BUSINESS AS USUAL AND HIGH ESTIMATE 1990

IPCC kom med sina första rapporter 1990 och det är idag lite spännande att läsa dessa drygt 30 år gamla rapporter och sedan jämföra med den verkliga utvecklingen. Det har ingen gjort i public service vad jag vet och naturligtvis inte klimatalarmisten Erika Bjerström. Vi har ju hört många gånger att vi bara har tio år på oss att rädda klimatet på jorden. Vi har hört om ”tipping points” då utvecklingen skenar enligt IPCC:s experter. Inte minst enligt den svenske agronomen Johan Rockström, som nu tituleras klimatexpert och professor.

Jag har intresserat mig för framför allt havsnivåer och 1990 kallade man det allra värsta scenario för ”high estimate vid Business as usual”. Detta blev senare i rapporter scenario RCP8.5 och i den absolut sista rapporten AR6, så döper man om alla olika scenario ännu en gång till SSP5-8,5.

Enligt IPCC 1990 skulle havsnivåerna kunna stiga med 1,1 meter fram till år 2100.

Nu använder nästan alla myndigheter, organisationer och politiker detta värsta-värsta scenario som den kommande verkligheten, trots att den idag är minst sagt högst osannolik eller helt omöjlig enligt många experter.

Men värsta-värsta scenario gäller även Kalmar kommun i den nya Översiktsplanen som skall antas under hösten och som är ute på granskning just nu. Men även Kalmar kommuns klimatanpassningsplan utgår ifrån detta värst-värsta scenario.
När jag granskar handlingarna för det nya Kalmarsundsverket, det nya reningsverket som ska byggas och vara klart 2026 så utgår man från detta värsta-värsta scenario när man projekterar reningsverket och klimatanpassar det. Vilket medför ökade kostnader på flera olika sätt med höjd för byggnader och bassänger och höjda skyddsvallar mot Kalmarsund.

Jag har gjort ett litet diagram över den verkliga utvecklingen i förhållande till det som IPCC påstod i sin rapport från 1990.

Den verkliga utvecklingen följer inte den alarmistiska rapportering som IPCC driver. Jag kommer fylla på med nya världen för varje år som går, så länge jag lever.

I våras gjorde jag detta videoklipp om hur anställda på Kalmar kommun agerar klimatalarmister. Det är många som behöver se detta klipp. Inte minst alla ungdomar som tror på Greta!

Annons

16 reaktioner på ”BUSINESS AS USUAL AND HIGH ESTIMATE 1990

 1. onkelbjrn 2022-06-20 / 18:55

  Jag kommer ihåg redan på 70-talet hur man, om inte dagligen så nästan, diskuterade träddöden i Liljanskogen i Stockholm, vilken vid rusningstid var ganska vältrafikerad med långa bilköer. Dåtiden miljömuppar hävdade att om man inte stängde av trafiken genom områden skulle träden dö, förgiftade av biltrafikens avgaser
  Och vad har hänt. Träden lever fortfarande, mer än 40 år senare

  Börjar mer och mer att tro att vad det hela handlat om är pengar. Många miljömuppar har hittat en nisch som de klänger fast i och som genererar deras försörjning.

  Gilla

 2. O` Hyra 2022-06-20 / 17:52

  Den här demokratin som alla hyllar är egentligen en stor bluff. När makten känner sej hotad importerar man x millioner figurer som man tror kommer att rösta på sitt eget parti, i det här fallet (S).

  Demokratin satt ur spel? Jag tycker det eftersom ursprungsbefolkningens åsikt aldrig tillfrågats.
  Aldrig har i modern tid en ursprungsbefolkning, svenskarna, blivit utsatt för ett sådant hemskt lidande som det som nu drabbar svenskarna.

  Gilla

  • O` Hyra 2022-06-20 / 17:55

   Starta en ny Nürnbergrättegång med USA och Britannia på dom åtalades bänk.

   Gilla

   • Andersson 2022-06-22 / 10:37

    Tror du det får vindarna att vända?

    Gilla

 3. tompas11 2022-06-20 / 10:13

  IPCC är en politiskt tillsatt organisation vars uppgift är att bevisa att mänskliga utsläpp av koldioxid påverkar klimatet i så måtto att det blir varmare. Detta är deras enda uppgift, ingenting annat.

