OMSVÄNGNINGAR

Om dagens möte i kommunfullmäktige finns det mycket att säga och skriva men det återkommer jag till i blogginlägg och säkert också ett videoklipp.

Ikväll har också Framtid Kalmar haft styrelsemöte och diskuterat hur vi kommer marknadsföra partiet på bästa sätt. Vår folder med valsedlar som kommer delas ut till hushållen i Kalmar börjar mer och mer att hitta sin rätta utformning och de rätta formuleringarna i texterna. Det känns riktigt bra!

Ingen kommer kunna säga nej till Framtid Kalmar!

Vid dagens möte i kommunfullmäktige uttryckte flera ledamöter, mellan fyra ögon sin önskan om att jag måste vara kvar i kommunfullmäktige då jag bland annat vitaliserar debatten och bidrar med andra perspektiv. Det var dock inga från SD som hade den önskan. Mitt svar blir att då måste ni rösta på Framtid Kalmar 😉

Jag hade ställt en interpellation till kommunalrådet Johan Persson (S) angående ”mutan” på 20 miljoner kronor i KIFAB-affären men trots att han haft 5 dagar på sig att skriva ett svar, från onsdag till måndag morgon hade han inte lyckats med det utan jag kommer få svar på min interpellation den 30 maj, det vill säga om 5 veckor. Så flyr Johan Persson undan en svår fråga. Kommer han vara närvarande vid KF den 30 maj? Johan Persson vill ha en höjd månadslön med ca 8000 kronor eller drygt 100 000 kronor per år. Är han värd det? Nej, definitivt inte!

Apropå SD så gjorde partiet en minst sagt anmärkningsvärd kovändning även vid dagens kommunfullmäktigemöte när det gällde de kraftiga arvodeshöjningarna för kommunalråd och oppositionsråd. Sverigedemokraternas ledamot i arvodeskommittén, Petra Gustafsson stod bakom den stora höjningen med över 8 000 kronor per månad för kommunalrådet Johan Persson (S). Vid mötet i kommunstyrelsen den 5 april yrkade SD-ledamöterna Petra Gustafsson och Michael Foghagen bifall till den stora arvodeshöjningen.

Men vid dagens möte i kommunfullmäktige hade SD bytt fot och yrkade helt plötsligt avslag på denna höjning av kommunalrådens arvoden. Jag tar mig för pannan och undrar vad det är förvirrpannor som styr inom SD. Flera ledamöter raljerade över Sverigedemokraternas omsvängning. Micael Foghagen skyllde bland annat omsvängning på pandemin och Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Jag vet inte vilken gång i ordningen som SD ändrar sitt ställningstagande under sittande möte i kommunfullmäktige. När skall SD inse var problemet finns?

Paret Mika och Linda Kotanen är på väg ut från SD. Jag sörjer inte!

Sanningen och verkligheten kommer alltid ikapp. Enligt det snack jag hört så kommer det öppnas ett uteslutningsärende mot Mika Kotanen.
Läste precis att en annan girig individ inom SD i Stockholm uteslutits från partiet enligt uppgifter i media, nämligen Peter Wallmark. Tänk under så många år som medlemmar inom SD påtalat Peter Wallmarks olämplighet men som istället baktalats av Peter Wallmark och hans förtrogna och så många av dessa som som lämnat partiet eller blivit uteslutna på grund av sin kritik, på helt felaktiga grunder från SD.

Men någon ursäkt från partiet lär de aldrig få!

Annons

11 reaktioner på ”OMSVÄNGNINGAR

 1. Andersson 2022-04-26 / 23:41

  Aftonbladet: Trollen firar efter Musks twitterköp

  Vad tror ni om det?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-26 / 10:11

   Svart sportig Mercedes C 220 D. Vilka brukar äga dem?

   Gilla

   • Högt hårfäste 2022-04-26 / 10:56

    Branden i går kväll i Snurrom lär ju ha ett samband…

    Gilla

   • Anders G 2022-04-26 / 21:26

    Babbarna

    Gilla

 2. Christer 2022-04-26 / 08:26

  Nu börjar resultatet av ditt enträgna arbete ge resultat .
  Grattis Thoralf ,behöll Jag På att säga.
  Men jag menar GRATTIS KALMAR OCH GRATTIS SVERIGE .
  Hoppas dina framgångar smittar av sig på fler kommuner som leds av maktkorrumperade sossar .
  T.ex Oxelösund har samma problem som Kalmar .
  Leds av en sosse som heter Johan Persson
  Konstigt .

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2022-04-26 / 10:40

   Liberalernas partiledare heter Johan Pehrson. Jag vet inte om han också är sosse.

   Gilla

 3. Huvaligen 2022-04-26 / 06:45

  ”Läste precis att en annan girig individ inom SD i Stockholm uteslutits från partiet enligt uppgifter i media, nämligen Peter Wallmark.”
  Den gången blev det rätt – men det tog tid! Fast motiveringen är höljd i dunkel av någon anledning! Men ”alla” vet, rycker på axlarna o knallar vidare och blåser på vattnet så inte ringarna syns i september.

  Gilla

 4. tompas11 2022-04-26 / 00:33

  Mmm… Thoralf, är vi inte alla lite giriga och eftersträvar makt, om så i det lilla? Sträck upp handen den som aldrig tänkt på sig själv och inte eftersträvat ett uns av girighet och en smula makt. Seså, får vi se vilka ni är som aldrig gjort detta…

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-26 / 07:14

   Mmm…. det finns olika grader av girighet. Gör din plikt, kräv din rätt!

   Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.