MORD I VISBY

Nyss kom beskedet att den kvinna som utsattes för en knivattack har avlidit. Det är för djävligt! Gärningsmannen skall vara en NMR-anhängare enligt media. Lås in honom på livstid, jag menar livstid på riktigt!

Uppdatering

Nu svänger media efter nya uppgifter från åklagaren, Inga kopplingar till NRM när det gäller dådet utan det handlar om psykiskt sjuk man som dessutom var narkotika påverkad.

Idag har jag fortsatt lite som lobbyist och pratat kort med kristdemokraternas ekonomiske talesperson Jakob Forssmed som tog med sig det jag framförde om att personer födda 1957 kommer i kläm. Jag pratade även med Pontus Mattsson från SVT Nyheter och jag hoppas att jag sådde ett frö som kanske kunde gro inom SVT så att det blir en nyhet i närtid i public service.

Har även lyssnat på båda talen idag, Jimmie Åkesson och sedan Annie Lööf.

Lyssnade även när PM Nilsson från Dagens Industri frågade ut dagens talare. Snacka om att Annie Lööf försöker balansera mellan blocken men misslyckas för det mesta i utfrågningen. Det är nästan pinsamt tycker jag. Inte undra på att väljarna flyr från Centerpartiet.

Under talet säger Annie Lööf följande.

”Hon vänder sig till statsministerkandidaterna med råd om hur de kan säkra Centerns stöd:

– Släpp taget om Sverigedemokraterna, säger hon till Ulf Kristersson (M)

– Släpp vänsterpolitiken, säger hon till Magdalena Andersson.”

Notera att Annie Lööf formulerar sig väldigt olika till Ulf Kristersson och Magdalena Andersson. Det är givetvis ingen slump. Varför säger hon inte ”släpp taget om Vänsterpartiet”?

Vilken av dessa båda uppmaningar fick störst applåder? Den till Ulf Kristersson förstås!

Hur kan Annie Lööf tro att Moderaterna skulle byta bort SD:s 18-20 procent i väljarstöd mot Centerpartiets 5-6 procent. Är Annie Lööf så okunnig i matematik?

Annie Lööf håller på att reformera Centerpartiet till ett parti på vänsterkanten. Hennes tal var dessutom ganska intetsägande och dessutom det kortaste vi hört under årets Almedalsvecka.

Jimmie Åkessons tal var betydligt vassare med flera skarpa förslag mot brottsligheten och gängkriminella, vilket symboliserades med ett hundra stenar. En sten för varje förslag.

Nu har jag lyssnat till sju av talen och jag tänkte bedöma talen över hur det utfördes och inte så mycket över den politik som framfördes utan snarare hur den framfördes och jag sätter följande rangordning.

 1. Ebba Busch, älskar att stå på scenen och gör det bra.
 2. Jimmie Åkesson, stenarna fungerade
 3. Ulf Kristersson, lyfte fram både KD och SD
 4. Magdalena Andersson, plötsligt sverigevän efter flera decennier.
 5. Nooshi Dadgostar, lite svagt och försiktigt
 6. Annie Lööf, luddigt och veckans kortaste tal, var det allt?
 7. Johan Persson, långt och rörigt, ville inte sluta prata
Annons

16 reaktioner på ”MORD I VISBY

 1. O` Hyra 2022-07-08 / 18:21

  Det tog inte lång tid för SVT att ändra, censuren grep in.
  Jag talar om bilen som blev prejad av vägen i Norge.

  Först kallades offret antiislamist men det dröjde bara några timmar så kallades han ”koranbrännare”. Allt för att flytta fokus från offret och för att rättfärdiga gärningskvinnan.

  SVT är en av Europas vidrigaste kanaler. Alla som sett TV på sin semester utomlands borde begripa det. Utomlands har inte alla vita, billiga sneakers, och en skrynklig kavaj från Dressman.