  IPCC använder datorsimuleringar för att spå framtiden, trots att deras egen arbetsgrupp WG I redan 2001 förklarade att det är meningslöst. IPCC:s datorsimuleringar har helt utgått från att koldioxid är den dominerande drivkraften för klimatets förändringar. Med de meningslösa simuleringarna som grund har IPCC i flera sekler larmat om kommande katastrofer, som inte inträffat. IPCC har påstått att det är koldioxiden som styr klimatet utan att ens försöka finna ut vilka faktorer som påverkar klimatet naturligt, något som är en förutsättning för att kunna finna den skillnad människan gör. IPCC har anfört konsensus och 97 % majoritet som stöd för sin hypotes. Det är helt meningslöst inom vetenskapen och något som visar att de är politiker, inte forskare. Klimatet är ett kaosartat system av drivkrafter, som hittills är otillräckligt kända. IPCC har vidare försummat forskningen om inverkan av solen, av molnbildningen samt av värmeutbytet mellan atmosfär och hav.

  Gillad av 2 personer

 4. Larry N. F. Eastman 2022-06-20 / 09:55

  Ingenting tyder på att havsnivån stiger nämnvärt. Inte heller tyder något på att sådana fluktuationer, i den mån de förekommer, inte är cykliska. Det går upp och det går ned.

  Klimatalarmismen handlar inte om klimat, väder eller någonting fysiskt eller naturvetenskapligt. Det handlar om att lura av folk deras pengar och frihet.

  Gillad av 3 personer

  • nilscobra 2022-06-20 / 10:19

   Havsnivåerna stiger linjärt. Men havet stiger lika mycket idag som för 100 år sedan som idag, det har inte skett någon acceleration. Finns mängder med av mätserier som visar på detta. Ökningen är dessutom som du själv nämner måttlig. Havsnivåerna globalt stiger med 3,4 mm per år enligt satellitmätningar. Enligt vattenståndsmätare ökar havsnivåerna 1-2 mm per år vid dom kuster som varken har en landhöjning eller en landsänkning.

   3,4 mm per år under de 78 år som återstår till 2100 blir 2,65 dm. Ytterligare 2,65 dm högre havsnivåer lär inte orsaka några större översvämningar. Något som ju klimatalarmisterna ständigt ändå varnar för.

   Gillad av 2 personer

   • Larry N. F. Eastman 2022-06-20 / 11:07

    För att periodtiden är så lång ser ökningen linjär ut. Det är en utmärkt approximation. Det beror på värmeutvidgning på grund av ökad nettoinstrålning från solen.

    Vi kan vara helt säkra på att oavsett vilken mekanism som ligger bakom en negativ återkoppling existerar som kommer att slutföra cykeln.

    Gilla

 5. nilscobra 2022-06-20 / 08:00

  Tipping points och att medeltemperaturen kan skjuta iväg långt över två grader är bara spekulationer av klimathotsextremistiska domedagsprofeter typ Johan Rockström. Inte ens IPCC tror på några tipping points (kap 12 s. 78 i AR5) utom vad som skulle kunna hända den arktiska havsisen förutsatt att deras datormodeller stämmer. Men deras modeller har ju inte varit ens i närheten av att stämma med verkligheten så det behöver vi knappast oroa oss för heller.

  Gillad av 3 personer

 6. Mats 2022-06-20 / 07:57

  Lägg sedan till att Karlskrona ligger i det område av Sverige som har minst landhöjning, läget är ännu bättre längre uppåt landet.

  Bra inslag, Thoralf!
  Detta är självklart inget som ”oberoende” SVT eller indirekt statsägda TV4 skulle göra ett inslag om…

  Gillad av 2 personer

  • peo 2022-06-20 / 12:34

   Kunskap är alltid begränsad men okunskap och dumhet vet inte av några gränser. Vilket man inser när man läser inläggen här!

   Gilla

   • Thoralf A 2022-06-20 / 14:31

    Då tycker jag att du peo skall berätta vad som är dumhet och okunskap.

    Gillad av 1 person

   • Staffan Sundqvist 2022-06-20 / 16:20

    Och om man följer dina inlägg, bäste PEO, så ser man vad renodlad idioti är.

    Gilla

   • ivarandersson 2022-06-20 / 18:36

    PEO
    När jag läser ditt inlägg så bekräftar ditt inlägg att din kunskap är begränsad men okunskap och dumhet vet inte av några gränser.

    Gilla

   • tompas11 2022-06-20 / 19:01

    PEO, då vill jag att du pekar på vad i mitt inlägg som handlar om okunskap och dumhet.

    Gilla

Kommentarer är stängda.