OFF TOPIC VECKA 27

Lyckades hitta en förkylning någonstans i Visby så jag är allt annat än pigg nu. Har dessutom stått på stan med vårt tält då det är Kalmar marknad idag och imorgon, riktigt tungt att försöka vara oberörd vid samtalen med väljare. Nu vilar jag tills imorgon.

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

21 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 27

 1. turrim 2022-07-14 / 17:04

  Centerhövdingen Anders W Jonsson blir regeringens vaccinationsutredare. Det verkar nästan som Kalmar på statsnivå. Regeringen kan vara säkra på positiva slutsatser från den som under många år blivit kompis med berörda och Anders får en stor dusör som tack för detta.

  Anders är läkare som vi har brist på. Det vore bättre och snyggare om han snabbt återgick till den professionen när han nu ska sluta med politiken.

  Gilla

 2. stigrydmark 2022-07-12 / 23:13

  GLOBALISMEN ATTACKERAR BRUTALT! Den rubriken vill jag sätta till det som pågår i Holland. Den fascistiska regimen i Holland använder brutala metoder emot de fria människor, bönder och markägare som protesterar och demonstrerar emot kollektiviseringen av de Holländska jordbruken.
  Man häpnar, Holland har en kväveminister och använder klimatet spm förevändning att tom tvångsinlösa mark. De påstår att det underlättar med större arealer för att minska kväveutsläppen.

  Det här kan vara en blivande metod för globalismen, använda klimatet som ursäkt för fascism.
  Jag har förstås mejlat den Holländska ambassaden och uttryckt min avsky.
  Gammelmedia har varit mycket restriktiva med dessa nyheter.

  Gilla

  • stigrydmark 2022-07-12 / 23:20

   Hade för c:a 45 år sedan anledning att anlita en advokat sok på fakturan skrev: avsevärt antal timmar + avsevärt antal timmar. Fakturasumman var förstås oskälig. Förmodar att rutinen är den samma. Vem skulle godkänna en sådan faktura från en rörmokare eller murare?
   Det måste ngn gång ske en skärpning av villkoren för advokaters arbeten!

   Gilla

 3. turrim 2022-07-10 / 20:15

  I dag söndag fick en ekotyrann från Världsnaturfonden fritt fram i ett långt inslag i Rapport att klaga på partiledarnas tal i Almedalen. Hon saknade att de inte talade om klimatrisken.

  Var står det i sändningsavtalet att SVT ska honorera lobbygrupper att fritt få framföra sina åsikter? Vem hade bestämt detta? SVT borde tvingas till transparens så att tittarna vet var hejdukarna finns i organisationen.

  Gillad av 1 person

 4. Sven d.ä. 2022-07-10 / 17:36

  Jag gjorde SVT Valkompass för Kalmar Kommun och Region. Jag blev Kristdemokrat. Men jag blev styrd av Valkompassens frågor. Syftet antar jag är att man ska gynna de nuvarande partierna.

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2022-07-10 / 11:49

  Jag kan inte se svenska stenkastare!

  Gilla

  • Andersson 2022-07-11 / 23:56

   Några stenvändare?

   Gilla

 6. Tony 2022-07-09 / 08:45

  Tyvärr tycks det som att det är Svenska kvinnor som är Sossarnas största väljargruupp
  tillsammans med Muslimer, och det tycker jag verkar märkligt, med tanke på att kvinnor
  är dom som får ta mycket stryk av det system som sossarna kör, Läga straff rätt ofta
  inget straff alls för grova brott, kvinnoförakt, rent översitteri borde inte attrahera kvinnorna,
  fast det verkar så?

  Kan det ha att göra med att kvinnor blivit överrepressenterade på i stort sett alla platser
  i samhället, på det erbarmliga SVT/SR, kultursektorn?

  Kvinnorna är även dom som förespråkar en hög invandring från dysfunktionella länder,
  en invandring som drabbarb kvinnor hårdast eftersom det hos dessa män råder rent
  kvinnoförakt, speciellt vita kvinnor, det står ju i deras skrift att kvinnor bara är hälften
  så mycket värda, det är kvinnor som tvingas gå täckta även om det är 35 grader varmt?

  Detta borde inte attrahera Svenska kvinnor, för om olyckan är framme och Islam får
  ett större fäste i landet så kommer det i högsta grad drabba kvinnor värst.

  Det går inte att förena Demokrati med Islam, det är det samma som att blanda olja
  och vatten, vilket är omöjligt.

  Vid läge att Islam fär rejält fäste här kommer vi att få vänja oss vid massvis av
  våldtäkter, balkongflygningar, misshandel om kvinnor här tror att det går att leva
  som man varit van vid. Glöm det, då är det för sent!

  En bra början är att inte rösta på sossa,MP C, eller kommunister ifall ni vill se ett
  bättr Sverige!

