NY DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

Idag publicerade Barometern en debattartikel från mig men jag tror inte att Johan Persson kommer skicka in någon replik. Han vill inte ge Framtid Kalmar och mig någon uppmärksamhet. Det är S-rörelsens taktik, gissar jag. Länk och debattartikel kommer längre ned i blogginlägget.

Jag har varit runt på min cykel idag och delat ut ett informationsblad i de centrala delarna av stan och framför allt till Kalmarhems hyresgäster men sedan har jag även varit ute i Snurrom. Det blev cirka 600 informationsblad utdelade och flera trevliga samtal med boenden i de olika områdena.

Det märks att människor mer och mer är medvetna om att det är valår och att man gärna diskuterar lite politik. Fick höra flera intressant saker under dagen och det kommer jag använda mig av i kommande blogginlägg eller under debatter.

I den publicerade debattartikeln kritiserar jag framför allt Socialdemokraterna. Läs den på följande länk.

Eller så har du den inskickade texten här.

Vid senaste mötet i kommunstyrelsen beslutade de maktfullkomliga Socialdemokraterna att höja sina egna löner, men det innebär också att oppositionens anställda politiker också får högre löner. Motiveringen är avundsjuka, inte den egna arbetsinsatsen. Anledningen är att Kalmar är den 33 största kommunen befolkningsmässigt i landet men Johan Perssons lön kommer ”bara” på plats 132 bland landets kommunalråd.

För ett tiotal år sedan kopplade man i Kalmar alla löner till riksdagsledamöternas löner och det innebar då en kraftig löneförhöjning. Fördelen med systemet är ju att man inte behöver förhandla om arvoden varje år utan det följer löneutvecklingen i riksdagen. Men nu räcker det uppenbarligen inte längre, utan man utökar skattebetalarnas kostnader med några miljoner kronor varje år för politikernas redan höga löner.

Att sänka kommunalskatten för kommunens medborgare finns inte på kartan för den socialdemokratiska majoriteten. Att sänka skatten är det största förräderi som en socialdemokrat kan begå i Kalmar.

När det gäller demokrati så är avundsjukan inte lika stor mot andra kommuner i landet. I det kommande valet i september så ingår Kalmar i den lilla grupp på 17 kommuner av landets 290 kommuner som har en 3-procentspärr till kommunfullmäktige. De andra 273 kommunerna har en 2-procentspärr till kommunfullmäktige. Min motion om att ändra till en 2-procentspärr i Kalmar röstades ned av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet så sent som i september förra året. I detta fall var det inte det minst viktigt att titta på hur det ser ut i andra kommuner i landet, bara när det gäller de egna lönerna.

Samma odemokratiska beslut har också tagits av Valnämnden denna vecka när det gäller distributionen av valsedlar till de 42 vallokalerna den 11 september. Vallokaler som ligger utspridda från Rockneby i norr, till Halltorp i söder och Påryd i väster. Kalmar kommun kommer bara distribuera partivalsedlarna till vallokalerna men inte namnvalsedlarna. Väldigt många andra kommuner väljer även att distribuera samtliga partiers namnvalsedlar till vallokalerna. Det är vad jag kallar för likabehandling och att ha en demokratisk grundsyn men något som Socialdemokraterna i Kalmar saknar helt och hållet. Nu får partierna i Kalmar 30 minuter på sig att få ut alla namnvalsedlar till samtliga 42 vallokaler innan de öppnar klockan 08:00 den 11 september.

Jag rekommenderar väljare att vänta någon timma med att gå till vallokalerna på valdagen så att samtliga partier hunnit få ut sina namnvalsedlar till vallokalerna. Det här gör givetvis Socialdemokraterna för att jävlas med de mindre partierna som inte har så många medlemmar som ställer upp på att åka runt till vallokalerna med namnvalsedlarna. Enligt samma modell som man beslutar om en 3-procentspärr. Att behandla alla lika och ta demokratiska beslut är inte så viktigt för Socialdemokraterna, makten är viktigare.

Socialdemokraterna har också beslutat att det råder klimatnödläge i Kalmar men det gäller inte kommunens valnämnd. Nu tvingas säkert minst 11-12 partier köra runt till dessa 42 vallokaler, istället kunde kommunen gjort detta när man ända skall köra ut partivalsedlar och annat material till dessa vallokaler. På den nationella nivån är Socialdemokraterna även emot en gemensam valsedel för alla partier, som t.ex. man har i Finland och Danmark. Nu kommer det istället tryckas upp ca 700 miljoner valsedlar där bara ca 20 miljoner kommer användas. Ett totalt vansinne och ett enormt extra arbete för både valmyndigheten, kommunerna och partierna och dessutom helt klimatfientligt.

