BLIR DET STORBRÅK INOM SOCIALDEMOKRATERNA

Den pensionerade journalisten Ulf Carlsson skriver då och då en artikel i Barometern. Idag kan man läsa en väldigt intressant artikel om hur Socialdemokraterna ratat förre EU-parlamentarikern Anna Lööf Hedh från sin kommunvalsedel.

Anna Lööf Hedh talar på Larmtorget i Kalmar den 1 maj 2019. Foto Thoralf Alfsson.

Socialdemokraternas valberedning har tagit fram en lista med inte mindre än 70 namn till kommunfullmäktigevalet den 11 september.

Men Anna Lööf Hedh platsar inte på denna lista!

”Hon har mycket tydligt förklarat för partiet och valberedningen att hon gärna tar ett tag i kommunpolitiken. Trots det finns hon inte med bland de drygt 70 namn som valberedningen föreslagit. Det var hon inte i förra valet heller. Och när hon aviserade att hon gärna tog över posten som ordförande för samhällsbyggnadsnämnden efter Mattias Adolfson (S), valde partiet Peter Akinder istället.”

Nu har Socialdemokraterna sitt årsmöte på lördag och årsmötet skall besluta om listan. Det kan bli en livad tillställning skriver Ulf Carlsson i sin artikel och jag gissar att han har förhandsinformation om att det kommer yrkas och röstas på Anna Lööf Hedh, i synnerhet bland kvinnorna inom partiet. Ulf Carlsson skriver vidare att Kalmar ”styrs till stor del av en grupp herrar i 40- och 50-årsåldern och att det är ett sammansvetsat gäng.

De styr Socialdemokraterna i Kalmar med järnhand. Anders Henriksson, Johan Persson och Peter Akinder. På bilden saknas Mattias Adolfson som säkert ingår i det sammansvetsade gänget. Foto Thoralf Alfsson.

”När Anna Lööf Hedh i EU-valet 2004 placerades på baksidan av valsedeln, plats 31, ansågs hon chanslös. Men när hon sedan fick 32 436 kryss och hamnade på tredje plats i valet kom hon in i parlamentet. Möjligen är de styrande herrarna i kommunen rädda för att något liknande ska hända i Kalmar.”

Personligen tror jag att Johan Persson är den som är mest rädd att få in Anna Lööf Hedh i kommunpolitiken. Då skulle hans dominans och tid som ”härskaren av Kalmar” vara över ganska snart och det skulle säkert inte vara lika roligt längre att vara herre på täppan.

Jag betvivlar inte en sekund att dessa herrar som Ulf Carlsson skriver om även styr valberedningen till hundra procent.

Nu är frågan om kvinnorna inom Socialdemokraterna klarar av att köra över valberedningen och framför allt männen?

Anna Lööf Hedh, Karl-Petter Thorwaldsson och Daniel Nestor. Ingen av S-herrarna som styr Kalmar satt tillsammans med talarna på 1 maj. Det var säkert en markering mot just Anna Lööf Hedh. Hon tillhör inte maktgänget i Kalmar och skall inte göra det i fortsättningen heller, enligt herrarna i det sammansvetsade gänget. Foto Thoralf Alfsson.
Annons

6 reaktioner på ”BLIR DET STORBRÅK INOM SOCIALDEMOKRATERNA

  • Adam 2022-03-15 / 21:03

   Detta kommer bli en brännande het valfråga.

   Gilla

 1. Catfight? 2022-03-15 / 19:41

  Anna Lööf Hedh ”tar plats” i dubbel bemärkelse och hon skulle inte ha problem med att sätta Johan Persson och kompisgänget på plats.

  Det skulle de inte fixa och därför vill man inte ha med henne på listan.

  Det här blir problem då hon säkert är omtyckt bland Kalmars S-kvinnor som såklart vill ha in henne i kf.

  Gilla

 2. ivarandersson 2022-03-15 / 18:27

  Det gäller att påverka valberedning så att ingen konkurrerar med eller utmanar högsta hönset/tuppen Johan Persson. Makten framför allt är sossarnas enda mål.

  Gillad av 3 personer

 3. turrim 2022-03-15 / 17:21

  Jämför vad Kalle och Turim skriver som kommentarer nedan under Headline dödsskjutningarna. Samma princip drabbar skickliga och vidsynta politiker i vad jag förstår alla partier. Särskilt den som myglat sig till makten släpper den inte.

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2022-03-15 / 18:22

   Rebecca Weidmo Uvell har givetvis helt rätt. Ge tillfälligt skydd åt ukrainska flyktingar. Inte stanna. Absolut inte stanna! Skicka hem alla muslimska och afrikanska parasiter. Sverige är svenskarnas land.

   Neger och muslim våldtar 18-årig ukrainsk kvinna på flyktingboende i Tyskland. Satans kräk!

   Ung ukrainska våldtagen av MENA-migranter på förläggning
   https://nyhetsbyran.org/ung-ukrainska-valdtagen-av-mena-migranter-pa-forlaggning/

   Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.