NÄR LÖGNEN ÄR EN DEL AV RETORIKEN

Vid dagens kommunfullmäktige i Kalmar hade jag två interpellationer, båda ställda till samhällsbyggnadsnämndens ordförande Peter Akinder (S). Jag hade ställt en interpellation om förändringar i Översiktsplanen som under förra året var ute på samråd. Och som nu är ute på granskning efter en del ändringar efter samrådet.

Företagaren Rolle Andersson i Kalmar som tydligen följde kf-mötet uttryckte sig så här.

Dagens lågvattenmärke:

Som åhörare blir man både chockad och förvånad över att vissa politiker år 2022 fortfarande använder arrogans och härskar/skrämseltaktik som vapen mot sina motståndare. Vi på åhörarbänken är överens om att det vore på sin plats att Johan Persson och framför allt Peter Akinder och Dzenita Abaza bokas in på en charm & ödmjukhetskurs.

Så här skriver jag bland annat i min interpellation.

Ett område i översiktsplanen som stöpts om ordentligt är avsnittet gällande Vindkraft. I den version som var ute för samråd så fanns det en karta med stoppområde där vindkraft inte skulle tillåtas enligt översiktsplanen.

Det röda området kallar jag för stoppområde för etablering av vindkraft. Kartan fanns i den version av Översiktsplans som var ute för samråd under 2021.

I den nya versionen av Översiktsplanen har detta stoppområde strukits och istället skriver man att

Översiktsplanen möjliggör för att ansöka och pröva om tillstånd för nya vindkraftsetableringar i hela Kalmar kommun.”

I samrådsredogörelsen nämns överhuvudtaget inte stoppområden som något problem eller något negativt, ändå har de tagits bort. Det finns heller ingen förklaring till varför detta stoppområde tagits bort samrådshandlingarna.

Det är minst sagt ett lurendrejeri som majoriteten ägnade sig åt under samrådet då alla inom stoppområden känt sig trygga och inte behövt yttra sig om vindkraftsetableringar, majoriteten har lurat inte bara alla som yttrade sig om vindkraft under samrådet, utan även många som inte gjort det!

Jag hade därför ställt följande fråga i min interpellation till Peter Akinder. (jag hade även ställt en fråga om skyddsavstånd för höga vindkraftverk med den redovisar jag i ett annat blogginlägg)

 • Varför har det så kallade ”stoppområdet” strukits från översiktsplanen?

Jag fick inget svar på denna fråga. Ändå hävdade Peter Akinder under debatten att han hade svarat på denna fråga i sitt svar. Ni kan själva läsa Peter Akinders skriftliga svar och bedöma om han svarat på min fråga.

Peter Akinder skriver istället om att så kallade prioområden har tagits bort. Prioområden har områden där etablering av vindkraftverk skall prioriteras. Det vill säga raka motsatsen mot stoppområden där vindkraftverk inte skall tillåtas.

Jag frågade varför det så kallade stoppområdet strukits från Översiktsplanen. Ändå hävdar Peter Akinder under debatten att han svarat.

Här nedan kan du se slutreplikerna och själv bedöma om Peter Akinder ljuger om att han svarat på min fråga i det skriftliga svaret.

Om du vill se hela debatten om min interpellation så kan du se den här och den är ca 12 minuter lång.

PS

Deras arroganta beteende och härskartaktik för att förminska sina motståndare och inte minst deras lögner idag kommer givetvis få konsekvenser. Sätts inte ”stoppområdet” tillbaka i Översiktsplanen och att skyddsavstånd till bostäder klarläggs i faktiska meter så lovar jag redan idag att överklaga Översiktsplanen efter att den antagits i kommunfullmäktige i höst/vinter.

När jag nu i efterhand lyssnar till Peter Akinder så reagerar jag kraftigt och jag hoppas att kalmars väljare tittar på och lyssnar till Peter Akinder. Jag kommer se till att så många som möjligt kommer kunna se och höra Peter Akinder.

Är det den typen av politiker vi vill ha i Kalmar kommunfullmäktige och som ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden?

Annons

18 reaktioner på ”NÄR LÖGNEN ÄR EN DEL AV RETORIKEN

 1. O` Hyra 2022-06-21 / 18:51

  Lycka är en ”kolsvart” natt i en Trabant tillsammans med flickvännen.

