13 reaktioner på ”MIDSOMMARHÄLSNING

 1. Andersson 2022-06-25 / 07:57

  Klockan är sju och jag sitter på balkongen och trivs. Termometern visar 19 grader och det är lagom. Lite dimma över fjärden men solen bryter igenom. Och kav lugnt. Det är ett evigt tjatande om värmerekord men jag minns värre på femtiotalet.

  Jag har skaffat en laptop. Så jag kan sitta på balkongen och knappla på tastaturen. Cordless som man sa i början på 60-talet i Radio Nord i radioreklamen. Radio Luxemburg gick inte ratta in. Mellanvågssändaren på Bryggarberget låg i färdriktningen och dessutom på frekvensen strax intill. Det är möjligt att P1 inte sände på nätterna men då skulle alla snälla pojkar sova.

  I dag kommer dottern och hälsar på hon brukar komma till jul och midsommar. Hon har alltid med sig en helflaska snaps till sin gamle far när hon kommer. Så jag har handlat hem matjessill och gräddfil och ägg. Gräslök och dill har jag på balkongen. Jag försöker åka till Köpenhamn och hälsa på när det våras. Nu var det längesen. Det har ju inte gått att fara hur som helst. Om man är svensk och jobbar och bor i Köpenhamn. Då gick det bra.

  PS Jag har utsikt över ett så kallat skyddsområde. Det brukar ligga ett av flottans fartyg vid kajen men nu är det dubbelt så många. Det är vad jag kallar upprustning.

  Men nu måste jag sluta. Jag måste skrapa potatis. Ni får ha det så gott alla.

  Gilla

 2. Goliat 2022-06-24 / 23:32

  Ingen bra reklam för Johan Perssons satsningar på integrationen, där alla föräldrar till ungdomar i Norrlidsgänget, varnar för Kalmar. Både i Rapport, Ekot och nu senast i Barometern.

  Gilla

 3. Lotta 2022-06-24 / 18:57

  Glad Midsommar alla.

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2022-06-24 / 16:52

  Glad midsommar till alla som röstar för en bra framtid med svensk kultur.

  Själv bröt jag med glädje mot EUs och Greenpeaces rödlistning och hade ål från närmsta rökeriet på midsommarbordet.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2022-06-24 / 17:17

   Sedan jag skrivit detta så läste jag Sydsvenskan bakom betalvägg på nätet. På tal om min önskan om svensk kultur så fanns en rubrik ”Imamens lilla kråka” – här firar muslimer och kristna midsommar ihop. En bild visar cirka 30 personer på behörigt avstånd från moskén och med ryggen mot kameran som håller varandra i hand. Flera av dessa småbarn som säkert tvingats dit av föräldrar.

   Längre ner utan stor rubrik: Bildextra. Midsommarfirande på soldattorpet i Limhamn. Där kryllar det av glada människor. Vuxna och barn. Många i folkdräkt. Dansande och lekande. Så ska det vara oavsett vad SDS prioriterar.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2022-06-24 / 23:17

    …och det är bara början.

    Det är en dyster framtid som väntar. Den eminente Douglas Murray om den muslimska och afrikanska invasionen av Europa:

    ”Vi kommer att för resten av våra liv behöva prata om ras, hudfärg och identitet. Det kommer att bli ändlöst”

    ”resten av våra liv” Smaka på den formuleringen

    Gilla

 5. Skogsmulle 2022-06-24 / 14:26

  Önskar en glad och trivsam Midsommarhelg till dig, Thoralf. Som min bästa kompis pappa uttryckte det under en jakt hösten 2018. Valet 2022 är sista chansen! Då hoppet är det sista som lämnar människan, kan jag inte tro annat än att Framtid Kalmar kommer chocka det styrande sosseväldet i Kalmar💪😀. Nu smakar vi en jordgubbe till och njuter av sommarvärmen👍

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-06-24 / 17:09

   Det vore ytterst angenämt om Framtid Kalmar lyckas chocka de maktfullkomliga Socialdemokraterna!

   Gillad av 2 personer

 6. Kalle 2022-06-24 / 13:33

  Glad Midsommar önkas dig Thoralf.och alla andra.

  Vila upp dig så mycket du kan för det behöver du. Du har gjort och gör fortfarande stordåd för sverige och Kalmar. Du behövs i politiken!!!

  Njut av sommaren när den är som vackrast!!!

  Gillad av 2 personer

 7. Högt hårfäste 2022-06-24 / 11:21

  Detsamma önskar jag! 🍓🍸💐

  PS. Är det lite grus i maskineriet nu även för Johans bästis Per-Olof Persson och hans byggplaner i Linnéstaden? Läste det i Barometern. Stackare!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-06-24 / 11:23

   Tror att det beror lika mycket på en mättad marknad i Kalmar. Men nu har man något att skylla på.

   Gillad av 1 person

   • Adam 2022-06-24 / 21:59

    Johan Persson kommer riva sitt hår i vrede. Det blir säkert inget i Nordenområdet heller. Det kommer sluta med pannkaka i Kalmar. Fanerdun 2,0.

    Gilla

Kommentarer är stängda.