  Nej dom ser ut som kloka människor. Grupptrycket är hårt på SVT, tycker du inte det rätta har du inget jobb.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-07-08 / 18:52

   Hanna Stjärne intervjuades av Expressens Victor Malm i Visby och blev nästan aggressiv när han sa att journalister på SVT röstar vänster 😉

   Gilla

 2. Kalle 2022-07-08 / 15:57

  ## ETC-reporterns drev efter Visbymordet – vill få bort Janouch vittnesmål ##

  ## På onsdagen blev Ing-Marie Wieselgren, 64, knivmördad i Visby mitt under politikerveckan. I närheten av brottsplatsen befann sig debattören och författaren Katerina Janouch som senare gav sitt vittnesmål till olika medier. Det föll inte i god jord hos ETC-reportern Jenny Lindström som på Twitter uppmanat medier att redigera sina artiklar. Hon får det sedan att framstå som att hon lyckats med sitt uppsåt.
  – Sist jag kollade så var hennes vittnesmål från händelsen kvar, säger Aftonbladets ansvarige utgivare Martin Schori till Nyheter Idag.##

  ## – Vi såg en stor folkmassa och sedan såg jag ett tumult i gränden. Där låg det en man på marken, med några som satt över honom, man förstod sedan att det var poliser. Sedan släpades den här personen uppför gränden och jag ser då att det ligger en kvinna utanför hotellet med en syrgasmask, säger Janouch till Aftonbladet.##

  https://nyheteridag.se/etc-reporterns-drev-efter-visbymordet-vill-fa-bort-janouch-vittnesmal/

  Fi faen vilken knäppskalle ETC reportern verkar vara!!!

  Enligt henne FÅR inte ett vittne vittna i media. Vittnet måste ha rätt åsikt som delas av ETC-reportern. Annars skall vittnet tystas medialt och verbalt.

  Vad är det fööör fel på sverige. Knäppisarnas förlovade land???

  Gilla

 3. peo 2022-07-08 / 14:42

  Han har tydligen tidigare koppling till NMR. Givetvis psyksjuk för annars blir man inte fascist , det inser man när man läser inläggen här!

  Gilla

  • O` Hyra 2022-07-08 / 18:05

   Bravo träbocken. Kan man inte mjölka, kan man ju försöka pinka.

   Gilla

 4. Sven d.ä. 2022-07-07 / 22:20

  Vem var det egentligen som kom in på NMR-spåret? Uppenbarligen så var det ett mord ”riktat mot psykiatrin”. Men det var många som hängde på eftersom man ville gärna se det spåret som verkligt, eftersom ingen gillar ju nazister.

  Gillad av 3 personer

 5. Högt hårfäste 2022-07-07 / 21:48

  Sverigebilden är mörk. Ny skjutning i tobaksaffär ikväll på Hisingen, tonåring död.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2022-07-07 / 20:43

  Sverigebilden?

  488 964 visningar
  556 000 prenumeranter

  Sweden: the gun violence capital of Europe | Full Episode | SBS Dateline

  Gillad av 1 person

 7. Gunnar Karlsson 2022-07-07 / 19:50

  Off Topic.

  Jesper Sandström är något så unikt som en klartänkt f.d. miljöpartist & centerpartist, i den här videon ägnar han sig åt att sparka in en öppen dörr, nämligen att inkompetensförklara Morgan Johansson, enjoy !

  //Gunnar

  Gilla

 8. Kalle 2022-07-07 / 17:14

  Våldssamhället som vuxit fram under sosseregimen har tyvärr blivit en normalitet i sverige med alla skjutningar och knivskärningar!!!.

  Verkar som om dagisgenarationen fått alla sina mänskliga spärrar bortagna.

  De kan inte diskutera och respektera andras åsikter. Det första de tänker på är att DÖDA när det går dem emot..

  Gillad av 1 person

 9. MT 2022-07-07 / 14:07

  Anna Lind mördad av psyksjuk , och var det inte hennes make som drev igenom att psykvården skulle flyttas ut från anstalt till bostad ?

  Ing-Marie Wieselgren samordnare på SKR för psykiatrin – Mördad av psyksjuk och var målet enligt media

  Ser en röd tråd i detta samt mycket av den skit vi ser i samhället är direkt kopplat till nedmonteringen av psykvården både via anstalt och rent generellt.

  Gillad av 2 personer

 10. Calle 2022-07-07 / 10:16

  Ju mer jag, som icke Kalmarbo, följer din blogg Thoralf, kan jag bara beklaga SD som genom egen förskyllan blivit av med en sån tillgång. Med ditt unika sätt att arbeta inom politiken, hade vi behövt dig på riksplanet.
  Kalmarborna är dock bara att gratulera, hoppas att ni även visar detta i kommande kommunval genom att rösta på Framtid Kalmar, om inte får ni skylla er själva.

  Gillad av 5 personer

 11. ivarandersson 2022-07-07 / 09:05

  Väljer heller Magdalena än Annie men röstar blå-gult och inte röd-grönt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.