  Gilla

 2. O` Hyra 2022-06-21 / 18:44

  Demokrati är bara skit, kände mej aldrig så glad och fri som när jag arbetade i DDR.

  Putin har spårat ut, men när jag träffade honom på en bergssluttning i Thüringen var han normal och trevlig. Pratade bra Tyska. Hans ögon var stålgrå, till blå. Ingen kille du vill bråka med.

  Hans farbröder ligger begravna i St Petersburgs kyrkogårdar som besöks varje år.

  Anledningen till kriget är Gorbi. som var dum nog att lita på USA och Nato.

  Gilla

  • Andersson 2022-06-21 / 17:35

   Det är märkligt. Av kommentarerna att döma så ropar många efter Rasmus Paludan men själva är för fega för att åka till Ronneby och hjälpa till.

   Gilla

  • Andersson 2022-06-21 / 18:16

   Enligt muslimska kulturföreningen är det en muslimsk högtid som ska firas genom tre dagars bön i parken, rapporterar Sydöstran.

   Besynnerligt att den muslimska högtiden sammanfaller med ‘Tosia Bonnadan’. Marknaden är alltid andra helgen i juli sedan ungefär 150 år tillbaka. Fredag, lördag och söndag. Jag undrar om någon vet hur länge den muslimska högtiden har firats? Mer än hundrafemtio år tillbaka?

   Gilla

   • Thoralf A 2022-06-21 / 19:13

    De muslimska högtiderna förflyttar sig varje år med ca 10-11 dagar, precis som Ramadan då de har en annan tideräkning.

    Gilla

   • Andersson 2022-06-22 / 16:37

    THORALF A 2022-06-21 / 19:13

    Jo jag vet. Men det jag undrar över vilken högtid det är som just råkar krocka med Tosia Bonnadan. Tosia Bonnadan flyttar också på sig. I år har man lättat på alkoholserveringen i samband med marknaden. Det kan bli en intressant utveckling om ölsinnet rinner till och ursinnet visar sig.

    På min tid var det strängare. Då höll systemet stängt och de omåttliga var tvugna att fara till Karlskrona för att komplettera,

    En lite solskenshistoria. Jag hade en kompis i Linköping. Kalle K hette han och var från Lund. Hans hustru var från orten. Hon satt och läste i tidningen. I tidningen var det en lättklädd dam och under bilden ett namn och ett datum. Då sa hon: Kalle får fruntimren heta vad som helst nu för tiden?

    Gilla

 3. Kalle 2022-06-21 / 11:01

  Lögner om vindkraft!!!

  PATRIK ENGELLAU [GDS] Havsel

  ##Enligt min uppfattning kan den svenska staten misstänkas för förvanskning av fakta, den lägsta misstankegraden. Åtminstone är staten skäligen misstänkt, en högre misstankegrad, för undanhållande av fakta. Det handlar om energipolitiken, ett vetenskapsområde ##

  ## Frågan är varför de horder av välutbildade och kunniga ingenjörer som befolkar landets olika energiorienterade myndigheter inte skriker i himmelens sky över de förtretligheter som på grund av politikens förvillelser tornar upp sig framför oss, till exempel att det saknas tillräckligt med balanskraft för att fylla de elbrister som kommer att uppstå när det inte blåser på de vindkraftverk till lands och sjöss som nu byggs i rasande fart. I Kalifornien och Tyskland, som båda ligger före oss i utvecklingen, kan vi se vad som händer. Antingen stänger myndigheterna av elen för en del kunder eller också sätter man in kol eller gas som reserv. Obekvämt, ohållbart och dyrt, kort sagt.

  Det enahanda svaret är att dessa välutbildade och kunniga tjänstemän verkligen finns men att de inte törs uttala sig eftersom Sverige numera inte styrs av vetenskap och beprövad erfarenhet utan av svärmiska politiska övertygelser och obevisade infall som just att vindkraften ska bli vår räddning. Tjänstemännen har sin karriär att tänka på. ##

  https://detgodasamhallet.com/2022/06/21/patrik-engellau-havsel/

  ## Vindkraftskolan del 1 är nu publicerad ##

  Mycket intressant och klargörande av professorn i tillämpad kärnfysik och företagaren Jan Blomgren .

  https://detgodasamhallet.com/2022/06/20/vindkraftskolan-del-1-ar-nu-publicerad/

  Sveriges balanskraft är förstörd av politiska lögner och falska floskler. Förutbestämda utredningar som bara visar hur politikerna vill ha det som resultat av utredningen.

