ETT (S)VAGT TAL

Då har jag återigen lyssnat på ett partiledare tal på plats i Almedalen. Det var fyra år sedan sist.

När jag lyssnar på Magdalena Andersson så slås jag flera gånger av reflektioner eller ekon från Mona Sahlins tal 2009 eller Håkan Juholts tal eller Stefan Löfvens tal fram till 2015 och Sverige bygger inga murar.

Vilken hundraåttio graders sväng som Socialdemokraterna gjort och deras nuvarande partiledare!

För mig är det inget annat än hyckleri. Hur hackade inte dessa partiledare på SD i sina tal i Almedalen. Jag minns i synnerhet Mona Sahlin 2009 och hennes attack som gav henne den största applåden. Idag sitter samma publik och applåderar i stort sett den politik som SD förespråkade för 10 år sedan även om Magdalena Andersson använder sina egna och socialdemokraternas floskler. Man krossar inte gängen med saft och bulle, för det har aldrig fungerat, vare sig då eller nu.

Jag är faktiskt förvånad över att Sveriges alla stjärnjournalister, som mer eller mindre alla är närvarande i Almedalen inte reagerar på hyckleriet, de flesta har varit på Almedalsveckan lika länge som jag varit det. Men de lever ju i symbios med politikereliten. De är som en familj.

Jag har dock haft flera trevliga möten idag och samtal under dagen. Många som kommer fram och hälsar, både kända och okända personer.

På Donnersplats får de som inte har den stora plånboken en möjlighet att framföra sina åsikter på den lilla scenen och det kan ibland vara intressant att höra små organisationer. Idag lyssnade jag till en förening som verkade för att muslimer skall vara fria att lämna religionen islam.

En ung och tuff tjej, Hulda Fahmi höll ett engagerat tal. Jag trodde hon var ex-muslim men senare under kvällen träffade jag henne och vi pratade en stund och då visade sig att hon hade en far från Sudan men med kristna rötter.

Under hennes tal dök Rasmus Paludan upp och lyssnade och då blev media givetvis intresserade av hans närvaro.

Nu får vi se om det blir en koranbränning i Almedalen?

”De skall icke integreras, de skall icke assimileras. De skall ut!”

Islamiska länder du bör undvika om de ogillar islam.

Annons

21 reaktioner på ”ETT (S)VAGT TAL

 1. Champagne Supernova 2022-07-04 / 23:11

  @Thoralf. Om du får möjlighet, fråga gärna Paludan om han kommer till Kalmar på sin valturne.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-05 / 07:19

   Tror inte han informerar om något i förtid.

   Gilla

 2. Ölandsbonde 2022-07-04 / 16:42

  Spyfärdig? Du måste ha en hemlig åtrå till henne. Jag fick skynda upp två gånger i natt för att kräkas. Och det berodde inte på något jag ätit.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-07-04 / 14:06

  Jag har följt mästerskribenten Jens Ganman sedan valet 2018. Det är fascinerande och glädjande att konstatera hur han har radikaliserats.

  Jens Ganman: ”Jag erkänner: jag trivs här på Rallycross-EM. Jag trivs för att jag är omgiven av mitt eget folk. Vita skandinaver.”

  https://jensganman.substack.com/p/inte-en-invandrare-sa-langt-ogat

  Gillad av 1 person

 4. Lennart Stenkvist 2022-07-04 / 13:11

  ”Jag älskar Sverige” förkunnade socialdemokraternas statsminister, Magdalena Andersson i sitt tal i Almedalen. Samtidigt som hon och socialdemokraterna bedriver en Sverigefientlig och samhällsförstörande politik.

  Att vända på alla stenarna är totalt förkastligt. Vill socialdemokraterna uppnå resultat måste man äga handlingskraft att vända på de rätta stenarna.

  Gilla

  • stigrydmark 2022-07-04 / 17:41

   Jag älskar numera Sveriges reservat som krymper i takt med invandringen. Det känns alltså för dj-t att det land jag en gång älskade,är uppdelat i bitar, sönderslitet av kriminalitet och kulturgrupperingar.

   Gilla

 5. Sven d.ä. 2022-07-04 / 10:04

  Bra Thoralf, det känns som att ha en man på plats.

  Gillad av 2 personer

 6. ivarandersson 2022-07-04 / 08:57

  Märkligt att sossarnas viktigaste valfråga är vinster i skolan. Annars är det vård, skola och omsorg som är viktiga. Dödsskjutningar och bidragsfusk är tydligen ok för Magdalena. Hon har inte hittat de stenar som användes under påskens stenkastning.

  Gillad av 3 personer

 7. peo 2022-07-04 / 04:45

  Det som svider mest är väl att hon hela tiden är motståndare till din ideologi – fascismen!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-04 / 07:38

   Kul att du läser mina inlägg. Förstår att sanningen svider.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2022-07-04 / 07:58

    Vad gullig PEO är, som en igelkott.

    Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2022-07-04 / 08:58

   PEO producerar skit i båda ändarna.

   Gillad av 3 personer

   • Thor 2022-07-04 / 13:09

    PEO fortsätter med sina svinerier. Mord på politiska motståndare under Franco jämställs med mostånd mot bidragsfusk i Sverige. (Jag utelämnar Italien i jämförelsen därför att det trots allt var sällsynt med politiska mord. Det vanligaste var att trycka i moståndarna ricinolja. Ja, ok, jag är väl fascist. Det skulle nämligen PEO behöva så han får ur sig all skit.)

    Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2022-07-04 / 12:02

   Om man aldrig har röstat på ett socialistiskt parti eller ett parti på vänsterkanten – hur kan man då vara fascist? Har du inget bättre att komma med? Sluta projicera ditt eget mörker på andra.

   Det börjar bli tjatigt. Lite som Henrik Schyffert.

   Gilla

 8. stigrydmark 2022-07-03 / 23:55

  Ja det är mycket i politiken man funderar kring.Kristersson har på senare tid blivit duktig på att nämna 700.000 bidragstagare, Men han är inte helt uppdaterad, siffran är över 790.000.
  Gissningsvis är då en halv miljon invandrare = socialdemokratiska väljare. Det pratas om hur viktigt det är att invandare integreras, men ingen vill officiellt erkänna att stora språkmässiga/religiösa grupper inte vill och aldrig kommer att integreras. Så när politiker pratar om grupper som ställs emot varandra beror. det på det kulturella gapet.
  Vi har hört om nuvarande problem att hitta plats för tvångsvård av unga, 16-åringar som sysslar med kontraktsmord. Det här såg man inte heller komma, som det mesta. Man ser ju inte idag hur importen av kriminella invandrare fortsätter.
  Regimen hyser inga seciella känslor för svenska medborgare. Det är angelägnare att hjälpa andra med 9,2 miljarder till Världsbanken.
  Magdalena berättade att 70 lagar har skärpts, men varken skjutningar eller mord har minskat, trots att man lyckats placera många i fängelse. Regimens tal om förebyggande åtgärder är det inga normala , tänkande människor som tror på.
  Vår fascistoida regim har via presstödsnämnden bestämt att floskeln: Allas lika värde gäller för alternativa media och presstöd.
  Ett litet urval ämnen ovan som det inte kommer att pratas om i Almedalen.

  Gillad av 2 personer

 9. Goliat 2022-07-03 / 23:47

  Så jävla mycket floskler så man spyr. ”Vända på alla stenar”, ”knäcka gängen”, ”se mamma och pappa gå till jobbet” o.s.v.

  Ät Hårfästet där och solar sig i glansen?

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2022-07-03 / 23:25

  Det finns inget obehagligare än när Annie Lööf lajvar folklig och kärleksfull mamma på social medier eller helt skamlöst byter åsikt och låtsas som ingenting. Falska häxa!!

  HD 2 juli 2022: ”Annie Lööf: Sverige behöver mer kärnkraft – för att rädda klimatet”
  https://www.hd.se/2022-07-02/annie-loof-sverige-behover-mer-karnkraft–for-att-radda-klimatet

  Annie Lööf är en fullblodspsykopat. Hon har inga sympatiska egenskaper överhuvudtaget. Hon är bara motbjudande, falsk, elak, en narcissistiskt infantil och syntetisk politiker. Här poserar egoisten självsäkert med sina barn i lantlig miljö med kossor, traktor, grusvägar, familjemys med farmor och hembakt. Inte en somalier, muslim eller moské så långt ögat når. Hennes barn ska minsann inte bussas till kaotiska negerskolor eller tvingas bo i muslimska våldsgetton.

  Hon ägnar aldrig en endaste tanke åt t.ex. Filipstadsborna som hon har förstört livet för. Hon har ödelagt samtliga svenska bruksorter och mindre städer och förvandlat dem till bidragsslukande muslimska soptippar. Hon har fyllt landet med analfabeter, muslimer och enorma mängder afrikaner med intellektuell funktionsnedsättning som föder barn i en takt som kommer att ruinera Sverige.

  Annie Lööf frågar till slut omedvetet hånfullt sina följare: ”- Vad har du gjort i helgen?” Hon kan ju fråga alla svenskar som får sina trappuppgångar söndersprängda, barn våldtagna, rånade och hör skottsalvorna vina runt knuten.

  Jag föraktar fanskapet. Hon har förstört mitt land och hennes fula tryne gör mig spyfärdig.

  Gillad av 9 personer

Kommentarer är stängda.