige eller USA. Jag är även tillräckligt gammal för att ha varit i Tyskland alldeles efter kriget, och ”historien” är förhandsinformation från de som var med. Dom borde väl ha vetat. När det gäller Kina är det överhuvudtaget inte en ”partistat”. Kina har inga ”partier” efter svensk modell, man har nio folkrörelser som man blir medlem i, inte röstar på. Genom dessa folkrörelser styrs Kina kontinuerligt, folket påverkar och styr beslutet som dom berörs av. Ryssland kan jag inte så mycket av, men om Putin har 71% stöd och ”oppositionen” Navalny 1.2%, så låter det i alla fall rätt demokratiskt att Putin leder landet. Jag ”tror” inte på någonting, jag upplever det och deltager varenda vecka när det gäller Kina. Inte någon ”källa” utan handgripligt deltagande där jag kan uppleva resultatet.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-14 / 11:23

    Det är väl Putins egen opinionsundersökning. Tror du verkligen på denna. Varför försöka mörda en oppositionspolitiker som bara har stöd av drygt en procent av befolkningen.

    Försök och tänk efter lite, om det inte är för svårt. Men är man van vid Kina så kanske det blir svårt med demokrati och frihet. Vi ser vad som hänt i Hongkong de senaste åren. Det är exempel på din demokrati!

    Gilla

 7. Ölandsbonde 2022-03-12 / 14:22

  För er som saknar RT så finns kanalen tillgänglig på https://odysee.com
  Sök på RT.

  Ganska märkligt att så många här förlitar sig på SVT och andra MSM-kanaler numera. Har ni blivit rädda för ”klimatet” ocksål?

  Gilla

 8. Fredrik Östman 2022-03-12 / 13:19

  Man skall kanske tänka efter lite innan man väljer om man vill tro Rysslands eller USA:s utrikesdepartement. Det är ju ändå det senare som styr och driver globaliseringen. Inte det förra.

  Gillad av 1 person

  • Bergman 2022-03-12 / 17:39

   Med risk att bli missförstådd i dessa tider när ryssar tvingas åka hem bara för att de spelar bandy, så känner jag mig ändå böjd att hålla med dig.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-03-12 / 18:25

    Ryssland har ingen respekt för en demokratisk utveckling!

    Gilla

   • Bergman 2022-03-12 / 18:59

    Men bandyspelarna ger f-n i politiken bara de får spela bandy och umgås med kompisar.

    Gilla

 9. Lotta 2022-03-12 / 10:27

  Vi skall inte tillbaka till 2015 men: ”Migrationsverket räknar med att det kan komma mellan 27.000 och 212.000 flyktingar till Sverige från Ukraina fram till halvårsskiftet.”

  Gilla

  • ivarandersson 2022-03-12 / 18:22

   Idag är det kvinnor och barn som kommer. Män mellan 18 och 60 kan inte fly från Ukraina.
   2015 var det män som kom som ekonomiska flyktingar och hade lämnat familjen i nåt flyktingläger.

   Gilla

 10. janne 2022-03-12 / 10:25

  Ryssarna är som sossarna,legitimerade lögnare bara att kolla på Ygge Mogge Farman
  Strandskatan JP ja i stort sett alla som representerar sossarna,ynkligt är bara förnamnet.
  Men dom är inte ensamma,utan dom flesta partierna är lika duktiga på att ljuga,bedrövligt.

  Gillad av 2 personer

 11. Anders G 2022-03-12 / 09:49

  thoralf, varför är Kalmar FF – Halmstads BK inställd 15/3?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-12 / 10:21

   Troligen för att Kalmar FF gick vidare i svenska cupen och spelar kvartsfinal mot Djurgården idag och vid vinst spelar man semifinal nästa helg. Då blir spelprogrammet för tätt.

   Gilla

   • Anders G 2022-03-12 / 14:53

    Djurgården leder välförtjänt med 2-0.

    Gilla

 12. ivarandersson 2022-03-12 / 09:17

  Socialdemokraterna i Kalmar har ont om arbetare så därför får Magnus Uhr titeln som skogsarbetare på valsedeln. Arbetarepartiet ???

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.