Efter snart 16 år i kommunpolitiken har jag sett hur Socialdemokraterna fungerar och hur Johan Persson och hans förtrogna styr partiet med järnhand och jag har inga förväntningar om att det skall förändras. Det liknar till viss del vissa länders styre som vi i Sverige och EU brukar ta avstånd ifrån som icke demokratier.

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

Annons

10 reaktioner på ”NY DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

 1. ivarandersson 2022-04-13 / 12:24

  Att sänka skatten är det största förräderi som en socialdemokrat kan begå. Sossarna kan tänka sig att sänka skatten om det kan bidra till att de behåller makten.

  Gillad av 1 person

 2. Kalle 2022-04-13 / 11:03

  Går sverige med i NATO så beror det på rädsla för den ryska björnen.

  Stannar sverige utanför NATO så beror det på rädsla för den ryska björnen

  Finns ingen anledning att förändra en vinnande politik som sverige fört genom århundraden och varit alliansfritt och ”neutralt”

  Vi får vara beredda på att höja försvarskostnaden till närmare sex procent av BNP för att få ett eget starkt försvar igen, vilket behövs och tar tid att bygga upp igen på grund av klantiga politiker som lagt ned och avrustat!!!. Förr hade vi ett starkt försvar i världsklass.

  Det riktiga demokratiska landet Schwiez är inte med i NATO. Schwieiz är omringat av NATO länder. Österrike är inte heller med i NATO också omringat av NATO länder. Republiken Irland är inte heller med i NATO!!!

  ## Frankrike kan lämna Nato##

  ## UTRIKES. Just nu pekar mycket på att Frankrikes nästa president heter Marine Le Pen. Men medan den svenska högern går till val på Nato-medlemskap vill hon ta Frankrike ur Nato.##

  https://www.friatider.se/frankrike-kan-lamna-nato

  Sverige lade ned 4% av BNP på försvaret 1963, år 2020 endast 1,2 %

  Ryssland 4.3 % av BNP. Ukraina nästan lika mycket på 4,1 % !!!

  Oman lägger ned mest på försvar nästan 11 % av BNP !!!

  Mer än vad sverige mäktar med!!!! Sverige vill åka snålskjuts med NATO !!!

  Källa:

  https://www.globalis.se/Statistik/militaerutgifter

  Har funderat lite…

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2022-04-13 / 10:07

  Det går bra för Norrliden!

  ”Under natten till onsdag slog ett väktarbolag larm om rökutveckling i en pizzeria i Norrliden. Pizzerian och en intilliggande salong har fått betydande skador och polisen utreder ärendet som grov mordbrand.”

  Gilla

 4. Andersson 2022-04-13 / 05:44

  Av förståeliga skäl har Thoralf nog med att bevaka vad som händer och sker i Kalmar. Vill ni veta mera om vad som försiggår i övriga världen rekommenderas Petterssons blogg:

  https://petterssonsblogg.se/

  Gillad av 1 person

 5. Cosmik Debris 2022-04-12 / 23:28

  Vem behöver Monty Python när vi har SD?

  Undrar vad informationsbladet, på arabiska – som SD ska dela ut till muslimer och araber kommer att innehålla för politiskt budskap? Att de inte är svenskar, inte hör hemma i Sverige, nej till moskébyggen och böneutrop samt att Sverige är fullt och behöver återvandring?

  Det är ju i så fall genialiskt tänkt av strategerna i Sveriges onödigaste, fegaste och mest bisarra parti. Är det inte lika bra att SD ingår valtekniskt samarbete med partiet Nyans på en gång?

  Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2022-04-12 / 22:59

  ”…600 informationsblad utdelade och flera trevliga samtal med boenden i de olika områdena.” Så ska en slipsten dras.

  Gillad av 3 personer

 7. Anders G 2022-04-12 / 22:31

  Hovrätten fastställer dom mot förre SD-ledamoten – efter IQ-uttalande

  Trodde han skulle bli friad

  Gilla

 8. Goliat 2022-04-12 / 22:29

  Jag kommer rösta på dig! JP har gjort sitt!

  Gillad av 3 personer

 9. stigrydmark 2022-04-12 / 20:09

  Kan bara önska dig framgång, det är du värd. Kalmarborna är väl också värda någonting bättre.

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.