”GULLIG KÄRNKRAFTSREAKTOR”

De som har lite att tänka med förstår att vindkraft aldrig kan vara basen i ett elsystem som många vänstermänniskor och miljöpartister uppenbarligen tycks tro.

Fler och fler börjar intressera sig för SMR-reaktorer som ett mycket gott alternativ. I veckan gick Vattenfall ut och visade sitt intresse för att det skall kunna byggas SMR-reaktorer i Sverige men för det krävs det lagändringar. Statliga Vattenfall är med i ett projekt i Baltikum där man utvecklar SMR-reaktorer.

”Vattenfall menar att nya små kärnkraftreaktorer, så kallade SMR, kan ge billigare lönsam elproduktion. Och håller SMR-tekniken vad den lovar vill företaget se en lagändring för att möjliggöra ny kärnkraft på fler ställen i Sverige.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vattenfall-manga-sma-reaktorer-kan-ge-billigare-karnkraftsel

Svenskt Näringsliv stödjer Vattenfalls önskemål om att regeringen och riksdag skall ändra de begränsningar som finns i lagstiftningen angående var och hur många reaktorer som får byggas. Riksdagen får väl försöka köra över regeringen.

I Rapport i onsdags svarade energiminister Khashayar Farmanbar på frågor angående detta och hans svar var ytterst arroganta.

Du tror inte att intresset finns från företagen att satsa på en egen SMR?

– När jag pratar med våra industriföretag så är deras besked extremt tydligt. Dom vill ha mycket el, dom vill ha det snabbt på plats och dom vill ha billig el och dom vet att den lösningen inte finns i kärnkraftverken som det ser ut idag. Kanske det gör det efter 2035 och då får vi ser över det då.

– Vem vill ha en liten gullig kärnreaktor runt hörnet när man inte vill ha ett vindkraftverk.

Du säger gullig?

– Jag säger det för att bilden som målas upp är att det skulle vara en helt ofarlig liten gullig reaktor.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-avvaktande-till-gulliga-sma-karnkraftverk

Den attityd som energiminister Farmanbar uppvisar är under all kritik men samtidigt ger det mig negativa vibbar över en viss grupp människor.

Var fan hittade statsminister Magdalena Andersson detta stolpskott? En korkad arrogant skitstövel!

Annons

8 reaktioner på ””GULLIG KÄRNKRAFTSREAKTOR”

 1. Andersson 2022-05-03 / 05:07

  TRANÅS: SÖDRA HYLTAN

  TRANÅS TIDNING

  Gilla

 2. Lotta 2022-05-01 / 10:33

  @Peo

  Kolla på detta:

  Någon som tänkt på att det inte längre syns några döda insekter på vindrutan på bilen?

  Gillad av 2 personer

 3. peo 2022-05-01 / 08:46

  De producerar också extremt farligt avfall som måste grävas ner i 100 000 år. Framtidens dom kommer att bli hård. Kommuner som säger nej till vindkraft vill nog inte heller något som skapar livsfarligt avfall.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-05-01 / 09:11

   Framtidens kärnkraftsreaktorer kommer ”äta upp” detta utmärkta kärnbränsle som det bara utnyttjas några procent av energin. Tror du inte på utvecklingen i samhället.
   Gå ett hundra år tillbaka i tiden och fundera på hur utvecklingen varit sedan 1920-talet. Men det kanske är för mycket begärt av en vänstermänniska!

   Gillad av 4 personer

  • ivarandersson 2022-05-01 / 09:56

   Vi ger PEO en spade så att han kan gräva upp betongfundamentet till ett vindkraftverk och lämna på återvinningen. Då har han något att göra så att han slipper skriva okunniga kommentarer på denna blogg.

   Gillad av 4 personer

  • Roland Salomonsson 2022-05-01 / 12:39

   Du bortser då helt från ett lika FARLIGT avfall som nu skall produceras i ”hållbarhetens namn”. Alltså uttjänta elbilbatterier, vindkraftvingar m fl liknande. De kan inte återvinnas till rimliga kostnader.

   Dessutom är ingendera av elbilbatteri/vindkraftvingar hållbara. Tvärtom. De material, som de byggs av är snart slut. Ca 1 miljon elbilar ytterligare, sedan blir det inte så många fler. Vad med lastbilar, bussar etc? Och när deras batterier är uttjänta, så är det stopp för elbilar helt. Visserligen kan man kanske hitta några nya fyndigheter med de åtråvärda sällsynta metallerna, som ingår i batterier, men de blir i regel extremt dyra att utvinna, då de ligger svårt till. Försöken att byta ut ingående metaller har inte gett önskade resultat. Bara halva laddkapaciteten OCH I MÅNGA AV FALLEN BLEV BATTERIERNA MOBILA BOMBER.

   Klimatfascismen står för PLANEKONOMI, men denna har alltid kommit till korta mot fri vetenskap och komersialism!

   Gilla

Kommentarer är stängda.