  Gillad av 3 personer

 7. Högt hårfäste 2022-07-09 / 00:11

  Några skedar honung och ett par vitlöksklyftor fixar biffen! Ingefära-shot är också bra!

  Gilla

 8. stigrydmark 2022-07-08 / 20:31

  Jag vet inte om Putin möjligen har en poäng? Läste i Nya Dagbladet att Ukraina har förbjudit det största oppositionella partiet. Regeringsmedlemmar har öppet talat om att utsätta partiledaren för tortyr! Övriga oppositionspartier, totalt 11 har förbjudits, Jag vet inte om det är ett försök att efterlikna Sovjetunionen. Totalitärt och fascistiskt och EU godkänner Ukraina som kandidatland???? Lag mejlade till Ursula för att uppmärksamma det märkliga.

  Gilla

 9. Tanten 2022-07-08 / 18:40

  Hacka vitlök…bre ut på 2 vita brödskivor med smör…strö lite salt, tugga , med små tuggbittar…långsamt…utan vatten, te…ta tid på dej . drick ingen vätska i ca 20 min…låt det desinficera halsen….upprepa de närmaste 3 dagar…inga pussar under dagen om partner visar tendenser för vampyrism…..Under dagen : 3-4 x om dagen snutta på en dricka : ljummet vatten + 5-6 2 mm ingefära + lite honung + citron …..3-4 dagar. Drickan ska drickas samma dag man börjar känna fyrskilning symptom . Väl beprovat . Mvh

  Gilla

 10. Cosmik Debris 2022-07-08 / 18:34

  SVT har inte en utbildande, nyhetsförmedlande och upplysande funktion. SVT har ett hjärntvättande uppdrag.

  SVT: ”Konstruktionen ger SVT en mycket självständig ställning, helt oberoende och skyddat från påtryckningar, bland annat i en av de viktigaste uppgifterna, att ”… granska myndigheter, organisationer och företag som har inflytande på beslut som rör medborgarna…”.
  https://omoss.svt.se/svts-roll/svt-ar-sjalvstandigt-och-oberoende.html

  Man blir på rekordtid dum i huvudet av att titta på SVT. Jag hörde talas om en 50-årig man i Örkelljunga som fick en CP-skada av långvarigt SVT-tittande. Kan det verkligen stämma? Jo, det är sant! SVT är en enda stor jävla påverkansoperation. Krismötena avlöser varandra i lögnens hus just nu på grund av miljöpartiets låga opinionssiffror. Räkna med att SVT mobiliserar för fullt för att rädda knäppgökarna i miljöpartiet kvar i riksdagen.

  Jens Ganman: ”Sveriges Radio och SVT ÄR en lögnfabrik. En skattefinansierad lögn- och propagandafabrik. Kan tyvärr inte sägas mer diplomatiskt.”

  Här har ni den lydigaste, mest regimtrogne, obehagligaste och lögnaktigaste nyhetsuppläsaren/journalisten på SVT. Han är sannolikt avlönad direkt av Sveavägen 68. Helt inkompetent och ofarlig för makten. När den ormen dyker upp i rutan börjar mitt blod att koka.

  Gillad av 2 personer

  • lars johansson 2022-07-08 / 21:25

   Ja,det är inte bara han utan de flesta inom den så kallade objektiva sektorn! Det märks så tydligt att massmedia är partisk och vinklar hej vilt i en speciell riktning ,i rödgrön riktning naturligtvis! Så makabert att SVT anser sig själva som objektiva??? Ja det ansågs media i DDR och Sovjet också själva.

   Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2022-07-09 / 00:40

    SVT rapporterar t.ex. om en våldtäkt i en avlägsen provins i Indien och anser att det har högt nyhetsvärde och något svenska tittare måste informeras om. Det sker ju trots allt i vårt absoluta närområde. Att det pågår omfattande bondeuppror i avlägsna Nederländerna och att polisen skjutit mot en 16-årig pojke är inget SVT anser att svenska tittare ska/bör känna till.

    Kan SVT:s totalitära och fascistiska tittarförakt exemplifieras tydligare?

    Rättsfilosofen om upproret: ”Bönderna står i vägen för The Great Reset” 8 juli, 2022
    https://nyheter.swebbtv.se/rattsfilosofen-om-upproret-bonderna-star-i-vagen-for-the-great-reset/

    Gillad av 1 person

 11. ivarandersson 2022-07-08 / 18:18

  Det finns många lärdomar som man dra av att begrunda svensk politik. En av dem är: Att försöka byta ut sossar är ett hot mot demokratin, även om de är totalt inkompetenta och håller på att förstöra ett helt land. Strandhäll personifierar dagens socialdemokrati perfekt. Den typen av politiker som göder politikerföraktet. Hon representerar inte folket, hon representerar allt som är fel med dagens politiker: inkompetenta, oärliga, arroganta och med klara översittartendenser.
  Från Bulletin

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.