BLIR DÖDSSKJUTNINGAR OCH OTRYGGHET EN VALFRÅGA I KALMAR

Om mindre än en månad skall partiernas namnvalsedlar vara inlämnade till Länsstyrelsen. Det innebär att det fortfarande finns en chans för dig att anmäla ditt intresse för att kandidera i kommunvalet för Framtid Kalmar.

Vi vill gärna att vi blir fler personer som kandiderar för Framtid Kalmar i kommunvalet.

Otryggheten har slagit klorna i Kalmar efter två dödsskjutningar under mindre än en månad. Dessutom flera skjutningar mot bostäder i Snurrom, Norrliden och på Kvarnholmen. Socialdemokraternas och kommunalrådet Johan Perssons favoritperson i invandringstäta Norrliden, Shemsi ”papi” Brahimi, kallar den grova brottsligheten för ”dumma saker” i en artikel i Barometern.

Är de så Socialdemokraterna ser på den grova brottsligheten i Kalmar, som ”dumma saker” så kan vi inte förvänta oss något annat än fortsatt otrygghet.

Det blir mer saft och bullekalas, kommunala grillfester med halalkött och ekonomiska bidrag till muslimska föreningar med tvivelaktiga syften. Föreningar som ägnar sig åt diskriminering av kvinnor och som har islamistiska värderingar.

Den 11 september är det val till kommunfullmäktige. Om du delar våra uppfattningar och vill förändra den negativa utvecklingen i Kalmar så är du välkommen till Framtid Kalmar och att kandidera till kommunfullmäktige.

Tag chansen och gör skillnad i Kalmar!

Annons

9 reaktioner på ”BLIR DÖDSSKJUTNINGAR OCH OTRYGGHET EN VALFRÅGA I KALMAR

 1. Sven d.ä. 2022-03-15 / 14:26

  Jag tycker att de som kan ska sätta upp sig på vallistorna för Framtid Kalmar. Vad är det värsta som kan hända? Ni blir knappast rullade i tjära och fjädrar och får rida baklänges på en åsna genom Kalmars gator! Kanske uppmärksammas ni kanske inte. Kanske kommer ni in i Kommunalfulmäktige, men för de flesta inte. Vill man göra skillnad så är detta tillfället, och Thoralf måste lämna in namnen senast 8 april. Inte många dagar kvar.

  Jag är övertygad om att ju fler namn på vallistorna dessto fler röster.

  Gilla

 2. Kalle 2022-03-15 / 12:29

  Tillbaka till 2015. -14 mars 2022

  Saxat från Rebecca Weidmo Uvells blogg

  ##
  Men i mångt och mycket är det 2015 igen. Vi har nämligen exakt samma regler i Sverige som då, förutom att vi inte delar ut permanenta uppehållstillstånd. Och 2015 var bara 7 år sedan. Och vad gäller mottagandet nu och då är det ingen skillnad om de som kommer är européer, araber eller afghanska hazarer från Iran.

  Vad gäller insatser från svenska institutioner, system och skattebetalare i Sverige är situationen exakt samma. Det spelar ingen roll om personen som kommer hit pratar det slaviska språken ryska eller ukrainska eller arabiska. De har lika svårt att lära sig svenska ungefär. Och bara för att Ukraina ligger i Europa är det inte Sverige, långt ifrån.

  Ukraina är ett av Europas fattigaste länder. Korruptionen är utbredd, alkohol- och narkotikamissbruket är stort och medianlönerna låga. 2018 skrev världsbanken om det dålig ukrainska skolsystemet där barnen inte ens har rimliga böcker och lokaler.
  ##

  ##Landet [Ukraina ] är nummer tre på listan över mest kriminella länder i Europa och är navet i människohandeln in till Polen, Tyskland och andra EU-länder. ##

  ## När kriget väl är slut i Ukraina kommer inte en enda person frivilligt flytta hem. Så funkar det nämligen med alla andra flyktinggrupper. Det är fred i Somalia, ändå lämnar inte många somalier den bekväma av andra försörja tillvaron i Sverige, de som försörjs av andra alltså. Det finns inga skäl att anta att läget kommer ändras bara för att de fattiga som nu kommer är från Ukraina. Vi har för bra system för dem för det. ##

  ## Eftersom man i Sverige bara kan tänka en tanke åt gången och att alla tenderar att fokusera på just den måste någon lyfta den andra sidan. ##

  ##
  Vi ska ta emot även denna flyktingvåg. Och till skillnad från förra gången har vi ett ansvar nu eftersom det är ett europeiskt land. Men nu är det dags ställa krav inte bara på dem utan på samtliga som kommit hit som flyktingar och som ännu inte är självförsörjande, oavsett när de kom hit.

  Tyvärr är jag just nu skeptisk till att det ens finns en politiska vilja att göra rätt den här gången.
  ##

  https://uvell.se/2022/03/14/tillbaka-till-2015/

  Alla mynt har två sidor!!! Uvell ser nyktert och klarsynt på flyktingsituationen i sverige just nu. Heder åt Uvell.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2022-03-15 / 15:17

   Så blev hon också satt så långt ner på moderaternas riksdagslista att hon inte skulle ha en chans att bli invald. Hon tog konsekvenserna och lämnade medlemskapet.

   Vi ser parallellen från SD hur man mobbar duktiga och vidsynta medlemmar som t ex Thorvald som ses som hot mot bänknötarna.

   Men deras synpunkter finns kvar. Jag läser Uvell, Westerholm och Thoralf varje dag.

   Gillad av 3 personer

 3. Ludvig 2022-03-15 / 07:09

  Hade man bott i Kalmar Kommun då hade rösten hamnat hos Framtid Kalmar.

  Gillad av 5 personer

 4. onkelbjrn 2022-03-15 / 01:53

  När det gäller grova brott som skjutningar är ju kommunens möjligheter begränsade för att bekämpa dessa. Men helt utan möjligheter är man ändå inte, om man bara vill. Men tyvärr saknas viljan allt för ofta.
  Problemet har ju varit Morgan Johanssons, men där har det ju inte hänt så mycket. Man har visserligen skärpt straffen för en del brott, men det har ju uppenbarligen inte hjälpt. Samtidigt har domstolarna börjat ställa orimligt höga krav på bevisning.

  Att börja ställa krav på folk som valt en kriminell bana verkar inte ligga i sossarnas natur, lika lite som att man borde ställa krav på folk som kommer till landet och saknar id-handlingar

  Gillad av 4 personer

 5. Anders G 2022-03-14 / 23:22

  Thoralf, när får man reda på vilka som är med på Sds lista i Kalmar?

  Jag tror Herr o Fru K petas.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-15 / 06:20

   När SD lämnar in sin namnvalsedel till Länsstyrelsen, vilket skall göras senast den 8 april.

   Gilla

 6. Goliat 2022-03-14 / 22:34

  Det kommer bli en fruktansvärt intressant valrörelse. Skottlossningar, kriget, inflation och drivmedel/energipriser.

  Hoppas Hårfäste knackar på hos mig. Då ska jag säga vem jag ska rösta på.

  Kommer JP kliva av vid ett nederlag?

  Gilla

  • ivarandersson 2022-03-15 / 08:59

   JP sitter tryggt kvar. Regeringen mutar med valfläsk. De rödgröna gillar spänningen med busstreck (skjutningar) och invandrare från MENA.

   Gilla

Kommentarer är stängda.