  Kan man tro på statens välvilja nuförtiden eller ljuger den politiska makten???

  Gillad av 5 personer

 4. Lennart Stenkvist 2022-06-21 / 07:46

  Återigen visar Thoralf Alfsson att han är en fighter. Gräver fram sanningen och är påläst. Hans parti, Framtid Kalmar, är till för kommunens medborgare och skattebetalare. Att rösta på Framtid Kalmar den 11 september är ett klokt val av kloka väljare.

  Tyvärr är Thoralf alldeles för ensam i mötena med KF. Tystnaden beror antingen på okunskap eller medveten tystnad för att inte hamna i arvodesförlust. Tystnaden är också ett bevis på feghet och bekvämlighet.

  Att sitta tyst i KF tycks vara viktigare än att stöta sig med maktens socialdemokrater.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2022-06-21 / 07:52

   Du har så rätt Lennart. Jag undrade flera gånger varför ingen annan i oppositionen kom upp i talarstolen.

   Gillad av 4 personer

   • turrim 2022-06-21 / 17:11

    För att gå upp i talarstolen från oppositionen så måste man gräva utöver vad som majoriteten skriver så listigt i underlaget. Det kräver nyfikenhet. kunskap. ärlighet mot dem som givit mig sin röst och är jobbigt. Det är enklare att sitta tyst så får man kanske arvode i ytterligare fyra år.

    Det allra värsta vilket man kan höra i bland i media från riksdagen är när någon äntrar talarstolen och inte vet vad han/hon talar om. Flosklerna väller fram och armar viftas. Vederbörande ser det nog som en markering att jag var där. Åhörarna skäms och övergår till sin mobil.

    Jag förmodar att det är motsvarande syndrom i kommunerna.

    Gilla

 5. Högt hårfäste 2022-06-20 / 23:15

  ”Vid 22-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Två Bröders Väg i Norrliden norr om Kalmar med anledning av en brand i ett soprum.”

  Norrliden är kört, oavsett hur många fasader den målar och hur många livsmedelsbutiker de öppnar.

  Gillad av 2 personer

 6. Goliat 2022-06-20 / 22:41

  Peter Akinder måste ha samma troliga störning som JP.

  Gillad av 4 personer

  • worldpress99 2022-06-21 / 07:39

   Peter Akinder! Den misslyckade ”politiske skribenten” som lyckades skrämma bort tidningen Östra Smålands läsare så att den las ner och som var med om försöket att starta tidningen Nya Östra Småland. Nedlagd av samma anledning. Vad återstår då för honom? Kommunpolitiken naturligtvis. Där är han ohotad och kan leka vidare med sina idéer och med JP som skyddsvakt. Så är socialdemokratin i småstaden Kalmar. Tvi!

   Gillad av 2 personer

 7. Champagne Supernova 2022-06-20 / 21:52

  Hur bemöts du i kf? Tar de dig på allvar eller visar många sitt missnöje med din närvaro?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-06-20 / 22:06

   Ingen visar sitt missnöje med min närvaro, det vågar ingen. Däremot får jag vid varje fullmäktige möte beröm från någon i oppositionen. Idag var det en moderat som sa att jag gjorde ett bra jobb i kommunfullmäktige och regionfullmäktige men att jag var med i fel parti. Jag tolkade det som att han gärna hade sett mig i Moderaterna.

   Alla vet dessutom att jag har stor spridning på sociala medier. Eller rättare sagt nästan alla vet det men uppenbarligen har inte Peter Akinder fattat det ännu men han kommer sannolikt göra det ganska snart 😉

   Gillad av 6 personer

 8. Christer 2022-06-20 / 21:44

  Bra Thoralf
  Ge dina politikkompisar tillräckligt med rep så hänger de sig själva.
  Högmod går före fall.

  Gillad av 5 personer

  • Andersson 2022-06-21 / 15:05

   Inte för mycket så det slackar.

   Gilla

Kommentarer är stängda.